Lilypie Third Birthday tickers

h.o.w~m.u.m.m.y.?

Monday, November 12, 2012

macam mana ek? macam mana?? kalau korang lah kan.. hmmmmm

begini kisahnye..

sebelum ni aku penah cerita pasal baby sitter iris yang selalu cakap itu ini.. ada je benda tak kena dengan iris kan.. sampai buat aku terfikir.. teruk sangat ke iris ni? sampai ada satu hari ni aku memang dah kecik hati sangat dengan akak ni.. lepas ambik iris.. drive sambil ketap bibir (read: nangis)..  macam dah tawar hati laa.. dah fikir memang nak cari tempat baru..

tapi.. lepas tu..since lepas raya haji kot.. time ambik iris.. akak tu dah tak cakap negative pasal iris sangat.. bila hantar iris pagi2.. dia tengok muka akak tu.. dia senyum.. time petang pon ok.. aku dah sejuk hati balik.. rasa macam ok je laa akak ni.. tahan je laa telinga.. takda apa2 la tu.. tapi dalam sejuk hati tu.. ada satu benda yg spoil sebenarnya.. aku cuba pejam mata jek.. benda tu ialah.. hmmmmm

selalunya sampai rumah.. main2 jap dengan iris.. pastu magrib dia mesti nak minum and tido.. lepas dia da bangun tido baru aku mandikan, by that time dah almost pukul 9.. and dukacita laa bila almost everytime nak tukar pampers tu.. mesti ada bekas2 kuning berak.. tatau laa berak yg pukul berapa punya.. tp macam lap gitu2 je and terus pakai pampers.. so kuning2 tu still melekat.. dalam 2 minggu jugak laa dah macam ni.. aku buat2 tak nampak je lagi ni.. 

harini.. all the way from cyber iris mengamuk dalam kereta.. aku nak bawak dia gi klinik sebenarnya.. untuk cucuk 6 bulan.. dia mengamok2 tu aku biar je.. selalunye kejap je pastu dia tido.. tp ni mengamok sakan.. padahal dah kat trafic light nak ke seri kembangan dah.. terus aku kuar balik n balik rumah.. pendekkan cerita.. sampai rumah aku nak bagi iris minum macam biasa laa.. tapi tergerak hati nak check pampers dulu.. bukak je terus nampak ade semut kecik yg kalau gigit tu macam semut api gigit.. kesan kuning2 pon ada :( .. 

tak tau lah ada kena mengena semut tu dengan iris mengamok ke tak.. tapi.. macam mana ek?

nak tanya akak tu ke cemana dia cuci iris?cari tempat baru?tutup mata?

iris mengenang nasib.. tsskk tssskk 

8 comments:

  1. oit survey le tmpt lain...tak pun bak sini aku jaga dia..pagi aku hntar kat ibu iza yg jaga mirin...mmg tip top..aku yg malu pulak sebab mirin lg selekeh kalo ngan aku..huu
    tak payah aku takut ntah apa lagi pelik iris kat umah akak tu..tu ko nmpak yg tak nampak..

    ayong kiut

    ReplyDelete
  2. reen, terus-terang jer weh..pastuh tgk penerimaan babysitter ko tuh..
    kalo rs mcm xbest je, dh bole la start survey cr bs kat tmpt lain..
    kalo bole mmg kite mencari2 orang yg ikhlas jaga anak kite..bukan main lebih kurang aje..
    huhuhu..

    just my duapuluhsen

    ReplyDelete
  3. comelnya gambar iris mengenang nasib!

    please mummy dont tutup mata!

    kesian iris. she looks so adorable! babysitter tak jaga dengan baik, better look for better ones. with doa and usaha may iris gets a responsible baby sitter who will treasure her and look after her dengan jujur dan ikhlas. iris deserves a better baby sitter. i think no point asking the baby sitter, unlikely she'll accept it. she really doesnt display credibility. i believe iris will find a better loving caring sitter.

    ozim (:

    ReplyDelete
  4. cari tempat lain.
    maybe akak tu leh jaga budak dh besar skit kot tp dia x bape tau handle baya iris, maybe gak..siannye iris..pastu dia x de ruam ke?

    ReplyDelete
  5. cadangan ayong tu patut dipertimbangakan dengan sedalam-dalamnya !

    ReplyDelete
  6. Ya Allah dik..carilah bb sitter lain...memang dasar pemalas...kesian.iris..kalau dah terpaksa sgt biarlh nenek.yg bela selagi rasa tak menyusahkan..atau cari taska yg direkmen .oleh kwn2.please jgn tutup.mata..

    ReplyDelete
  7. Ye la siti.. mana boleh tutup mata.. cari baby sitter lain la.. jaga cam x ikhlas jek..

    ReplyDelete
  8. Siti, tukar je la..takkan nak biarkan iris mcmtu..kesian dia.~mama razyn =)

    ReplyDelete