Lilypie Third Birthday tickers

9.8.d.a.y.s~t.o~g.o.~o.o.i.i.i

Monday, February 6, 2012

tu diaa.. da sbulan lebih baru nak update kan.. rajin sungguh.. spatutnye nak update mase ari sabtu aritu.. tp da telajak 2hari plak..

nape nak tunggu sabtu aritu baru nak update?? sbb sabtu aritu exactly 100days to go..wehuuu.. tp arini da jadi 98hari lg.. dah tade ratus2 dah...huii rase mcm tak lame sgt ni.. pejam celik pejam celik da kene standby.. makin cuak laa plak.. kadang2 tibe2 terpk.. cemane aku nak layan anak aku ni?? cemane nak handle ni?? bole ke ni?? acaneee?acannee??

arini da masok 26weeks.. kalo bediri lame2.. tumit da sakit.. jalan pon ade sikit mcm penguin yg comel.. hehehe.. perut pon da rase tegang.. alhamdullilahh.. so far tade lg stretch mark.. setakat yg aku prasan laa.. harap2 sampai nak branak nnt pon tade la.. tp lepas branak tu ramai org ckp komfem ade... mmg pasrah laa..

pastu skang ni aku enjoy tgk perut gerak2.. kadang2 kene tendang sampai aku sendiri tekejut.. kadang2 nampak perut mcm bergelora.. tp tak sempat nak amek video lg.. asal aku soh suami tgk je perut.. mesti baby tak gerak.. tertunggu2 sampai last2 dia malas nak tgk dah.. huhhuhu kesian..

aritu awal bln 1 gi wat detail scan kat an-nur bangi.. alhamdulillah jugak.. keadaan baby sume ok.. otak.. jantung.. paru2.. jejari.. kaki.. sumenye nampak ok.. tp sgt laa susah nak capture muke dia.. sbb tangan tutup muke.. kalo tak pon.. muke dia btol2 kat dinding tu.. depan muke ade tali pusat.. soo agak rugi aa kitorg amek yg 3d/4d tu.. sbb tak nampak muke dia clear..

bulan lepas punye check up.. berat aku naik almost 5kg in one month wooo.. agak byk utk peringkat awal.. seb bek doc tak marah.. aku syak sbb aku minum susu anmum + mkn lg pil calcium + neurogain + obimin... doc ckp if aku da minum susu.. then tayah mkn ubat tu.. sbb ubat as supplement.. dlm susu pon da ade.. soo aritu mcm aku amek double laa..

sejak dari tu.. tros aku stop minum susu.. ade laa minum skali jek.. n sabtu aritu punye checkup.. berat aku naik 1.2kg je.. fuhhh legaaa.. tp total da 12kg gak ni naik.. lg 3bln to go.. n mase scan smlm.. pon tak dpt tgk muke baby.. dia punye muke btol2 rapat kat perut aku.. gamba scan pon tak menarik..

skang yg aku perasan.. aku suke mkn eskem(ice-cream)..rase mcm hari2 nak mkn.. kalo terigt mesti telior2.. ade gak teringin mkn bende2 len.. tp slalunye aku malas nak layan.. kadang2 je layan.. contoh mcm smlm.. aku telior cucoq lemak manis.. yg letak tepung n gula n susu tepong sikit.. huuu seb bek ade mak.. dpt gak mkn.. sedap n puas ati.. lg sbenanye aku teringin nak mkn telur ikan.. tanak aa takat telur ikan kembung tu.. aritu ade laa jumpe.. kat mamak slalu ade kari telur ikan kan.. tp aku malas plak nak mkn.. soo biar je laa..

haaa di kesempatan ini.. aku nak bgtau.. aku and lg 2 org member.. iaitu ina and maria ade bukak page kat facebook utk jual baju baby.. n ape2 lg berkaitan ngan baby.. so far tak byk sgt variety sbb kami baru nak mule.. target pon at least dpt balik modal je dulu.. soo silekan ke fb anda.. search for 'cutie baby closet'.. click 'like'.. eheheh jemput browse dan semoge ade yg berkenan di hati anda.. thanks in advance utk yg menge-like..


5 comments:

  1. aku malas nk komen sbnr nye

    ReplyDelete
  2. wah wah..dh bukak kedai jual baju..bagus2..
    reen, mmg ssh nk capture video perut bergelora tuh..besenya baby aktif time aku dok kat sofa sambil tgk tv..mmg agak jenuh menunggu, but its good to have one..sbb nanti bila dah bersalin rindu plak ada gerakan dalam perut..
    papepong, take care bebeh n enjoy pregnancy moment ni tau..semoga selamat sumenye..amin

    ReplyDelete
  3. ajis - rajinnyeeee...

    asan_jati - hmm no komen lah camtu..

    ReplyDelete
  4. shy - haa same aa kan.. mmg time tgk tv tu dia byk gerak.. best layan.. tp kalo time tdo pon slalu kene tendang.. dengki btol kan.. hehehe

    ReplyDelete