Lilypie Third Birthday tickers

j.a.m.m.m~m.e.n.g.g.i.l.e

Sunday, December 4, 2011

yarobi... ari sabtu aritu punye jammm mmg laa mcm hakk tuii.. menguji kesabaran btol.. aku nak gi wedding kat selayang... kuar je umah aku tu.. masok ldp.. baru bape meter.. da start jem.. aku da bgtau suami awal2.. jgn lalu puchong tu.. aku da tobat dah.. owh selingan cite psl ari jumaat jap..

jumaat aku ade checkup kat prince court.. 1st time ni drive sendiri.. aku mmg panik skit nak masok kl.. tp keyakinan tu ade laa sbb kalo dr highway mex tu mmg senang jek.. spatutnye suami blk utk teman tp sbb last week dia da mc on friday.. next week nak cuti lg.. soo this week korban laa... tak jd amek cuti.. soo aku pon yakin je la gi sorg2.. kuar umah dlm kol 3pm.. appointment kol 4pm.. time ni laa start aku tobat nak lalu puchong dah.. same je mcm ari sabtu tu.. baru bape meter da start jem.. ujan pon da start turun.. sampai laa ke depan ioi mall tu.. masok ke jln nak gi bukit jalil tu da clear dah.. tp takle nak laju sgt sbb ujan lebat.. then aku tesalah masok ke bandar bukit jalil.. sparuh jln tgh mcm salah.. patah blk.. rupenye next simpang yg baru btol.. then masok mex highway.. time tu da mcm kol 3.55pm.. aku pasrah je da lambat..

kuar kt jln tun razak tu.. aku masok simpang yg before prince court tu.. igt nak curik2 ke kanan utk masok parking.. tp kete penuh plak.. ujan sgt lebat.. aku da cuak.. soo aku tros.. pastu cari2 tmpt nak u turn tak jumpe.. sedar2 da lalu depan pavilion.. lg aku cuak.. sbb sbenanye aku mmg tade idea aku kat blah mane.. aku pandang2 banggunan kiri kanan.. langsong tak familiar.. mate da begenang ni.. da laa tak tau jln tgh2 kl tu.. 1st time aku drive sorg2.. ujan lebat nak tgk jln pon susah.. rimasssss... jem lg.. last2 tu aku ikot logic je cari mane2 simpang utk u-turn.. pendek cite.. 430pm baru aku berjaye masok kat tmpt parking spital tu.. aku mmg da pasrah.. naik je laa atas.. tros register n tanye org tu.. bole lg ke ni.. appointment kol 4 spatutnye.. then org tu ckp tape.. sbb doc pon still ade patient lg.. fuhh lega..

masok bilik doctor tu.. sempat laa jugak kene perli sbb lambat.. huhuhu aritu scan tp still tak nampak gender.. sabarr sabarrr.. kalini tade video laa plak.. sbb spital tu kene bawak cd/dvd.. malas la plak aku.. ehh da salah topik..

soo.. since jumaat tu.. aku mmg rase tobat nak lalu ldp yg dr puchong ni.. then sabtu aritu.. laluu jugak jln yg same.. suami ckp sikit je jem.. tp da slow sgt.. depan tesco puchong tu pon still selow.. dia da start nak membebel plak.. pastu bile masok jln nak ke bukit jalil.. tibe2 jem jugak.. rupenye sbb ade accident.. pastu kitorg naik mex highway n kuar kat highway sungai besi.. jemm lg.. sampai laa masok kat jln istana tu.. da ok sikit.. masok je jln kuching.. start jem blk..

kol 1 kuar umah.. kol 2 lebih tak sampai2 lg.. dgn trafic light byk.. pastu nak cari parking pon mencabar.. masok simpang ni.. tgk2 kene block sbb ade wedding.. masok simpang lain plak.. ade wedding lg.. aku pon da nak start emo dah.. last2 sampai laa jugak.. 230pm lebih laa jugak.. sampai2 tak salam sape2.. tros mkn jek.. lapoooo..

blk plak kitorg nak ke umah adik aku kat ampang.. amek highway duke.. ok laa.. laju jek.. tp masok2 je mrr2 nak ke ampang tu da jem blk.. seb bek laa tak lalu mrr2 dr gombak.. komfem laa 21jam tekandas.. pastu bole kate sepanjang nak ke umah adik aku kat ampang tu.. mmg slow je jln.. ngan trafic light lg.. hadoiii..

sbg warga yg bekerja di cyberjaya.. aku mmg takle nak imagine cemane kalo aku keje area pj or kl.. mmg bole kene hypertension kott.. salute utk korg2 yg sanggup redah jem hari2.. mmg tabikkk..

soo entry kalini mmg smate2 nak cite psl jem yg menggile hari sabtu aritu.. rase mcm sume tmpt pon jemm...

eh nak cite lg.. td aku gi drive tru mekdi..

aku : saye nak order spicy ciken mcdeluxe.. tp nak tuka twister fries.. bole tak?
pengambil order : haa bole..
aku : size tak kesah ke? ke kene amik large baru bole tuka fries?
pengambil order : haa ikot cik laa nak medium ke large..
aku : ye laa.. tp kalo nak tukar fries tu.. takesah ke size medium ke large?
pengambil order : kalo cik order large.. dpt fries yg large laa..
aku : baeklah!..

korg paham tak ape yg aku nak tanye sbenanye?

soklan aku yg kurang jelas ke?

6 comments:

  1. thanks ler salute kat aku yg keje kat area kl, pj and damansara ni. kalo ikutkan dh fed up dgn fenomena jem ni tapi tunggulah aku bersalin kang, aku pon nak cepat2 cari keje area cyberjaya...tenang dan damai skalik..
    btw, ko jgn stress2 sgt..bykkan bertenang. dh tau gender ker? sibuk je kan aku nih. hihihi..
    last but not least, jaga diri okehhhhh..

    ReplyDelete
  2. haha..ko yg terlebey rajin ty kt dak mcd tu...
    bior le die je bgtau kene amik large je idok...ahhha..

    ReplyDelete
  3. shy - kamon laa kembali ke cyberjaya.. heheh gender still tatau.. ni yg rase tiap2 minggu nak gi scan ni..

    last but not least.. ko pon jage diri.. kalo da tak larat tu cuti je tros.. mase da time ni.. heheh

    ReplyDelete
  4. zura - errkk sentap jap aku.. hahaha tu laa kan.. telebih mesre plak..

    ReplyDelete
  5. budak jg mekdi tu org bangla kot..ko pon iras2 pakistan...sket lebih kurang la tu

    ReplyDelete
  6. fasha ungu - budak tu pompuan mlayu laaa :(( btw.. ni sape?

    ReplyDelete