Lilypie Third Birthday tickers

b.y.e~2.0.1.1~h.y.e~2.0.1.2.!

Saturday, December 31, 2011

heeluuww heeluuww.. today is the last day of 2011.. cam tak caye.. kejap sgt..

31 dec 2010 - aku still kat singapore.. ari jumaat n keje pon half day jek.. after work.. aku ngan tunang aku dulu.. kitorg gi bugis junction.. survey2 cincin kawen.. plan asal nak bli design lain.. tp last2 pilih design lain n tros beli plak tu.. hehehe n kalo tak salah lepas tu kitorg pegi tgk muvie dgn sorg lg member.. then dinner.. then pegi ke esplanade.. pastu dgn manusia yg sesak2 kat situ.. ramai org da takle masok kat esplanade tu sbb da kene tutup.. tp kitorg bejaye meloloskan diri dgn masok ikot pintu lain.. tade ape yg romantik pon.. sbb sgt sesak org.. penat.. baru lepas ujan kot.. tade tmpt nak duduk sgt.. n ade member yg kacau daun.. so lepak laa sambil menunggu countdown utk bunge api.. n aku rase kitorg dpt best spot gak aa utk tgk bunge api tu.. n still aku igt betape sesak nye time nk blk.. nak bejln kaki ke mrt tu pon dugaan gile.. fuhhh time tu mmg rase tobat aaa tanak gi dah tmpt sesak2..

senang je aku nak recall bende ni.. sbb rase mcm baru sgt jadi..

31 dec 2011 - aku skang da kat umah sendiri kat puchong.. baru lepas mengemas rumah sempena nak menyambut kepulangan suami..he's coming back for good.. yeeaaahhhuuuu!! :D and kitorg akan start our new year dgn hidup bersame2.. seblom ni aku kat spore.. dia kat mesia.. pastu same2 kat spore tp tak kawen lg.. pastu da kawen sempat 3minggu je bersame2 kat spore.. pastu dia kat spore aku plak blk mesia.. lepas ni.. same2 plak kat mesia.. n the best part is aku plak tgh pregnant 5bln5hari.. :) alhamdulillahh..

as for now seketul ape pon aku tak prepare utk baby.. sbb mmg da plan start new year ni baru nak start membeli.. doa2 kan semoge semuanya berjalan lancar ye.. :)

ok laa.. plan asalnye nak wish happy new year jek.. da jd panjang cite plak.. now aku nak bersiap2 utk balik semban plak.. this gonna be my last entry for 2011..


happy new year evribadeh!!!

welcome 2012..



last but not least.. enjoy video baby ni.. taken mase 14dec2011 aritu.. baby tgh tdo.. pastu yg bergegar2 tu doctor picit2 perut aku.. pastu baby marah.. hehehe

w.h.a.t.s~d.e~p.o.i.n.t.?

Tuesday, December 27, 2011

what's the point? aku slalu tertanye2.. apekah motifnye :


1) bukak kaunter byk2.. tak kire laa kaunter cashier mcm kat restoren fast food tu ke.. kaunter kat bank2.. or mane2 tmpt yg slalu ade kaunter byk2.. kadang2 sampai berbelas2 kaunter derang ni buat.. tp yg bukak nye.. seigt aku laa.. takat 2 3 kaunter jek.. and seigt aku.. tak penah semua kaunter dibukak serentak.. soo apekah motifnye buat kaunter byk2 kalo takle nak provide staff utk setiap kaunter tu? mindset org pon slalunye mesti fikir kalo kaunter byk.. mesti dpt setel hal cepat2.. tp.. kene jugak tunggu lame2..


2) buat parking lot.. tp letak kon kaler oren tu tak kasik parking.. slalu gak aku tgk kat stesen minyak.. depan pintu masok tu ade kon2.. dah tu kete2 yg nak parking utk beli barang jenuh laa kene pusing satu stesen minyak tu nak cari tmpt parking kan.. kadang2 kat opis or umah apartment.. tmpt parking visitor pon ade letak kon.. dah tu tak pasal2 laa org kene parking luar tepi2 jln plak kan..


3) ni br kejadian ptg smlm.. kat terminal bersepadu selatan.. buat area menurunkan penumpang.. slame ni ok jek tade masalah.. masok situ.. turunkan org.. teros kuar.. tak pasal2 arini sesak disbbkan derang tak bg kete2 masok kawasan utk turunkan penumpang tu.. tutup ngan kon n polis2 ke sape tah elok je dok melepak tepi tu borak2.. n tak pasal2 org2 yg just nak turunkn penumpang ni.. kene amik tiket.. naik tmpt parking... pusing2 kat atas tu utk cari jln kuar.. masokkan tiket.. n pusing2 turun dr parking utk ke jln keluar.. mujur bole kuar terus.. tayah gi autopay station.. aku syak ni mesti ade manusia2 yg tak reti bahase.. masok area situ dan menunggu penumpang instead of menurunkan.. n ramai sgt menunggu sampai sesak plak kat area tu.. tu psl derang takmo bg kete masok dah.. mohon jgn pentingkan diri ye.. skang sape yg susah??


4) ade customer service/maintenance punye team.. tp bile org nak komplen2.. bg jawapan 'ohh kite tak handle issue mcm ni la.. cube check ngan department lg satu'.. pastu bile ko call department lg satu.. bg jawapan same.. soh check ngan org lain plak.. dan2 laa sume issue2 yg org komplen tu ko tak handle kan? ni lebih kurang laa jugak ngan agent2 insuran.. time nak jual tu bukan main.. itu ini kite cover.. bile time org nak claim.. 'owhh maaf.. sbenanye penyakit tu tade dlm coverage insuran..' .. ko check2 blk.. ade plak condition2 nye bg membolehkan ko claim..


haa cukoplaa 4 point je aku bg.. byk je lg aku rase situasi2 yg buat aku pk.. what's the point lah kan?.. dgn ini aku akhiri entry ini dgn soalan...












motiifffff????


p.r.e.s.t.i.g.e~p.l.a.t.i.n.u.m~s.c.a.m

Friday, December 16, 2011

ok ni cite hangat.. hangat sbb aku baru je letak fon ngan sorg agent ni.. dia ckp dia dr prestige platinum..


1stly dia ckp.. dia nak slamatkan aku dr gangguan agent2 pelancongan yg slalu sgt call2 credit card holder ni.. wahhh mcm baik sgtkn mereka itu? mule2 dia check.. aku pakai still active pakai credit card ke tak.. bile aku ckp ade la gune sikit2.. terus dia tanye.. gune hsbc card kan? aikkkk.. sekeping hsbc credit card pon aku tade.. then aku ckp aku gune maybank jek.. selebihnye ikuti perbualan kami yg aku da ringkaskan.. rajin plak aku buat dialog kat entry kan.. tape la.. lg senang nak paham..


agent : jadi puan pakai maybank kan.. sekarang ni kami dah semak nama puan.. puan dah terselamat dr agent2 pelancongan.. lepas ni puan tak akan di ganggu lg..

aku : ok..

agent : dan puan punye yuran tahunan telah dimansuhkan.. tahniah ye..

aku : ok..

agent : sekarang ni kami akan hadiahkan privilege card.. yg mane kami akan hantar ke alamat puan.. card ni percume ye..

aku : ye ke percume? nanti2 mesti ade kene baya ape2 kan?

agent : ya Allah puan.. kan saye ckp td.. ini hadiah dr kami.. kenape plak puan nak kene baya.. kalo kami nak amik untung.. baik kami bukak cawangan kat carefour ke..

aku : tade laa.. sbb kawan saye da penah kene.. offer2 mcm ni.. tibe2 kene baya..

agent : ishh jgn laa sbb org lain.. kami pon kene skali.. ni kami bg privilege kat penggune card..

aku : ok ok.. mcm ni la.. let say kalo saye kate saye tanak.. takpe kan? tade masalah kan?

agent : laaa kenape plak tanak? ini 1st time saye dgr org ckp tanak..

aku : saye tade masalah pon seblom ni.. tade gangguan sgt pon.. saye pon tak gune credit card sgt.. soo tape la..

agent : puan tak paham ni.. ni tade kene mengene ngan credit card.. kalo puan tak pakai pon..puan still bole gune privilege card ni..

aku : ok jap.. awak dr mane tadi? meh saye nak google jap..

agent : prestige platinum.. puan google je..

aku : tade pon.. ade yg vacation2 jek..

agent : owhh yg tu kite punye produk..

aku : kalo camtu awak bg mase kat saye la.. bg saye stadi dulu.. next week awak call blk..

agent : mcm ni laa puan.. saye bg mase sampai taun depan laa.. puan pk laa puas2..

aku : ok terime kasehhh.. *sacarstic*

agent : kalo tak cukup.. puan pk laa sampai 2 taun ke..

aku : ok.. terime kasehh...*sacarstic lg*

agent : ----- terus letak fon..



sentap ke dikkkk???


aku tatau laa mmg ade ke tak bende alah privilege card tu.. yg penting aku tak berminat.. dan yg lebih penting lg.. bile aku search kat google 'prestige platinum scam'.. result adalah seperti screen shot kat bawah ni..




berhati2 lah ye.. tak rugi pon kadang2 kalo tak ambik bende free.. kan?

t.i.d.a.a.a.a.a.a.a.k.k.k.k.!

Tuesday, December 13, 2011

last wiken aku gi bali.. tp entry ni bukan nak cite psl pecutian di bali pon..


ni mase dah kat boarding room nak blk mesia dah.. depan kitorg ade laa couple dr mumbai.. tua.. bukan tua takat 50-an.. tp mcm lebih dr itu.. mungkin da umur 70++ kot.. cool je tgk atuk ngan nenek ni gi hanimun kat bali.. dia pon same2 nak gi kl before fly blk india.. then atuk tu tanye kitorg nak pegi kuala lumpur ke? of cos laa kan.. da la kat dlm boarding room.. dok pon kat gate same.. tp mungkin saje nak borak2.. then atuk n nenek tu diskas2 something dlm bahase derang.. pastu ckp kat suami..


atuk : you look like indian..


*aku terus tegelak takle nak control.. 1st time dlm sejarah ade org ckp muke suami mcm indian.. hahahhahahahahah*


suami : me? hehehe.. *sambil gelak jugak sbb tatau nak ckp ape*

tp suami tak puas ati.. dia pegi tanye..


suami : me look like indian? or her? *sambil tunjuk aku*...

cissss


atuk : no nooo.. not you.. yourrr *sambil tunjuk aku* look like indian..




demiiitttt... aku baru igt sejarah akan terukir bile org ckp muke dia mcm india.. rupenye kate kat aku...







maaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.........

j.a.m.m.m~m.e.n.g.g.i.l.e

Sunday, December 4, 2011

yarobi... ari sabtu aritu punye jammm mmg laa mcm hakk tuii.. menguji kesabaran btol.. aku nak gi wedding kat selayang... kuar je umah aku tu.. masok ldp.. baru bape meter.. da start jem.. aku da bgtau suami awal2.. jgn lalu puchong tu.. aku da tobat dah.. owh selingan cite psl ari jumaat jap..

jumaat aku ade checkup kat prince court.. 1st time ni drive sendiri.. aku mmg panik skit nak masok kl.. tp keyakinan tu ade laa sbb kalo dr highway mex tu mmg senang jek.. spatutnye suami blk utk teman tp sbb last week dia da mc on friday.. next week nak cuti lg.. soo this week korban laa... tak jd amek cuti.. soo aku pon yakin je la gi sorg2.. kuar umah dlm kol 3pm.. appointment kol 4pm.. time ni laa start aku tobat nak lalu puchong dah.. same je mcm ari sabtu tu.. baru bape meter da start jem.. ujan pon da start turun.. sampai laa ke depan ioi mall tu.. masok ke jln nak gi bukit jalil tu da clear dah.. tp takle nak laju sgt sbb ujan lebat.. then aku tesalah masok ke bandar bukit jalil.. sparuh jln tgh mcm salah.. patah blk.. rupenye next simpang yg baru btol.. then masok mex highway.. time tu da mcm kol 3.55pm.. aku pasrah je da lambat..

kuar kt jln tun razak tu.. aku masok simpang yg before prince court tu.. igt nak curik2 ke kanan utk masok parking.. tp kete penuh plak.. ujan sgt lebat.. aku da cuak.. soo aku tros.. pastu cari2 tmpt nak u turn tak jumpe.. sedar2 da lalu depan pavilion.. lg aku cuak.. sbb sbenanye aku mmg tade idea aku kat blah mane.. aku pandang2 banggunan kiri kanan.. langsong tak familiar.. mate da begenang ni.. da laa tak tau jln tgh2 kl tu.. 1st time aku drive sorg2.. ujan lebat nak tgk jln pon susah.. rimasssss... jem lg.. last2 tu aku ikot logic je cari mane2 simpang utk u-turn.. pendek cite.. 430pm baru aku berjaye masok kat tmpt parking spital tu.. aku mmg da pasrah.. naik je laa atas.. tros register n tanye org tu.. bole lg ke ni.. appointment kol 4 spatutnye.. then org tu ckp tape.. sbb doc pon still ade patient lg.. fuhh lega..

masok bilik doctor tu.. sempat laa jugak kene perli sbb lambat.. huhuhu aritu scan tp still tak nampak gender.. sabarr sabarrr.. kalini tade video laa plak.. sbb spital tu kene bawak cd/dvd.. malas la plak aku.. ehh da salah topik..

soo.. since jumaat tu.. aku mmg rase tobat nak lalu ldp yg dr puchong ni.. then sabtu aritu.. laluu jugak jln yg same.. suami ckp sikit je jem.. tp da slow sgt.. depan tesco puchong tu pon still selow.. dia da start nak membebel plak.. pastu bile masok jln nak ke bukit jalil.. tibe2 jem jugak.. rupenye sbb ade accident.. pastu kitorg naik mex highway n kuar kat highway sungai besi.. jemm lg.. sampai laa masok kat jln istana tu.. da ok sikit.. masok je jln kuching.. start jem blk..

kol 1 kuar umah.. kol 2 lebih tak sampai2 lg.. dgn trafic light byk.. pastu nak cari parking pon mencabar.. masok simpang ni.. tgk2 kene block sbb ade wedding.. masok simpang lain plak.. ade wedding lg.. aku pon da nak start emo dah.. last2 sampai laa jugak.. 230pm lebih laa jugak.. sampai2 tak salam sape2.. tros mkn jek.. lapoooo..

blk plak kitorg nak ke umah adik aku kat ampang.. amek highway duke.. ok laa.. laju jek.. tp masok2 je mrr2 nak ke ampang tu da jem blk.. seb bek laa tak lalu mrr2 dr gombak.. komfem laa 21jam tekandas.. pastu bole kate sepanjang nak ke umah adik aku kat ampang tu.. mmg slow je jln.. ngan trafic light lg.. hadoiii..

sbg warga yg bekerja di cyberjaya.. aku mmg takle nak imagine cemane kalo aku keje area pj or kl.. mmg bole kene hypertension kott.. salute utk korg2 yg sanggup redah jem hari2.. mmg tabikkk..

soo entry kalini mmg smate2 nak cite psl jem yg menggile hari sabtu aritu.. rase mcm sume tmpt pon jemm...

eh nak cite lg.. td aku gi drive tru mekdi..

aku : saye nak order spicy ciken mcdeluxe.. tp nak tuka twister fries.. bole tak?
pengambil order : haa bole..
aku : size tak kesah ke? ke kene amik large baru bole tuka fries?
pengambil order : haa ikot cik laa nak medium ke large..
aku : ye laa.. tp kalo nak tukar fries tu.. takesah ke size medium ke large?
pengambil order : kalo cik order large.. dpt fries yg large laa..
aku : baeklah!..

korg paham tak ape yg aku nak tanye sbenanye?

soklan aku yg kurang jelas ke?