Lilypie Third Birthday tickers

i.k.l.a.n.~j.e~l.e.b.i.h

Friday, November 25, 2011

last wiken aku gi singapore.. saje jenjalan.. plus last wiken byk plak sales kat expo.. dulu2 time aku keje sane.. opis mmg btol2 kat expo.. soo antare org terawal pegi tu aku la.. expo sane yg kalo mcm john little tu.. or robinson tu aku suke sbb barang2 mmg murah.. plus sume bende ade kat satu tmpt.. tp kalo pegi byk2 kali mmg bosan.. sbb mostly brg2 yg same jek..

soo last week aku tgk ade john little sales.. plus big bargain moms&tots.. aku punye harapan tu mmg nak shoping puas2 laa kat expo tu.. tambah2 lg ade mom&tot.. sbb dulu aku penah gi baby fair.. mmg brg2 menarik gak.. soo expectation kali ni pon same.. yg member2 pon bape org siap pesan2..

tp..

bile da sampai sane.. aku hampe..

harapan aku kat john little sale tu nak bli baju2 baru yg bole buat pakai ngandong ni kan.. tp mostly adelah baju utk org2 kurus sahaje.. ohh sedih.. tp aku tade laaa pusing abih pon.. sbb aku tgk bende2 yg same yg aku da slalu tgk.. soo bosan.. terus tade mood.. kuar..

pastu bekobar2 plak nak tgk barang2 baby.. saje nak sevey laa kan.. but before that.. korg tgk iklan sales kat bawah ni..





besar dia punye iklan moms&tots tu kan.. mule2 igt cuak sbb takot terbeli mcm2.. sbb kalo ikotkan aku tanak bli pape lg.. sbb mcm awal lg kan.. tp tp tp.. bile masok tmpt tu.. *nyesal aku tak amek gamba*.. korg imagine expo mcm kat midvalley tu.. yg aku biase pegi career fair jek.. soo hall yg besar2 tu kan.. then ade booth kecik2 utk setiap kampeni kan.. haaa... ape yg aku nampak.. hall yg besar2 gedabak tu.. ade dlm 4 5 booth je brg2 baby.. tu pon mcm beberape ketul.. tak menarik.. baju ngandong aku jumpe satu booth yg baju tegantung ade 4 5 helai.. haihhh... sekali lg hampe.. aku mmg tak pusing abih2 the whole hall tu.. tp aku yakin.. blakang2 tu da booth jual baju2 dr indonesia.. mcm baju kebaye.. tudung n telekong.. pastu perabot2.. pastu blah2 lain tu mcm dvd ke ape tah.. hampe lg dan tros keluar.. langsong tade hasil..

seb bek dpt mkn texas ciken.. mmg aku da plan awal2 pon.. aku bukan ngidam ayam tu pon.. aku just tengiang2 dia punye fries.. bg aku fries dia rase lain skit aaa n crispy skit.. yg tu puas ati gak..

selain dr motif shoping.. mmg aku plan nak mkn pon.. satu lg bende yg aku nak ialah ayam penyet ria kat lucky plaza yg tingkat 4 punye.. heheheh dlm lucky plaza tu ade 2 ayam penyet ria.. satu lg tingkat 1 kot.. tp rase dia tak same.. tingkat 4 punye gak the best.. even ayam penyet ria kat cyber pon tak brape sedap sbenanye.. n lastly.. bende yg aku nk mkn tp tak dpt2.. long john.. haihhh.. tak sempat.. tebayang2 dia punye fries cicah cis pekat kaler kuning.. aiyooo...

tp at least dpt gak shoping bende len.. dpt bli handbag.. siap blk sini tros pakai handbag baru.. yg lame dibuang.. huhuhu n perfume.. btw.. aku bli perfume vera wang princess.. aritu aku bau kat kedai mcm ok.. tp bile da sampai umah.. idong aku takle nak trime plak bau dia.. ade sape2 yg berminat n suke.. aku mcm nak jual aa.. rm100 je utk 100ml.. aku baru spray 2 3 kali kot.. senang cite baru skali pakai jek.. tp sayang.. botol sgt cantik da comel.. tp dpd simpan je watpe.. soo sape2 berminat let me know ok..

ok laa.. itu sahaje.. entry rajin dr aku sementare tunggu pukul 6.. sekian..

m.e.l.u.a.t

Thursday, November 24, 2011

da byk kali aku bernawaitu utk nak udpate blog.. tp tebengkalai.. seperti tebengkalainye keje2 kat umah tu..

everytime masok toilet rase nak basuh toilet.. tp tak buat jugak..

everytime nampak rambut2 n habuk kat lantai rase nak sapu/vacuum.. tp tak buat jugak.. ehh tp smlm bejaye vacuum kat bilik master n hallway nak ke bilik jek.. ade peningkatan..

basuh baju mesti laa sminggu skali.. sidai je sminggu.. angkat dr sidai n longgok atas karpet dlm mase 2 3 hari.. lipat n susun elok2.. tp still kat atas karpet.. lepas 2 3 hari baru angkat masok bilik..

tu belom lg start memasak.. kalo tak tatau laa pinggan mangkuk dlm sinki tu nak peram bape lame..

pastu dlm kpale otak mcm2 laa pk.. nak susun itu la.. ini la.. tp yg slalu terjadi.. blk keje melepek depan tv jek.. haihh laa penyakit ape ni..

skang ni aku da join satu projek.. da sbulan lebih aa.. tp sepanjang aku kat projek baru ni.. aku tak involve keje2 penting pon sbb aku join time derang tgh kritikal nak deliver.. soo ok laa.. tade laa big issue sgt.. tp yg big issue bg aku ialah ngadap perangai ketua kumpulan ni dgn dia punye assistant yg tak dilantik..

awal2 dulu aku meluat ngan sorg minah ni.. sbb dia suke bz bodi.. aku ade keje - dia tanye.. aku tade keje - dia tanye.. aku blk lambat - dia tanye.. org lain cuti - dia tanye.. pastu dok merungut tak puas ati mcm2 psl ketua n assist ketua.. tp dia dok kecut kat tmpt dia gak.. tanak besuare.. pastu nak emo2.. sampai aku rase dia ni saiko.. sbb dia penah chat ngan member aku iaitu dlm team ni gak.. "i hope they both die.. then i will celebrate.. hahahahahahah".. tak ke menakotkan tu.. tp lame2 aku rase still bole layan lg laa minah ni.. sbb lepas2 tu bile aku malas2 nak layan.. dia pon tak tanye byk..

yg ketua ni aku meluat sbb since aku tak involve bende2 penting.. so dia soh laa aku ngan sorg lg ni wat keje2 remeh mcm documentation jek.. tp yg sakit hatinye.. dia tak bace pon ape requirement tu kat emel.. alih2 foward emel kat kitorg soh buat.. pastu aku syak bile aku da buat.. dia tak check pon document tu tros anta.. pastu bile ade lg yg tak betol.. dia tak check pon ape bende sbenanye bende nak kene buat.. emel kitorg blk soh repair document as per request.. da laa aku rase ade user ke client ke sape tah highlight soh dia check something tp dia tak check pon.. sbb part2 tu sah2 aku tatau pape..

pastu suke soh aku wat keje sia2.. part ni mmg benci.. assist ketua soh aku prepare file.. dia explain2 kat aku laa cemane nak buat.. explain pon dah salah.. bile aku try btolkan.. dia buat muke then.. "ermm.. yeahh like that.. wuteva~"... aakkkk eeellaaaa... eksyen plak tu.. pastu dia bg contoh actual file yg dia tekankn byk kali kate file tu yg the correct one laa.. soh aku refer.. then bile aku tgk..aku rase mcm2 salah.. tp still aku buat gak ikot file dia.. ye aa aku kan baru join.. mesti laa aku tatau pape.. pastu bile aku tanye.. sure ke actual file tu correct.. da test ke.. dia ckp.. dia rase btol.. sbb dia yg prepare file tu.. wahh wahhh.. padahal org lain yg buat sbenanye.. pastu aku ckp laa part2 yg aku rase salah.. teros dia amek point2 tu tulih kat emel.. soh ketua double check.. huiii dia tu assistant yg tak dilantik pon.. relek je anta emel kat ketua soh check.. ko laa check sbelom anta kat dia.. puiiii...


pastu aku byk dgr rungutan yg assistant ni.. minah gak aaa.. tak reti wat keje pon.. tp terer gile menyampok mcm reti sume bende.. nak amek task lebih2 dr org lain.. pastu last minit mintak org lain tlg siapkan keje dia.. pastu sume kredit keje keras tu dpt kat dia.. aritu mcm ade knowledge transfer.. ketua tgh explain kat depan.. byk kali laa dia ni asyik nak menyampuk jd tukang explain.. seolah2 ketua tu tak reti explain.. pastu menguap lebih2 mcm dah bosan ngan bende2 tu.. dgn muke belagak.. eehhhhh aku meluatt.. risau aku wehhhhhh.. da laa ngandong ni kan.. byk lg bende yg aku tak puas ati.. yg pasti aku rase ketua ni tak layak jd ketua dan bukan ketua yg bagus.. sbb tade proper planning.. issue2 tak keep track.. pastu bile client hentam org2 bawahan dia.. dia plak sambung hentam.. padahal aku sendiri nampak org lain keje keras lebih dr derang tu..

dan.. disebabkan meluat yg byk sgt.. dan bende2 yg derang buat utk pojek ni mmg bukan minat aku dan aku sendiri tak berminat nak blaja.. kelmarin aku jumpe ketua dan aku ckp aku nak release dr projek ni.. aku rase lega gile.. mcm telepas dr satu beban..

tp relek je ptg tu dia emel aku soh prepare lg satu document.. yg spatutnye aku rase org2 yg paham flow pojek ni yg patut prepare bende tu.. smlm tibe2 soh aku wat bende lain plak.. bile aku tanye dia psl document tu.. dia tekebil2.. sbb nye dia tak bace pon document tu.. dia tatau ape2 pon.. sbbkan org yg request document tu soh any buffer resource.. soo dia tros foward kat aku n please prepare.. pastu dia mcm lupe tp nak buat2 igt.. aku tanye aa direct.. da tgk ke blom bende tu.. aku ckp aku tatau ape yg aku bole buat melainkan 1st page iaitu tuka tajok.. lain sume aku tatau pape.. tros dia ckp ok fine.. bentu tu tak penting.. ignore dulu.. wuteva~~

arini aku dtg.. pg2 lg emel aku soh wat satu bende gak.. sedangkan dia sendiri tau aku takle nak access server ke ape ke.. sakitnye atiii... aku da mintak release kot.. yg tibe2 nak soh aku involve2 ni pehal... bende yg dia mintak tu.. seolah2 dia soh korg2.. haa korg2 yg bace ni laa.. kecuali maria.. kalo ko bace ko mmg tau buat pon.. hehehe soo korg ade idea tak ape kene buat? mesti laa tade kan? haa same laa cam aku..

ishh menyirap je darah kalo cite psl derang ni.. sbenanye nak benti cite dah.. tp nak cite lg satu hal plak.. aritu dia mintak aku check kn satu file.. then aku da check.. aku siap highlight lg issue tu dlm emel.. aku rase dia tak amek port pon sbb ye laa.. aku tatau pape cemane aku leh mandai2 nak ckp bende tu salah kan.. tp dia tau ade issue somewhere.. dia spend the whole wiken dtg opis stay back sampai pagi2 bute sume.. last2 issue tu solve laa.. tp solution dia bengong.. andaikan isu tu kete aku rosak..pastu takle nak gi keje.. solution dia.. bg kete lain utk aku gi keje... tp masalahnye skang.. kete aku still rosak.. repair kete aku laa kan.. jgn nak mandai2 ckp sonok laa dpt 2 kete.. dush dush aku bg kang..

ok.. cukup.. aku penat.. penat dah hari2 menyampah kat derang2 ni.. aku mmg nak cpat2 blah dr projek ni.. aku tau mane2 pon ade masalah.. tp seblom aku penat2 buat keje.. org lain dpt kredit.. org lain dpt rate bagus2.. ko dpt sise2.. n aku da nampak ketua ni tak membela nasib.. soo thanks for the opportunity.. plus aku tak minat nak blaja skill tu utk gune for future.. pecah otak jek..

update pasal pregnancy plak.. arini dah 15w3d.. tenage tu ade laa sikit.. last wiken sempat laa bejln2 sampai ke singapore.. blk mesia je kaki da lenguh2.. so far tade masalah yg teruk2.. alhamdulillahh.. next week ade checkup.. tak saba nak tgk baby.. sbb kan.. aku ni tatau laa in denial mode ke ape.. tp aku cam tak caye aku ni tgh pregnant.. rase mcm perut makin buncit sbb mkn.. pastu kalo scan tu pon kadang2 aku doubt gak.. entah2 doctor ni dah ade video.. pastu dia masokkan je aku nye week bape.. soo konon2 dia scan tp sbenanye tu dia play video jek.. sampai camtu aku punye prasangka.. tatau laa nape.. huhhuhu mungkin nak kene tunggu ade rase tendangan plak kot baru nak caye.. ohh dah laa tak sedar diri.. nak pakai baju2 biase lg.. padahal perut da tebonjol sikit.. suar lame sume komfem da takle pakai :( sedihhnyee..


ok cukup.. aku tabik sape yg bace sume.. samede korg suke care aku menulis.. atau korg btol2 bosan sampai tatau nak bace ape dah.. atau korg malas nak wat keje kaaannn????

2.n.d~t.r.i.m.e.s.t.e.r

Wednesday, November 9, 2011

ye laa ye laa.. aku update laa..


ckp ngan sape? konon2 ngan peminat laa.. yg ramai2 bace blog ni kan.. kasik chance laa nak berangan sikit..

sbenanye tatau nak cite ape.. jd cite pasal pregnancy je la ek.. skang da masok 2nd trimester.. so far so goooood... aritu.. in between 12weeks and 13weeks tu.. ade rase pelik2 gak aa..

rabu lepas after work aku tapau roti nan + ayam tandoori.. nafsu bukan maen.. mkn abih licin plak tu.. mlm tu perut da rase pelik.. sepanjang mlm tak slese.. nak tdo pon tak bole.. pusing kiri kanan kiri kanan.. tak lelap2.. bgn pi toilet beberape kali.. last2 dlm kol 2am++ aku bgn.. masok toilet tros muntah segale2nye.. abih licin sampai ke titisan akhir.. pastu lega laaa sikit.. tp still tak slese.. takle tdo lg.. pusing2.. kol 5am++ bgn lg.. muntah lg.. air kuning plak.. pastu sambung lg tdo.. kol 9am++ bgn.. mandi utk pegi keje.. sempat muntah lg.. air hijau plak.. tekejut aku.. tak penah2 tgk muntah kaler ijau..

badan rase tak slese.. tp tatau apekes aku rajin gile nak gi opis.. tp sampai opis... dok kejap jek.. mmg tak larat sgt.. last2 gi klinik amek mc.. beberape hari tu mulut start rase pahit2 balik.. aku da risau dah.. kot2 2nd trimester ni lg teruk ke kan.. tp alhamdulillah laa.. kejap tu jek.. pastu da ok..

masok 13weeks ni.. rase ok.. mengah + cpat penat tu cam bese laa.. rase mcm org tua je jln sikit da penat.. pastu cepat ngantok gak.. pastu seluar dan baju makin tak muat.. ni part leceh ni.. maknenye nak kene bli baju n suar baru.. yg tak bestnye.. susah btol nak cari baju2/suar2 yg best.. kalo senang jumpe yg berkenan n murah tape la gak..

lg ape cite ek.. tade cite dah aa.. aku ngidam nak tdo hotel best2 je ni.. nak tilam yg empuk2.. nak slimot ngan comforter yg tebal2.. uuuuuu bestnyee..

lastly.. aritu genap 12weeks aku gi checkup lg.. baby da besar sikit.. aktif bukan maen.. tp still aku tak rase pape lg.. sile enjoy video baby menendang2.. mcm tekangkang2 pon ade.. sungguh kurang sopan.. huhuhu