Lilypie Third Birthday tickers

e.m.o.s.i~j.a.t.u.h

Thursday, October 13, 2011

aku nak cite ni.. kejadian sabtu lepas.. tentang betape emosi nye org yg mengandong ni.. huhuhu kite mulekan dgn hari jumaat.. aku da setting baik punye ngan ani plan nak gi umah pora.. sabtu tu pora betunang.. since aku dr puchong sorg2.. aku volunter utk pick up ani kat damansara.. then amik ika plak kat bangsar.. then tros ke umah pora kat gombak..

sabtu.. bgn pg je aku da rase sakit kpale.. tp malas nak layan.. sbb jumaat tu aku da membosan kat umah sorg2.. soo aku pk nak kuar gak.. nak bersosial.. lgpon lame tak jumpe derang2 sume.. aku mmg ignore je rase tak sedap badan sume.. siap2 n tros kuar.. baru je masok ldp.. jln sikit je da jam teruk.. selow gilee.. aku plak da rase tak sedap badan.. mcm susah nak benafas.. rase mcm nak bukak bajuuu.. trus aku msg ani soh standby plan b.. in case aku patah blk.. n aku rase after lebih kuang 15minit kat jam tu.. aku mmg tak tahan.. nak blk sgt2.. mujur tmpt nak u-turn dekat jek.. elok aku masok simpang nak u-turn.. ani call.. trus aku ckp aku nak blk.. tak larat sgt..

sampai2 rumah.. aku terus tebaring.. tdo.. lega... pastu bgn.. tdo blk.. bgn.. baring.. lemahh.. lapa.. buat sandwich tuna.. tp mulut tak best.. rase tak sedap jek.. tp force jugak mkn.. sbb da tade bende lain nak mkn.. pastu sebak.. teringat nak msg suami.. baru angkat fon.. teros menangis2.. kuang kuang kuanggg... aku msg panjang2 ckp sedih ape sume.. dia reply.. 'ok take care.. bz'.. ohhh pasrah.. aku mmg tau wiken tu dia mmg bz.. mmg takle demand ape2.. jd sambung laa menangis sorg2.. huhuh.. then sambung lg baring dan tdo.. sampai laa ke ptg..

lepas magrib tu.. gigih drive blk semban.. dlm kpale otak ni da tengiang2 nak mintak mak masakkan nasik grg.. lalu highway lekas tu.. da kat area branang.. aku call mak.. tanye dia masak ape.. then dia ckp laa lauk gulai n ape2 lg.. pastu aku ckp laa.. nak nasik grg bole tak.. pastu mak ckp 'nasik lembik laa.. takle nak buat..'.. ohhh sebak.. suare terus da lain.. aku ckp tape laa.. cpat2 je nak letak tepon.. lepas tu ape lg.. meroyan laa sorg2 sambil drive.. tersedu2 aku nangis.. kuang kuang kuangggggg... lame plak tu.. sampai aku marah diri sendiri.. 'dah laa tuuu. da nak sampai ni..'.. geram plak sedu tak ilang2.. tp dlm kpale otak tu dok berdialog.. 'ohh nasik grg :('.. 'makkk.. nak nasik grg... :(('.. cemane laa nak benti nangis kan?? hehehhe mujur laa sampai2 rumah je emosi da terkawal.. aku pon mkn je laa nasik ngan lauk2 yg ade.. pasrahhhh...

esok tu.. ahad plak.. da tade laa emosi.. ptg2 tu aku nak sgt apam balik.. lemah2 badan ni nk mkn apam balik.. mujur ade adik aku.. padahal ptg tu dia tgh tdo.. aku soh dia gi bli.. tp dia ckp nnt2.. aku pon malas laa nak suruh2.. tgk2 mak da pegi naik atas kejut dia.. soh bli.. wuuuuu terus order.. apam balik nipis 20.. tebal tu kalo besar bli 1.. kalo kecik bli 2.. hamek.. 20 terus order.. tp jgn laa tekejut sgt.. kecik je pon.. pastu bape byk mulut yg mkn.. takmo berebut2.. nak mkn puas2.. mlm tu plak.. mak da masak lauk pauk gulai sume da ready nak gi surau.. tp sempatt aku mintak dia masak nasik grg.. wuuuuu at lastt... dpt gakkk..

nasik grg mak.. simple.. sedap dan layan.. =D


soo itu lah kejadian yg berlaku kat aku sabtu aritu.. hihihihi emosi yg sungguh tak dpt dikawal.. skang ni pon da lega sikit.. awal2 dulu mulut sentiase rase pahit.. loya jek.. nak buat ape sume tak best.. spoil mood.. pg muntah2 gak.. tp muntah angin jek.. n air kuning.. so far 2 3 hari ni mcm kurang sikit muntah.. mulut pon tak pahit sgt dah.. tp asyik laa mengantok.. pastu buat ape2 sikit mengah tu mcm baru pas belari..

ermm ok laa.. tu je citenye.. last skali.. sudi2 laa layan video highlight wedding aku mase kat semban haritu... official videographer aku adelah mimota studio.. team ni ade 2 org iaitu tamimi n adik dia tarmidhi.. tamimi ni member aku since darjah 4.. just read the description kat video tu.. muke dia dr kecik pon tak berubah gak.. kecuali makin bulat.. hehhe sape2 yg berminat bole laa cekidaut page mimota studio kat facebook.. aku puas ati.. mmg nice n creative..

silelahh enjoyyyy... ;)

10 comments:

  1. sabar eh Reen...
    bertabah lah untuk baby..insyaAllah all gonna go smooth n well ^_^

    btw..nak tanye make up ko ri tu amik kat sombank ker kat KL. bagi info skit.. =)

    ReplyDelete
  2. aino - huuu masih bersabar n waras lg.. heheh make up aku amek kat munie ahmad.. search kat fb.. mmg superb! most of member aku amik dia.. mmg tak nyesal.. tp kene cepat.. go noww!!

    ReplyDelete
  3. itulah pengorbanan nak jadi ibu...

    kak aina mengandug ketiga-tiganya memang tak duduk dengan en.hubby, kerja jauh katakan...ma pun jauh...so sabarlah bebanyak...

    ReplyDelete
  4. muntah2 gak ko ye..dah x ganas la kan..sabar2..aku leh ckp sabar je sbb aku x rasa muntah2 tu..tabahlah utk baby..

    ReplyDelete
  5. nice video! u like blue? jarang nikah kaler blue but unik and nice. cute ur husband take ur picture with white polaroid. nice! and sanding baju white very cantik. ur husband name fakhri..mcm cerita ayat-ayat cinta!

    pregnancy blues..colours of motherhood. later ada postnatal blues but as long as we know these are normal we will go through the phase in syukur.

    ozim :)

    ReplyDelete
  6. sabar weh,kalo ko nasib baik sume ni hanya utk 1st trimester je. cam aku smpi ujung 2nd trimester mmg keje melepek je. semoga tabah n may u have smooth pregnancy till the end. amin. take care ya

    ReplyDelete
  7. ct:aku fhm perasaan tu, being awaaayy from suami mmg buat kita jd double emotional, nk2 tgh preggy, mmg cpt je sebak..sbr ye, slalu motivate diri to b strong for the bby..take care!

    ReplyDelete
  8. junaina - thanks :).. tabah sungguh kak aina..

    lisa - now da kurang muntah2.. sehari sekali je pon dulu.. hehehe

    ReplyDelete
  9. ozim - yes.. i loike baby blue.. n mmg saje buat lain dr lain.. nikah pakai songket.. hehehe

    shy - tu laa shy.. aku rase ko lg teruk dr aku kot.. aku ni kadang2 je mabok.. cume keseorangan tu yg kadang2 lemah.. uhuhuhu ;P

    fatin - yup.. double emotional.. at least ko dok ngan family kan.. aku dok sorg.. hopefully baby nnt tabah aa.. heheh

    ReplyDelete
  10. hahaha...lwak mu...ayong dulu nangis nak nasik goreng ikan masin...tapi nak yg kat kafe maktab kl..gile nak pi cari...nangis gile...

    ReplyDelete