Lilypie Third Birthday tickers

i.n.s.i.d.e~m.e

Wednesday, October 19, 2011

thanks laa kat mereka2 yg komen soh aku bersabar dan bertabah.. aku berharap jugak aku semakin gagah dan tabah.. now da kurang muntah2.. soo better laa jugak.. tp kadang2 tu dtg rase lemah longlai dan perasaan nak melepek sahaje.. iaitu seperti harini... aku tade mud langsong nak pegi opis.. lalu aku pon ponteng.. rimas tgk rumah yg besepah2.. lantai yg byk habuk n rambut2 gugur.. tp tak jugak bergerak utk kemas rumah.. melepek lg kat sofa ni haa.. ishhh malas..

sabtu lepas aku gi checkup lg.. utk 2nd month plak.. ekceli da 9w6d.. almost 10weeks laa..

@ 9w6d.. panjang dlm 3cm lebih jek..


haa nampak tak? nampak tak? haa meh aku upload lg skali..


blur2 je nampak kaki dia.. da ade heartbeat.. laju plak tu.. pastu mase mule2 scan tu.. siap nampak tangan yg haluss... mcm lambai2.. aaaaa mcm tak caye.. dia tgh gerak2 dlm perut.. tp aku tak rase ape pon.. aktif la mase mule2 scan.. pastu mase record video tu.. dia tak gerak sgt...


video


ni laa video haritu.. time kitorg sampai umah.. excited nak tgk baby gerak2 aktif tu.. tp bile tgk.. eh apsal mcm tade movement sgt.. then aku tgk timing kat video tu kol 12.09pm.. tibe2 terpk video anak sape laa ni kan.. sbb kitorg masok jumpe doktor pon nak dkt 1230 dah.. pastu check gamba scan.. dlm 12.08pm.. owhhh betul laa.. jam doktor tu yg salah.. sbb after print gamba tu mmg baby tak gerak sgt.. hihihi actually excited nak update kat blog sabtu aritu.. tp bz plak..

ishh.. cite kawen pon tak abih update lg aritu.. da cite psl baby plak..

=)

e.m.o.s.i~j.a.t.u.h

Thursday, October 13, 2011

aku nak cite ni.. kejadian sabtu lepas.. tentang betape emosi nye org yg mengandong ni.. huhuhu kite mulekan dgn hari jumaat.. aku da setting baik punye ngan ani plan nak gi umah pora.. sabtu tu pora betunang.. since aku dr puchong sorg2.. aku volunter utk pick up ani kat damansara.. then amik ika plak kat bangsar.. then tros ke umah pora kat gombak..

sabtu.. bgn pg je aku da rase sakit kpale.. tp malas nak layan.. sbb jumaat tu aku da membosan kat umah sorg2.. soo aku pk nak kuar gak.. nak bersosial.. lgpon lame tak jumpe derang2 sume.. aku mmg ignore je rase tak sedap badan sume.. siap2 n tros kuar.. baru je masok ldp.. jln sikit je da jam teruk.. selow gilee.. aku plak da rase tak sedap badan.. mcm susah nak benafas.. rase mcm nak bukak bajuuu.. trus aku msg ani soh standby plan b.. in case aku patah blk.. n aku rase after lebih kuang 15minit kat jam tu.. aku mmg tak tahan.. nak blk sgt2.. mujur tmpt nak u-turn dekat jek.. elok aku masok simpang nak u-turn.. ani call.. trus aku ckp aku nak blk.. tak larat sgt..

sampai2 rumah.. aku terus tebaring.. tdo.. lega... pastu bgn.. tdo blk.. bgn.. baring.. lemahh.. lapa.. buat sandwich tuna.. tp mulut tak best.. rase tak sedap jek.. tp force jugak mkn.. sbb da tade bende lain nak mkn.. pastu sebak.. teringat nak msg suami.. baru angkat fon.. teros menangis2.. kuang kuang kuanggg... aku msg panjang2 ckp sedih ape sume.. dia reply.. 'ok take care.. bz'.. ohhh pasrah.. aku mmg tau wiken tu dia mmg bz.. mmg takle demand ape2.. jd sambung laa menangis sorg2.. huhuh.. then sambung lg baring dan tdo.. sampai laa ke ptg..

lepas magrib tu.. gigih drive blk semban.. dlm kpale otak ni da tengiang2 nak mintak mak masakkan nasik grg.. lalu highway lekas tu.. da kat area branang.. aku call mak.. tanye dia masak ape.. then dia ckp laa lauk gulai n ape2 lg.. pastu aku ckp laa.. nak nasik grg bole tak.. pastu mak ckp 'nasik lembik laa.. takle nak buat..'.. ohhh sebak.. suare terus da lain.. aku ckp tape laa.. cpat2 je nak letak tepon.. lepas tu ape lg.. meroyan laa sorg2 sambil drive.. tersedu2 aku nangis.. kuang kuang kuangggggg... lame plak tu.. sampai aku marah diri sendiri.. 'dah laa tuuu. da nak sampai ni..'.. geram plak sedu tak ilang2.. tp dlm kpale otak tu dok berdialog.. 'ohh nasik grg :('.. 'makkk.. nak nasik grg... :(('.. cemane laa nak benti nangis kan?? hehehhe mujur laa sampai2 rumah je emosi da terkawal.. aku pon mkn je laa nasik ngan lauk2 yg ade.. pasrahhhh...

esok tu.. ahad plak.. da tade laa emosi.. ptg2 tu aku nak sgt apam balik.. lemah2 badan ni nk mkn apam balik.. mujur ade adik aku.. padahal ptg tu dia tgh tdo.. aku soh dia gi bli.. tp dia ckp nnt2.. aku pon malas laa nak suruh2.. tgk2 mak da pegi naik atas kejut dia.. soh bli.. wuuuuu terus order.. apam balik nipis 20.. tebal tu kalo besar bli 1.. kalo kecik bli 2.. hamek.. 20 terus order.. tp jgn laa tekejut sgt.. kecik je pon.. pastu bape byk mulut yg mkn.. takmo berebut2.. nak mkn puas2.. mlm tu plak.. mak da masak lauk pauk gulai sume da ready nak gi surau.. tp sempatt aku mintak dia masak nasik grg.. wuuuuu at lastt... dpt gakkk..

nasik grg mak.. simple.. sedap dan layan.. =D


soo itu lah kejadian yg berlaku kat aku sabtu aritu.. hihihihi emosi yg sungguh tak dpt dikawal.. skang ni pon da lega sikit.. awal2 dulu mulut sentiase rase pahit.. loya jek.. nak buat ape sume tak best.. spoil mood.. pg muntah2 gak.. tp muntah angin jek.. n air kuning.. so far 2 3 hari ni mcm kurang sikit muntah.. mulut pon tak pahit sgt dah.. tp asyik laa mengantok.. pastu buat ape2 sikit mengah tu mcm baru pas belari..

ermm ok laa.. tu je citenye.. last skali.. sudi2 laa layan video highlight wedding aku mase kat semban haritu... official videographer aku adelah mimota studio.. team ni ade 2 org iaitu tamimi n adik dia tarmidhi.. tamimi ni member aku since darjah 4.. just read the description kat video tu.. muke dia dr kecik pon tak berubah gak.. kecuali makin bulat.. hehhe sape2 yg berminat bole laa cekidaut page mimota studio kat facebook.. aku puas ati.. mmg nice n creative..

silelahh enjoyyyy... ;)

c.e.c.i.t.e

Tuesday, October 4, 2011

last wiken aku blk semban.. tgh duduk relek2 tgk tv ngan adik aku yg bongsu, iqal.. tibe2 mak yg tgh masak kat dapo dtg pesan kat aku.. soh bace surah yusof n beberape surah lg.. pastu iqal pon dgn muke serius tanye aku..

iqal : kakngah kenape? sakit ke?
aku : ha ah.. ade satu bende dlm badan.. skang kecik.. lame2 nnt membesar..
iqal : owhh.. ape bende?
aku : ade laa.. skang dia kecik jek..
iqal : (dgn muke serius) iqal doakan kakngah sihat dan panjang umur..

dia igtkan aku sakit rupenye.. hahahha pastu aku ckp laa.. nak ade baby laa.. terus dia excited tercungap2 mcm dia yg dpt tau berita nak jd bapak.. siap tarik nafas dlm2.. over betol.. huhu

pastu ade lg satu cite.. skang ni datuk aku blah mak ade kat umah.. dah lame pon.. sejak dia sakit dan takle nak urus diri sendiri.. jd mcm budak2 kecik dah.. teigt dulu aku penah ckp kat dia soh amik ayam.. tp suare aku agak kuat dan mcm garang.. terus dia merajuk amik pinggan makan sambil berdiri kat dapo.. huhuhu pastu mak aku blk terus datok aku ngadu ckp aku marah2 dia.. hehehe skang ni kalo dia makan nasik pon.. dia kutip lauk2 dulu.. nasik takmo mkn sgt.. aritu bg dia mkn piza.. dia kutip toping jek.. huhuuhu klaka gak tgk..

aritu mak cite kat aku.. dia buatkan kopi utk minum petang.. then tade kuih2 nk mkn.. soo mak aku letak laa satu tupperware biskut.. soh dia cicah biskot ngan kopi tu laa.. pastu mak aku biar je laa dia mkn sorg2.. da lame tu bile dtg balik.. tgk2 bukan biskut cicah kopi.. tp kopi cicah biskot.. datok aku tuang kopi tu dlm tupperware terus.. huhuhhu lembik sume biskot.. aku rase dia konfius.. tatau cemane nak cicah biskot.. last2 senang cite tuang je laa kopi kannn.. hehehe byk lagi cite2 yg klaka.. skang ni kalo perati je bende2 dia buat.. mesti ade je yg klaka.. bukan laa nak gelakkan.. tp funny laa.. nak marah pon tak gune kot.. dia tak paham sgt.. soo better gelak jek.. at least terhibur gak..

ok.. ini je update rajin di pagi hari..

sekian..