Lilypie Third Birthday tickers

s.y.u.k.u.r~a.l.h.a.m.d.u.l.i.l.l.a.h

Monday, September 12, 2011

aku bersyukur sgt aku amik keputusan utk blk mesia for good.. sikit pon tak nyesal.. walopon ade masalah skit ngan gaji.. sakit hati ngan management kampeni ni.. tak terlintas pon aku nak blk keje kat singapore.. tak penah tepk pon 'kalo laa aku stay singapore.. mesti tade masalah gaji.. mesti duit bukan masalah'.. kalo offer gaji lg byk dr dulu pon.. mmg aku tanak pegi dah.. thanks but no thanks..


antare sbb yg aku rase bersyukur ialah...aku dpt spend lebih byk mase ngan family n member2 utk raye kalini..tambah2 lg da ade 2 family kan.. pastu dgn senang nak pegi open house member2 n sedare..


tp bukan sbb nak enjoy n seronok2 jek.. aku bersyukur jugak sbb minggu lepas hari jumaat.. member aku iaitu ana dan aizat kehilangan anak derang yg no 2 baru umur 3bulan.. aku bersyukur aku ade kat sini n dpt ade disisi derang utk bg semangat.. walopon sekejap aku harap membantu.. sedih :( .. raye haritu aku sempat beraye rumah aizat kat kedah.. 1st time aku jumpe baby aiman.. sempat jugak aku jumpe.. n tibe2 jumaat aritu aku tau dia dah tade... katenye sbb tersedak susu kat nursery.. ya Allahh.. aku yg baru sekali jumpe.. sekejap je pon terus menangis.. sebak sgt rase.. mcm tak percaye berite tersedak susu yg slalu bace kat paper tu.. jd kat member sendiri.. ape2 pon.. aizat n ana.. be strong.. aku tau korg mmg tabah dan kuat..






dan.. satu lg yg buat aku bersyukur sekarang.. alhamdulillahh...





alhamdulillahhhhh.. doa2kan yee.. =)

21 comments:

  1. alhamdulillah..my advise is kalo jd gak g krabi jgn naik bot bgai..duduk2 lepak kt pandai sudey..
    but best to take a good rest coz kita x tau rahim kita kuat camne kan..
    I will pray for the smoothest of ur pregnancy :)

    Dh nmpk 'beat beat' baby?^^ mesti excited kan :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..kalo jd gak g krabi jgn naik bot bgai tau..

    ReplyDelete
  3. waaahhh..!!!!
    congratulasi pn.norharina ^_^
    selamat menempuh new experience being a mommy ^_^

    ReplyDelete
  4. maya - thankss maya.. aku da tanye doc.. dia kate takpe kalo aku nak pi.. kalo aku tak mabok2 laa.. so far ok lg.. n sure.. i will take extra care.. thankssss =)

    aino - thanks cik aino.. hehehe

    ReplyDelete
  5. congratulation!!! my advice... jgn pg krabi... hahaha...

    ReplyDelete
  6. congrats reen!
    ^__^

    take a gud care of urself k ;)

    ReplyDelete
  7. wah...welcome to the club, babeh!
    congrats!
    take a good care of urself & baby..
    =)

    ReplyDelete
  8. congrats siti..xsmpat jumpe ko time raya..ayong pun.. apepun..slamat hari raya..maaf zahir batin.. take a very good care of urself n ur baby.. =)

    ReplyDelete
  9. wan - ape yg hebat?

    hid - thankss ;)

    gmah - haa tak sempat beraye ek.. huhuh slamat hari raye maaf zahir batin juge.. n thankss.. :D

    ReplyDelete
  10. reen jgn pegi krabi.. hahaha...

    ReplyDelete
  11. miss ina hazlina - heeiii doc ckp ok.. jgn laa begitu.. insyaAllah tade pape.. huhuhu

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah..congratz reen n pakya. semoga selamatlah semuanya sampai ke akhirnya.
    dh brape minggu? jgn lupe mkn asid folic..n sume mknan berkhasiat..

    ReplyDelete
  13. shy - thanks shy.. mengikot scan da 5minggu.. tp mengikot ramalan aku baru 4 jek.. heheh mmg da start mkn asid folic pon.. tu je yg doc bagi..

    ReplyDelete
  14. yahuuu reen dah preggy hehehe..x sabar nak tgk ko buncit dan mengembang..wah jahatnye aku..hihih..hepy nye aku utk ko..congratsss beb...pasni mesti ko jd sensitip bab anak mcm aku. dah x boleh ganas2 sgt hikhik..congrats reen and fakhri..

    ReplyDelete
  15. bini edy - part mengembang tu yg aku tak prepare mental lg.. wuwuwuwu thanks..

    ReplyDelete
  16. tahniah reennnnn... =D
    take care..

    ReplyDelete
  17. congrats. ya it's better to be with your family. sad though you didnt have a good memorable experience working here.
    take care and would love to see your newborn. due date?

    ps..remember the old timer makcik landlady say ozim board..we dont here it nowadays. remind me of my late grandma

    ReplyDelete
  18. zura - thankss =)

    anon - haii =) thanks.. working experience je tak best.. but shopping experience ok!.. heheh due date maybe may 2012..

    ReplyDelete