Lilypie Third Birthday tickers

s.y.u.k.u.r~a.l.h.a.m.d.u.l.i.l.l.a.h

Monday, September 12, 2011

aku bersyukur sgt aku amik keputusan utk blk mesia for good.. sikit pon tak nyesal.. walopon ade masalah skit ngan gaji.. sakit hati ngan management kampeni ni.. tak terlintas pon aku nak blk keje kat singapore.. tak penah tepk pon 'kalo laa aku stay singapore.. mesti tade masalah gaji.. mesti duit bukan masalah'.. kalo offer gaji lg byk dr dulu pon.. mmg aku tanak pegi dah.. thanks but no thanks..


antare sbb yg aku rase bersyukur ialah...aku dpt spend lebih byk mase ngan family n member2 utk raye kalini..tambah2 lg da ade 2 family kan.. pastu dgn senang nak pegi open house member2 n sedare..


tp bukan sbb nak enjoy n seronok2 jek.. aku bersyukur jugak sbb minggu lepas hari jumaat.. member aku iaitu ana dan aizat kehilangan anak derang yg no 2 baru umur 3bulan.. aku bersyukur aku ade kat sini n dpt ade disisi derang utk bg semangat.. walopon sekejap aku harap membantu.. sedih :( .. raye haritu aku sempat beraye rumah aizat kat kedah.. 1st time aku jumpe baby aiman.. sempat jugak aku jumpe.. n tibe2 jumaat aritu aku tau dia dah tade... katenye sbb tersedak susu kat nursery.. ya Allahh.. aku yg baru sekali jumpe.. sekejap je pon terus menangis.. sebak sgt rase.. mcm tak percaye berite tersedak susu yg slalu bace kat paper tu.. jd kat member sendiri.. ape2 pon.. aizat n ana.. be strong.. aku tau korg mmg tabah dan kuat..






dan.. satu lg yg buat aku bersyukur sekarang.. alhamdulillahh...





alhamdulillahhhhh.. doa2kan yee.. =)

r.a.y.e~p.e.r.t.a.m.e~s.b.g~b.i.n.i

Tuesday, September 6, 2011

aku nak share cite ni.. cite raye la kan.. mode raye masih kuat ni.. da laa arini tibe2 terigt ketupat dan lemang.. rase mcm tak puas lg mkn raye pertame aritu.. ishh sape2 yg berhajat nak buat open house tu.. dan berhajat nak jemput aku.. sile laa sediakan menu2 ni ek.. time kaseh.. =D

ok sambung cite.. taun ni 1st time beraye as bini.. tp rase mcm beraye ngan bofren.. aku still takle nak adapt ngan perkataan 'suami isteri'.. nak sebut 'husband i' pon keras lg lidah ni.. rase nak tegelak jek.. 1st of all nak bgtau.. sepanjang hidup aku.. tak penah gi smayang raye.. sungguh.. mcm2 laa alasannye.. kecik lg laa.. bile da besar.. bendere merah plak.. bile tak bendera merah.. alasan nak siapkan adik2 plak.. dulu mase adik aku kecik2.. soo bg laa peluang kat mak gi smayang raye.. aku volunter mandi n siapkan derang.. pastu dok same2 kat tangge rumah kampong tunggu sumeorg blk smayang.. huhuuhu

sooo taun ni.. sgt laa berhajat nak pegi smayang raye buat pertame kalinye ngan suami kan.. da plan baekk punye.. nak bgn n siap2.. dgn senyuman di bibir.. tibe di pagi raye.. sedar2 8.14am.. haaa kau!!! melompat aku.. bukak pintu bilik.. tgk2 mak siap kuar rumah.. da jln kaki nak pegi surau.. cuakk gilee okei.. aku takot elok2 niat ni taun pertame aku nak smayang raye.. jd ni taun pertame laki aku tak pegi smayang.. waaaa tak sanggup aku...

pastu da kecoh2 tu.. suami pon terjage.. dia tanye aaa..

suami : haa awat? kol bopa dah?
aku : mak da pegi.. sempat ke ni? cane??
suami : org tgh takbir lg tu.. sempat.. pi laa siap cepat..
aku : alaa.. nak mandi lame ni.. nak syampoo lg.. nak...
suami : *dgn muke garang* pi siap utk smayang jaaa dulu!
aku : ok!


slalu taun2 lepas aku telupe nak mandi sunat raye tu.. soo taun ni mmg aku da berigt byk kali.. tp terbantut.. aku sempat gosok gigi dan cuci muke saje... lalu teros siap pakai baju raye dan sarung telekong.. zooommm dgn pantas gi surau.. tiade senyuman dibibir.. hanye kerutan di dahi suami..

elok2 sampai.. cari tmpt.. org abih takbir.. bg instruction sume.. tros semayang.. yg aku plak dlm hati.. 'alamak.. cane nak smyng raye ni? tak sempat nak tanye.. bape rakaat? pastu bape kali smayang ni?..' ye laa.. kot laa mule2 smayang sunat lain.. pastu baru smayang raye... pastu smayang sunat lg ke.. soo aku punye smayang tu tatau la di kire ke tak.. huhuhuuh seb bek laa nak niat tu aku paham pekataan aidilfitri.. soo aku agak ni mesti sunat aidilfitri.. seterusnye tu.. aku ikot je laa.. pastu da abih smayang tu.. aku da standby nak bgn utk smayang ape2 lg.. tgk2 org len da bukak kain lipat2.. pastu aku mcm.. 'ehh ni je ke smayang raye?'.. jahil sungguh.. dah laa tak penah pegi.. tak stadi dulu seblom pegi plak tu...

gitu laa al kesahnyee.. pastu tade nye bersyahdu2 nak bersalaman bermaafan.. time suami tgh main game.. aku gi kat dia hulur tangan.. dia ngan muke blur2.. pastu aku ckp nak mintak maaf.. dia bole gelakkan aku jek.. turn offf okeiii.. da laa ngan family pon bermaafan style koboi jek.. mcm kalo tibe2 selisih seblah mak kat dapo.. haa time tu laa salam mintak maaf.. tak pon time ayah tgk tv.. haa menyelit je laa salam tu.. ni laa kaedahnye kalo beraye kat rumah sendiri.. dulu2 kalo kat kampong ade la jugak mode2 raye.. duduk proper dan bersalaman kan..

to my dearest family.. please no more bersalaman like koboi ek.. tak semenggah btol ghupo ehh..

overall.. this year punye raye better laa dr taun lepas.. sbb sempat jumpe sedare mare ramai2.. dpt beraye kat nogori 9... kedah n perlis.. dpt cuti lame.. harap2 taun depan lg best..

lastly...


selamat hari raya aidilfitri

maaf zahir dan batin yeee..