Lilypie Third Birthday tickers

s.e.d.a.p~&~t.a.k~s.e.d.a.p

Tuesday, August 9, 2011


fuhhh fuhhhh fuuuhhh.. ni tgh prepare mental nak gi keje esok ni.. mcm 1st time masok opis plak kan.. padahal ponteng lame..

last week setelah kecewa ngan mknan kat pasar ramadhan tu.. rabu aku terus blk semban.. huuu puas hati perut mkn kat umah..

mini piza..

haaa sampai2 semban je.. da prepare pizza.. ade la jugak nasik.. tp tak igt lauk ape.. antara menu2 sepanjang aku kat semban ialah..

- daging salai masak lemak
- kari ikan
- ayam masak kicap
- udang masak lemak cendawan
- telur masin
- ikan goreng

huuu ade lg.. tp takle nak recall dah..

mase ari rabu sampai tu.. konon2 kamis nak gi keje.. tp bile da kamis tu.. dok relek2.. sedap dok umah.. bgn tengahari.. cincai2 ahhh malas aaa nak gi opis.. niat di hati jumaat je laa pegi opis.. pastu jumaat plak malas aaa nak gi cyber.. nnt nak patah blk semban plak.. lalu cuti laa aku dgn sukeati nye dr rabu sampai jumaat.. hohohoho

mlm jumaat tu suami pulang ke tanah air.. sabtu plak lepas bukak pose.. kitorg besiap2 utk blk aloq staq plak.. singgah puchong sat amik2 baju skit.. then terus gerak.. tu pon da kol 10 lebih dah.. aku langsong tak tolong drive.. huuuu sedap btol dok tepi pelok bantal jek.. hehehe selamat sampai kat aloq staq dlm nak dekat kol 3 gak aa.. tu pon patutnye awal skit.. tp mase stop isi minyak kat gurun.. tibe2 kete takle start plak.. dlm 15minit gak kot.. pastu tibe2 bole plak.. fuuuhhh legaa.. da laaa dah nak sampai dah..

blk umah mentua pon mkn mewah2 gak.. udang grg... gulai ketam.. gulai ikan.. sup daging.. ayam grg.. ayam masak merah.. tu diaaa.. mmg keras perot mkn mcm2.. sempat laa bukak pose 2mlm kat sane.. isnin lepas bukak pose kitorg gerak blk puchong.. tp sempat tgk cite supermak dulu tuhh.. kol 10lebih gak baru gerak.. aku drive dr aloq staq sampai laa bukit gantang.. tu diaa.. dgn bendera merah di hari pertama.. drive 2jam.. total perjlnan dlm 5jam.. sampai2 rumah mmg rase pinggang mcm nak patah.. patutnye sampai awal gak.. tp sbb kene singgah ampang nak ambik barang kat adik aku.. da laa mase tgh2 kl otw ke ampang tu.. kat satu traffic light kete buat hal mcm kat gurun tu.. tibe2 enjin mati n takle start.. tp mujur laa kejap jek..

blk dr ampang tu kitorg singgah seri kembangan plak.. dia nak bli sahur.. mule2 pegi mamak azwath.. dia ckp lauk tak menarik.. nak gi drive tru mekdi.. mlm tu laa mekdi nak tutup kan... pastu nak gi kfc kat petronas seblah jusco tu.. tgk2 kfc pon da tade.. last2 gi tapau kat riang2 jek..

arini plak.. tghari kuar gi jusco bli brg2 skit.. then tros anta dia gi terminal bus kat bandar tasik selatan tu.. actually singapore cuti arini sbb hari merdeka derang.. tu psl laa cuti lame..

okeh.. ni part last nak cite.. mase kat kedah.. kitorg ade laa bli2 skit kat pekan rabu tu.. bli kuih karas.. tempeyek kecik2.. kepek2 sikit nak buat kunyah2 kat umah ni.. salah satu bende yg aku bli gak kat gamba ni.. karipap yg kecik2 tu..


haaa... aku baru bukak tadi.. makan seketul.. rase diaa... sumpah tak sedap.. kulit keras dan tak sedap.. inti rase pelik dan tak sedap.. pastu mcm try laa lg satu.. kot2 ade yg elok ke kan.. kali ke 2 try.. poooonnnn sumpah tak sedap gak.. arrgghhh sakitnye atii.. rasenye tu satu peket 10inggit kot.. bengongggg.. da bli mahal2.. mkn 2 ketul.. sakit hati dan rase nak buang.. tp fikirkan pembaziran.. ikat laa dulu ngan getah..

seriusly peniaga sekelian.. seriusly.. apekah ini?? mane kualiti? semua pk nak duit je kan..

ehh sakit hati plak.. dan rase emo..

nite.

4 comments:

  1. ko bajet ikat getah, pastu dia jadi sedap ke......... haaa jawab2

    ReplyDelete
  2. maria - hahahaha ontah.. kot laa peram2 leh jd sedap ke.. tgk laa ape kesudahan karipap tu nnt..

    ReplyDelete
  3. salam singgah dari blog uncle lavendari~

    kesimpulannya kite ni asyik kene naya je dgn makanan yang tak sedap. dan mahal pulak tu. kan?

    ReplyDelete
  4. gadisbunga - tu laa pasal.. da la rugi duit.. membazir plak tu.. alahaiii

    ReplyDelete