Lilypie Third Birthday tickers

a.p.a~p.o.n~t.a.b.l.e.y.!

Monday, August 15, 2011

aku kat umah ni.. malas laa nak gi keje arini.. best kan? malas tayah gi.. nak gi kol bape pon sukeati.. blk kol bape pon sukeati.. gaji masok.. mane nak cari keje cani weh?? tp ekceli ni sbb tade project je.. kalo da ade pojek.. tade laa nak enjoy sgt mcm ni..

nak cite ni.. minggu lepas aku gi baya maintenance utk rumah aku dok ni.. bukan main mintak bayaran 3bln skali.. nak dekat rm300 la jugak.. tp..

aku : akak.. air kat rumah saye tu.. slow sgt laa.. yg paip kat luar utk washing machine tu..
akak : ohh tu laa.. kitorg pon ade dpt komplen pasal ni jugak..
aku : tu laa kak.. rumah saye da la tingkat 9.. paip yg lain sume ok.. yg luar tu jek..
akak : oooo tu laa.. mungkin pressure rendah kot.. dah try cabut mesin tu punye getah n bukak je air paip tu?
aku : dah.. mmg air tu slow.. cane ek? maintenance takle wat pape ke?
akak : ermm tak bole laa.. maintenance tak cover.. owner kene buat sendiri la kot..
aku : ermmmm ok..

then tak abih lg..

aku : owhh pastu.. air kotor jugak ek... kuning..
akak : haa tu laa.. sini mmg air kotor skit.. ade jugak org komplen..
aku : haa soo cane ek? basuh baju pn abih kotor.. jiran depan rumah saye pon masak nasik jd warne kuning..
akak : owhh tu laa.. tp maintenance takle wat pape gak..
aku : laa dah tu cemane?
akak : yg tu owner jugak laa.. cube tgk rumah2 lain yg ade filter tu.. haa kene pasang sendiri laa..



oooooooooo gitu ye kak? dah tu maintenance bole buat ape?


0 k.o.m.e.n: