Lilypie Third Birthday tickers

s.u.p.r.i.s.e.e.e.e.!.!.!

Thursday, August 18, 2011

arini aku tak rajin nak pegi opis.. tp aku rajin nak dok umah jek.. paham? sape nak keje mcm aku? errmmm tayah laa.. biar aku je yg wat keje ni..

sedang aku rajin melepek2 depan tv.. sambil tgk drama kat laptop gak.. dan juge belek2 blog lain.. aku masok laa satu blog ni iaitu blog serius.. aku rase ramai org da tau n follow blog ni.. tp aku baru je berkenalan.. soo sedang belek2.. aku terstop kat satu entry dia yg bertajuk 'serius cute - tak main lah suprise birthday, cuba suprise wedding baru winrar'.. kat bawah ni aku share lg skali video dr entry tu..



begenang ayaq mata weii tgk.. aku igtkan tu da cukop da bomb dah.. rupenye ade lg gempak.. kalo ade pompuan2 tgk ni kalo tak touching mmg tatau laa nak ckp.. nak menangis kot aku tgk.. sedih sbb aku da tade harapan nak dpt suprise canih.. hahahhaha tade laa.. men2 jek.. tp ade ke lelaki kat malaysia ni yg brani wat cani?

sape yg tak suke dpt suprise? ade ke? mungkin ade kot.. tp rugi nye sape yg tak suke tu.. the excitement of the moment tu.. komfem laa susah nak lupe.. kan kan kan?

owhh by the way.. let me share with u the other video.. 2 2 pon best.. the 1st one best sbb aku rase everything dr own effort from that guy.. n dia sediakan ape yg pompuan tu nak n sgt laaa touching n sweeettt...

yg 2nd video ni mmg suprise yg gempak tp ni dr rancangan tv.. soo laki tu dpt byk pertolongan dr pihak lain laa.. tp serius best kalo aku ade kat situ pon rase nak nari lompat2.. huuuuu.. sile enjoy the 2nd video ye..





ade sape2 plan nak buat suprise utk aku ke?


ok ok.. senyap2.. jgn bgtau aku..


;) *wink*




a.p.a~p.o.n~t.a.b.l.e.y.!

Monday, August 15, 2011

aku kat umah ni.. malas laa nak gi keje arini.. best kan? malas tayah gi.. nak gi kol bape pon sukeati.. blk kol bape pon sukeati.. gaji masok.. mane nak cari keje cani weh?? tp ekceli ni sbb tade project je.. kalo da ade pojek.. tade laa nak enjoy sgt mcm ni..

nak cite ni.. minggu lepas aku gi baya maintenance utk rumah aku dok ni.. bukan main mintak bayaran 3bln skali.. nak dekat rm300 la jugak.. tp..

aku : akak.. air kat rumah saye tu.. slow sgt laa.. yg paip kat luar utk washing machine tu..
akak : ohh tu laa.. kitorg pon ade dpt komplen pasal ni jugak..
aku : tu laa kak.. rumah saye da la tingkat 9.. paip yg lain sume ok.. yg luar tu jek..
akak : oooo tu laa.. mungkin pressure rendah kot.. dah try cabut mesin tu punye getah n bukak je air paip tu?
aku : dah.. mmg air tu slow.. cane ek? maintenance takle wat pape ke?
akak : ermm tak bole laa.. maintenance tak cover.. owner kene buat sendiri la kot..
aku : ermmmm ok..

then tak abih lg..

aku : owhh pastu.. air kotor jugak ek... kuning..
akak : haa tu laa.. sini mmg air kotor skit.. ade jugak org komplen..
aku : haa soo cane ek? basuh baju pn abih kotor.. jiran depan rumah saye pon masak nasik jd warne kuning..
akak : owhh tu laa.. tp maintenance takle wat pape gak..
aku : laa dah tu cemane?
akak : yg tu owner jugak laa.. cube tgk rumah2 lain yg ade filter tu.. haa kene pasang sendiri laa..



oooooooooo gitu ye kak? dah tu maintenance bole buat ape?


s.e.d.a.p~&~t.a.k~s.e.d.a.p

Tuesday, August 9, 2011


fuhhh fuhhhh fuuuhhh.. ni tgh prepare mental nak gi keje esok ni.. mcm 1st time masok opis plak kan.. padahal ponteng lame..

last week setelah kecewa ngan mknan kat pasar ramadhan tu.. rabu aku terus blk semban.. huuu puas hati perut mkn kat umah..

mini piza..

haaa sampai2 semban je.. da prepare pizza.. ade la jugak nasik.. tp tak igt lauk ape.. antara menu2 sepanjang aku kat semban ialah..

- daging salai masak lemak
- kari ikan
- ayam masak kicap
- udang masak lemak cendawan
- telur masin
- ikan goreng

huuu ade lg.. tp takle nak recall dah..

mase ari rabu sampai tu.. konon2 kamis nak gi keje.. tp bile da kamis tu.. dok relek2.. sedap dok umah.. bgn tengahari.. cincai2 ahhh malas aaa nak gi opis.. niat di hati jumaat je laa pegi opis.. pastu jumaat plak malas aaa nak gi cyber.. nnt nak patah blk semban plak.. lalu cuti laa aku dgn sukeati nye dr rabu sampai jumaat.. hohohoho

mlm jumaat tu suami pulang ke tanah air.. sabtu plak lepas bukak pose.. kitorg besiap2 utk blk aloq staq plak.. singgah puchong sat amik2 baju skit.. then terus gerak.. tu pon da kol 10 lebih dah.. aku langsong tak tolong drive.. huuuu sedap btol dok tepi pelok bantal jek.. hehehe selamat sampai kat aloq staq dlm nak dekat kol 3 gak aa.. tu pon patutnye awal skit.. tp mase stop isi minyak kat gurun.. tibe2 kete takle start plak.. dlm 15minit gak kot.. pastu tibe2 bole plak.. fuuuhhh legaa.. da laaa dah nak sampai dah..

blk umah mentua pon mkn mewah2 gak.. udang grg... gulai ketam.. gulai ikan.. sup daging.. ayam grg.. ayam masak merah.. tu diaaa.. mmg keras perot mkn mcm2.. sempat laa bukak pose 2mlm kat sane.. isnin lepas bukak pose kitorg gerak blk puchong.. tp sempat tgk cite supermak dulu tuhh.. kol 10lebih gak baru gerak.. aku drive dr aloq staq sampai laa bukit gantang.. tu diaa.. dgn bendera merah di hari pertama.. drive 2jam.. total perjlnan dlm 5jam.. sampai2 rumah mmg rase pinggang mcm nak patah.. patutnye sampai awal gak.. tp sbb kene singgah ampang nak ambik barang kat adik aku.. da laa mase tgh2 kl otw ke ampang tu.. kat satu traffic light kete buat hal mcm kat gurun tu.. tibe2 enjin mati n takle start.. tp mujur laa kejap jek..

blk dr ampang tu kitorg singgah seri kembangan plak.. dia nak bli sahur.. mule2 pegi mamak azwath.. dia ckp lauk tak menarik.. nak gi drive tru mekdi.. mlm tu laa mekdi nak tutup kan... pastu nak gi kfc kat petronas seblah jusco tu.. tgk2 kfc pon da tade.. last2 gi tapau kat riang2 jek..

arini plak.. tghari kuar gi jusco bli brg2 skit.. then tros anta dia gi terminal bus kat bandar tasik selatan tu.. actually singapore cuti arini sbb hari merdeka derang.. tu psl laa cuti lame..

okeh.. ni part last nak cite.. mase kat kedah.. kitorg ade laa bli2 skit kat pekan rabu tu.. bli kuih karas.. tempeyek kecik2.. kepek2 sikit nak buat kunyah2 kat umah ni.. salah satu bende yg aku bli gak kat gamba ni.. karipap yg kecik2 tu..


haaa... aku baru bukak tadi.. makan seketul.. rase diaa... sumpah tak sedap.. kulit keras dan tak sedap.. inti rase pelik dan tak sedap.. pastu mcm try laa lg satu.. kot2 ade yg elok ke kan.. kali ke 2 try.. poooonnnn sumpah tak sedap gak.. arrgghhh sakitnye atii.. rasenye tu satu peket 10inggit kot.. bengongggg.. da bli mahal2.. mkn 2 ketul.. sakit hati dan rase nak buang.. tp fikirkan pembaziran.. ikat laa dulu ngan getah..

seriusly peniaga sekelian.. seriusly.. apekah ini?? mane kualiti? semua pk nak duit je kan..

ehh sakit hati plak.. dan rase emo..

nite.

2.n.d~d.a.y~j.u.g.e~h.a.m.p.a

Wednesday, August 3, 2011

smlm puase yg ke 2 masih kehampaan juge.. aku bli laksam (bli lg sbb smlm terrr tak bgn sahor).. and cakoi.. kelmarin dgn konfiden ckp.. cakoi takkan laa ade defek kan.. mesti sedap punye.. lgpon ari pertama nak bli tu.. laju je da abih.. so mesti sedap kan.. ika plak bli lg karipap sardin n ayam and nasik lemak.. pastu kitorg bli cendol..

laksam tu rase dia ok laa.. kuah pon pekat.. nak bli lg mmg no problem laa..

nasik lemak pon mcm ok jek sbb ika mkn sampai abih.. huhuhu

cakoi... hmmm cakoii yee.. cakoi liat.. mungkin sbb bli awal.. da lame2 jd liat.. tp cakoi ni liat dan rase sgt tepung.. mmg fail laaa...

karipap ayam tu ok laa.. karipap sarding out! tatau rase cemane.. tp ika ckp pelik.. tak sedap..

owhh kelmarin nadia ade bli nasik kerabu plus lauk daging.. tgk care masak daging pon aku da tau liat.. smlm nadia pesan bli sup daging plak.. mmg laa daging tu buat perase jek.. takle nak kunyah.. liat gile... aku pon mmg tak berharap org2 yg jual kat pasar ni nak masak daging bg btol2 empuk..

berlaku lg pembaziran.. haihhh kecewa btol..

nape laa derang pk nak untung jek.. tak pk nak bg org mkn sedap? tak baik tauuuu...

pastu aku da kecewa dgn pasar ramadhan kat area mc donald seri kembangan ni.. 2 kali da rase tertipu.. disbbkan kecewa.. arini aku merajuk.. jap lg nak packing baju..

'u jgn cari i lg.. i nak blk rumah mak i!!!'

yes.. japgi nak blk semban.. wuuuu nak mkn best2.. ehh silap.. nak tolong mak masak...




1.s.t~d.a.y~p.u.a.s.a

Monday, August 1, 2011

assalamualaikum :)

*mode bersopan santun di bulan mulia*

arini da start puase.. taun ni adelah taun pertame puase sbg isteri.. tp rase mcm tade beze.. sbb sahur sorg2 mcm bujang dulu.. bukak pose ngan member2 yg bujang.. tak terase seperti ade suami.. hohohoh mode berpuase sbg org da kawen tu tak sampai lg..

ermm nak crite psl pasar ramadhan.. arini kol 430 blk keje.. pegi pasar ramadhan kat seri kembangan dekat ngan mekdi tu.. pegi ngan ika n nadia.. dr awal2 siang lg aku da tau nak mkn laksam.. soo sampai2 je mmg da sevey laksam.. senang cite.. hasil tangkapan kitorg adelah laksam, roti jala, murtabak daging, popia grg, karipap, nasik kerabu, kuih kaler ijau yg 2 ketol melekat mcm telor dlm ade gule, kuih tepung pelita, nasik dagang dan ayam..

tp kan.. sedih laa ini mcm.. sedih dgn peniage2 ni.. sedih sbb...

murtabak daging yg ika beli - da mcm murtabak bawang.. tak jumpe mane isi daging nye..

popia grg - inti dia sayo campo yg carrot+jagung+kacang kaler ijau.. sikit plak tu.. kulit je tebal..

karipap - inti kentang yg petak2 tu dimasak tanpa dibuang kulit.. kononnye karipap ayam.. tp tak jumpe ayam pon..

kuih kaler ijau yg 2 ketol melekat mcm telor dlm ade gule - rase masam..

nasik dagang - dpt lauk daging je.. tade gulai yg mcm biase tu..

laksam tak rase lg.. tu utk sahur aku japgi.. harap2 sedap..

nasik kerabu - ok
murtabak yg aku bli - ok la jugak.. sbb aku mintak takmo bawang.. n daging dia mcm serunding skit
roti jale - ok laa jugak..
kuih tepung pelita - pon ok kot..
ayam tak mkn lg..

soo itulah.. aku pn tak paham dgn org2 yg berniage ni.. kalo niat berniage tu utk mencari rezeki yg halal di bulan mulia ni.. tp kenape jual mknan yg ala kadar? yg popia tu inti mcm tahpape.. kentang karipap tu yg tak buang kulit?? come on laa.. pastu skang zaman 5 for 2inggit.. bkn lg zaman 3 for singgit.. untung nak lebih.. quality mknan kurang bagus.. tak baik laa buat canih.. nak berniage buat laa btol2.. mknan tu buat elok2 bg org puas ati.. kamu2 tu nak bg org mkn.. org2 plak baya dgn ape yg derang beli.. pastu bile mknan tak puas ati.. sumeorg komplen ngumpat2.. boikot tros kedai tu.. sape yg rugi? kamu2 jugak.. aku sbg pembeli pon rase mcm dianiaya.. rase mcm tak redha je.. pastu bli sampai 5 ketol.. rase seketul.. tros tak lalu mkn.. tak pasal2 dah membazir plak.. this is not gud brooo.. aku pon mmg da mark 'X' kat kedai2 yg aku bli td.. serius mmg takkan beli dah.. kalo aku jumpe kawan2 yg nak beli pon.. time tu jugak aku tak bg derang beli.. bukan nak dengki dgn penjual.. tp tanak kawan2 aku yg kerugian dan mengelakkan pembaziran..

hmmm.. soo itulah pengalaman hari pertama berbuka puasa taun ni.. ni yg rase nak blk semban ni..


dikesempatan ini.. nak wish selamat bersahur.. selamat berpuasa dan selamat berbuka utk anda2 yg bace blog ni.. :)