Lilypie Third Birthday tickers

h.o.m.e~s.w.e.e.t~h.o.m.e

Monday, July 18, 2011

current location : puchong, selangor, malaysia

da sminggu aku mulekan hidup baru kat malaysia.. tekial2 gak.. rase mcm baru nak blaja idop kat sini jek.. padahal baru2 sampai aritu.. aku terase mcm baru je smlm kitorg buat bbq seblom aku pegi singapore.. tup tap tup tap.. da blk sini.. rase mcm kejap je sgt.. tp byk gak perubahan.. tambah2 lg kat cyber tu..

so far.. sikit pon aku tak nyesal blk sini blk.. hari2 mcm interesting.. sbb baru nak siapkan rumah.. soo kene beli itu.. beli ini.. kemas rumah.. mop lg.. byk lg tak kemas ni.. baju2 pon byk dlm bag.. tak sempat nak unpack lg.. rumah da pasang astro.. tenet plak pakai strimik yg 60inggit sbulan.. bagus laa tm skang.. aku call org strimik tu ari selase.. pastu dia mintak full name, ic ngan alamat utk check kawasan kot.. then rabu pg dia call bgtau kawasan tu ok.. then aku email derang copy of ic.. ptg tu dpt sms ckp strimik ngan house fon da registered..n patutnye 3hari baru dpt strimik.. tp jumaat pagi org tu da call ckp nak dtg pasang.. then jumaat 3pm siap pasang tepon n set internet.. sgt mudah dan pantas dan memuaskan ati.. tayah nak gi tm or isi borang.. kagum btol.. tp kalo ikotkan patutnye isnin baru masok tenet ni.. tp org tu ckp dia bz isnin.. soo dia pasangkan awal laa.. bagus btol.. gud job tm.. n even aku amek pakage yg 60inggit.. speed takat 384k je.. so far ok laa.. sbb aku pakai sorg.. aritu da try upload gamba pon laju.. layan utube pon ok.. puas ati...

pastu skang ni rutin.. gi opis.. normally sampai pon da nak lunch hour.. dok bape minit kuar lunch.. pastu dok kejap2.. ptg gi sk dulu.. lepak rumah sewa lame aku dulu.. then gi dinner.. after dinner kalo rajin lepak2 lg.. kalo tak tros blk.. sampai rumah.. kemas laa ape2 yg patut kan..

even tho aku kadang2 sorg kat sini.. dok umah pon sorg2.. tp ok jek.. sbb senang je nak lepak ngan kawan2.. mcm aritu jumaat.. lepas keje.. pegi umah lisa tgk baby dia.. rombongan ngan reha+aro=dini and ina+as=qeisya.. aku gak yg solo.. then tibe2 buat plan terjun.. lepas magrib gi rumah ajis+maya plak.. huuu sedap dpt layan durian free..

senang cite.. alhamdulillahh aku da pulang.. sikit pon tak menyesal.. aku tade masalah ngan bende2 lain kecuali.. kecualiiii yee adik2..

kecuali.. kampeni yg bengong ni.. ari jumaat aritu mmg btol2 menyakitkan ati aku.. mase aku kene pindah singapore dulu.. gaji aku up sampai 1k dolar.. sgd okeeii... pastu last year da dpt increment sikit.. pastu after almost 2 years aku kat sane.. n now aku blk sini.. aku dpt offer letter baru tp amount nye adelah exactly the same as before aku pindah singapore.. what is the bullshit is this? bile aku ckp tanak sign.. derang ckp nnt aku tak dpt gaji bulan ni.. aku ckp takpe.. aku tade masalah tak dpt gaji.. aku nak revise ofer letter jek.. pastu derang ni push2 soh sign gak.. derang ckp nnt revision skali ngan appraisal.. sbb kalo btol.. dlm bulan ni mmg da nak dpt surat appraisal pon.. tp what de hel laa kan.. appraisal tu lain cite.. kalo surat kuar bln ni.. ok fine laa.. tp ape jd ngan member aku tu.. dia blk mase bln 4 aritu.. same kes ngan aku gak.. derang gune alasan appraisal nak kuar.. ape kejadahnye.. dlm beberape bulan tu kene tahan hidup gaji kecik?? huhhh seb bek laa member aku tu pegnen.. soo dia mcm pasrah je laa.. kalo tak dia mmg nak jump je kampeni.. tp disbbkan medical coverage kampeni xxx ni bagus.. senang2 je dpt rase prince court.. soo terime seadenye..

soo now.. aku just saba n tunggu surat baru kuar.. kalo tak ok.. aku nak gado2 skit.. mintak revise lg.. kalo derang takmo bg gak.. aku cabooottt.. harap2 laa ade rezeki aku kat tmpt len..

hmmm.. pastu kan.. smlm cuak laa gak.. da tgh2 mlm.. dlm kol 12 lebih.. tibe2 aku dgr kat bawah2 rumah ni.. suare pompuan jerit.. jerit yg mcm tekejut.. mcm nak kene bunuh.. tak pon jerit sbb nampak org jahat ke.. pastu pintu tehempas kuat gile.. ngan bunyi2 tolak barang sampai pecah2.. cuaakkk gilee.. aku da imagine muke lelaki jahat.. yg kuar dr umah tu sambil heret mayat jek.. huiiii trauma btol.. aku da la suke pk bukan2.. pastu aku imagine nnt nak gi keje.. masok lift byk kesan2 darah.. tak pon satu lift ngan aku tu org jahat.. aaaaaaa mane aku nak lari?? kat sini da la ramai gile org kulit hitam.. maksud aku bukan india.. tp org2 dr afrika ke mane tah.. tp yg kaum2 derang aa.. yg pelik nye dgr pompuan jerit je.. tp tade butir2 mcm betekak ke ape.. suare pompuan jerit dlm 5 6 kali sekuat hati.. tibe2 senyap.. boommm bunyi pintu.. bunyi tolak2 meja ke ape.. barang2 jatuh.. pastu senyap.. pastu da lame skit dlm kol 1 lebih.. satu lg dentuman kuat.. gileeee.. nak gado pon tayah laa sampai satu blok dgr.. takot tau takkk.. .

haaa pastu tu je la cite arini.. aku akan merajin2kan diri update lepas ni ek.. owhh sepatutnye nak gi jog ngan ika japgi.. semangat bukan main siap singgah jj bli kasut td.. tp da sampai rumah kemalasan nak kuar blk plak.. hehehhe sorry ye kaa.. aku eksesais kat umah jek..

orait.. entry kawen pon tak abih cite lg ek.. huaarrgghhh malas laa jugak.. ohohohohoh

bye.

2 comments:

  1. wah...name aku enter frame... keep it up!! hahaha

    ReplyDelete
  2. asrul - ahh ko tu bile nak hapdet.. cite laa psl qeisya berenang2..

    ReplyDelete