Lilypie Third Birthday tickers

a.a.a.u.u.u.m.m.m.m.m.m.m.!.!.!

Wednesday, July 27, 2011



heii heii.. terime kasih sudi bace.. hehehe motif tibe2 letak gamba sendiri?

seblom sampai ke motif nye.. nak cite psl arini.. pg td.. tak pg sgt laa.. dlm kol 10 gak baru gerak dr rumah.. tros ke hentian kajang.. gi kwsp.. ade laa hal skit kan.. then setel kwsp.. dlm kol 12 lebih skit sampai opis.. baru je duduk.. cek emel.. kuar blk utk lunch plak ngan man.. then teman dia gi maybank.. pastu blk opis..

sampai opis.. sambil dok relek2 tu.. aku emel laa hr india.. tanye whether any action taken psl request aku utk revise gaji tu kan.. then dia reply.. sumenye akan include dlm revision 2011.. bilenye? datenye? idok lee pulok deme bgtau.. kepale hotok deme btol lee.. terase darah terus naik.. laju je aku tekan reply.. mcm2 da tepk nak reply.. nak tulih emel kecewa panjang2.. tp cancel.. pastu tekan reply blk.. pastu cancel.. last2 aku cari name hr mesia yg tinggi2 skit pangkat dia.. n aku msg dia ckp nak discuss psl offer letter.. pendek cite aku pon turun laa jumpe org tu.. n bgtau aku punye situation.. 1st thing org tu tanye aku.. 'who gave u the offer letter?'.. dgn muke pelik.. pastu dia soh aku deal ngan sorg pompuan lain plak.. then again aku explain situation aku blk.. n 1st thing dia tanye aku.. 'who gave u the offer letter?'.. pon tekejut gak.. pastu dia pon ckp amount tu sgt tak sepatutnye.. then diskas2 lg.. dia ckp bole tlg.. sok nak kene jumpe dia lg.. fuhhh hopefully ade laa harapan utk mendapat amount yg reasonable.. aminnn..

pastu mase kat opis.. borak2 ngan man.. tah mcm mane masok cite2 psl makanan.. lalu tersebut keni rogers.. lalu terus telior.. dan berjaye mendapatkan ika utk teman aku.. lepas keje td tros gi amik ika kat umah dia n straight to jusco.. mkn mmg puas hati.. terase mkn byk arini.. pastu tibe2 nampak sesuatu dlm air ice lemon tea.. iaitu seekor anak lipas.. slurrrppp.. aku rase mcm da hirup skit before tu.. then tros panggil waiter.. n tuka air baru.. walopon agak geli geleman laa jugak mase nak minom n makan tu.. tp nafsu punye psl.. lantok leee.. pastu time nak baya tu.. aku tgk bill.. n aku terus tanye dia.. 'tade diskaun ke? saye jumpe anak lipas tau dlm air..'.. then cashier tu panggil sorg lg pompuan.. then dia mcm cuak2 gak.. say sorry and tanye da dpt air ganti ke tak..

flashback skit.. dulu2 mase kat singapore.. aku pn tak igt da penah cite ke tak.. mase mkn ciken rice shop kat sane.. tejumpe ulat putih kat nasi.. then aku complain.. dpt tuka nasik baru.. n derang ade bg diskaun..

soo this time aku da tau aa yg spatutnye aku akan dpt diskaun.. n mmg dpt pon.. 18% diskaun.. yg dulu kat spore tu dpt 10% jek.. soo anda2 sekelian.. if jumpe bende pelik2 kat makanan.. complain jek.. if korg decide utk dpt mknan baru.. then mkn sampai kenyang n make sure dpt diskaun.. or else.. complain n blah laa kot.. as for me aku bole je continue mkn lg.. tade laa rase nak jerit2 marah plak kan.. tp tgk laa jugak dgn keadaan time tu.. kot jumpe bende yg lg pelik2.. kedai pon tak meyakinkan.. mmg tanak aa..


haa berbalik kepade motif gamba diatas.. lepas mkn.. bawak ika gi public bank kat pekan cina tu jap.. blk tu dgn perasaan berkobar2.. kitorg singgah pasar mlm kat ngan vista pinggiran.. terus menuju kt kedai2 yg jual jersey.. hohohoho semangat wehh cari jersey.. da belek2 2 3 kedai.. tak puas ati.. ade org ckp kat blakang giant ade jual.. kitorg pon gi servey kat blakang giant plak.. tgk2 tade ape pon situ.. ciss.. then patah blk ke pasar mlm tu.. tgk2 baju yg hitam kuning da tinggal satu.. yg biru ade lg beberape helai.. harge 10inggit je.. jadi laa kan.. aku pon amik laa yg hitam kuning.. ika plak amik kaler biru 2 helai utk didi skali.. lega.. dpt gak jersey walopon murahan.. pastu otw blk tu singgah mamak azwath jap.. nak bli air.. da dkt2 nk sampai tu kitorg ade la sebut2.. tah2 kat azwath tu ade jual jersey.. skali tgk2 mmg ade pon.. pastu tak puas ati ni.. gi usha jap.. tgk2 baju yg lg elok.. n jersey hitam kuning tu ade yg v-neck punye.. yg aku bli kat pasar tu round neck.. tak lawa sgt.. yg ni mahal skit.. 35inggit.. smangat punye psl.. bli lg satu.. waaaaaahahha.. pastu teros la blk rumah ika.. lepak2 jap.. tibe2 didi ckp kat tv ade ckp soh pakai baju biru.. waaaaa tibe2 terus berubah hati.. cpat2 ajak ika kuar blk.. gi kat azwath.. benti kat tepi org jual tu.. 'banggg.. nak tuka yg kaler biru bole tak??'.. huhuuhuh nasik baik ade lg size kecik.. terus laa tuka kaler biru..



sooooo.. da bole agak motifnye?? motifff sbb sok nak tgk bolaaaaa kat stadium nye laa punnn.. wohooo super semangat ni... dr seblom lawan kat singapore lg aku da bekoba2 nak tgk kat stadium.. lepas kalah aritu smangat da luntur skit laa sbenanye.. tp pedulikan itu.. aku mendengar seruan2 kat radio dan tv.. utk dtg menyokong.. kalah atau menang itu blakang punye cite.. yg penting dtg sokong dulu.. kan kan kan??



aaaauuuuummmmmmm!!!

1 comment: