Lilypie Third Birthday tickers

a.a.a.u.u.u.m.m.m.m.m.m.m.!.!.!

Wednesday, July 27, 2011



heii heii.. terime kasih sudi bace.. hehehe motif tibe2 letak gamba sendiri?

seblom sampai ke motif nye.. nak cite psl arini.. pg td.. tak pg sgt laa.. dlm kol 10 gak baru gerak dr rumah.. tros ke hentian kajang.. gi kwsp.. ade laa hal skit kan.. then setel kwsp.. dlm kol 12 lebih skit sampai opis.. baru je duduk.. cek emel.. kuar blk utk lunch plak ngan man.. then teman dia gi maybank.. pastu blk opis..

sampai opis.. sambil dok relek2 tu.. aku emel laa hr india.. tanye whether any action taken psl request aku utk revise gaji tu kan.. then dia reply.. sumenye akan include dlm revision 2011.. bilenye? datenye? idok lee pulok deme bgtau.. kepale hotok deme btol lee.. terase darah terus naik.. laju je aku tekan reply.. mcm2 da tepk nak reply.. nak tulih emel kecewa panjang2.. tp cancel.. pastu tekan reply blk.. pastu cancel.. last2 aku cari name hr mesia yg tinggi2 skit pangkat dia.. n aku msg dia ckp nak discuss psl offer letter.. pendek cite aku pon turun laa jumpe org tu.. n bgtau aku punye situation.. 1st thing org tu tanye aku.. 'who gave u the offer letter?'.. dgn muke pelik.. pastu dia soh aku deal ngan sorg pompuan lain plak.. then again aku explain situation aku blk.. n 1st thing dia tanye aku.. 'who gave u the offer letter?'.. pon tekejut gak.. pastu dia pon ckp amount tu sgt tak sepatutnye.. then diskas2 lg.. dia ckp bole tlg.. sok nak kene jumpe dia lg.. fuhhh hopefully ade laa harapan utk mendapat amount yg reasonable.. aminnn..

pastu mase kat opis.. borak2 ngan man.. tah mcm mane masok cite2 psl makanan.. lalu tersebut keni rogers.. lalu terus telior.. dan berjaye mendapatkan ika utk teman aku.. lepas keje td tros gi amik ika kat umah dia n straight to jusco.. mkn mmg puas hati.. terase mkn byk arini.. pastu tibe2 nampak sesuatu dlm air ice lemon tea.. iaitu seekor anak lipas.. slurrrppp.. aku rase mcm da hirup skit before tu.. then tros panggil waiter.. n tuka air baru.. walopon agak geli geleman laa jugak mase nak minom n makan tu.. tp nafsu punye psl.. lantok leee.. pastu time nak baya tu.. aku tgk bill.. n aku terus tanye dia.. 'tade diskaun ke? saye jumpe anak lipas tau dlm air..'.. then cashier tu panggil sorg lg pompuan.. then dia mcm cuak2 gak.. say sorry and tanye da dpt air ganti ke tak..

flashback skit.. dulu2 mase kat singapore.. aku pn tak igt da penah cite ke tak.. mase mkn ciken rice shop kat sane.. tejumpe ulat putih kat nasi.. then aku complain.. dpt tuka nasik baru.. n derang ade bg diskaun..

soo this time aku da tau aa yg spatutnye aku akan dpt diskaun.. n mmg dpt pon.. 18% diskaun.. yg dulu kat spore tu dpt 10% jek.. soo anda2 sekelian.. if jumpe bende pelik2 kat makanan.. complain jek.. if korg decide utk dpt mknan baru.. then mkn sampai kenyang n make sure dpt diskaun.. or else.. complain n blah laa kot.. as for me aku bole je continue mkn lg.. tade laa rase nak jerit2 marah plak kan.. tp tgk laa jugak dgn keadaan time tu.. kot jumpe bende yg lg pelik2.. kedai pon tak meyakinkan.. mmg tanak aa..


haa berbalik kepade motif gamba diatas.. lepas mkn.. bawak ika gi public bank kat pekan cina tu jap.. blk tu dgn perasaan berkobar2.. kitorg singgah pasar mlm kat ngan vista pinggiran.. terus menuju kt kedai2 yg jual jersey.. hohohoho semangat wehh cari jersey.. da belek2 2 3 kedai.. tak puas ati.. ade org ckp kat blakang giant ade jual.. kitorg pon gi servey kat blakang giant plak.. tgk2 tade ape pon situ.. ciss.. then patah blk ke pasar mlm tu.. tgk2 baju yg hitam kuning da tinggal satu.. yg biru ade lg beberape helai.. harge 10inggit je.. jadi laa kan.. aku pon amik laa yg hitam kuning.. ika plak amik kaler biru 2 helai utk didi skali.. lega.. dpt gak jersey walopon murahan.. pastu otw blk tu singgah mamak azwath jap.. nak bli air.. da dkt2 nk sampai tu kitorg ade la sebut2.. tah2 kat azwath tu ade jual jersey.. skali tgk2 mmg ade pon.. pastu tak puas ati ni.. gi usha jap.. tgk2 baju yg lg elok.. n jersey hitam kuning tu ade yg v-neck punye.. yg aku bli kat pasar tu round neck.. tak lawa sgt.. yg ni mahal skit.. 35inggit.. smangat punye psl.. bli lg satu.. waaaaaahahha.. pastu teros la blk rumah ika.. lepak2 jap.. tibe2 didi ckp kat tv ade ckp soh pakai baju biru.. waaaaa tibe2 terus berubah hati.. cpat2 ajak ika kuar blk.. gi kat azwath.. benti kat tepi org jual tu.. 'banggg.. nak tuka yg kaler biru bole tak??'.. huhuuhuh nasik baik ade lg size kecik.. terus laa tuka kaler biru..



sooooo.. da bole agak motifnye?? motifff sbb sok nak tgk bolaaaaa kat stadium nye laa punnn.. wohooo super semangat ni... dr seblom lawan kat singapore lg aku da bekoba2 nak tgk kat stadium.. lepas kalah aritu smangat da luntur skit laa sbenanye.. tp pedulikan itu.. aku mendengar seruan2 kat radio dan tv.. utk dtg menyokong.. kalah atau menang itu blakang punye cite.. yg penting dtg sokong dulu.. kan kan kan??



aaaauuuuummmmmmm!!!

e.x.c.i.t.i.n.g~d.a.y.s

Thursday, July 21, 2011

haaa kan ai da janji nak rajin update.. kan kan?? ai tak tipu kan? kan kan?

pastu nak cite ape ni? ape yg menarik? aku tgh mode excited ni.. aku pon tatau nape.. tp rase mcm hepi laa..

ari slase aritu.. sian ika.. lepas jatuh ditimpa tangge.. meh aku flash back sikit.. mlm jumaat yg aku br sampai dr singapore.. ika ngan nadia yg jemput aku kat lcct.. on the way blk tu.. ade la plak road block kan.. mase tu kan keco sabtu yg ade perhimpunan hape tah malas nak sebut.. tak pasal2 laa kantoi tinted kete ika... da kene notice kene bawak inspection jpj.. seb bek tak kene saman.. pastu slase tu plak taya pancit.. soo aku pon pegi laa umah dia lepas keje.. konon2 nak tlg.. tp last2 tlg tgk je laa.. ptg tu gi mkn jap.. pastu tros wat plan terjun.. blk makan.. kitorg tros cek online timing movie.. check2 ade kol 830.. cpat2 magrib.. tros siap.. gi alamanda.. sampai pon da hampir 830pm.. zaassss tros bli tiket.. "kami nak cite yg bawah skali tu".. ceehh tanak sebutt.. ni salah satu dlm to do list aku bile blk mesia.. nak tgk wayang cite mlayu.. heheh mule2 aku nak tgk 'sekali lagi'.. tp lambat sgt sampai da abih tunjuk kat wayang.. so last2 tgk cite 'tolong, awek aku pontianak'..

review - errmm ok laa.. aku bace org komen2 kat twitter ckp kelakar gileee.. tp bg aku ok je.. ade laa part lawak.. tp ade gak part yg mcm slow.. soo kire ok laa.. kalo soh tgk lagi skali tu mcm ermmm takpe laa kot.. tp sazzy falak tu mmg comel dan cantik dlm cite tu..

smalam plak.. rabu.. aku gi keje pon da tghari.. tak sempat masok opis.. da jumpe geng2 yg nak kuar lunch.. patah balik join derang gi lunch kat bangi.. blk opis.. relek2 jap.. pastu ade event kat opis.. org dr india dtg.. soo ade laa performance sikit.. budak2 main gitar nyanyi2.. ade nari2 laa.. dpt laa hiburan sikit kat opis.. rase mcm zaman2 blaja dulu jek.. tgk konsert2 gituu.. pastu org dr india tu bebel2 ape tah.. komfem laa aku malas nak dgr.. tp ade satu part yg menarik.. iaitu.. sepatutnye surat increment kitorg kuar bulan ni.. tp.. di anjak kan ke bulan sept.. and gaji baru effective bln oct.. cissss.. kononnye kalo anjak tu dpt lebih skit.. wuteva~~~ menyampah dan meluatt.. gaji aku yg tah pape ni.. still tak revise2 lg.. ishh tibe2 sakit ati.. tutup cite!

haa lepas da abih event.. bace2 paper jap.. then tuka baju.. pegi comunity club kat cyberjaya tu.. gi jogging ngan ika n didi.. didi kawan baru.. dia kawan ika.. lepas joging.. kitorg terus gi mkn n pastu tros blk rumah masing2..

arini plak.. aku sampai opis da nak kol 12.. baru duduk beberape minit.. cek emel.. pastu tros join ani kiah dejah su ngan emi gi lunch kat alamanda.. jumpe lin n sari kat sane gak.. ramai btol geng2 pompuan kat sini.. best btol.. dulu kat singapore asyik laa aku sesat sorg2 pompuan.. bahagia dpt bepoye2 kat alamanda.. cari hadiah utk maria.. mkn kat secret recipe.. 2jam gak aa kat alamanda td.. pastu kitorg terus gerak gi kl.. prince court medical centre.. tgk maria.. smlm dia baru besalin.. baby girl yg sgt comel..

maria pon comel gak.. da la kecik.. pastu pakai robe hospital tu mcm pakai skirt..

kecomelan..

hazimaria's princess..

aunty reen mesti laa nak entepremm..

congrats maria & hazim.. slamat berjage mlm.. selamat berpantang.. selamat menguruskan badan.. dan juge menguruskan anak.. hehehe

pas da melawat.. dlm kol 430 lebih kitorg pon blk opis teros.. aku pon dok relek2 jap.. nak dkt kol 6 tu da kuar blk.. teros gi tasik kat tepi cyberview lodge.. ikot ika n didi jogging lg.. tp aku tak jog pon.. jln je.. sbb smlm lepas aku jogging tu.. mlm tu badan aku abih gatal2.. isk laa tatau ape masalah ni.. pastu sengal2 laa jugak skit.. so arini malas nak push badan utk jog.. jln je cukop.. ni pon skang badan aku dok gatal2.. alergik apekah iniiii.. malas btol nak gi cek..

ni laa view tmpt joging tu.. nice jugak.. redup sikit.. n angin sepoi2 jeekk..


ni plak view mase patah blk..


lepas jog.. kitorg gi mkn kat sri baling.. aku mkn 2 ketul ciken wing jek.. tade selere laa plak kan.. pastu hamekk.. skang ni aku rase lapa gilee.. tp sbb da tgh mlm.. malas plak nak mkn...

best.. best dan best.. ni laa sbb2 aku nk blk.. dpt spend time ngan member.. senang nak tgk muvi.. even after work.. gi mkn2.. joging.. esok plak pas keje nak blk senawang.. sabtu ade kenduri kat kampong.. best jugak.. da lame sgt takde kenduri kat kampong..

huuuuu hepi (^___^)



h.o.m.e~s.w.e.e.t~h.o.m.e

Monday, July 18, 2011

current location : puchong, selangor, malaysia

da sminggu aku mulekan hidup baru kat malaysia.. tekial2 gak.. rase mcm baru nak blaja idop kat sini jek.. padahal baru2 sampai aritu.. aku terase mcm baru je smlm kitorg buat bbq seblom aku pegi singapore.. tup tap tup tap.. da blk sini.. rase mcm kejap je sgt.. tp byk gak perubahan.. tambah2 lg kat cyber tu..

so far.. sikit pon aku tak nyesal blk sini blk.. hari2 mcm interesting.. sbb baru nak siapkan rumah.. soo kene beli itu.. beli ini.. kemas rumah.. mop lg.. byk lg tak kemas ni.. baju2 pon byk dlm bag.. tak sempat nak unpack lg.. rumah da pasang astro.. tenet plak pakai strimik yg 60inggit sbulan.. bagus laa tm skang.. aku call org strimik tu ari selase.. pastu dia mintak full name, ic ngan alamat utk check kawasan kot.. then rabu pg dia call bgtau kawasan tu ok.. then aku email derang copy of ic.. ptg tu dpt sms ckp strimik ngan house fon da registered..n patutnye 3hari baru dpt strimik.. tp jumaat pagi org tu da call ckp nak dtg pasang.. then jumaat 3pm siap pasang tepon n set internet.. sgt mudah dan pantas dan memuaskan ati.. tayah nak gi tm or isi borang.. kagum btol.. tp kalo ikotkan patutnye isnin baru masok tenet ni.. tp org tu ckp dia bz isnin.. soo dia pasangkan awal laa.. bagus btol.. gud job tm.. n even aku amek pakage yg 60inggit.. speed takat 384k je.. so far ok laa.. sbb aku pakai sorg.. aritu da try upload gamba pon laju.. layan utube pon ok.. puas ati...

pastu skang ni rutin.. gi opis.. normally sampai pon da nak lunch hour.. dok bape minit kuar lunch.. pastu dok kejap2.. ptg gi sk dulu.. lepak rumah sewa lame aku dulu.. then gi dinner.. after dinner kalo rajin lepak2 lg.. kalo tak tros blk.. sampai rumah.. kemas laa ape2 yg patut kan..

even tho aku kadang2 sorg kat sini.. dok umah pon sorg2.. tp ok jek.. sbb senang je nak lepak ngan kawan2.. mcm aritu jumaat.. lepas keje.. pegi umah lisa tgk baby dia.. rombongan ngan reha+aro=dini and ina+as=qeisya.. aku gak yg solo.. then tibe2 buat plan terjun.. lepas magrib gi rumah ajis+maya plak.. huuu sedap dpt layan durian free..

senang cite.. alhamdulillahh aku da pulang.. sikit pon tak menyesal.. aku tade masalah ngan bende2 lain kecuali.. kecualiiii yee adik2..

kecuali.. kampeni yg bengong ni.. ari jumaat aritu mmg btol2 menyakitkan ati aku.. mase aku kene pindah singapore dulu.. gaji aku up sampai 1k dolar.. sgd okeeii... pastu last year da dpt increment sikit.. pastu after almost 2 years aku kat sane.. n now aku blk sini.. aku dpt offer letter baru tp amount nye adelah exactly the same as before aku pindah singapore.. what is the bullshit is this? bile aku ckp tanak sign.. derang ckp nnt aku tak dpt gaji bulan ni.. aku ckp takpe.. aku tade masalah tak dpt gaji.. aku nak revise ofer letter jek.. pastu derang ni push2 soh sign gak.. derang ckp nnt revision skali ngan appraisal.. sbb kalo btol.. dlm bulan ni mmg da nak dpt surat appraisal pon.. tp what de hel laa kan.. appraisal tu lain cite.. kalo surat kuar bln ni.. ok fine laa.. tp ape jd ngan member aku tu.. dia blk mase bln 4 aritu.. same kes ngan aku gak.. derang gune alasan appraisal nak kuar.. ape kejadahnye.. dlm beberape bulan tu kene tahan hidup gaji kecik?? huhhh seb bek laa member aku tu pegnen.. soo dia mcm pasrah je laa.. kalo tak dia mmg nak jump je kampeni.. tp disbbkan medical coverage kampeni xxx ni bagus.. senang2 je dpt rase prince court.. soo terime seadenye..

soo now.. aku just saba n tunggu surat baru kuar.. kalo tak ok.. aku nak gado2 skit.. mintak revise lg.. kalo derang takmo bg gak.. aku cabooottt.. harap2 laa ade rezeki aku kat tmpt len..

hmmm.. pastu kan.. smlm cuak laa gak.. da tgh2 mlm.. dlm kol 12 lebih.. tibe2 aku dgr kat bawah2 rumah ni.. suare pompuan jerit.. jerit yg mcm tekejut.. mcm nak kene bunuh.. tak pon jerit sbb nampak org jahat ke.. pastu pintu tehempas kuat gile.. ngan bunyi2 tolak barang sampai pecah2.. cuaakkk gilee.. aku da imagine muke lelaki jahat.. yg kuar dr umah tu sambil heret mayat jek.. huiiii trauma btol.. aku da la suke pk bukan2.. pastu aku imagine nnt nak gi keje.. masok lift byk kesan2 darah.. tak pon satu lift ngan aku tu org jahat.. aaaaaaa mane aku nak lari?? kat sini da la ramai gile org kulit hitam.. maksud aku bukan india.. tp org2 dr afrika ke mane tah.. tp yg kaum2 derang aa.. yg pelik nye dgr pompuan jerit je.. tp tade butir2 mcm betekak ke ape.. suare pompuan jerit dlm 5 6 kali sekuat hati.. tibe2 senyap.. boommm bunyi pintu.. bunyi tolak2 meja ke ape.. barang2 jatuh.. pastu senyap.. pastu da lame skit dlm kol 1 lebih.. satu lg dentuman kuat.. gileeee.. nak gado pon tayah laa sampai satu blok dgr.. takot tau takkk.. .

haaa pastu tu je la cite arini.. aku akan merajin2kan diri update lepas ni ek.. owhh sepatutnye nak gi jog ngan ika japgi.. semangat bukan main siap singgah jj bli kasut td.. tp da sampai rumah kemalasan nak kuar blk plak.. hehehhe sorry ye kaa.. aku eksesais kat umah jek..

orait.. entry kawen pon tak abih cite lg ek.. huaarrgghhh malas laa jugak.. ohohohohoh

bye.

i.m~c.o.m.i.n.g~h.o.m.e.!.!.!

Friday, July 8, 2011

hi hi hi kepade yg membace..

current location : terminal 1, changi airport, singapore..
current time : 8.02pm..
destinasi yg dituju : lcct, malaysia..

yess yess.. sekarang aku kat boarding room.. tgh tunggu mase utk terbang pulang ke tanah air..

at last!!! perasaan skang mcm tak caye jek.. mcm tak caye inilah mase yg aku tunggu2 slame ni.. ini yg aku nak sgt.. n its happening right now!!! im going back for good.. tp fikiran ade sikit serabut.. sbb isnin nak kene gi report masok opis dulu.. slase da ade interview plak.. soo mcm tak sempat nak pk ape.. nak kene neves utk interview.. tak sempat nak relek2 sgt.. n org lain pon sebok tanye.. pastu nnt blk cemane?? masok pojek mane?? nak report kat sape??

eh ehh.. mintak nafass... mintak nafaasss sikit... kasik aku dok relek jap.. ganti puase ke... tempah baju raye dulu.. buat langsir kat rumah puchong tu.. currently langsir living hall aku pakai banting penanda arah mase kenduri kat kedah dulu.. nnt aku tunjuk cemane ghopenye ek.. haa bole tak kasik aku relek jap?

blk ni aku nak mkn nasik grg kampong ke.. pataya.. paprik.. tomyam.. kuewtiau kungfu.. indo mee azwath pon jadi laa.. no no no to fast fud.. for the past 3 weeks.. aku rase nak dkt 10 kali gak aku mkn beger king n texas chicken for lunch.. itu je laa.. sbb da tade idea sgt nak mkn ape.. soo.. aku bg cuti panjang utk mkn fast fud ni.. lemak terkumpul pon da mule menjengah2 ni.. makin susah nak sorok.. ok nnt nak plan utk eksesais.. (*_*) mate bersinar dgn harapan ini bkn omongan kosong..

oraitt.. flight spatutnye 845pm.. tp tadi mase check in org tu ckp delay 15minit.. ye laa bang.. mcm tak bese plak... kannn??? eh ehh tp tibe2 tenampak flight air asia baru parking.. tatau laa itu flight yg sepatutnye ke tak...

byk plak aku cerite kan?? mood tgh eksaited nihhh.. tak saba nak landingg...


ciss td da taip panjang2.. tibe2 ade conflict ape tah plak.. malas nak sambung.. sampai sini jek..



malaysia!!! im coming!!!

n.u.t.i.n.g~m.u.c.h

Saturday, July 2, 2011

actually aku da siap taip satu entry.. sambungan cite kawen.. but not in the mud nak post pasal kawen..

skang tgh mood nak menaip sambil merapu ape yg terlintas..

no 1 - aku sudah dpt green light utk blk ke malaysia for good.. for gud baybeh!! sgt laa hepinye diri ini bile mereka kate release date is on friday next week.. 8 july 2011.. ohh~ ohhh~~ hati berbunga riangg nihh.. rase mcm tak percaye sgt yg at lastt dpt blk mesia.. dulu2 asyik rase bende tu mcm impossible jek.. pastu asyik stress je bile pk cemane nak convince kan boss.. tp boss pon akhirnye mcm pasrah dan melepas kan.. tp takot jugak ni.. selagi travel plan tak approve.. selagi tiket belom di tangan.. mereka bole berdrama dan extend sminggu.. dan sminggu.. dan sminggu lg.. mcm skang laa.. spatutnye by today aku da terbang pulang.. tp disebabkan pojek aku terpilih utk di audit.. soo konon bz telebih.. tu psl extend sminggu..

no 2 - ermm aku rase mcm byk sgt laa idea nak merapu.. tp tibe2 tatau nak cite ape dah.. soo camne? takat ni je laa..

huhu