Lilypie Third Birthday tickers

k.a.w.e.n~d.a.y~@~s.e.n.a.w.a.n.g

Tuesday, June 28, 2011

kite sambung cite kawen lg.. tp sambung skit cite before the wedding..


ptg lepas aku blk dr bli pastry.. salon n sume2 tu.. sampai je rumah tgk org katering tgh siapkan meja pengantin.. 1st thing aku nampak kat meja tu tibe2 ade kaler gold campo biru pekat skit.. muke aku pon da berubah.. aku pandang vendor2 yg buat deco.. derang pon terus ckp 'yee kami paham perasaan anda..' .. pk punye pk.. mujur vendor deco tu ade extra kain kaler pink.. soo aku soh katering tu bukak blk kaler gold.. igtkan da setel kan situ.. lepas2 tu org katering tu letak kain ape tah kaler biru gelap skit.. utk alas makanan.. muke aku berubah lg..

pastu bile aku tanye vendor deco.. derang ckp da try bgtau org katering.. yg meja pengantin tu derang akan buat.. tp katering ckp deco sume da termasok dlm pakej.. then aku jugak kene pegi ckp kat org katering.. meja pengantin nnt bia vendor satu lg yg buat..

soo ok laa.. setel meja pengantin punye deco.. aku pon masok la dlm rumah.. buat2 keje lain.. da lame skit aku kuar blk.. nak tgk progress.. tgk pelamin sgt nice dan comel dan suke.. sume da siap.. vendor tinggal nak kemas2 barang jek..

pelamin yg masih fresh lg..

tgk meja mkn.. tenampak plak sesuatu yg menyakitkan mate.. uuhhh..

blakang kerusi pengantin tu ade letak kayu2 mcm nak hias blakang plamin.. mmg la elok.. siap letak kain renda2.. tp kayu2 tu belobang.. n u can see the grill tru the lobang.. n its very ohhh sakitnye mateku... kayu yg katering tu letak da cantik.. warne putih.. tp sgt laaa kotor berabok berdaki.. mmg tade quality control laa.. mcm tu je dia serve client.. then pk punye pk.. again vendor yg deco dtg menyelamatkan keadaan.. derang ade extra kain kaler baby blue plak.. then derang tlg tampal blakang kayu putih tu as background.. fuhhh setel lg satu hal.. tu pon da nak tghmlm baru setel..

ni la rupe meja pengantin a night before..

meja pengantin on the wed day..

mak plak kol 1pg dok sebok buat hantaran lg.. last2 aku tdo pon da kol 2am lebih gak...

mak yg masih gigih buat hantaran tgh2 mlm..

4 june 2011
kol 6am lebih2 skit da bgn.. mandi n subuh.. elok2 je siap sume.. kol 7 tepat tukang make up dtg.. iaitu munie ahmad.. aku akan cite detail psl make up artis kat entry khas yg lain ye.. soo bermule laa sesi mekap2 dan dandanan dan pakai baju sume.. 2jam jugak jek.. pengantin laki plak sampai awal.. janji kol 9am.. 830am rombongan da sampai.. resah aii dibuatnye.. tp tok kadi tak sampai pon lg.. elok2 je timing siap.. relek2 ambik gamba.. tok kadi sampai.. aku kene turun bawah.. dgr tazkirah skit.. time nikah ni mmg aku rase sgt perempuan melayu terakhir laa.. sgt ayu dan bersopan santun.. agak bedebo2 juge..


time nikah pon tibe.. kalo org tanye bape kali lafaz.. aku pon tatau nak jawab bape.. sbb 1st time.. bapak aku silap sebut mas kawen.. tp aku dgr mcm btol.. tp org len kate silap.. then ulang blk.. 2nd time.. si dia sebut 'aku terima nikahnya..' tp saksi ckp just sebut 'aku terima nikah..'.. bukan tak jd sebab gagap or tesangkut ke.. then 3rd.. baru btol sume.. n saksi pon puas ati.. aku pon puas ati.. alhamdulillahhhhh... sahh.. lega..

time lepas nikah tu.. tak sempat pon aku nak bersyahdu2.. padahal aku mmg da prepare utk menangis pon.. hahaha.. tp disebabkan tok kadi nak cepat pegi nikahkan org lain plak.. soo lepas da sign2 sume.. tok kadi kuar.. kitorg tros je sesi menyerahkan mas kawen, sarung cincin n cium dahi.. telupe plak nak salam2 kaum keluarga sume..

seblom aku turun bawah.. sampai laa selesai akad nikah sampai laa ke tok kadi nak blk.. elok je pelamin nikah tu.. cantik je ngan lighting sume.. tp sampai je turn kitorg nak gune utk amek2 gamba.. ade teknikel problem plak.. lampu spotlight kecik tibe2 tak menyale.. pause laa sekejap nak repair2 kan.. tp da lambat sgt.. ahhhh bior laa dia.. pandai2 laa edit gamba nnt kan.. soo majlis diteruskan jua..

lepas da amik2 gamba sume.. aku mkn jap.. alas perut.. pastu get ready utk sanding plak.. lame jugak besiap ni.. nak touch up mekap tu kejap jek.. tp nak buat rambut tu yg lame gile.. sakit pinggang laa jugak.. tp mmg bebaloi.. puas ati dgn hasil keje munie ahmad ni..

bile da siap2 tu.. sambil tunggu nak berarak.. tgh lepak2 dlm bilik.. dah nak dekat2 kene kuar tu.. kezen aku bgtau td pelamin sanding runtuh.. woohhh.. tekejut gileee aku..

pelamin angan ku robohh..

tp sumenye under control.. thanksss to sedare mare yg berjaye mengcontrol dan mengcover keadaan sampai aku tak dpt membau ade kejadian tak diingini berlaku.. kalo laa aku tau awal2.. komfem panik aaahhh..

pelamin after runtuhan.. alhamdulillah tak nampak kecacatan..

after that.. sumenye bole dikatekan bejalan dgn lancar.. berarak.. besanding.. bace doa.. makan.. then sesi begamba.. satu part yg aku telupe.. upecare potong kek!.. last2 kitorg potong kek sendiri2 jek.. cukopkan syarat.. lgpon sian kakak aku da tlg tempah n sponsor kek tu..heheheh


pastu tgh sebok2 ambik gamba kat pelamin luar.. ade lg sape tah bgtau aku.. pelamin nikah kat dlm pon runtuh gak.. mujur tade kemalangan jiwa berlaku.. and mujur gak pelamin luar tu jatuh time kitorg tak sanding lg.. kalo time sanding jatuh.. maunye kuar paper esoknye.. huhuhuuhu..

soo lepas2 tu sumenye ok jek.. walopon ade bende2 yg tak ingin kite lihat berlaku.. aku tak rase pon bende2 tu bole mencacatkan memori.. malah menceriakan lg ade laa..

overall aku mmg puas ati dgn majlis yg belansung kat blah aku..

walopon katering provide color yg bukan color sbenanye yg aku nak.. tp makanan derang mmg dpt pujian dr ramai org.. ramai ckp lauk dia sgt best.. sampai tanak bgn dr kerusi dok ratah lauk jek.. and aku sgt geram sbb tak tercapai dek akalku cemane laa sedap nye lauk tu.. rase mcm nk mintak je katering tu masakkan skit utk aku rase.. huk huk..

walopon pelamin nikah n pelamin sanding 2 2 runtuh.. tp hasil nye mmg memuaskan hati kerane vendor deco mmg sgt bijak memenuhi citerase aku.. dgn pelamin yg lain dr yg lain yg mmg sgt aku suke dan comel.. dan range warna yg mmg btol dgn ape yg aku imagine.. n siap bg extra service sbb tlg mengcover kecacatan dr pihak katering.. mmg berbaloi..

alhamdulillah.. nnt kite sambung cite utk kenduri belah aloq staq plak ek..

3 comments:

  1. Rajin plak ko menghapdet blog... Dasyat btol dugaan2 ko...sgt mencbr... Niway, alhamdulilah sumenya bjln dgn lancar...

    ReplyDelete
  2. Idok lee rajin sgt kak limah.. ni name nk ilang ngantok kt opis.. aku taip siap2 kt notepad.. blk rumah edit2 n publish je..

    Nntkn cerite yg seterusnye yee..hehe

    ReplyDelete