Lilypie Third Birthday tickers

k.a.w.e.n~d.a.y~@~s.e.n.a.w.a.n.g

Tuesday, June 28, 2011

kite sambung cite kawen lg.. tp sambung skit cite before the wedding..


ptg lepas aku blk dr bli pastry.. salon n sume2 tu.. sampai je rumah tgk org katering tgh siapkan meja pengantin.. 1st thing aku nampak kat meja tu tibe2 ade kaler gold campo biru pekat skit.. muke aku pon da berubah.. aku pandang vendor2 yg buat deco.. derang pon terus ckp 'yee kami paham perasaan anda..' .. pk punye pk.. mujur vendor deco tu ade extra kain kaler pink.. soo aku soh katering tu bukak blk kaler gold.. igtkan da setel kan situ.. lepas2 tu org katering tu letak kain ape tah kaler biru gelap skit.. utk alas makanan.. muke aku berubah lg..

pastu bile aku tanye vendor deco.. derang ckp da try bgtau org katering.. yg meja pengantin tu derang akan buat.. tp katering ckp deco sume da termasok dlm pakej.. then aku jugak kene pegi ckp kat org katering.. meja pengantin nnt bia vendor satu lg yg buat..

soo ok laa.. setel meja pengantin punye deco.. aku pon masok la dlm rumah.. buat2 keje lain.. da lame skit aku kuar blk.. nak tgk progress.. tgk pelamin sgt nice dan comel dan suke.. sume da siap.. vendor tinggal nak kemas2 barang jek..

pelamin yg masih fresh lg..

tgk meja mkn.. tenampak plak sesuatu yg menyakitkan mate.. uuhhh..

blakang kerusi pengantin tu ade letak kayu2 mcm nak hias blakang plamin.. mmg la elok.. siap letak kain renda2.. tp kayu2 tu belobang.. n u can see the grill tru the lobang.. n its very ohhh sakitnye mateku... kayu yg katering tu letak da cantik.. warne putih.. tp sgt laaa kotor berabok berdaki.. mmg tade quality control laa.. mcm tu je dia serve client.. then pk punye pk.. again vendor yg deco dtg menyelamatkan keadaan.. derang ade extra kain kaler baby blue plak.. then derang tlg tampal blakang kayu putih tu as background.. fuhhh setel lg satu hal.. tu pon da nak tghmlm baru setel..

ni la rupe meja pengantin a night before..

meja pengantin on the wed day..

mak plak kol 1pg dok sebok buat hantaran lg.. last2 aku tdo pon da kol 2am lebih gak...

mak yg masih gigih buat hantaran tgh2 mlm..

4 june 2011
kol 6am lebih2 skit da bgn.. mandi n subuh.. elok2 je siap sume.. kol 7 tepat tukang make up dtg.. iaitu munie ahmad.. aku akan cite detail psl make up artis kat entry khas yg lain ye.. soo bermule laa sesi mekap2 dan dandanan dan pakai baju sume.. 2jam jugak jek.. pengantin laki plak sampai awal.. janji kol 9am.. 830am rombongan da sampai.. resah aii dibuatnye.. tp tok kadi tak sampai pon lg.. elok2 je timing siap.. relek2 ambik gamba.. tok kadi sampai.. aku kene turun bawah.. dgr tazkirah skit.. time nikah ni mmg aku rase sgt perempuan melayu terakhir laa.. sgt ayu dan bersopan santun.. agak bedebo2 juge..


time nikah pon tibe.. kalo org tanye bape kali lafaz.. aku pon tatau nak jawab bape.. sbb 1st time.. bapak aku silap sebut mas kawen.. tp aku dgr mcm btol.. tp org len kate silap.. then ulang blk.. 2nd time.. si dia sebut 'aku terima nikahnya..' tp saksi ckp just sebut 'aku terima nikah..'.. bukan tak jd sebab gagap or tesangkut ke.. then 3rd.. baru btol sume.. n saksi pon puas ati.. aku pon puas ati.. alhamdulillahhhhh... sahh.. lega..

time lepas nikah tu.. tak sempat pon aku nak bersyahdu2.. padahal aku mmg da prepare utk menangis pon.. hahaha.. tp disebabkan tok kadi nak cepat pegi nikahkan org lain plak.. soo lepas da sign2 sume.. tok kadi kuar.. kitorg tros je sesi menyerahkan mas kawen, sarung cincin n cium dahi.. telupe plak nak salam2 kaum keluarga sume..

seblom aku turun bawah.. sampai laa selesai akad nikah sampai laa ke tok kadi nak blk.. elok je pelamin nikah tu.. cantik je ngan lighting sume.. tp sampai je turn kitorg nak gune utk amek2 gamba.. ade teknikel problem plak.. lampu spotlight kecik tibe2 tak menyale.. pause laa sekejap nak repair2 kan.. tp da lambat sgt.. ahhhh bior laa dia.. pandai2 laa edit gamba nnt kan.. soo majlis diteruskan jua..

lepas da amik2 gamba sume.. aku mkn jap.. alas perut.. pastu get ready utk sanding plak.. lame jugak besiap ni.. nak touch up mekap tu kejap jek.. tp nak buat rambut tu yg lame gile.. sakit pinggang laa jugak.. tp mmg bebaloi.. puas ati dgn hasil keje munie ahmad ni..

bile da siap2 tu.. sambil tunggu nak berarak.. tgh lepak2 dlm bilik.. dah nak dekat2 kene kuar tu.. kezen aku bgtau td pelamin sanding runtuh.. woohhh.. tekejut gileee aku..

pelamin angan ku robohh..

tp sumenye under control.. thanksss to sedare mare yg berjaye mengcontrol dan mengcover keadaan sampai aku tak dpt membau ade kejadian tak diingini berlaku.. kalo laa aku tau awal2.. komfem panik aaahhh..

pelamin after runtuhan.. alhamdulillah tak nampak kecacatan..

after that.. sumenye bole dikatekan bejalan dgn lancar.. berarak.. besanding.. bace doa.. makan.. then sesi begamba.. satu part yg aku telupe.. upecare potong kek!.. last2 kitorg potong kek sendiri2 jek.. cukopkan syarat.. lgpon sian kakak aku da tlg tempah n sponsor kek tu..heheheh


pastu tgh sebok2 ambik gamba kat pelamin luar.. ade lg sape tah bgtau aku.. pelamin nikah kat dlm pon runtuh gak.. mujur tade kemalangan jiwa berlaku.. and mujur gak pelamin luar tu jatuh time kitorg tak sanding lg.. kalo time sanding jatuh.. maunye kuar paper esoknye.. huhuhuuhu..

soo lepas2 tu sumenye ok jek.. walopon ade bende2 yg tak ingin kite lihat berlaku.. aku tak rase pon bende2 tu bole mencacatkan memori.. malah menceriakan lg ade laa..

overall aku mmg puas ati dgn majlis yg belansung kat blah aku..

walopon katering provide color yg bukan color sbenanye yg aku nak.. tp makanan derang mmg dpt pujian dr ramai org.. ramai ckp lauk dia sgt best.. sampai tanak bgn dr kerusi dok ratah lauk jek.. and aku sgt geram sbb tak tercapai dek akalku cemane laa sedap nye lauk tu.. rase mcm nk mintak je katering tu masakkan skit utk aku rase.. huk huk..

walopon pelamin nikah n pelamin sanding 2 2 runtuh.. tp hasil nye mmg memuaskan hati kerane vendor deco mmg sgt bijak memenuhi citerase aku.. dgn pelamin yg lain dr yg lain yg mmg sgt aku suke dan comel.. dan range warna yg mmg btol dgn ape yg aku imagine.. n siap bg extra service sbb tlg mengcover kecacatan dr pihak katering.. mmg berbaloi..

alhamdulillah.. nnt kite sambung cite utk kenduri belah aloq staq plak ek..

b.e.f.o.r.e~w.e.d.d.i.n.g

Thursday, June 23, 2011

previous entry punye ringkasan tak cukop laa.. boss punye psl la ni.. terus terbantut cite aku.. cisss


ok.. arini mcm nak cite psl seblom majlis kat belah aku.. aku blk mesia a week before the wedding.. jumaat mlm aku sampai kl..

sabtu (28/5/2011)
sempat lg pegi kenduri fatin kat gombak.. ermm tp mcm tak nampak je ko kat kedah aritu? what happen?? hehehhee


blk dr kenduri.. singgah pertama complex jap.. pastu tros gi bangi utk tgk baju sanding.. aku amek baju kat azue bridal.. dulu aku penah pegi yg kat senawang punye cawangan.. tp org tu mcm layan tak layan jek.. tp yg kat bangi ni best.. pekeje sume ok.. owner pon baik.. setel tgk2 baju.. tp takle nak amek sbb kene modify skit2.. so kene dtg blk ahad.. pastu singgah serdang jap.. nak cari capal.. tp tade size..

ahad (29/5/2011)
pegi kenduri apih&naz plak kat klang.. lepas kenduri tros gi bangi.. test baju n accessories.. amek sume brg2.. singgah pkns bangi nak cari capal lg.. tp tade plak.. then blk seri kembangan.. relek2 mandi tuka baju.. mlm kuar blk gi puncak alam plak.. rumah kakak ipar.. tp time aku pegi tu tak jd kakak ipar lg.. hehe pegi situ utk setelkan hal2 visa utk pegi china nnt..


isnin (30/5/2011)
ehh besday si dia.. disebabkan da nak kawen.. tak sempat laa nak celebrate ke ape.. hadiah pon tade.. huhuhu.. pagi tu kuar gi kl.. utk buat visa.. tak lame sgt laa.. tak sampai sejam pon kot.. lepas setel visa.. pegi kedai pakcik dia plak.. lunch free.. then blk seri kembangan.. igt nak wat manicure pedicure.. kedai tutup.. igt nak gi wat scaling n whitening.. klinik pon tutup.. last2 aku blk senawang je tros.. sampai2 rumah.. mak br nak kuar gi giant.. aku pon tros park kete.. kuar ngan mak plak.. tros gi cari kedai bunge utk bridal bouquet.. gi kedai utk buat inai.. book slot utk body scrub..massage.. whitening.. facial.. milk bath.. hamekk.. tak putih2 gak ni.. pastu anta baju nikah pi dry cleaning..


mlm tu da start sakit kpale dah.. dgn keadaan bilik mcm stor.. kepenatan lg..


ni la rupe bilik pengantin.. phase 1

then aku test laa baju sanding nak tunjuk kat mak.. sbb baju tu agak seksi skit.. tgh dok pk la cemane nak kaver2 kan.. time try korset tu.. tibe2 zip wat hal plak.. kejap ok kejap tak ok.. last2 langsong tak ok.. takle nak zip.. pastu plak baju tu mak aku ckp nampak klabu kotor.. mase ni mmg aku da da down.. lemah n tak larat nak pk ape2.. aku bia je sume bende dulu.. mkn ubat.. pejam mate.. dan tdooo...

slase (31/5/2011)
aku belek2 lg baju sanding tu.. mmg nampak klabu.. pastu mak dgn konfiden tros amek sume and rendam dlm sabun jap.. kejap je tros kelabu air rendaman tu.. pastu bilas n jemur.. baruuu laa nampak putih beseri2.. ok.. setel satu hal.. zip plak.. mak tlg anta gi repair..


bilik pengantin phase 2..

rabu (1/6/2011)
ape ek jd harini.. aku pon da igt2 lupe.. ade kot kemas2 rumah skit.. kemas bilik lg.. then check la ngan org yg repair zip tu.. rupenye ptg after mak anta korset.. makcik tu teros gi semban utk cari zip.. not sure otw pegi or blk.. dia accident sampai patah gigi depan.. kesian gilee.. husband dia ckp muke mmg berubah terus la.. arini ade kot gi tesco ngan ayong cari coklat n gule2..ptg sempat aku gi giant.. wat manicure n pedicure.. mlm tu buat2 hantaran ngan mak skit.. pasang langsir..


khamis (2/6/2011)
pg tak igt ape jd.. lepas lunch aku kuar gi buat body n facial sume tu.. mule2 nak wat inai skali.. tp tak sempat.. sampai ke ptg kat situ.. blk tu collect baju nikah kat dobi.. pastu cek lg zip korset.. tak siap2 lg.. cuak la jugak.. lg 2 hari ni..


bilik pengantin phase 3..

jumaat (3/6/2011)
pagi kol 930 da kuar gi tmpt inai.. setel dlm kol 11 gak aa.. sampai umah tgk org da bz2 pasang pelamin utk nikah.. then cabut2 inai sume.. prepare2 utk majlis khatam quran plak.. huii nevess.. majlis start kol 3.. mmg pasrah je laa.. aku khatam skali ngan 2 org budak.. sorg adik aku yg bongsu.. sorg lg jiran.. aku yg paling prestasi kurang memuaskan kot.. muke tunduk jek.. suare pon slow.. hohoho malu jekk.. time tu mmg aku pk nak bg setel jek.. lepas setel sume.. relek2 jap.. tros tuka baju n keluar.. aku laa pengantin yg kuar pegi amik bridal bouquet.. gi amek korset.. gi bg kunci utk family lelaki dok kat homestay.. gi bli pastry utk buat hantaran.. gi bli bunga manggar tp last2 tak pakai pon.. n sempat gak pi salon utk cuci rambut.. huhu


nnt aku buat entry khas utk siape yg buat pelamin nikah n sanding.. tp skang nak cite lg satu kejadian.. van vendor ni.. yg bawak barang2 penting.. fresh flower n barang2 deco sume bole plak rosak mase kt highway.. nasib baik ade van extra yg dtg slamatkan..

lg satu kejadian.. kezen aku plak yg dtg dr manjung perak.. time tu derang still kat perak laa otw nak dtg rumah aku.. tayar keter pecah plak.. huuiiii...

soo.. baju sanding da cuci n putih.. zip korset da elok.. brg2 deco da slamat sampai.. n kezen pon da slamat sampai.. alhamdulillahhh...

ok.. sampai sini je cite kalini.. byk lg bende2 yg jd.. nntkan di entry seterusnye yee..

dikesempatan ini.. nak ucap slamat pengantin baru kepade wan nordiana&syafendi, fatin&khusyairy dan jugak apih&naz.. dan jugak kepade diri sendiri :p .. dan kepade sape2 yg kawen dlm mase2 terdekat ni.. semoge happy slalu.. berkekalan ke akhir hayat.. dimurahkan rezeki.. dikurniakan anak2 yg soleh&solehah.. amiiinnnn...

d.a~k.a.w.e.n.!.!.!

Tuesday, June 21, 2011

wahh wahh.. sbenanye tade la rajin sgt nak mengupdate.. tp td ade beberape org peminat request soh update blog.. wahh mcm ramai je kan.. padahal 3 org jek.. kalo compare ngan blogger2 yg femes.. yg beratus2 org soh update.. aku hanye semut kecil..

byk aku nak cite ni.. tp mase sgt laa terhad utk mengupdate blog.. skang aku bg cite ringkasan dulu.. nnt dlm entry2 akan dtg aku buat kupasan ye.. kupasann???

1st of all.. aku da kawen!!! huiishh kadang mcm tak caye jek.. btol ke ni da kawen ni.. btol ek sume da selesai?? hehehe secare mate kasarnye aku bole ckp syukuuurrr alhamdulillahhhh semuanya bejalan lancar.. ade beberape peristiwe tak diingini yg berlaku tp tak menggugat perjalanan majlis.. terime kasih kepade mak&ayah yg byk sgt tolong..

mak tu dlm sminggu be4 majlis.. dia laa yg paling awal bgn.. dia paling lambat tdo.. buat hantaran pon dia.. jahit sarung bantal pon dia.. masak rendang pulut kuning dia n the geng.. jahit bende merelip2 kat langsir bilik dia jugak.. pegi giant.. pegi pasar.. booking homestay.. cari coklat.. anta korset gi repair.. huii byk lg laa..

ayah plak sumbangan dr segi kewangan.. dlm sedar dan tak sedar.. huhuhuh time gi bli gule2 n coklat kt giant tu.. aku da plan nk bayar.. tibe2 mak hulur credit card.. alhamdulillaaahhh... rezeki x baik tolak kn.. hehhehe mintak halal yee ayahh.. pastu sponsor catering yg byk dpt feedback org kate sedap.. alhamdulillahh.. tekilan gak aku tak sempat nak menikmati lauk sedap2.. nasib pengantin mmg camtu laa kan..

tgh aku nk citer bende best2 ni.. tibe2 td boss panggil.. saje laa nk borak2.. tanye kabor sume.. pastu i plan this.. i plan that.. later u do this n that.. amboiii dia buat tatau je agreement dulu tu.. pastu aku pon ckp laa.. psl dulu da agree if aku nak blk.. dia bole bg release.. mule2 dia tanye la.. apsal.. bkn da ok ke da dok same2.. igtkn da setel down..

dear abg boss.. ni la masalahnye.. when i do the talking.. u dont want to listen.. u only want to listen what u want to hear.. letak aku kat main opis.. konon2 nk bg aku environment baru.. padahal aku da ckp.. nothing to do with work.. i just want to go back.. anta aku soh gi seminar ape tah ngarut2 yg rupenye org tu nak jual software.. i told u i just want to go back.. now eventho im living with my husband.. i still want to go back.. paham?? mmg laa mcm sedih la skit kene bejauhan.. nnt kene dok sorg2.. tp tahap tak best dok sini tu sampai i dont give a damn! aku ckp nak blk tu aku nak blk!!

pastu boss ckp td.. kalo btol nak blk jugak.. ok.. dia takle tahan aku.. then dia siap ckp nnt nak tlg carikan pojek kat mesia plak.. akan bg high rate kat aku.. siap ckp.. kalo btol nak blk.. then ok.. tp jgn kuar dr kampeni ni.. hmmm that part.. not sure yet.. soo aku ckp laa konon2 bg aku pk blk.. dia pon ckp dia pk blk.. n aku mcm decide.. max aku ckp aku bole stay lg sbulan jek.. kalo dia takle bg.. then aku resign.. means aku stay lg 2bln.. thats it!

ishh ni yg meluat ni.. aku da agak dah.. mesti ade putaq2 punye.. time cuti aritu.. kalo aku terpk je pasal nak ngadap issue ni ngan boss.. mesti aku rase stress sgt.. mengeluh jek.. *sigh*