Lilypie Third Birthday tickers

t.a.g~d.r~p.u.a.n~s.h.y

Tuesday, March 1, 2011

melayan tag dr puan shy..

5 nama samaranku
1)siti
ni mmg name dr zaman kecik2 dikalangan member2 sekampong, member2 skola rendah, skola menengah, family n sedare mare.. name adik badik yg lain pon ade siti gak.. tp apsal tah kawan2 derang tak panggil siti..

2)reen
'haii name saye reen!'.. camtu laa intro aku mase mule2 masok mmu dulu.. mase tu baru2 masok koptem (salah satu apartment utk student yg tk dpt dok hostel).. time tu aku decide nak tuka name.. huhu soo melekat laa name reen tu sampai skang.. di kalangan member2 yg kenal time university sampai laa keje.. yg peliknye.. bile skang jumpe blk member2 skola lame.. derang pon termelekat panggil aku reen.. tak pon ct reen..

3)rina
haaa yg ni mule2 aku takle nak trime sgt.. walopon name sbenanye aku rina.. tp mcm ish.. rina?? sejak aku dtg spore ni.. boss aku pandai2 tuka name aku.. da laa panggil rina.. ejaan tu siap tuka reena plak tu.. kasik efek2 bollywood skit.. skang ni name rina melekat kat org2 kampeni xxx kat spore ni.. aku pon pasrah je laa..

4)kakngah
ni name dlm family aa.. mak.. ayah n adik badik sume panggil kakngah.. kecuali kakak aku.. dia panggil aku siti.. tp efek dia lebih skit jd mcm 'oii siteyy!!'.. burok bona bunyi ehh.. aku membahasekan diri aku kakngah jugak ngan ayah n adik2 yg kecik tu.. tp ngan mak.. aku jd 'T'.. ngan adik yg laki besar tu jd 'kak T'.. ngan kakak aku plak kadang2 jd 'adik'.. skang slalu ckp aku2 jek ngan dia..

5)adik manis
ni panggilan oleh mat2 bangla kat stesen minyak.. wahaha.. ok fine.. :| tipu jek.. da tade da name samaran lg kot.. 4 je aku leh pk skang.. kang kalo aku letak 'cantik' ke 'pretty girl' ke.. dpd ade pembace 2 3 ketul.. tros org takmo bace dah kan..


5 tarikh penting

1)12april19xx
besday aku mesti laa penting.. utk org2 yg tgh bace skang ni prepare hadiah yeee.. tak lamo dah.. jgn nak buek2 lupo..


2)03april2010
menuka title dpd single kepade si tunang org..
:">

3)20Feb(Ayah), 10Mac(Iqal), 13Apr(Mak), 28Jun(Ayong), 24Sep(As), 13Dec(Ifa), 19Feb(Amirin the abigun)..*alamak besday abg ipar tatau plak*

4)30may19xx
besday si dia.. ewah..


5)xxJun2011
bakal menjadi tarikh penting yg dengan harapan dan insyaAllah dpt disambut sehingga ke akhir hayat.. aminnn..



5 perkara saya buat smlm


1)bgn pagi mcm bese, naik bas, naik train pegi keje.. bekpes sorg2.. lunch sorg2.. wat keje sorg2.. sampai ptg..

2)pegi dinner kat beger king city hall sorg2..

3)topup ezlink card 50dolar..

4)sampai rumah.. relek2 dan mandi.. n syampo rambut..

5)seblom tdo sapu bio-oil.. fuhhh tepakse cite detail sbb tade ape yg menarik pon buat smlm.. (-_-')


5 perkara buat saya gembira

1)dpt hadiah.. sape tak suke dpt adiah kan.. tambah2 lg kalo suprise2 ke.. or dpt bli ape2 brg yg da lame di idamkan.. or di angankan..

2)dpt pegi holiday.. tak kire laa ngan family ke.. member2 ke.. yg tersayang ke.. best nyee taun ni ade 3 trip menanti.. mungkin 3 trip ni bole jd antara perkara yg bakal buat saya gembira kot..

3)dpt spend time dengan 8 perempuan kesayangan.. walopon sekadar melepek sahaje.. tp kalo dpt gelak mcm org gile mmg sangat gembira.. pastu bukak plak cite 'ika lari dr toilet ke bilik dlm keadaan....' atau 'ika mkn serpihan tulang ani'.. 'pora bersin sampai...' atau 'dikejar lelaki mabok semase melepak' (hanya kite yg paham cite2 ni).. waaahhh sgt best..

4)dpt melepak di depan tv sambil mkn best2 hasil masakan mak.. ayam kampong masak lemak ke.. daging salai masak lemak ke.. ikan bakar cicah ayaq asam ke.. pekasam grg ke.. nasik grg letak telor sahaje ke.. perrgghh teliorrr.. :( da laa arini bekpes sandwich n lunch kaya toast jek..

5)dpt blk keje kat mesia blk.. owwwhhh ini mungkin sgt gembiraaa.. owhh bilekah nak amek big step ni..

5 perkara sebab jawab soalan

1)sbb arini mcm tade keje sgt.. so nak purak2 bz keje..

2)sbb da bape hari tak update blog n tatau nak cite ape.. jd di isi dgn menjawab tag..

3)sbb skang tgh rajin.. atau bahase lain.. bosan tatau nak watpe..

4)sbb soalan mcm senang jek.. jd dgn hepinye nak jawab..

5)sbb da tanye.. kite kene laa jawab..


5 kawan utk di tag

1)lisa - antara yg aktif blog lg.. dan rajin komen kat aku kan..
2)fatin - ko pon rajin berblog.. meh laa iklan wat tag plak..
3)ainor - dulu ko ade tag tp aku tak wat lg.. wuwuwu
4)ayah - kalo rajin buat laa.. hehehe
5)shy - saje nak men tipu.. kire ko da buat laa kan.. so setel.. hohoh


orait.. langsai sudah hutang satu tag..

dan berjaye buat satu entry.. yeay!!



lg 3 bulan.. errkkk~~

5 comments:

  1. deyyy adik manis/reena...
    haha..aku pon wat tag bile xtau nk blog psl ape..
    anyway..lg 3 bln..weehhhuuuu

    ReplyDelete
  2. alamak..termasuk list aktip plak. aktip le sangat. tp x aktif jwb tag, boley? hahaha. kalau rajin aku jwb k..

    ReplyDelete
  3. Deyy puan shy..huhu klo yg simple2 ni rajin lg aku nk melayan.. 3bln?errkk :s

    Puan lisa - tape2 relek bawak betenang..tiada paksaan..kang ko depress lg..huhu aku nk cukop syarat 5org je tu..agak2 sok ko bosan time pantang nnt ko buat laa..huhu

    ReplyDelete
  4. adik manis, saya mau singgah ini blog ya...snagat best blog kamu...hihihi. selamat berkenalan-lea

    ReplyDelete
  5. hi lea *blushing* time kaseh sudi singgah.. nnt saye wat lawatan ke sane plak.. :)

    ReplyDelete