Lilypie Third Birthday tickers

n.a.k~c.a.r.i~b.a.j.u

Friday, March 18, 2011

bace tajok tu mcm dlm cite p.ramli.. nak cari baju~~ nak cari baju~~

pagi td mase turun bas.. aku jln blakang sorg pompuan ni.. tibe2 dia nyanyi kuat2.. sbb dia igtkan tade org len kat situ.. pastu aku saje laa kasik hentak2 skit kaki.. tros dia pandang blakang.. then mule2 nak buat2 bodo.. last2 same2 tegelak kat situ.. hahah mesti dia malu jek.. n then dia ckp something..

'makalu tagalaka pagaya'..

ok tipu jek.. aku main taip je sukeati.. tp dia ckp tagalog laa.. soo aku ckp laa.. aku tak paham.. then dia ckp..

'owhh i tot u r filipino..'

hahaha again?..

ok tutup cite tu.. saje je.. nk buat bahan kan..

aku kan.. dlm kpale dok imagine je life kat mesia.. sampai temimpi2.. byk kali da mimpi aku lepak2 ngan member kat mesia.. smlm aku mimpi aku da blk mesia for good.. n ade rad, ika, ani, ami, nadia, zai, dayang, pora.. yess sume ade.. termasok arissa.. kitorg br blk dr mane tah.. n then aku decide nak masok umah sewa ika n nadia smentare.. seblom kawen laa kan.. haihh nampak sgt tak saba nak pulang dah nih..

pastu lg satu aku skang ni asyik dok risau gak.. wedding lg 2 bln lebih.. baju sanding tade lg.. tak sevey lg.. baju nikah je ade.. tu pon veil tade.. baju tade lg??!! cuaakk.. tp luaran nampak relek jek.. tp dok risau2 gak sbenanye.. sampai da 2 kali mimpi.. mimpi yg lebih kurang same laa..


1st mimpi dulu.. mase tu da on wedding day.. pastu tgh mekap2.. tibe2 mcm.. ehh nak pakai baju ape ni? ehh kasut pon tade.. eehhh pengantin laki pakai baju ape? bile mase pegi cari? tibe2 da hari kawen.. last2 tatau mane amek baju.. pakai jek.. bile tgk pengantin lelaki.. fuuhhh lega sbb at least same kaler..

2nd mimpi.. kemarin kot.. aku mimpi da hari wedding gak.. pastu hujan sgt lebat.. aku tgk luar rumah kemah sume da siap.. tp mcm tade org dtg sgt sbb da cancel wedding tu.. cancel sbb tade baju lg.. eh bkn cancel la.. postpon laa.. time tu aku mcm relek jek.. haa tape aa.. nnt2 laa buat kenduri.. tak sempat nak cari baju lg..

erm.. arini pas keje nak blk mesia.. mission utk wiken ni.. nak cari baju all outt.. haishh laa.. igt nak tempah satu baju.. at least nak merase satu baju yg design sendiri n baju baru kan.. tp leceh aa dok jauh ni.. aritu da contact sorg ni yg bole jahit.. tp dia reply emel aku skali jek.. siap ckp design yg aku nak tu da lawa dah.. cantik sume.. then tros senyap sampai skang.. haihh malas aaa nak amek risiko soh dia buat jugak.. nnt last2 minit tibe2 ckp tak siap ke ape.. tak ke nayee tu..

haa ini citer baru.. ade laa member aku ni(jgn marah aaa jd bahan cite).. name dirahsiakan.. dia nak gune pc aku kat main opis tu.. dia mintak paswed tru sms.. soo aku pon reply laa paswed aku kat dia.. n aku kan da biase taip dotdot.. haa yg mcm aku tulih entry2 kat blog ni kan slalunye ade dotdot.. soo aku reply kat dia.. 'paswed..'

lame lepas tu dia msg tanye.. titik2 tu ade ke tak sbenanye sbb dia letak paswed aku beserte dotdot n da bape kali try sampai pc kene lock.. hahahhaahaha seb bek laa after stengah jam ke ape nnt dia unlock blk.. eh btol ke mcm tu? ye la kot..

ok dah.. tu je.. da bosan gile nak keje.. kapla dok pikiaq nak idop di negare sendiri jek.. n skang asyik dok layan tv series jek sambil diselang seli wat keje kat tmpt ni..

4 comments:

  1. hahaha jgn marah pahhh.. xbaik utk kesihatan dan kesejahteraan ibu dan anak yee..

    ReplyDelete
  2. reen...pulang la...pulang la...

    ReplyDelete