Lilypie Third Birthday tickers

f.o.r~t.h.i.s

Saturday, March 26, 2011

abigunn..

also known as bigin or the real name is amirin.. tak penah dpt tgk mirin wat cam kat video nih.. tiap kali blk dia mcm tak kenal aku sgt.. tiap kali blk mcm nk kene refresh memory dia.. i want to go back!! for thisss!!!..





oh ohhh tak saba nyee nk blk cuti next week..

n.a.k~c.a.r.i~b.a.j.u

Friday, March 18, 2011

bace tajok tu mcm dlm cite p.ramli.. nak cari baju~~ nak cari baju~~

pagi td mase turun bas.. aku jln blakang sorg pompuan ni.. tibe2 dia nyanyi kuat2.. sbb dia igtkan tade org len kat situ.. pastu aku saje laa kasik hentak2 skit kaki.. tros dia pandang blakang.. then mule2 nak buat2 bodo.. last2 same2 tegelak kat situ.. hahah mesti dia malu jek.. n then dia ckp something..

'makalu tagalaka pagaya'..

ok tipu jek.. aku main taip je sukeati.. tp dia ckp tagalog laa.. soo aku ckp laa.. aku tak paham.. then dia ckp..

'owhh i tot u r filipino..'

hahaha again?..

ok tutup cite tu.. saje je.. nk buat bahan kan..

aku kan.. dlm kpale dok imagine je life kat mesia.. sampai temimpi2.. byk kali da mimpi aku lepak2 ngan member kat mesia.. smlm aku mimpi aku da blk mesia for good.. n ade rad, ika, ani, ami, nadia, zai, dayang, pora.. yess sume ade.. termasok arissa.. kitorg br blk dr mane tah.. n then aku decide nak masok umah sewa ika n nadia smentare.. seblom kawen laa kan.. haihh nampak sgt tak saba nak pulang dah nih..

pastu lg satu aku skang ni asyik dok risau gak.. wedding lg 2 bln lebih.. baju sanding tade lg.. tak sevey lg.. baju nikah je ade.. tu pon veil tade.. baju tade lg??!! cuaakk.. tp luaran nampak relek jek.. tp dok risau2 gak sbenanye.. sampai da 2 kali mimpi.. mimpi yg lebih kurang same laa..


1st mimpi dulu.. mase tu da on wedding day.. pastu tgh mekap2.. tibe2 mcm.. ehh nak pakai baju ape ni? ehh kasut pon tade.. eehhh pengantin laki pakai baju ape? bile mase pegi cari? tibe2 da hari kawen.. last2 tatau mane amek baju.. pakai jek.. bile tgk pengantin lelaki.. fuuhhh lega sbb at least same kaler..

2nd mimpi.. kemarin kot.. aku mimpi da hari wedding gak.. pastu hujan sgt lebat.. aku tgk luar rumah kemah sume da siap.. tp mcm tade org dtg sgt sbb da cancel wedding tu.. cancel sbb tade baju lg.. eh bkn cancel la.. postpon laa.. time tu aku mcm relek jek.. haa tape aa.. nnt2 laa buat kenduri.. tak sempat nak cari baju lg..

erm.. arini pas keje nak blk mesia.. mission utk wiken ni.. nak cari baju all outt.. haishh laa.. igt nak tempah satu baju.. at least nak merase satu baju yg design sendiri n baju baru kan.. tp leceh aa dok jauh ni.. aritu da contact sorg ni yg bole jahit.. tp dia reply emel aku skali jek.. siap ckp design yg aku nak tu da lawa dah.. cantik sume.. then tros senyap sampai skang.. haihh malas aaa nak amek risiko soh dia buat jugak.. nnt last2 minit tibe2 ckp tak siap ke ape.. tak ke nayee tu..

haa ini citer baru.. ade laa member aku ni(jgn marah aaa jd bahan cite).. name dirahsiakan.. dia nak gune pc aku kat main opis tu.. dia mintak paswed tru sms.. soo aku pon reply laa paswed aku kat dia.. n aku kan da biase taip dotdot.. haa yg mcm aku tulih entry2 kat blog ni kan slalunye ade dotdot.. soo aku reply kat dia.. 'paswed..'

lame lepas tu dia msg tanye.. titik2 tu ade ke tak sbenanye sbb dia letak paswed aku beserte dotdot n da bape kali try sampai pc kene lock.. hahahhaahaha seb bek laa after stengah jam ke ape nnt dia unlock blk.. eh btol ke mcm tu? ye la kot..

ok dah.. tu je.. da bosan gile nak keje.. kapla dok pikiaq nak idop di negare sendiri jek.. n skang asyik dok layan tv series jek sambil diselang seli wat keje kat tmpt ni..

t.a.g~d.r~p.u.a.n~s.h.y

Tuesday, March 1, 2011

melayan tag dr puan shy..

5 nama samaranku
1)siti
ni mmg name dr zaman kecik2 dikalangan member2 sekampong, member2 skola rendah, skola menengah, family n sedare mare.. name adik badik yg lain pon ade siti gak.. tp apsal tah kawan2 derang tak panggil siti..

2)reen
'haii name saye reen!'.. camtu laa intro aku mase mule2 masok mmu dulu.. mase tu baru2 masok koptem (salah satu apartment utk student yg tk dpt dok hostel).. time tu aku decide nak tuka name.. huhu soo melekat laa name reen tu sampai skang.. di kalangan member2 yg kenal time university sampai laa keje.. yg peliknye.. bile skang jumpe blk member2 skola lame.. derang pon termelekat panggil aku reen.. tak pon ct reen..

3)rina
haaa yg ni mule2 aku takle nak trime sgt.. walopon name sbenanye aku rina.. tp mcm ish.. rina?? sejak aku dtg spore ni.. boss aku pandai2 tuka name aku.. da laa panggil rina.. ejaan tu siap tuka reena plak tu.. kasik efek2 bollywood skit.. skang ni name rina melekat kat org2 kampeni xxx kat spore ni.. aku pon pasrah je laa..

4)kakngah
ni name dlm family aa.. mak.. ayah n adik badik sume panggil kakngah.. kecuali kakak aku.. dia panggil aku siti.. tp efek dia lebih skit jd mcm 'oii siteyy!!'.. burok bona bunyi ehh.. aku membahasekan diri aku kakngah jugak ngan ayah n adik2 yg kecik tu.. tp ngan mak.. aku jd 'T'.. ngan adik yg laki besar tu jd 'kak T'.. ngan kakak aku plak kadang2 jd 'adik'.. skang slalu ckp aku2 jek ngan dia..

5)adik manis
ni panggilan oleh mat2 bangla kat stesen minyak.. wahaha.. ok fine.. :| tipu jek.. da tade da name samaran lg kot.. 4 je aku leh pk skang.. kang kalo aku letak 'cantik' ke 'pretty girl' ke.. dpd ade pembace 2 3 ketul.. tros org takmo bace dah kan..


5 tarikh penting

1)12april19xx
besday aku mesti laa penting.. utk org2 yg tgh bace skang ni prepare hadiah yeee.. tak lamo dah.. jgn nak buek2 lupo..


2)03april2010
menuka title dpd single kepade si tunang org..
:">

3)20Feb(Ayah), 10Mac(Iqal), 13Apr(Mak), 28Jun(Ayong), 24Sep(As), 13Dec(Ifa), 19Feb(Amirin the abigun)..*alamak besday abg ipar tatau plak*

4)30may19xx
besday si dia.. ewah..


5)xxJun2011
bakal menjadi tarikh penting yg dengan harapan dan insyaAllah dpt disambut sehingga ke akhir hayat.. aminnn..



5 perkara saya buat smlm


1)bgn pagi mcm bese, naik bas, naik train pegi keje.. bekpes sorg2.. lunch sorg2.. wat keje sorg2.. sampai ptg..

2)pegi dinner kat beger king city hall sorg2..

3)topup ezlink card 50dolar..

4)sampai rumah.. relek2 dan mandi.. n syampo rambut..

5)seblom tdo sapu bio-oil.. fuhhh tepakse cite detail sbb tade ape yg menarik pon buat smlm.. (-_-')


5 perkara buat saya gembira

1)dpt hadiah.. sape tak suke dpt adiah kan.. tambah2 lg kalo suprise2 ke.. or dpt bli ape2 brg yg da lame di idamkan.. or di angankan..

2)dpt pegi holiday.. tak kire laa ngan family ke.. member2 ke.. yg tersayang ke.. best nyee taun ni ade 3 trip menanti.. mungkin 3 trip ni bole jd antara perkara yg bakal buat saya gembira kot..

3)dpt spend time dengan 8 perempuan kesayangan.. walopon sekadar melepek sahaje.. tp kalo dpt gelak mcm org gile mmg sangat gembira.. pastu bukak plak cite 'ika lari dr toilet ke bilik dlm keadaan....' atau 'ika mkn serpihan tulang ani'.. 'pora bersin sampai...' atau 'dikejar lelaki mabok semase melepak' (hanya kite yg paham cite2 ni).. waaahhh sgt best..

4)dpt melepak di depan tv sambil mkn best2 hasil masakan mak.. ayam kampong masak lemak ke.. daging salai masak lemak ke.. ikan bakar cicah ayaq asam ke.. pekasam grg ke.. nasik grg letak telor sahaje ke.. perrgghh teliorrr.. :( da laa arini bekpes sandwich n lunch kaya toast jek..

5)dpt blk keje kat mesia blk.. owwwhhh ini mungkin sgt gembiraaa.. owhh bilekah nak amek big step ni..

5 perkara sebab jawab soalan

1)sbb arini mcm tade keje sgt.. so nak purak2 bz keje..

2)sbb da bape hari tak update blog n tatau nak cite ape.. jd di isi dgn menjawab tag..

3)sbb skang tgh rajin.. atau bahase lain.. bosan tatau nak watpe..

4)sbb soalan mcm senang jek.. jd dgn hepinye nak jawab..

5)sbb da tanye.. kite kene laa jawab..


5 kawan utk di tag

1)lisa - antara yg aktif blog lg.. dan rajin komen kat aku kan..
2)fatin - ko pon rajin berblog.. meh laa iklan wat tag plak..
3)ainor - dulu ko ade tag tp aku tak wat lg.. wuwuwu
4)ayah - kalo rajin buat laa.. hehehe
5)shy - saje nak men tipu.. kire ko da buat laa kan.. so setel.. hohoh


orait.. langsai sudah hutang satu tag..

dan berjaye buat satu entry.. yeay!!



lg 3 bulan.. errkkk~~