Lilypie Third Birthday tickers

m.e.n.d.i.d.i.h~1

Friday, February 11, 2011

mendidih bersame reen..

bodoh!

tak bole ke saba.. .tunggu train btol2 benti ke.. tunggu bas tu benti dulu ke.. nak jugak bising 'excuse me.. excuse me'.. padahal train tgh padat tu.. da mmg takle gerak.. time2 tu jugak dia nk begerak pegi pintu.. pastu da betolak2.. pastu kang bile brek.. tehoyong hayangg nak jatuh.. tak ke bodoh tu???

kalo nak benti tu tmpt tak ramai org turun tape laa gak.. ni kadang2 kat hot spot.. yg mcm komfem 80% org dlm train tu nak turun.. dia pon seboookkk nak excuse2.. tolak2.. padahal rasenye mesti laa dia naik train hari2 kan??? ape tak reti2 lg ke? tak observe ke? huuhhhhh

da lamee aku nak bising pasal ni.. tp sabaaa.. sabaaaa... sabaaaaaa lg...

arini takle saba.. hamek laa kene bodoh skali.. seb bek tak kene depan muke.. pg td ni yg buat aku mluat ni..

dlm bas td.. mule2 aku duduk.. then aku tau next stop aku nak turun.. aku bg sorg pompuan dok kat tmpt aku.. then aku bediri.. tibe2 ade laki blakang aku mcm nak push2.. 'excuse me.. excuse me..'.. mule2 aku wat bodo.. pandang je depan.. tp dok excuse2 lg.. aku pandang laa muke dia.. aku ckp.. 'yes2.. im going oso.. '.. maknenye aku nak turun jugak laa oiii.. tayah laa nak tolak2.. tunggu je laa bas benti.. padahal tak sampai 500meter lg nak sampai dah... tp pastu dia dok ckp something lg.. tp mmg aku buat bodo aa.. sbb pastu bas da nak benti.. mesti laa bas brek.. bas dah laa tak reti brek sopan2.. mesti nak bg org tehoyong hayang punye.. soo nak kene pegang kuat2... mmg takle nak gerak pon ooii...

ishhhh bongokkkk..

pastu lg geram tu.. da turun bas.. jln relek2 jek.. tade plak aku tgk dia nak belari da lambat pegi keje ke ape.. bodohhhh!! lg satu dasss..

haa satu lg.. manusia yg suke sgt pakai earfon.. dgr lagu kuat2 nak bg satu gerabak dgr.. fine laa ko nak pekak awal.. bkn masalah aku.. tp yg jd masalahnyee... bile ko dok tgh2 pintu train/bas.. bile da sampai destinasi.. org ckp excuse me.. ko tak dgr... ko layaaaannn lagu kan... dah tau pasang kuat.. agak2 sampai stesen tu.. pandang laa kiri kanan tgk ade org nak kuar ke tak.. tayah menyusahkan org len nak jerit plak bg ko dgr.. ni kategori ape ni?? bodoohhh jugak!

huhhhh.. pasni aku rase byk lg bende2 nak mendidih ni.. tak gune aa simpan2.. baik aku maki kat sini je.. simpan sorg2 nnt lame2 burst plak.. tak mustahil aku bole jerit je kat muke sape2.. kadang2 aku pk.. lantak aaa ko nak kene maki ke ape.. yg bodoh sgt apesal???

patut laa aku slalu bace blog org yg tak puas ati tu.. tak puas ati nih.. mule2 aku ckp pelik aa.. apehal skit2 tak puas ati kan.. tp now aku paham.. ni laa salah satu medium utk lepaskan tekanan.. fuhhh mmg puas ati..

3 comments:

  1. aku le tu suke komplen2 kat blog hahahah. jom buat blog kaunter aduan hahaha.

    ReplyDelete
  2. dh rasa lega? aku baca pon tetiber rasa tertekan igt old memories...

    ReplyDelete
  3. puan pest - haha ko salah sorg laa.. ade ramai lg yg aku bace.. blog kaunter aduan ke kaunter cacian??

    shy - hmmm better aa shy.. tp kalo dpt jerit lg best kot.. huhuh

    ReplyDelete