Lilypie Third Birthday tickers

1.s.t.~i.m.p.r.e.s.s.i.o.n

Monday, February 14, 2011

lepas je dr incident aritu.. yg aku burst tu.. sbbkan uncle guard pagi tu.. issue tu naik sampai ke high level gak aa.. sampai ke org2 moe.. then sampai ke manager security tu.. then one day.. ehhh sbenanye aku nak cite psl lain.. tp tape.. cite psl ni dulu..

one day.. eh ke few days after the incident.. tgh aku layan bekpes sorg2.. then ade sorg laki dtg.. bgtau dia manager dr kampeni yg provide security officer tu.. soo dia soh aku explain blk ape jd sume.. soo aku cite laa sume kan.. pendekkan cite.. manager tu ckp nk buang uncle pagi tu.. aku sian la plak.. then aku ckp la.. if dia still interested nak keje.. bg je laa.. tp tayah aa letak kat tmpt aku dah.. then manager tu ckp.. 'no.. u dont have to worry.. its not ur fault.. he's having attitude
prob.. he's very rude... he's not suitable for this kind of job.. he shud be army..'.. bla bla bla.. uncle pagi tu bole marah manager dia plak.. ckp manager dia tak penah nk dtg lawat tmpt keje dia.. n all.. ade security lain pon nasihat dia.. soh fleksible skit keje tu.. then dia tanak accept.. dia nak wat keje care dia gk.. soo its not my fault laa kan? i do feel bad.. tp seriusly.. kalo uncle tu still keje sini.. aku resign... sekian..

then yg siannye.. next day manager tu plak kene jd security sekejap kat sini.. sian dia.. sbb tak sempat nak cari replacement.. huhuhu tp skang da ade org baru.. mude lg.. baru 22 taun.. pelik gak nape mude2 dia nak keje security.. sbb kat sini punye security sume tua2.. tp takesah laa.. janji dia tak kaco aku.. aku bole buat keje dgn aman..

soo ni main(read: utama bukan main-main) bende yg aku nak cite.. rasenye budak tu baru sminggu lebih keje kat sini.. td borak2 laa ngan dia.. cite2 psl keje.. saje laa aku tanye nape mude lg keje security.. then budak tu tanye aku plak.. nape aku mcm dtg sini awal2 pg.. pastu org len kejap2 je dtg kan.. pastu cite2.. aku ckp laa aku mmg bosan pon dok sini.. tp stay sbb duit jek..

then budak tu ckp canih..

'actually u can get like office work.. u can take degree.. then get better salary'..

itu impression yg aku dpt dr budak ni.. yg baru keje sminggu lebih kat sini.. n based on hari2 dia tgk aku wat keje.. dia nasihat aku.. kalo aku ade degree.. aku bole dpt keje lg elok.. ya Allah.. rase nak nangis.. sumpah aku tak salahkan budak ni.. aku senyum je td.. mcm ni :)

aku da ade degree.. aku da keje since july 2007.. dgn mnc company.. n transfer kat sini .. dlm work permit aku tulih occupation as software engineer.. aku provide support untuk application yg digunekan oleh skola2 seluruh singapore.. aku provide service utk ministry of education kat sini..

impression aku dpt dr budak ni is aku keje cikai yg degree pon takde..

tau tak ape aku rase skang?

rase mcm SHIT!!!

nk taip lg skali..


TAHI!


aku br sedar aku stuck kat sini sbb aku ade hutang ngan kampeni ni.. aritu mase kene dtg sini.. aku amek advance rm11k.. n sampai skang tak tolak2 lg dr gaji aku.. kalo aku blah skang.. aku kene baya rm11k.. so better aku stay.. n tolak gaji.. then baru blah.. skang aku nye advance da dlm process.. harap2 bulan ni da start tolak..


demit.. aku nak blah!

0 k.o.m.e.n: