Lilypie Third Birthday tickers

s.a.k.i.t~a.t.i~l.a.g.i

Monday, February 21, 2011

skang rase sedih..

asyik2 sedih..

penat jugak sedih ni.. sbb dada rase sempit jek.. hati rase tak tenang.. sakit kpale.. rimas.. meluat.. menyampah..

last week aku mmg da tekad nak benti keje.. tp ptg jumaat aritu team lead aku call.. bgtau soh dtg opis kat tmpt user ni.. kat ghim moh.. pastu aku dgr2 dr org len gak.. pojek aku ni akan bz starting for this week.. mcm ade development task.. soo smlm tibe2 da mcm ade consideration utk stay lg.. kot2 derang soh aku dtg ghim moh ni utk assign task baru ke.. task yg mencabar ke.. kalo aku bole buat something new.. mebe bole stay lg laa.. kan kan..

then pg td.. aku sampai.. team lead aku da sampai.. then dia tunggu sorg lg team mate.. pastu bile team mate aku da sampai.. derang tros kuar.. tinggal aku sorg2 kat sini.. tak inform pape pon.. ok fine..

pastu da lame tu.. boss, team lead, team mate blk.. borak2.. derang order piza utk lunch.. then aku dgr derang siap bisik2 tu.. plan ape tah.. sebut2 nak pegi main opis.. aku buat2 bangang je laa kat depan derang kan..

then da lame setel lunch sume..

'ok rina.. we are going to xxx ofis.. anything u call me'..

team lead ngan team mate gi main opis.. boss plak kate nak gi meeting ape tah.. n now aku kat tmpt ni sorg2.. skit pon derang tade share kat aku ape yg berlaku skang..

derang letak aku kat sini.. wat keje2 yg same gak mcm kat grange road tu.. tp sini incase user nak jumpe.. so aku nak kene handle.. ni lahh fungsi aku dlm team ni..

adoih laa.. sakit nye atii.. aku tade peluang utk improve pon.. letak aku kat support ni kan.. haa ni laa yg aku buat.. improve kan blog aku..

ok skang ni komfem.. aku tunggu mase yg sesuai utk anta surat resign.. sambil gigih cari keje.. korg nak bz ngan task2 baru tu lantak korg.. sape nak handle user2 ni pedulik ape aku.. tade sape pk psl aku kan.. janji korg dpt wat keje best2.. environment best.. ape aku rase.. ape improvement aku utk career aku ade sape kesah? janji bukan korg yg tanggung bende2 tak best kan.. arrrghhhh!!!

o.m.b.a.k~k.u.a.t

Friday, February 18, 2011

kuatnyee ombak kali ni.. Ya Allaahh..



lemahnye rase..



kuatkan aku.. Ya Allahh..


.................................................

1.s.t.~i.m.p.r.e.s.s.i.o.n

Monday, February 14, 2011

lepas je dr incident aritu.. yg aku burst tu.. sbbkan uncle guard pagi tu.. issue tu naik sampai ke high level gak aa.. sampai ke org2 moe.. then sampai ke manager security tu.. then one day.. ehhh sbenanye aku nak cite psl lain.. tp tape.. cite psl ni dulu..

one day.. eh ke few days after the incident.. tgh aku layan bekpes sorg2.. then ade sorg laki dtg.. bgtau dia manager dr kampeni yg provide security officer tu.. soo dia soh aku explain blk ape jd sume.. soo aku cite laa sume kan.. pendekkan cite.. manager tu ckp nk buang uncle pagi tu.. aku sian la plak.. then aku ckp la.. if dia still interested nak keje.. bg je laa.. tp tayah aa letak kat tmpt aku dah.. then manager tu ckp.. 'no.. u dont have to worry.. its not ur fault.. he's having attitude
prob.. he's very rude... he's not suitable for this kind of job.. he shud be army..'.. bla bla bla.. uncle pagi tu bole marah manager dia plak.. ckp manager dia tak penah nk dtg lawat tmpt keje dia.. n all.. ade security lain pon nasihat dia.. soh fleksible skit keje tu.. then dia tanak accept.. dia nak wat keje care dia gk.. soo its not my fault laa kan? i do feel bad.. tp seriusly.. kalo uncle tu still keje sini.. aku resign... sekian..

then yg siannye.. next day manager tu plak kene jd security sekejap kat sini.. sian dia.. sbb tak sempat nak cari replacement.. huhuhu tp skang da ade org baru.. mude lg.. baru 22 taun.. pelik gak nape mude2 dia nak keje security.. sbb kat sini punye security sume tua2.. tp takesah laa.. janji dia tak kaco aku.. aku bole buat keje dgn aman..

soo ni main(read: utama bukan main-main) bende yg aku nak cite.. rasenye budak tu baru sminggu lebih keje kat sini.. td borak2 laa ngan dia.. cite2 psl keje.. saje laa aku tanye nape mude lg keje security.. then budak tu tanye aku plak.. nape aku mcm dtg sini awal2 pg.. pastu org len kejap2 je dtg kan.. pastu cite2.. aku ckp laa aku mmg bosan pon dok sini.. tp stay sbb duit jek..

then budak tu ckp canih..

'actually u can get like office work.. u can take degree.. then get better salary'..

itu impression yg aku dpt dr budak ni.. yg baru keje sminggu lebih kat sini.. n based on hari2 dia tgk aku wat keje.. dia nasihat aku.. kalo aku ade degree.. aku bole dpt keje lg elok.. ya Allah.. rase nak nangis.. sumpah aku tak salahkan budak ni.. aku senyum je td.. mcm ni :)

aku da ade degree.. aku da keje since july 2007.. dgn mnc company.. n transfer kat sini .. dlm work permit aku tulih occupation as software engineer.. aku provide support untuk application yg digunekan oleh skola2 seluruh singapore.. aku provide service utk ministry of education kat sini..

impression aku dpt dr budak ni is aku keje cikai yg degree pon takde..

tau tak ape aku rase skang?

rase mcm SHIT!!!

nk taip lg skali..


TAHI!


aku br sedar aku stuck kat sini sbb aku ade hutang ngan kampeni ni.. aritu mase kene dtg sini.. aku amek advance rm11k.. n sampai skang tak tolak2 lg dr gaji aku.. kalo aku blah skang.. aku kene baya rm11k.. so better aku stay.. n tolak gaji.. then baru blah.. skang aku nye advance da dlm process.. harap2 bulan ni da start tolak..


demit.. aku nak blah!

m.e.n.d.i.d.i.h~1

Friday, February 11, 2011

mendidih bersame reen..

bodoh!

tak bole ke saba.. .tunggu train btol2 benti ke.. tunggu bas tu benti dulu ke.. nak jugak bising 'excuse me.. excuse me'.. padahal train tgh padat tu.. da mmg takle gerak.. time2 tu jugak dia nk begerak pegi pintu.. pastu da betolak2.. pastu kang bile brek.. tehoyong hayangg nak jatuh.. tak ke bodoh tu???

kalo nak benti tu tmpt tak ramai org turun tape laa gak.. ni kadang2 kat hot spot.. yg mcm komfem 80% org dlm train tu nak turun.. dia pon seboookkk nak excuse2.. tolak2.. padahal rasenye mesti laa dia naik train hari2 kan??? ape tak reti2 lg ke? tak observe ke? huuhhhhh

da lamee aku nak bising pasal ni.. tp sabaaa.. sabaaaa... sabaaaaaa lg...

arini takle saba.. hamek laa kene bodoh skali.. seb bek tak kene depan muke.. pg td ni yg buat aku mluat ni..

dlm bas td.. mule2 aku duduk.. then aku tau next stop aku nak turun.. aku bg sorg pompuan dok kat tmpt aku.. then aku bediri.. tibe2 ade laki blakang aku mcm nak push2.. 'excuse me.. excuse me..'.. mule2 aku wat bodo.. pandang je depan.. tp dok excuse2 lg.. aku pandang laa muke dia.. aku ckp.. 'yes2.. im going oso.. '.. maknenye aku nak turun jugak laa oiii.. tayah laa nak tolak2.. tunggu je laa bas benti.. padahal tak sampai 500meter lg nak sampai dah... tp pastu dia dok ckp something lg.. tp mmg aku buat bodo aa.. sbb pastu bas da nak benti.. mesti laa bas brek.. bas dah laa tak reti brek sopan2.. mesti nak bg org tehoyong hayang punye.. soo nak kene pegang kuat2... mmg takle nak gerak pon ooii...

ishhhh bongokkkk..

pastu lg geram tu.. da turun bas.. jln relek2 jek.. tade plak aku tgk dia nak belari da lambat pegi keje ke ape.. bodohhhh!! lg satu dasss..

haa satu lg.. manusia yg suke sgt pakai earfon.. dgr lagu kuat2 nak bg satu gerabak dgr.. fine laa ko nak pekak awal.. bkn masalah aku.. tp yg jd masalahnyee... bile ko dok tgh2 pintu train/bas.. bile da sampai destinasi.. org ckp excuse me.. ko tak dgr... ko layaaaannn lagu kan... dah tau pasang kuat.. agak2 sampai stesen tu.. pandang laa kiri kanan tgk ade org nak kuar ke tak.. tayah menyusahkan org len nak jerit plak bg ko dgr.. ni kategori ape ni?? bodoohhh jugak!

huhhhh.. pasni aku rase byk lg bende2 nak mendidih ni.. tak gune aa simpan2.. baik aku maki kat sini je.. simpan sorg2 nnt lame2 burst plak.. tak mustahil aku bole jerit je kat muke sape2.. kadang2 aku pk.. lantak aaa ko nak kene maki ke ape.. yg bodoh sgt apesal???

patut laa aku slalu bace blog org yg tak puas ati tu.. tak puas ati nih.. mule2 aku ckp pelik aa.. apehal skit2 tak puas ati kan.. tp now aku paham.. ni laa salah satu medium utk lepaskan tekanan.. fuhhh mmg puas ati..

-

Monday, February 7, 2011

p.e.n.a.h~t.a.k~k.o.r.a.n.g.?

Tuesday, February 1, 2011

sejak 2 menjak 3 menjak ni.. aku slalu batuk2..bkn sbb batuk yg demam tu..tp rase mcm susah nk benafas..


klo tarik nafas tu rase berat sgt dada.. rase mcm sempit.... tu psl batuk..sbb mcm nak bg laluan penafasan tu luas skit..


sape2 penah rase camtu?adekah ini dinamekn lelah? ke semput? ke asma?