Lilypie Third Birthday tickers

s.b.b~t.a.k~t.a.h.a.n

Wednesday, January 5, 2011

aritu aku ckp kat member aku.. kalo aku tahan.. aku dok sini lame skit.. kalo tak tahan.. aku nak blk awal.. then dia tanye.. nape tak tahan.. siap soh elaborate lg..

haaaa meh sini aku bgtau nape..

prasaan tak best dok sini smakin menjadi2 sbb..

1 - since aku da kene pindah opis baru ni.. opis? tak2.. bukan opis.. tmpt buat keje.. sini bukan opis sbb aku dok semeja ngan security guard.. sbb aku tade proper work station.. sbb aku tade rakan2 sekerje.. sbb almost everyday aku dtg sini dr pagi sampai ke ptg aku idop sorg2.. ahhh perasaan yg sgt suck! mule2 aku sedapkn ati sbb tmpt ni smentare.. now tmpt ni da permanent.. suck!

pic taken on 24Dec2010 @3.31pm..

near year end.. kete tak byk.. org pon tak byk..

2 - ramai da vendor2 len yg dtg sini tanye aku..

'tak boring ke dok sini hari2?'..
'siannye hari2 kat sini sorg..'
'everyday u coming here???..'


n sume buat muke simpati kat aku.. n i hate it!



pic taken on 24Dec2010 @3.31pm.. different view..

day before krismes.. kete tak byk.. ramai half day..

3 - keje yg aku buat skang mcm keje2 yg laki malas nak buat.. pastu sbb aku sorg pompuan dlm team ni.. soo keje remeh2 kasik kat aku.. keje2 teknikel yg susah.. derang buat.. aku tau aku tak terer sgt teknikel.. niat asal dtg sini nak improve la.. tp da derang bg aku dok sini.. mmg tade chance laa utk aku improve.. takat tgk je coding2 org len da buat.. paham kan logic.. cube kalo soh aku buat satu procedure ke function.. komfem aku cuak.. sbb aku tak slalu buat.. n sume bende penting2 bg org da terer yg buat.. aku dok sini tunggu derang siap.. n propagate jek.. pastu bgtau user bende da siap.. pastu update list kat excel.. pastu copy log dr sini.. then paste plak kat sane.. da staun lebih aku dlm pojek ni.. honestly aku rase mmg tak byk improve.. n it suck! sbb aku da keje 3taun lebih.. tp still tak konfiden ngan teknikel skill.. n menyusahkan aku utk cari keje len..

pic taken on 24Dec2010 @5.37pm..

mase ni on the way nk blk.. slalunye full sume petak2 tu ngan kete..

4 - aritu yg aku kene gigit pijat tu.. last2 kesudahan nye.. tilam tu kene buang.. n skang aku gune tilam yg atas lantai yg serupe je kalo aku tdo atas lantai.. pastu k.ecah tu siap bg hint kat aku.. 'akak pk aritu nk ckp kat reen.. nnt reen bli je tilam ke katil yg bole lipat2 tu.. nnt bile reen nak blk mesia.. bawak je blk skali..' aku baya sewa bilik tu 500dolar.. around rm1200.. bilik tu besar tp jd kecik sbb ade build in nye almari plus extra almari.. pastu muat satu tilam single.. ade aircond tp takle gune.. tunggu kak ecah on kejap baru bole.. tu pon cukop syarat sbb tanak bg aircond rosak.. n now aku kene bli sendiri tilam utk bilik yg aku baya 500dolar.. hmmmmmmmmmmm... suck!

pic taken on 3Jan2011 @11.54am..

having lunch.. alone.. n seriusly alone..

5 - aku tak suke jd org yg ketinggalan byk bende.. ade housewarming.. aku takle join.. ade wedding.. takle join.. tibe2 geng2 nak lepak cofee bean.. takle join.. da la skang ni member2 byk da setel down.. ade yg baru masok umah.. baru dpt baby.. on the way nak dpt baby pon ramai ni.. lepas da dpt baby.. kenduri aqiqah plak.. kalo sume2 tu derang jemput aku.. kalo jemput laa kan.. hehehe.. n kalo aku still kat sini.. for sure byk yg aku takle gi.. yg wedding2 aku tak dpt gi tu pon rase besalah jek.. jgn laa derang balas dendam plak..

pic taken on 3Jan2011 @11.54am..

ni laa suasane kantin mase ari isnin aritu.. n aku duduk meja paling hujung mcm disisihkan ngan org2 len..

6 - aku da bosan ngan makanan kat tmpt keje ni.. dgn prasaan tak best.. nk mkn pon tade selere.. aku slalu mkn sandwich.. tak pon ns lemak (ade ciken wing+sosej+kacang+ikan bilis).. yg 2 tu mmg slalu sgt aa.. the good thing is.. aku bole kurus.. the bad this is.. aku sakit otak! kemarin aku try mkn nasik ngan tomyam.. aku da tau tomyam kat sini mmg fail.. rase pelik sgt.. mebe sedap aa bg derang.. tp aritu sbb bau dia mcm tomyam kat mesia.. so aku pon try laa.. tp.. mmg fail! letak udang sampai 3 ketul.. ikan lg.. sotong lg.. isi mmg gahh.. tp rase.. ermm.. mcm mkn lauk kat spital jek.. aku nk ikan bakaq.. ayam kampong masak lemak.. or masak kurma.. daging salai masak lemak.. tomyam.. pekasam.. aaahhh telioq~~~.. kalo aku blk mesia ni.. komfem badan naik blk.. risau gak part tu sbenanye..

pic taken on 4Jan2011 @3.28pm..

mase ni baru blk dr toilet.. kete byk kan?..

7 - aku da bosan hari2 besesak2 dlm train.. dlm bas utk pegi mane2.. pastu tambah tak best lg.. bile bediri dlm train tu.. org depan mate ko yg duduk tgh sedap korek idong.. pastu sampai tmpt keje..baru nk masok gate nampak security guard tgh jage pagar sambil korek idong.. pastu time wat keje ngadap muke security guard len plak.. pon tgh bace paper sambil layannn korek idong.. pastu jln nak pi mrt nmpk lg minah sambil jln korek idong.. seriusly.. pemandangan org korek idong kat sini sgt byk.. yaaakeeeekkkkk!!!! pastu tibe2 rase nak pegang sume bende pon geli.. sbb bekas2 tangan yg da korek idong... yakeeeekkkkk!!!! kat mesia pon ade je org korek idong sbenanye.. yg pelik nye tu.. bile kite da betentang mate ngan derang.. dia bole buat dekk sambil sambung lg mengorek.. tak rase bende tu memalukan ke?

pic taken on 4Jan2011 @3.29pm..

satu lg view mase blk dr toilet..

motif gamba2 ni sume?

kalo anda2 perasan.. gamba yg taken on 24Dec2010 ngan 4Jan2011 lebih kuang same jek.. bezenye.. yg lates tu byk kete.. sbb ramai yg baru start keje blk.. tp.. tp.. kete ade ke.. kete tade ke.. ade korg nampak manusia tak kat situ? mmg mcm tu laa almost everyday.. aku ulang alik toilet 8x sehari pon.. sgt susah nak selisih ngan pekeje2 kat situ..

n environment sume pon dull jek.. mane laaa mental aku tak down.. hari2 pon mcm nih.. tade ape yg ceria pon.. :(

hmmmmm.. kukuh?



8 comments:

  1. alalala...siannye. aku memahami..tp mmg kesian sbb diorg lgsg xkasik ko chance nk improve skills. n keje rutin..can really makes me sick.
    jom blk msia reen..kiter cr keje sama2.
    papepon, walau msia nih bkn aa best sgt pon...tp sbb itu la tanah tumpah darah (tetiber patriotik), maka lg selesa blk tmpt asal.
    dh byk mengumpul dana ke x tuh?

    ReplyDelete
  2. shy - ko mesti lg paham kan.. kalo dok moe ari2.. ape sgt yg ko bole buat kn?

    sejak aku dok sini aku pon da jd patriotik ok.. hahaha

    dana tu ok laa.. tp sbb ade sesuatu bln 6 nnt.. jd harus kumpul lebih skit utk mase depan.. huhu tu psl aku cube lg betahan.. tp aku tgh bekire2 utk pulang jugak nii.. *dilema*

    ReplyDelete
  3. umm kalau leh tahan, tahan je la.. kalau da xleh sgt balik jer!!

    ReplyDelete
  4. anon - hmmm tu aaa.. kene wat istikarah nih.. hehehe

    ReplyDelete
  5. oi oi oi... balik je la sini setel down... dok sane mmg gaji byk... tp bc cerita sedih ko ni kesian plak... wat aku lemah plak nak g keje kat sane

    ReplyDelete
  6. as.. wahh bejaye gak aku lembutkan ati ko ngan cite sedih ni ek.. hehehe tu laa.. duit byk tp hati tak senang buat ape ek..

    aku tgh kumpul smgt laa ni utk pulang..

    ReplyDelete
  7. kalo aku jadi ko..aku keje je kat singapore tu smpai lebam..

    sume alasan ko yg tujuh2 tu xrelevan lgsung..ntahape2ntah..dok je keje sana..

    p/s:kalo nk keje kosong oracle report..do let me know bebeh..aku kasi ejas baik punye

    ReplyDelete
  8. dearest wan.. aku reply special punye utk komen ko.. hahah tanak aaa keje sini sampai lebam.. sakit aaa.. sakit jiwe rage ku..

    orait.. papehal aku roger n out..

    ReplyDelete