Lilypie Third Birthday tickers

l.e.t.u.p.a.n~p.e.r.t.a.m.e

Monday, January 31, 2011

lepas je entry aku psl sbb tak tahan dok spore.. aku berazam tanak komplen2 dah.. tanak merungut.. tanak ngumpat guard or mamat busuk.. nak cite bende2 yg best jek.. or cite bende2 len laa..

tp tp tp..

aku harap2 ni last entry psl cite tak best.. huhh

harini mmg btol2 da takle tahan.. citenye canih...

smlm da laa kepenatan.. sampai dr mesia kol 12lebih.. tdo pon kol 1am.. pagi2 da dugaan besarr... iaitu ujan lebat.. woohh sedap btol tdo kan?? kalo dpt tilam empukk.. bantal empukk.. comforter yg sgt comfort.. fuuhhh bahagianyee.. tp tetap gagahkn bgn utk siap pi keje.. awal pg td status aku kat fb pon 'bismillah..'.. niat nak mulekan hari yg baik laa.. sampai opis.. setelkan keje2 rutin.. aku sampai opis dlm 840am laa.. baru sejam aku buat keje.. dah si uncle guard pagi ni wat aku mendidih.. bile aku cek2 blk.. byk gak entry aku psl guard2 nih.. sape2 yg terlebih rajin.. atau teramat bosan.. sile laa bace cite 1, cite 2 dan cite 3 psl uncle2 ni..

ok.. mase tu aku da nak masok workroom tu dah.. tp tgh dok cek emel skit2.. n nak close2 window.. tk sempat aku bgn.. uncle pagi ni da betindak lebih pantas.. pi hempas pintu workroom tu.. sbb awal2 pintu tu tak rapat.. woohhh... jantung aku da laju mase ni.. pg2 lg da dgr hempasan.. lepas je aku close sume window.. out of control.. aku mmg da marah mase tu.. aku masok workroom n tolak pintu kuat2.. tp still pintu tu tak tetutup rapat dgn sendirinye.. soo aku bia je laa.. sbb aku nak check bende skit je kt dlm workroom tu.. tak sampai satu minit.. aku dgr uncle tu dr luar bejln ke pintu.. then bammmmmmmmmmm!!! dia hempas lg kuatt.... *(&*(@&#*(!@!#(*&(!!!!

aku terus marah yg membuak2.. terase darah naik kt kpale.. teros mengigil.. aku msg membe aku.. siap mintak izin.. 'allow me to mencarut..' n lepas tu kuar laa sedikit carutan.. tp takle nak taip laju2.. tangan gigil.. seriusly td mmg sgt menguji kesabaran aku.. mule aku da cube tarik nafas.. nak wat bodo.. wat keje je.. tp takle tahan.. teros aku meluru kuar..

relek2.. bkn aku gi serang uncle tu.. aku menuju ke tmpt ade person in charge dia laa.. aku da igt nak komplen abis2an aa... tp otw tu sempat pk.. aku call team mate aku dulu.. aku baru tanye dia kat mane.. tros aku syahdu.. sebak takle nak ckp.. burstt into tearss.. bejurai2 aku nangis.. aku da bebel2 sume.. pastu aku dok kat tmpt mcm astaka facing padang bola.. nangis2 lg sorg2 kat situ.. pastu aku call boss aku.. bgtau dia plak.. da laa nak cite susah.. tesedu2.. 'yes tell me.. tell me rina..'.. 'yes.. (sedu).. i (sedu lg)..'.. 'anything?..tell me rina'... 'i want (sedu).. i dont know (sedu) how to tell (sedu).. u'..

hooohh susah gile hehh nak becakap.. tp last2 tu manage aa cite sume.. n boss aku tu pon dgn konfiden.. 'im taking cab right now.. im coming there.. dont worry.. im on my way'.. aku tatau laa besar mane spore ni.. sampai skang time aku menaip ni dia tak sampai2 pon.. (-_-')~~

tp pastu dia da escalate ke org moe.. dia kate da call org tu.. call org ni.. nak wat komplen sume.. pastu aku sambung lg sendu ku di astaka.. ade laa sejam jugak.. bengong! rase mcm tanak masok lg tmpt tu ngadap muke blagak guard tu..

then da lame skit.. team lead aku sampai.. soo aku cite2 kat dia sume.. then kitorg tros jumpe person in charge utk security ni.. komplen2.. aku nak je ckp.. 'i dont want to see his face anymore!'.. tp haihh.. then td dlm mase team lead aku ade kat tmpt ni.. ade la 2 3 kali uncle ni dok hempas pintu lg.. elok laa.. tade laa nnt igt aku buat2 cite jek..

pastu td ni.. team lead aku ckp.. pasni nak try arrange utk tayah dtg tmpt tu lg.. dok kat gim moh plak.. kat situ pon bangunan skola lame gak.. tp renovate jd opis.. n kat situ user2 kitorg duduk.. better place laa.. we'll see how.. aku kurang yakin bende tu akan jd.. sbb derang ni igt pujok budak kecik yg menangis kot.. mcm.. 'ok2... jgn nangis.. nnt kite bli coklat.. ok ok.. nnt'.. sampai ke sudah tak beli2 pon.. mcm boss aku ckp laa.. ok2.. otw.. lg brape minit akan sampai.. last2 aku dpt tau dia da slamat sampai main opis.. aku pon da abih nangis..

hmmmmm..



b.a.n.t.a.l~w.a.n.g.i

Tuesday, January 25, 2011

ini bantal wangi saye..

cantik je kan?

ye laa.. fine laa.. tak baik menipu..








fine.. ade satu je koyak..


ni laa bantal wangi aku.. yg aku pakai since skola rendah.. besstt.. sbb dlm dia kekabu.. pastu sbenanye dlm dia ade 3 4 lapisan sarung bantal.. sbb kekabu dia da tekuar2.. kalo tdo sedap letak kat mate.. tak pon kat pipi.. bestnyeee..

sejak aku pakai bantal ni.. ade la 2 or 3 kali je kot aku basuh sarung dia.. sarung tu start pakai since umo 18.. wohh nak dkt 10taun da.. tp tp..

aku da buang.. sbb aku geram ngan owner aku skang.. mcm nak salahkn bantal tu sbb ade pijat.. tau laa bantal tu nampak busuk.. tp manede pijatt...

soo aritu.. 2nd day of january.. mase tu k.ecah mintak bantal tu.. dia kate nak jemor.. aku kate.. 'tayah laa kak.. saye nak buang..'.. huhh.. bia dia puas ati.. pastu dia mcm kesian plak.. siap tanye aku.. nnt bole tdo ke.. tp sbenanye.. sejak2 ade pijat tu.. bantal tu bau makin pelik.. aku syak k.ecah tu pi spray ape2 kot.. aku syak je la.. tatau la btol ke tak.. tp nak hidu2 pon tak sedap dah.. dgn tekad aku pon terus buang.. tanpe pk panjang.. sedihh jugak..

tp skang da ade bantal baru.. tp tak sesedap bantal lame..


ok laa.. fine laa.. tak tipu dah...

pereputan di setiap sudut.. :D


kritikal gak rupe bantal ni sbenanye.. hohoho

kaler asal sbenanye biru lembut.. kepade my babesss.. korg igt lg ke warne asal bantal ni? mase kat koptem tu kire warne original la tu.. wahahahaha.. skang ni tang manaa kaler biru pon aku tatau..



kawasan terlindung.. sedikit menyerupai warna asal..

sekian.. tamatlah riwayat bantal busuk..

s.b.b~t.a.k~t.a.h.a.n

Wednesday, January 5, 2011

aritu aku ckp kat member aku.. kalo aku tahan.. aku dok sini lame skit.. kalo tak tahan.. aku nak blk awal.. then dia tanye.. nape tak tahan.. siap soh elaborate lg..

haaaa meh sini aku bgtau nape..

prasaan tak best dok sini smakin menjadi2 sbb..

1 - since aku da kene pindah opis baru ni.. opis? tak2.. bukan opis.. tmpt buat keje.. sini bukan opis sbb aku dok semeja ngan security guard.. sbb aku tade proper work station.. sbb aku tade rakan2 sekerje.. sbb almost everyday aku dtg sini dr pagi sampai ke ptg aku idop sorg2.. ahhh perasaan yg sgt suck! mule2 aku sedapkn ati sbb tmpt ni smentare.. now tmpt ni da permanent.. suck!

pic taken on 24Dec2010 @3.31pm..

near year end.. kete tak byk.. org pon tak byk..

2 - ramai da vendor2 len yg dtg sini tanye aku..

'tak boring ke dok sini hari2?'..
'siannye hari2 kat sini sorg..'
'everyday u coming here???..'


n sume buat muke simpati kat aku.. n i hate it!



pic taken on 24Dec2010 @3.31pm.. different view..

day before krismes.. kete tak byk.. ramai half day..

3 - keje yg aku buat skang mcm keje2 yg laki malas nak buat.. pastu sbb aku sorg pompuan dlm team ni.. soo keje remeh2 kasik kat aku.. keje2 teknikel yg susah.. derang buat.. aku tau aku tak terer sgt teknikel.. niat asal dtg sini nak improve la.. tp da derang bg aku dok sini.. mmg tade chance laa utk aku improve.. takat tgk je coding2 org len da buat.. paham kan logic.. cube kalo soh aku buat satu procedure ke function.. komfem aku cuak.. sbb aku tak slalu buat.. n sume bende penting2 bg org da terer yg buat.. aku dok sini tunggu derang siap.. n propagate jek.. pastu bgtau user bende da siap.. pastu update list kat excel.. pastu copy log dr sini.. then paste plak kat sane.. da staun lebih aku dlm pojek ni.. honestly aku rase mmg tak byk improve.. n it suck! sbb aku da keje 3taun lebih.. tp still tak konfiden ngan teknikel skill.. n menyusahkan aku utk cari keje len..

pic taken on 24Dec2010 @5.37pm..

mase ni on the way nk blk.. slalunye full sume petak2 tu ngan kete..

4 - aritu yg aku kene gigit pijat tu.. last2 kesudahan nye.. tilam tu kene buang.. n skang aku gune tilam yg atas lantai yg serupe je kalo aku tdo atas lantai.. pastu k.ecah tu siap bg hint kat aku.. 'akak pk aritu nk ckp kat reen.. nnt reen bli je tilam ke katil yg bole lipat2 tu.. nnt bile reen nak blk mesia.. bawak je blk skali..' aku baya sewa bilik tu 500dolar.. around rm1200.. bilik tu besar tp jd kecik sbb ade build in nye almari plus extra almari.. pastu muat satu tilam single.. ade aircond tp takle gune.. tunggu kak ecah on kejap baru bole.. tu pon cukop syarat sbb tanak bg aircond rosak.. n now aku kene bli sendiri tilam utk bilik yg aku baya 500dolar.. hmmmmmmmmmmm... suck!

pic taken on 3Jan2011 @11.54am..

having lunch.. alone.. n seriusly alone..

5 - aku tak suke jd org yg ketinggalan byk bende.. ade housewarming.. aku takle join.. ade wedding.. takle join.. tibe2 geng2 nak lepak cofee bean.. takle join.. da la skang ni member2 byk da setel down.. ade yg baru masok umah.. baru dpt baby.. on the way nak dpt baby pon ramai ni.. lepas da dpt baby.. kenduri aqiqah plak.. kalo sume2 tu derang jemput aku.. kalo jemput laa kan.. hehehe.. n kalo aku still kat sini.. for sure byk yg aku takle gi.. yg wedding2 aku tak dpt gi tu pon rase besalah jek.. jgn laa derang balas dendam plak..

pic taken on 3Jan2011 @11.54am..

ni laa suasane kantin mase ari isnin aritu.. n aku duduk meja paling hujung mcm disisihkan ngan org2 len..

6 - aku da bosan ngan makanan kat tmpt keje ni.. dgn prasaan tak best.. nk mkn pon tade selere.. aku slalu mkn sandwich.. tak pon ns lemak (ade ciken wing+sosej+kacang+ikan bilis).. yg 2 tu mmg slalu sgt aa.. the good thing is.. aku bole kurus.. the bad this is.. aku sakit otak! kemarin aku try mkn nasik ngan tomyam.. aku da tau tomyam kat sini mmg fail.. rase pelik sgt.. mebe sedap aa bg derang.. tp aritu sbb bau dia mcm tomyam kat mesia.. so aku pon try laa.. tp.. mmg fail! letak udang sampai 3 ketul.. ikan lg.. sotong lg.. isi mmg gahh.. tp rase.. ermm.. mcm mkn lauk kat spital jek.. aku nk ikan bakaq.. ayam kampong masak lemak.. or masak kurma.. daging salai masak lemak.. tomyam.. pekasam.. aaahhh telioq~~~.. kalo aku blk mesia ni.. komfem badan naik blk.. risau gak part tu sbenanye..

pic taken on 4Jan2011 @3.28pm..

mase ni baru blk dr toilet.. kete byk kan?..

7 - aku da bosan hari2 besesak2 dlm train.. dlm bas utk pegi mane2.. pastu tambah tak best lg.. bile bediri dlm train tu.. org depan mate ko yg duduk tgh sedap korek idong.. pastu sampai tmpt keje..baru nk masok gate nampak security guard tgh jage pagar sambil korek idong.. pastu time wat keje ngadap muke security guard len plak.. pon tgh bace paper sambil layannn korek idong.. pastu jln nak pi mrt nmpk lg minah sambil jln korek idong.. seriusly.. pemandangan org korek idong kat sini sgt byk.. yaaakeeeekkkkk!!!! pastu tibe2 rase nak pegang sume bende pon geli.. sbb bekas2 tangan yg da korek idong... yakeeeekkkkk!!!! kat mesia pon ade je org korek idong sbenanye.. yg pelik nye tu.. bile kite da betentang mate ngan derang.. dia bole buat dekk sambil sambung lg mengorek.. tak rase bende tu memalukan ke?

pic taken on 4Jan2011 @3.29pm..

satu lg view mase blk dr toilet..

motif gamba2 ni sume?

kalo anda2 perasan.. gamba yg taken on 24Dec2010 ngan 4Jan2011 lebih kuang same jek.. bezenye.. yg lates tu byk kete.. sbb ramai yg baru start keje blk.. tp.. tp.. kete ade ke.. kete tade ke.. ade korg nampak manusia tak kat situ? mmg mcm tu laa almost everyday.. aku ulang alik toilet 8x sehari pon.. sgt susah nak selisih ngan pekeje2 kat situ..

n environment sume pon dull jek.. mane laaa mental aku tak down.. hari2 pon mcm nih.. tade ape yg ceria pon.. :(

hmmmmm.. kukuh?