Lilypie Third Birthday tickers

b.y.e~2.0.1.1~h.y.e~2.0.1.2.!

Saturday, December 31, 2011

heeluuww heeluuww.. today is the last day of 2011.. cam tak caye.. kejap sgt..

31 dec 2010 - aku still kat singapore.. ari jumaat n keje pon half day jek.. after work.. aku ngan tunang aku dulu.. kitorg gi bugis junction.. survey2 cincin kawen.. plan asal nak bli design lain.. tp last2 pilih design lain n tros beli plak tu.. hehehe n kalo tak salah lepas tu kitorg pegi tgk muvie dgn sorg lg member.. then dinner.. then pegi ke esplanade.. pastu dgn manusia yg sesak2 kat situ.. ramai org da takle masok kat esplanade tu sbb da kene tutup.. tp kitorg bejaye meloloskan diri dgn masok ikot pintu lain.. tade ape yg romantik pon.. sbb sgt sesak org.. penat.. baru lepas ujan kot.. tade tmpt nak duduk sgt.. n ade member yg kacau daun.. so lepak laa sambil menunggu countdown utk bunge api.. n aku rase kitorg dpt best spot gak aa utk tgk bunge api tu.. n still aku igt betape sesak nye time nk blk.. nak bejln kaki ke mrt tu pon dugaan gile.. fuhhh time tu mmg rase tobat aaa tanak gi dah tmpt sesak2..

senang je aku nak recall bende ni.. sbb rase mcm baru sgt jadi..

31 dec 2011 - aku skang da kat umah sendiri kat puchong.. baru lepas mengemas rumah sempena nak menyambut kepulangan suami..he's coming back for good.. yeeaaahhhuuuu!! :D and kitorg akan start our new year dgn hidup bersame2.. seblom ni aku kat spore.. dia kat mesia.. pastu same2 kat spore tp tak kawen lg.. pastu da kawen sempat 3minggu je bersame2 kat spore.. pastu dia kat spore aku plak blk mesia.. lepas ni.. same2 plak kat mesia.. n the best part is aku plak tgh pregnant 5bln5hari.. :) alhamdulillahh..

as for now seketul ape pon aku tak prepare utk baby.. sbb mmg da plan start new year ni baru nak start membeli.. doa2 kan semoge semuanya berjalan lancar ye.. :)

ok laa.. plan asalnye nak wish happy new year jek.. da jd panjang cite plak.. now aku nak bersiap2 utk balik semban plak.. this gonna be my last entry for 2011..


happy new year evribadeh!!!

welcome 2012..



last but not least.. enjoy video baby ni.. taken mase 14dec2011 aritu.. baby tgh tdo.. pastu yg bergegar2 tu doctor picit2 perut aku.. pastu baby marah.. hehehe

w.h.a.t.s~d.e~p.o.i.n.t.?

Tuesday, December 27, 2011

what's the point? aku slalu tertanye2.. apekah motifnye :


1) bukak kaunter byk2.. tak kire laa kaunter cashier mcm kat restoren fast food tu ke.. kaunter kat bank2.. or mane2 tmpt yg slalu ade kaunter byk2.. kadang2 sampai berbelas2 kaunter derang ni buat.. tp yg bukak nye.. seigt aku laa.. takat 2 3 kaunter jek.. and seigt aku.. tak penah semua kaunter dibukak serentak.. soo apekah motifnye buat kaunter byk2 kalo takle nak provide staff utk setiap kaunter tu? mindset org pon slalunye mesti fikir kalo kaunter byk.. mesti dpt setel hal cepat2.. tp.. kene jugak tunggu lame2..


2) buat parking lot.. tp letak kon kaler oren tu tak kasik parking.. slalu gak aku tgk kat stesen minyak.. depan pintu masok tu ade kon2.. dah tu kete2 yg nak parking utk beli barang jenuh laa kene pusing satu stesen minyak tu nak cari tmpt parking kan.. kadang2 kat opis or umah apartment.. tmpt parking visitor pon ade letak kon.. dah tu tak pasal2 laa org kene parking luar tepi2 jln plak kan..


3) ni br kejadian ptg smlm.. kat terminal bersepadu selatan.. buat area menurunkan penumpang.. slame ni ok jek tade masalah.. masok situ.. turunkan org.. teros kuar.. tak pasal2 arini sesak disbbkan derang tak bg kete2 masok kawasan utk turunkan penumpang tu.. tutup ngan kon n polis2 ke sape tah elok je dok melepak tepi tu borak2.. n tak pasal2 org2 yg just nak turunkn penumpang ni.. kene amik tiket.. naik tmpt parking... pusing2 kat atas tu utk cari jln kuar.. masokkan tiket.. n pusing2 turun dr parking utk ke jln keluar.. mujur bole kuar terus.. tayah gi autopay station.. aku syak ni mesti ade manusia2 yg tak reti bahase.. masok area situ dan menunggu penumpang instead of menurunkan.. n ramai sgt menunggu sampai sesak plak kat area tu.. tu psl derang takmo bg kete masok dah.. mohon jgn pentingkan diri ye.. skang sape yg susah??


4) ade customer service/maintenance punye team.. tp bile org nak komplen2.. bg jawapan 'ohh kite tak handle issue mcm ni la.. cube check ngan department lg satu'.. pastu bile ko call department lg satu.. bg jawapan same.. soh check ngan org lain plak.. dan2 laa sume issue2 yg org komplen tu ko tak handle kan? ni lebih kurang laa jugak ngan agent2 insuran.. time nak jual tu bukan main.. itu ini kite cover.. bile time org nak claim.. 'owhh maaf.. sbenanye penyakit tu tade dlm coverage insuran..' .. ko check2 blk.. ade plak condition2 nye bg membolehkan ko claim..


haa cukoplaa 4 point je aku bg.. byk je lg aku rase situasi2 yg buat aku pk.. what's the point lah kan?.. dgn ini aku akhiri entry ini dgn soalan...












motiifffff????


p.r.e.s.t.i.g.e~p.l.a.t.i.n.u.m~s.c.a.m

Friday, December 16, 2011

ok ni cite hangat.. hangat sbb aku baru je letak fon ngan sorg agent ni.. dia ckp dia dr prestige platinum..


1stly dia ckp.. dia nak slamatkan aku dr gangguan agent2 pelancongan yg slalu sgt call2 credit card holder ni.. wahhh mcm baik sgtkn mereka itu? mule2 dia check.. aku pakai still active pakai credit card ke tak.. bile aku ckp ade la gune sikit2.. terus dia tanye.. gune hsbc card kan? aikkkk.. sekeping hsbc credit card pon aku tade.. then aku ckp aku gune maybank jek.. selebihnye ikuti perbualan kami yg aku da ringkaskan.. rajin plak aku buat dialog kat entry kan.. tape la.. lg senang nak paham..


agent : jadi puan pakai maybank kan.. sekarang ni kami dah semak nama puan.. puan dah terselamat dr agent2 pelancongan.. lepas ni puan tak akan di ganggu lg..

aku : ok..

agent : dan puan punye yuran tahunan telah dimansuhkan.. tahniah ye..

aku : ok..

agent : sekarang ni kami akan hadiahkan privilege card.. yg mane kami akan hantar ke alamat puan.. card ni percume ye..

aku : ye ke percume? nanti2 mesti ade kene baya ape2 kan?

agent : ya Allah puan.. kan saye ckp td.. ini hadiah dr kami.. kenape plak puan nak kene baya.. kalo kami nak amik untung.. baik kami bukak cawangan kat carefour ke..

aku : tade laa.. sbb kawan saye da penah kene.. offer2 mcm ni.. tibe2 kene baya..

agent : ishh jgn laa sbb org lain.. kami pon kene skali.. ni kami bg privilege kat penggune card..

aku : ok ok.. mcm ni la.. let say kalo saye kate saye tanak.. takpe kan? tade masalah kan?

agent : laaa kenape plak tanak? ini 1st time saye dgr org ckp tanak..

aku : saye tade masalah pon seblom ni.. tade gangguan sgt pon.. saye pon tak gune credit card sgt.. soo tape la..

agent : puan tak paham ni.. ni tade kene mengene ngan credit card.. kalo puan tak pakai pon..puan still bole gune privilege card ni..

aku : ok jap.. awak dr mane tadi? meh saye nak google jap..

agent : prestige platinum.. puan google je..

aku : tade pon.. ade yg vacation2 jek..

agent : owhh yg tu kite punye produk..

aku : kalo camtu awak bg mase kat saye la.. bg saye stadi dulu.. next week awak call blk..

agent : mcm ni laa puan.. saye bg mase sampai taun depan laa.. puan pk laa puas2..

aku : ok terime kasehhh.. *sacarstic*

agent : kalo tak cukup.. puan pk laa sampai 2 taun ke..

aku : ok.. terime kasehh...*sacarstic lg*

agent : ----- terus letak fon..



sentap ke dikkkk???


aku tatau laa mmg ade ke tak bende alah privilege card tu.. yg penting aku tak berminat.. dan yg lebih penting lg.. bile aku search kat google 'prestige platinum scam'.. result adalah seperti screen shot kat bawah ni..




berhati2 lah ye.. tak rugi pon kadang2 kalo tak ambik bende free.. kan?

t.i.d.a.a.a.a.a.a.a.k.k.k.k.!

Tuesday, December 13, 2011

last wiken aku gi bali.. tp entry ni bukan nak cite psl pecutian di bali pon..


ni mase dah kat boarding room nak blk mesia dah.. depan kitorg ade laa couple dr mumbai.. tua.. bukan tua takat 50-an.. tp mcm lebih dr itu.. mungkin da umur 70++ kot.. cool je tgk atuk ngan nenek ni gi hanimun kat bali.. dia pon same2 nak gi kl before fly blk india.. then atuk tu tanye kitorg nak pegi kuala lumpur ke? of cos laa kan.. da la kat dlm boarding room.. dok pon kat gate same.. tp mungkin saje nak borak2.. then atuk n nenek tu diskas2 something dlm bahase derang.. pastu ckp kat suami..


atuk : you look like indian..


*aku terus tegelak takle nak control.. 1st time dlm sejarah ade org ckp muke suami mcm indian.. hahahhahahahahah*


suami : me? hehehe.. *sambil gelak jugak sbb tatau nak ckp ape*

tp suami tak puas ati.. dia pegi tanye..


suami : me look like indian? or her? *sambil tunjuk aku*...

cissss


atuk : no nooo.. not you.. yourrr *sambil tunjuk aku* look like indian..




demiiitttt... aku baru igt sejarah akan terukir bile org ckp muke dia mcm india.. rupenye kate kat aku...







maaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.........

j.a.m.m.m~m.e.n.g.g.i.l.e

Sunday, December 4, 2011

yarobi... ari sabtu aritu punye jammm mmg laa mcm hakk tuii.. menguji kesabaran btol.. aku nak gi wedding kat selayang... kuar je umah aku tu.. masok ldp.. baru bape meter.. da start jem.. aku da bgtau suami awal2.. jgn lalu puchong tu.. aku da tobat dah.. owh selingan cite psl ari jumaat jap..

jumaat aku ade checkup kat prince court.. 1st time ni drive sendiri.. aku mmg panik skit nak masok kl.. tp keyakinan tu ade laa sbb kalo dr highway mex tu mmg senang jek.. spatutnye suami blk utk teman tp sbb last week dia da mc on friday.. next week nak cuti lg.. soo this week korban laa... tak jd amek cuti.. soo aku pon yakin je la gi sorg2.. kuar umah dlm kol 3pm.. appointment kol 4pm.. time ni laa start aku tobat nak lalu puchong dah.. same je mcm ari sabtu tu.. baru bape meter da start jem.. ujan pon da start turun.. sampai laa ke depan ioi mall tu.. masok ke jln nak gi bukit jalil tu da clear dah.. tp takle nak laju sgt sbb ujan lebat.. then aku tesalah masok ke bandar bukit jalil.. sparuh jln tgh mcm salah.. patah blk.. rupenye next simpang yg baru btol.. then masok mex highway.. time tu da mcm kol 3.55pm.. aku pasrah je da lambat..

kuar kt jln tun razak tu.. aku masok simpang yg before prince court tu.. igt nak curik2 ke kanan utk masok parking.. tp kete penuh plak.. ujan sgt lebat.. aku da cuak.. soo aku tros.. pastu cari2 tmpt nak u turn tak jumpe.. sedar2 da lalu depan pavilion.. lg aku cuak.. sbb sbenanye aku mmg tade idea aku kat blah mane.. aku pandang2 banggunan kiri kanan.. langsong tak familiar.. mate da begenang ni.. da laa tak tau jln tgh2 kl tu.. 1st time aku drive sorg2.. ujan lebat nak tgk jln pon susah.. rimasssss... jem lg.. last2 tu aku ikot logic je cari mane2 simpang utk u-turn.. pendek cite.. 430pm baru aku berjaye masok kat tmpt parking spital tu.. aku mmg da pasrah.. naik je laa atas.. tros register n tanye org tu.. bole lg ke ni.. appointment kol 4 spatutnye.. then org tu ckp tape.. sbb doc pon still ade patient lg.. fuhh lega..

masok bilik doctor tu.. sempat laa jugak kene perli sbb lambat.. huhuhu aritu scan tp still tak nampak gender.. sabarr sabarrr.. kalini tade video laa plak.. sbb spital tu kene bawak cd/dvd.. malas la plak aku.. ehh da salah topik..

soo.. since jumaat tu.. aku mmg rase tobat nak lalu ldp yg dr puchong ni.. then sabtu aritu.. laluu jugak jln yg same.. suami ckp sikit je jem.. tp da slow sgt.. depan tesco puchong tu pon still selow.. dia da start nak membebel plak.. pastu bile masok jln nak ke bukit jalil.. tibe2 jem jugak.. rupenye sbb ade accident.. pastu kitorg naik mex highway n kuar kat highway sungai besi.. jemm lg.. sampai laa masok kat jln istana tu.. da ok sikit.. masok je jln kuching.. start jem blk..

kol 1 kuar umah.. kol 2 lebih tak sampai2 lg.. dgn trafic light byk.. pastu nak cari parking pon mencabar.. masok simpang ni.. tgk2 kene block sbb ade wedding.. masok simpang lain plak.. ade wedding lg.. aku pon da nak start emo dah.. last2 sampai laa jugak.. 230pm lebih laa jugak.. sampai2 tak salam sape2.. tros mkn jek.. lapoooo..

blk plak kitorg nak ke umah adik aku kat ampang.. amek highway duke.. ok laa.. laju jek.. tp masok2 je mrr2 nak ke ampang tu da jem blk.. seb bek laa tak lalu mrr2 dr gombak.. komfem laa 21jam tekandas.. pastu bole kate sepanjang nak ke umah adik aku kat ampang tu.. mmg slow je jln.. ngan trafic light lg.. hadoiii..

sbg warga yg bekerja di cyberjaya.. aku mmg takle nak imagine cemane kalo aku keje area pj or kl.. mmg bole kene hypertension kott.. salute utk korg2 yg sanggup redah jem hari2.. mmg tabikkk..

soo entry kalini mmg smate2 nak cite psl jem yg menggile hari sabtu aritu.. rase mcm sume tmpt pon jemm...

eh nak cite lg.. td aku gi drive tru mekdi..

aku : saye nak order spicy ciken mcdeluxe.. tp nak tuka twister fries.. bole tak?
pengambil order : haa bole..
aku : size tak kesah ke? ke kene amik large baru bole tuka fries?
pengambil order : haa ikot cik laa nak medium ke large..
aku : ye laa.. tp kalo nak tukar fries tu.. takesah ke size medium ke large?
pengambil order : kalo cik order large.. dpt fries yg large laa..
aku : baeklah!..

korg paham tak ape yg aku nak tanye sbenanye?

soklan aku yg kurang jelas ke?

i.k.l.a.n.~j.e~l.e.b.i.h

Friday, November 25, 2011

last wiken aku gi singapore.. saje jenjalan.. plus last wiken byk plak sales kat expo.. dulu2 time aku keje sane.. opis mmg btol2 kat expo.. soo antare org terawal pegi tu aku la.. expo sane yg kalo mcm john little tu.. or robinson tu aku suke sbb barang2 mmg murah.. plus sume bende ade kat satu tmpt.. tp kalo pegi byk2 kali mmg bosan.. sbb mostly brg2 yg same jek..

soo last week aku tgk ade john little sales.. plus big bargain moms&tots.. aku punye harapan tu mmg nak shoping puas2 laa kat expo tu.. tambah2 lg ade mom&tot.. sbb dulu aku penah gi baby fair.. mmg brg2 menarik gak.. soo expectation kali ni pon same.. yg member2 pon bape org siap pesan2..

tp..

bile da sampai sane.. aku hampe..

harapan aku kat john little sale tu nak bli baju2 baru yg bole buat pakai ngandong ni kan.. tp mostly adelah baju utk org2 kurus sahaje.. ohh sedih.. tp aku tade laaa pusing abih pon.. sbb aku tgk bende2 yg same yg aku da slalu tgk.. soo bosan.. terus tade mood.. kuar..

pastu bekobar2 plak nak tgk barang2 baby.. saje nak sevey laa kan.. but before that.. korg tgk iklan sales kat bawah ni..





besar dia punye iklan moms&tots tu kan.. mule2 igt cuak sbb takot terbeli mcm2.. sbb kalo ikotkan aku tanak bli pape lg.. sbb mcm awal lg kan.. tp tp tp.. bile masok tmpt tu.. *nyesal aku tak amek gamba*.. korg imagine expo mcm kat midvalley tu.. yg aku biase pegi career fair jek.. soo hall yg besar2 tu kan.. then ade booth kecik2 utk setiap kampeni kan.. haaa... ape yg aku nampak.. hall yg besar2 gedabak tu.. ade dlm 4 5 booth je brg2 baby.. tu pon mcm beberape ketul.. tak menarik.. baju ngandong aku jumpe satu booth yg baju tegantung ade 4 5 helai.. haihhh... sekali lg hampe.. aku mmg tak pusing abih2 the whole hall tu.. tp aku yakin.. blakang2 tu da booth jual baju2 dr indonesia.. mcm baju kebaye.. tudung n telekong.. pastu perabot2.. pastu blah2 lain tu mcm dvd ke ape tah.. hampe lg dan tros keluar.. langsong tade hasil..

seb bek dpt mkn texas ciken.. mmg aku da plan awal2 pon.. aku bukan ngidam ayam tu pon.. aku just tengiang2 dia punye fries.. bg aku fries dia rase lain skit aaa n crispy skit.. yg tu puas ati gak..

selain dr motif shoping.. mmg aku plan nak mkn pon.. satu lg bende yg aku nak ialah ayam penyet ria kat lucky plaza yg tingkat 4 punye.. heheheh dlm lucky plaza tu ade 2 ayam penyet ria.. satu lg tingkat 1 kot.. tp rase dia tak same.. tingkat 4 punye gak the best.. even ayam penyet ria kat cyber pon tak brape sedap sbenanye.. n lastly.. bende yg aku nk mkn tp tak dpt2.. long john.. haihhh.. tak sempat.. tebayang2 dia punye fries cicah cis pekat kaler kuning.. aiyooo...

tp at least dpt gak shoping bende len.. dpt bli handbag.. siap blk sini tros pakai handbag baru.. yg lame dibuang.. huhuhu n perfume.. btw.. aku bli perfume vera wang princess.. aritu aku bau kat kedai mcm ok.. tp bile da sampai umah.. idong aku takle nak trime plak bau dia.. ade sape2 yg berminat n suke.. aku mcm nak jual aa.. rm100 je utk 100ml.. aku baru spray 2 3 kali kot.. senang cite baru skali pakai jek.. tp sayang.. botol sgt cantik da comel.. tp dpd simpan je watpe.. soo sape2 berminat let me know ok..

ok laa.. itu sahaje.. entry rajin dr aku sementare tunggu pukul 6.. sekian..

m.e.l.u.a.t

Thursday, November 24, 2011

da byk kali aku bernawaitu utk nak udpate blog.. tp tebengkalai.. seperti tebengkalainye keje2 kat umah tu..

everytime masok toilet rase nak basuh toilet.. tp tak buat jugak..

everytime nampak rambut2 n habuk kat lantai rase nak sapu/vacuum.. tp tak buat jugak.. ehh tp smlm bejaye vacuum kat bilik master n hallway nak ke bilik jek.. ade peningkatan..

basuh baju mesti laa sminggu skali.. sidai je sminggu.. angkat dr sidai n longgok atas karpet dlm mase 2 3 hari.. lipat n susun elok2.. tp still kat atas karpet.. lepas 2 3 hari baru angkat masok bilik..

tu belom lg start memasak.. kalo tak tatau laa pinggan mangkuk dlm sinki tu nak peram bape lame..

pastu dlm kpale otak mcm2 laa pk.. nak susun itu la.. ini la.. tp yg slalu terjadi.. blk keje melepek depan tv jek.. haihh laa penyakit ape ni..

skang ni aku da join satu projek.. da sbulan lebih aa.. tp sepanjang aku kat projek baru ni.. aku tak involve keje2 penting pon sbb aku join time derang tgh kritikal nak deliver.. soo ok laa.. tade laa big issue sgt.. tp yg big issue bg aku ialah ngadap perangai ketua kumpulan ni dgn dia punye assistant yg tak dilantik..

awal2 dulu aku meluat ngan sorg minah ni.. sbb dia suke bz bodi.. aku ade keje - dia tanye.. aku tade keje - dia tanye.. aku blk lambat - dia tanye.. org lain cuti - dia tanye.. pastu dok merungut tak puas ati mcm2 psl ketua n assist ketua.. tp dia dok kecut kat tmpt dia gak.. tanak besuare.. pastu nak emo2.. sampai aku rase dia ni saiko.. sbb dia penah chat ngan member aku iaitu dlm team ni gak.. "i hope they both die.. then i will celebrate.. hahahahahahah".. tak ke menakotkan tu.. tp lame2 aku rase still bole layan lg laa minah ni.. sbb lepas2 tu bile aku malas2 nak layan.. dia pon tak tanye byk..

yg ketua ni aku meluat sbb since aku tak involve bende2 penting.. so dia soh laa aku ngan sorg lg ni wat keje2 remeh mcm documentation jek.. tp yg sakit hatinye.. dia tak bace pon ape requirement tu kat emel.. alih2 foward emel kat kitorg soh buat.. pastu aku syak bile aku da buat.. dia tak check pon document tu tros anta.. pastu bile ade lg yg tak betol.. dia tak check pon ape bende sbenanye bende nak kene buat.. emel kitorg blk soh repair document as per request.. da laa aku rase ade user ke client ke sape tah highlight soh dia check something tp dia tak check pon.. sbb part2 tu sah2 aku tatau pape..

pastu suke soh aku wat keje sia2.. part ni mmg benci.. assist ketua soh aku prepare file.. dia explain2 kat aku laa cemane nak buat.. explain pon dah salah.. bile aku try btolkan.. dia buat muke then.. "ermm.. yeahh like that.. wuteva~"... aakkkk eeellaaaa... eksyen plak tu.. pastu dia bg contoh actual file yg dia tekankn byk kali kate file tu yg the correct one laa.. soh aku refer.. then bile aku tgk..aku rase mcm2 salah.. tp still aku buat gak ikot file dia.. ye aa aku kan baru join.. mesti laa aku tatau pape.. pastu bile aku tanye.. sure ke actual file tu correct.. da test ke.. dia ckp.. dia rase btol.. sbb dia yg prepare file tu.. wahh wahhh.. padahal org lain yg buat sbenanye.. pastu aku ckp laa part2 yg aku rase salah.. teros dia amek point2 tu tulih kat emel.. soh ketua double check.. huiii dia tu assistant yg tak dilantik pon.. relek je anta emel kat ketua soh check.. ko laa check sbelom anta kat dia.. puiiii...


pastu aku byk dgr rungutan yg assistant ni.. minah gak aaa.. tak reti wat keje pon.. tp terer gile menyampok mcm reti sume bende.. nak amek task lebih2 dr org lain.. pastu last minit mintak org lain tlg siapkan keje dia.. pastu sume kredit keje keras tu dpt kat dia.. aritu mcm ade knowledge transfer.. ketua tgh explain kat depan.. byk kali laa dia ni asyik nak menyampuk jd tukang explain.. seolah2 ketua tu tak reti explain.. pastu menguap lebih2 mcm dah bosan ngan bende2 tu.. dgn muke belagak.. eehhhhh aku meluatt.. risau aku wehhhhhh.. da laa ngandong ni kan.. byk lg bende yg aku tak puas ati.. yg pasti aku rase ketua ni tak layak jd ketua dan bukan ketua yg bagus.. sbb tade proper planning.. issue2 tak keep track.. pastu bile client hentam org2 bawahan dia.. dia plak sambung hentam.. padahal aku sendiri nampak org lain keje keras lebih dr derang tu..

dan.. disebabkan meluat yg byk sgt.. dan bende2 yg derang buat utk pojek ni mmg bukan minat aku dan aku sendiri tak berminat nak blaja.. kelmarin aku jumpe ketua dan aku ckp aku nak release dr projek ni.. aku rase lega gile.. mcm telepas dr satu beban..

tp relek je ptg tu dia emel aku soh prepare lg satu document.. yg spatutnye aku rase org2 yg paham flow pojek ni yg patut prepare bende tu.. smlm tibe2 soh aku wat bende lain plak.. bile aku tanye dia psl document tu.. dia tekebil2.. sbb nye dia tak bace pon document tu.. dia tatau ape2 pon.. sbbkan org yg request document tu soh any buffer resource.. soo dia tros foward kat aku n please prepare.. pastu dia mcm lupe tp nak buat2 igt.. aku tanye aa direct.. da tgk ke blom bende tu.. aku ckp aku tatau ape yg aku bole buat melainkan 1st page iaitu tuka tajok.. lain sume aku tatau pape.. tros dia ckp ok fine.. bentu tu tak penting.. ignore dulu.. wuteva~~

arini aku dtg.. pg2 lg emel aku soh wat satu bende gak.. sedangkan dia sendiri tau aku takle nak access server ke ape ke.. sakitnye atiii... aku da mintak release kot.. yg tibe2 nak soh aku involve2 ni pehal... bende yg dia mintak tu.. seolah2 dia soh korg2.. haa korg2 yg bace ni laa.. kecuali maria.. kalo ko bace ko mmg tau buat pon.. hehehe soo korg ade idea tak ape kene buat? mesti laa tade kan? haa same laa cam aku..

ishh menyirap je darah kalo cite psl derang ni.. sbenanye nak benti cite dah.. tp nak cite lg satu hal plak.. aritu dia mintak aku check kn satu file.. then aku da check.. aku siap highlight lg issue tu dlm emel.. aku rase dia tak amek port pon sbb ye laa.. aku tatau pape cemane aku leh mandai2 nak ckp bende tu salah kan.. tp dia tau ade issue somewhere.. dia spend the whole wiken dtg opis stay back sampai pagi2 bute sume.. last2 issue tu solve laa.. tp solution dia bengong.. andaikan isu tu kete aku rosak..pastu takle nak gi keje.. solution dia.. bg kete lain utk aku gi keje... tp masalahnye skang.. kete aku still rosak.. repair kete aku laa kan.. jgn nak mandai2 ckp sonok laa dpt 2 kete.. dush dush aku bg kang..

ok.. cukup.. aku penat.. penat dah hari2 menyampah kat derang2 ni.. aku mmg nak cpat2 blah dr projek ni.. aku tau mane2 pon ade masalah.. tp seblom aku penat2 buat keje.. org lain dpt kredit.. org lain dpt rate bagus2.. ko dpt sise2.. n aku da nampak ketua ni tak membela nasib.. soo thanks for the opportunity.. plus aku tak minat nak blaja skill tu utk gune for future.. pecah otak jek..

update pasal pregnancy plak.. arini dah 15w3d.. tenage tu ade laa sikit.. last wiken sempat laa bejln2 sampai ke singapore.. blk mesia je kaki da lenguh2.. so far tade masalah yg teruk2.. alhamdulillahh.. next week ade checkup.. tak saba nak tgk baby.. sbb kan.. aku ni tatau laa in denial mode ke ape.. tp aku cam tak caye aku ni tgh pregnant.. rase mcm perut makin buncit sbb mkn.. pastu kalo scan tu pon kadang2 aku doubt gak.. entah2 doctor ni dah ade video.. pastu dia masokkan je aku nye week bape.. soo konon2 dia scan tp sbenanye tu dia play video jek.. sampai camtu aku punye prasangka.. tatau laa nape.. huhhuhu mungkin nak kene tunggu ade rase tendangan plak kot baru nak caye.. ohh dah laa tak sedar diri.. nak pakai baju2 biase lg.. padahal perut da tebonjol sikit.. suar lame sume komfem da takle pakai :( sedihhnyee..


ok cukup.. aku tabik sape yg bace sume.. samede korg suke care aku menulis.. atau korg btol2 bosan sampai tatau nak bace ape dah.. atau korg malas nak wat keje kaaannn????

2.n.d~t.r.i.m.e.s.t.e.r

Wednesday, November 9, 2011

ye laa ye laa.. aku update laa..


ckp ngan sape? konon2 ngan peminat laa.. yg ramai2 bace blog ni kan.. kasik chance laa nak berangan sikit..

sbenanye tatau nak cite ape.. jd cite pasal pregnancy je la ek.. skang da masok 2nd trimester.. so far so goooood... aritu.. in between 12weeks and 13weeks tu.. ade rase pelik2 gak aa..

rabu lepas after work aku tapau roti nan + ayam tandoori.. nafsu bukan maen.. mkn abih licin plak tu.. mlm tu perut da rase pelik.. sepanjang mlm tak slese.. nak tdo pon tak bole.. pusing kiri kanan kiri kanan.. tak lelap2.. bgn pi toilet beberape kali.. last2 dlm kol 2am++ aku bgn.. masok toilet tros muntah segale2nye.. abih licin sampai ke titisan akhir.. pastu lega laaa sikit.. tp still tak slese.. takle tdo lg.. pusing2.. kol 5am++ bgn lg.. muntah lg.. air kuning plak.. pastu sambung lg tdo.. kol 9am++ bgn.. mandi utk pegi keje.. sempat muntah lg.. air hijau plak.. tekejut aku.. tak penah2 tgk muntah kaler ijau..

badan rase tak slese.. tp tatau apekes aku rajin gile nak gi opis.. tp sampai opis... dok kejap jek.. mmg tak larat sgt.. last2 gi klinik amek mc.. beberape hari tu mulut start rase pahit2 balik.. aku da risau dah.. kot2 2nd trimester ni lg teruk ke kan.. tp alhamdulillah laa.. kejap tu jek.. pastu da ok..

masok 13weeks ni.. rase ok.. mengah + cpat penat tu cam bese laa.. rase mcm org tua je jln sikit da penat.. pastu cepat ngantok gak.. pastu seluar dan baju makin tak muat.. ni part leceh ni.. maknenye nak kene bli baju n suar baru.. yg tak bestnye.. susah btol nak cari baju2/suar2 yg best.. kalo senang jumpe yg berkenan n murah tape la gak..

lg ape cite ek.. tade cite dah aa.. aku ngidam nak tdo hotel best2 je ni.. nak tilam yg empuk2.. nak slimot ngan comforter yg tebal2.. uuuuuu bestnyee..

lastly.. aritu genap 12weeks aku gi checkup lg.. baby da besar sikit.. aktif bukan maen.. tp still aku tak rase pape lg.. sile enjoy video baby menendang2.. mcm tekangkang2 pon ade.. sungguh kurang sopan.. huhuhu




i.n.s.i.d.e~m.e

Wednesday, October 19, 2011

thanks laa kat mereka2 yg komen soh aku bersabar dan bertabah.. aku berharap jugak aku semakin gagah dan tabah.. now da kurang muntah2.. soo better laa jugak.. tp kadang2 tu dtg rase lemah longlai dan perasaan nak melepek sahaje.. iaitu seperti harini... aku tade mud langsong nak pegi opis.. lalu aku pon ponteng.. rimas tgk rumah yg besepah2.. lantai yg byk habuk n rambut2 gugur.. tp tak jugak bergerak utk kemas rumah.. melepek lg kat sofa ni haa.. ishhh malas..

sabtu lepas aku gi checkup lg.. utk 2nd month plak.. ekceli da 9w6d.. almost 10weeks laa..

@ 9w6d.. panjang dlm 3cm lebih jek..


haa nampak tak? nampak tak? haa meh aku upload lg skali..


blur2 je nampak kaki dia.. da ade heartbeat.. laju plak tu.. pastu mase mule2 scan tu.. siap nampak tangan yg haluss... mcm lambai2.. aaaaa mcm tak caye.. dia tgh gerak2 dlm perut.. tp aku tak rase ape pon.. aktif la mase mule2 scan.. pastu mase record video tu.. dia tak gerak sgt...




ni laa video haritu.. time kitorg sampai umah.. excited nak tgk baby gerak2 aktif tu.. tp bile tgk.. eh apsal mcm tade movement sgt.. then aku tgk timing kat video tu kol 12.09pm.. tibe2 terpk video anak sape laa ni kan.. sbb kitorg masok jumpe doktor pon nak dkt 1230 dah.. pastu check gamba scan.. dlm 12.08pm.. owhhh betul laa.. jam doktor tu yg salah.. sbb after print gamba tu mmg baby tak gerak sgt.. hihihi actually excited nak update kat blog sabtu aritu.. tp bz plak..

ishh.. cite kawen pon tak abih update lg aritu.. da cite psl baby plak..

=)

e.m.o.s.i~j.a.t.u.h

Thursday, October 13, 2011

aku nak cite ni.. kejadian sabtu lepas.. tentang betape emosi nye org yg mengandong ni.. huhuhu kite mulekan dgn hari jumaat.. aku da setting baik punye ngan ani plan nak gi umah pora.. sabtu tu pora betunang.. since aku dr puchong sorg2.. aku volunter utk pick up ani kat damansara.. then amik ika plak kat bangsar.. then tros ke umah pora kat gombak..

sabtu.. bgn pg je aku da rase sakit kpale.. tp malas nak layan.. sbb jumaat tu aku da membosan kat umah sorg2.. soo aku pk nak kuar gak.. nak bersosial.. lgpon lame tak jumpe derang2 sume.. aku mmg ignore je rase tak sedap badan sume.. siap2 n tros kuar.. baru je masok ldp.. jln sikit je da jam teruk.. selow gilee.. aku plak da rase tak sedap badan.. mcm susah nak benafas.. rase mcm nak bukak bajuuu.. trus aku msg ani soh standby plan b.. in case aku patah blk.. n aku rase after lebih kuang 15minit kat jam tu.. aku mmg tak tahan.. nak blk sgt2.. mujur tmpt nak u-turn dekat jek.. elok aku masok simpang nak u-turn.. ani call.. trus aku ckp aku nak blk.. tak larat sgt..

sampai2 rumah.. aku terus tebaring.. tdo.. lega... pastu bgn.. tdo blk.. bgn.. baring.. lemahh.. lapa.. buat sandwich tuna.. tp mulut tak best.. rase tak sedap jek.. tp force jugak mkn.. sbb da tade bende lain nak mkn.. pastu sebak.. teringat nak msg suami.. baru angkat fon.. teros menangis2.. kuang kuang kuanggg... aku msg panjang2 ckp sedih ape sume.. dia reply.. 'ok take care.. bz'.. ohhh pasrah.. aku mmg tau wiken tu dia mmg bz.. mmg takle demand ape2.. jd sambung laa menangis sorg2.. huhuh.. then sambung lg baring dan tdo.. sampai laa ke ptg..

lepas magrib tu.. gigih drive blk semban.. dlm kpale otak ni da tengiang2 nak mintak mak masakkan nasik grg.. lalu highway lekas tu.. da kat area branang.. aku call mak.. tanye dia masak ape.. then dia ckp laa lauk gulai n ape2 lg.. pastu aku ckp laa.. nak nasik grg bole tak.. pastu mak ckp 'nasik lembik laa.. takle nak buat..'.. ohhh sebak.. suare terus da lain.. aku ckp tape laa.. cpat2 je nak letak tepon.. lepas tu ape lg.. meroyan laa sorg2 sambil drive.. tersedu2 aku nangis.. kuang kuang kuangggggg... lame plak tu.. sampai aku marah diri sendiri.. 'dah laa tuuu. da nak sampai ni..'.. geram plak sedu tak ilang2.. tp dlm kpale otak tu dok berdialog.. 'ohh nasik grg :('.. 'makkk.. nak nasik grg... :(('.. cemane laa nak benti nangis kan?? hehehhe mujur laa sampai2 rumah je emosi da terkawal.. aku pon mkn je laa nasik ngan lauk2 yg ade.. pasrahhhh...

esok tu.. ahad plak.. da tade laa emosi.. ptg2 tu aku nak sgt apam balik.. lemah2 badan ni nk mkn apam balik.. mujur ade adik aku.. padahal ptg tu dia tgh tdo.. aku soh dia gi bli.. tp dia ckp nnt2.. aku pon malas laa nak suruh2.. tgk2 mak da pegi naik atas kejut dia.. soh bli.. wuuuuu terus order.. apam balik nipis 20.. tebal tu kalo besar bli 1.. kalo kecik bli 2.. hamek.. 20 terus order.. tp jgn laa tekejut sgt.. kecik je pon.. pastu bape byk mulut yg mkn.. takmo berebut2.. nak mkn puas2.. mlm tu plak.. mak da masak lauk pauk gulai sume da ready nak gi surau.. tp sempatt aku mintak dia masak nasik grg.. wuuuuu at lastt... dpt gakkk..

nasik grg mak.. simple.. sedap dan layan.. =D


soo itu lah kejadian yg berlaku kat aku sabtu aritu.. hihihihi emosi yg sungguh tak dpt dikawal.. skang ni pon da lega sikit.. awal2 dulu mulut sentiase rase pahit.. loya jek.. nak buat ape sume tak best.. spoil mood.. pg muntah2 gak.. tp muntah angin jek.. n air kuning.. so far 2 3 hari ni mcm kurang sikit muntah.. mulut pon tak pahit sgt dah.. tp asyik laa mengantok.. pastu buat ape2 sikit mengah tu mcm baru pas belari..

ermm ok laa.. tu je citenye.. last skali.. sudi2 laa layan video highlight wedding aku mase kat semban haritu... official videographer aku adelah mimota studio.. team ni ade 2 org iaitu tamimi n adik dia tarmidhi.. tamimi ni member aku since darjah 4.. just read the description kat video tu.. muke dia dr kecik pon tak berubah gak.. kecuali makin bulat.. hehhe sape2 yg berminat bole laa cekidaut page mimota studio kat facebook.. aku puas ati.. mmg nice n creative..

silelahh enjoyyyy... ;)

c.e.c.i.t.e

Tuesday, October 4, 2011

last wiken aku blk semban.. tgh duduk relek2 tgk tv ngan adik aku yg bongsu, iqal.. tibe2 mak yg tgh masak kat dapo dtg pesan kat aku.. soh bace surah yusof n beberape surah lg.. pastu iqal pon dgn muke serius tanye aku..

iqal : kakngah kenape? sakit ke?
aku : ha ah.. ade satu bende dlm badan.. skang kecik.. lame2 nnt membesar..
iqal : owhh.. ape bende?
aku : ade laa.. skang dia kecik jek..
iqal : (dgn muke serius) iqal doakan kakngah sihat dan panjang umur..

dia igtkan aku sakit rupenye.. hahahha pastu aku ckp laa.. nak ade baby laa.. terus dia excited tercungap2 mcm dia yg dpt tau berita nak jd bapak.. siap tarik nafas dlm2.. over betol.. huhu

pastu ade lg satu cite.. skang ni datuk aku blah mak ade kat umah.. dah lame pon.. sejak dia sakit dan takle nak urus diri sendiri.. jd mcm budak2 kecik dah.. teigt dulu aku penah ckp kat dia soh amik ayam.. tp suare aku agak kuat dan mcm garang.. terus dia merajuk amik pinggan makan sambil berdiri kat dapo.. huhuhu pastu mak aku blk terus datok aku ngadu ckp aku marah2 dia.. hehehe skang ni kalo dia makan nasik pon.. dia kutip lauk2 dulu.. nasik takmo mkn sgt.. aritu bg dia mkn piza.. dia kutip toping jek.. huhuuhu klaka gak tgk..

aritu mak cite kat aku.. dia buatkan kopi utk minum petang.. then tade kuih2 nk mkn.. soo mak aku letak laa satu tupperware biskut.. soh dia cicah biskot ngan kopi tu laa.. pastu mak aku biar je laa dia mkn sorg2.. da lame tu bile dtg balik.. tgk2 bukan biskut cicah kopi.. tp kopi cicah biskot.. datok aku tuang kopi tu dlm tupperware terus.. huhuhhu lembik sume biskot.. aku rase dia konfius.. tatau cemane nak cicah biskot.. last2 senang cite tuang je laa kopi kannn.. hehehe byk lagi cite2 yg klaka.. skang ni kalo perati je bende2 dia buat.. mesti ade je yg klaka.. bukan laa nak gelakkan.. tp funny laa.. nak marah pon tak gune kot.. dia tak paham sgt.. soo better gelak jek.. at least terhibur gak..

ok.. ini je update rajin di pagi hari..

sekian..

s.y.u.k.u.r~a.l.h.a.m.d.u.l.i.l.l.a.h

Monday, September 12, 2011

aku bersyukur sgt aku amik keputusan utk blk mesia for good.. sikit pon tak nyesal.. walopon ade masalah skit ngan gaji.. sakit hati ngan management kampeni ni.. tak terlintas pon aku nak blk keje kat singapore.. tak penah tepk pon 'kalo laa aku stay singapore.. mesti tade masalah gaji.. mesti duit bukan masalah'.. kalo offer gaji lg byk dr dulu pon.. mmg aku tanak pegi dah.. thanks but no thanks..


antare sbb yg aku rase bersyukur ialah...aku dpt spend lebih byk mase ngan family n member2 utk raye kalini..tambah2 lg da ade 2 family kan.. pastu dgn senang nak pegi open house member2 n sedare..


tp bukan sbb nak enjoy n seronok2 jek.. aku bersyukur jugak sbb minggu lepas hari jumaat.. member aku iaitu ana dan aizat kehilangan anak derang yg no 2 baru umur 3bulan.. aku bersyukur aku ade kat sini n dpt ade disisi derang utk bg semangat.. walopon sekejap aku harap membantu.. sedih :( .. raye haritu aku sempat beraye rumah aizat kat kedah.. 1st time aku jumpe baby aiman.. sempat jugak aku jumpe.. n tibe2 jumaat aritu aku tau dia dah tade... katenye sbb tersedak susu kat nursery.. ya Allahh.. aku yg baru sekali jumpe.. sekejap je pon terus menangis.. sebak sgt rase.. mcm tak percaye berite tersedak susu yg slalu bace kat paper tu.. jd kat member sendiri.. ape2 pon.. aizat n ana.. be strong.. aku tau korg mmg tabah dan kuat..






dan.. satu lg yg buat aku bersyukur sekarang.. alhamdulillahh...





alhamdulillahhhhh.. doa2kan yee.. =)

r.a.y.e~p.e.r.t.a.m.e~s.b.g~b.i.n.i

Tuesday, September 6, 2011

aku nak share cite ni.. cite raye la kan.. mode raye masih kuat ni.. da laa arini tibe2 terigt ketupat dan lemang.. rase mcm tak puas lg mkn raye pertame aritu.. ishh sape2 yg berhajat nak buat open house tu.. dan berhajat nak jemput aku.. sile laa sediakan menu2 ni ek.. time kaseh.. =D

ok sambung cite.. taun ni 1st time beraye as bini.. tp rase mcm beraye ngan bofren.. aku still takle nak adapt ngan perkataan 'suami isteri'.. nak sebut 'husband i' pon keras lg lidah ni.. rase nak tegelak jek.. 1st of all nak bgtau.. sepanjang hidup aku.. tak penah gi smayang raye.. sungguh.. mcm2 laa alasannye.. kecik lg laa.. bile da besar.. bendere merah plak.. bile tak bendera merah.. alasan nak siapkan adik2 plak.. dulu mase adik aku kecik2.. soo bg laa peluang kat mak gi smayang raye.. aku volunter mandi n siapkan derang.. pastu dok same2 kat tangge rumah kampong tunggu sumeorg blk smayang.. huhuuhu

sooo taun ni.. sgt laa berhajat nak pegi smayang raye buat pertame kalinye ngan suami kan.. da plan baekk punye.. nak bgn n siap2.. dgn senyuman di bibir.. tibe di pagi raye.. sedar2 8.14am.. haaa kau!!! melompat aku.. bukak pintu bilik.. tgk2 mak siap kuar rumah.. da jln kaki nak pegi surau.. cuakk gilee okei.. aku takot elok2 niat ni taun pertame aku nak smayang raye.. jd ni taun pertame laki aku tak pegi smayang.. waaaa tak sanggup aku...

pastu da kecoh2 tu.. suami pon terjage.. dia tanye aaa..

suami : haa awat? kol bopa dah?
aku : mak da pegi.. sempat ke ni? cane??
suami : org tgh takbir lg tu.. sempat.. pi laa siap cepat..
aku : alaa.. nak mandi lame ni.. nak syampoo lg.. nak...
suami : *dgn muke garang* pi siap utk smayang jaaa dulu!
aku : ok!


slalu taun2 lepas aku telupe nak mandi sunat raye tu.. soo taun ni mmg aku da berigt byk kali.. tp terbantut.. aku sempat gosok gigi dan cuci muke saje... lalu teros siap pakai baju raye dan sarung telekong.. zooommm dgn pantas gi surau.. tiade senyuman dibibir.. hanye kerutan di dahi suami..

elok2 sampai.. cari tmpt.. org abih takbir.. bg instruction sume.. tros semayang.. yg aku plak dlm hati.. 'alamak.. cane nak smyng raye ni? tak sempat nak tanye.. bape rakaat? pastu bape kali smayang ni?..' ye laa.. kot laa mule2 smayang sunat lain.. pastu baru smayang raye... pastu smayang sunat lg ke.. soo aku punye smayang tu tatau la di kire ke tak.. huhuhuuh seb bek laa nak niat tu aku paham pekataan aidilfitri.. soo aku agak ni mesti sunat aidilfitri.. seterusnye tu.. aku ikot je laa.. pastu da abih smayang tu.. aku da standby nak bgn utk smayang ape2 lg.. tgk2 org len da bukak kain lipat2.. pastu aku mcm.. 'ehh ni je ke smayang raye?'.. jahil sungguh.. dah laa tak penah pegi.. tak stadi dulu seblom pegi plak tu...

gitu laa al kesahnyee.. pastu tade nye bersyahdu2 nak bersalaman bermaafan.. time suami tgh main game.. aku gi kat dia hulur tangan.. dia ngan muke blur2.. pastu aku ckp nak mintak maaf.. dia bole gelakkan aku jek.. turn offf okeiii.. da laa ngan family pon bermaafan style koboi jek.. mcm kalo tibe2 selisih seblah mak kat dapo.. haa time tu laa salam mintak maaf.. tak pon time ayah tgk tv.. haa menyelit je laa salam tu.. ni laa kaedahnye kalo beraye kat rumah sendiri.. dulu2 kalo kat kampong ade la jugak mode2 raye.. duduk proper dan bersalaman kan..

to my dearest family.. please no more bersalaman like koboi ek.. tak semenggah btol ghupo ehh..

overall.. this year punye raye better laa dr taun lepas.. sbb sempat jumpe sedare mare ramai2.. dpt beraye kat nogori 9... kedah n perlis.. dpt cuti lame.. harap2 taun depan lg best..

lastly...


selamat hari raya aidilfitri

maaf zahir dan batin yeee..



s.u.p.r.i.s.e.e.e.e.!.!.!

Thursday, August 18, 2011

arini aku tak rajin nak pegi opis.. tp aku rajin nak dok umah jek.. paham? sape nak keje mcm aku? errmmm tayah laa.. biar aku je yg wat keje ni..

sedang aku rajin melepek2 depan tv.. sambil tgk drama kat laptop gak.. dan juge belek2 blog lain.. aku masok laa satu blog ni iaitu blog serius.. aku rase ramai org da tau n follow blog ni.. tp aku baru je berkenalan.. soo sedang belek2.. aku terstop kat satu entry dia yg bertajuk 'serius cute - tak main lah suprise birthday, cuba suprise wedding baru winrar'.. kat bawah ni aku share lg skali video dr entry tu..



begenang ayaq mata weii tgk.. aku igtkan tu da cukop da bomb dah.. rupenye ade lg gempak.. kalo ade pompuan2 tgk ni kalo tak touching mmg tatau laa nak ckp.. nak menangis kot aku tgk.. sedih sbb aku da tade harapan nak dpt suprise canih.. hahahhaha tade laa.. men2 jek.. tp ade ke lelaki kat malaysia ni yg brani wat cani?

sape yg tak suke dpt suprise? ade ke? mungkin ade kot.. tp rugi nye sape yg tak suke tu.. the excitement of the moment tu.. komfem laa susah nak lupe.. kan kan kan?

owhh by the way.. let me share with u the other video.. 2 2 pon best.. the 1st one best sbb aku rase everything dr own effort from that guy.. n dia sediakan ape yg pompuan tu nak n sgt laaa touching n sweeettt...

yg 2nd video ni mmg suprise yg gempak tp ni dr rancangan tv.. soo laki tu dpt byk pertolongan dr pihak lain laa.. tp serius best kalo aku ade kat situ pon rase nak nari lompat2.. huuuuu.. sile enjoy the 2nd video ye..





ade sape2 plan nak buat suprise utk aku ke?


ok ok.. senyap2.. jgn bgtau aku..


;) *wink*




a.p.a~p.o.n~t.a.b.l.e.y.!

Monday, August 15, 2011

aku kat umah ni.. malas laa nak gi keje arini.. best kan? malas tayah gi.. nak gi kol bape pon sukeati.. blk kol bape pon sukeati.. gaji masok.. mane nak cari keje cani weh?? tp ekceli ni sbb tade project je.. kalo da ade pojek.. tade laa nak enjoy sgt mcm ni..

nak cite ni.. minggu lepas aku gi baya maintenance utk rumah aku dok ni.. bukan main mintak bayaran 3bln skali.. nak dekat rm300 la jugak.. tp..

aku : akak.. air kat rumah saye tu.. slow sgt laa.. yg paip kat luar utk washing machine tu..
akak : ohh tu laa.. kitorg pon ade dpt komplen pasal ni jugak..
aku : tu laa kak.. rumah saye da la tingkat 9.. paip yg lain sume ok.. yg luar tu jek..
akak : oooo tu laa.. mungkin pressure rendah kot.. dah try cabut mesin tu punye getah n bukak je air paip tu?
aku : dah.. mmg air tu slow.. cane ek? maintenance takle wat pape ke?
akak : ermm tak bole laa.. maintenance tak cover.. owner kene buat sendiri la kot..
aku : ermmmm ok..

then tak abih lg..

aku : owhh pastu.. air kotor jugak ek... kuning..
akak : haa tu laa.. sini mmg air kotor skit.. ade jugak org komplen..
aku : haa soo cane ek? basuh baju pn abih kotor.. jiran depan rumah saye pon masak nasik jd warne kuning..
akak : owhh tu laa.. tp maintenance takle wat pape gak..
aku : laa dah tu cemane?
akak : yg tu owner jugak laa.. cube tgk rumah2 lain yg ade filter tu.. haa kene pasang sendiri laa..



oooooooooo gitu ye kak? dah tu maintenance bole buat ape?


s.e.d.a.p~&~t.a.k~s.e.d.a.p

Tuesday, August 9, 2011


fuhhh fuhhhh fuuuhhh.. ni tgh prepare mental nak gi keje esok ni.. mcm 1st time masok opis plak kan.. padahal ponteng lame..

last week setelah kecewa ngan mknan kat pasar ramadhan tu.. rabu aku terus blk semban.. huuu puas hati perut mkn kat umah..

mini piza..

haaa sampai2 semban je.. da prepare pizza.. ade la jugak nasik.. tp tak igt lauk ape.. antara menu2 sepanjang aku kat semban ialah..

- daging salai masak lemak
- kari ikan
- ayam masak kicap
- udang masak lemak cendawan
- telur masin
- ikan goreng

huuu ade lg.. tp takle nak recall dah..

mase ari rabu sampai tu.. konon2 kamis nak gi keje.. tp bile da kamis tu.. dok relek2.. sedap dok umah.. bgn tengahari.. cincai2 ahhh malas aaa nak gi opis.. niat di hati jumaat je laa pegi opis.. pastu jumaat plak malas aaa nak gi cyber.. nnt nak patah blk semban plak.. lalu cuti laa aku dgn sukeati nye dr rabu sampai jumaat.. hohohoho

mlm jumaat tu suami pulang ke tanah air.. sabtu plak lepas bukak pose.. kitorg besiap2 utk blk aloq staq plak.. singgah puchong sat amik2 baju skit.. then terus gerak.. tu pon da kol 10 lebih dah.. aku langsong tak tolong drive.. huuuu sedap btol dok tepi pelok bantal jek.. hehehe selamat sampai kat aloq staq dlm nak dekat kol 3 gak aa.. tu pon patutnye awal skit.. tp mase stop isi minyak kat gurun.. tibe2 kete takle start plak.. dlm 15minit gak kot.. pastu tibe2 bole plak.. fuuuhhh legaa.. da laaa dah nak sampai dah..

blk umah mentua pon mkn mewah2 gak.. udang grg... gulai ketam.. gulai ikan.. sup daging.. ayam grg.. ayam masak merah.. tu diaaa.. mmg keras perot mkn mcm2.. sempat laa bukak pose 2mlm kat sane.. isnin lepas bukak pose kitorg gerak blk puchong.. tp sempat tgk cite supermak dulu tuhh.. kol 10lebih gak baru gerak.. aku drive dr aloq staq sampai laa bukit gantang.. tu diaa.. dgn bendera merah di hari pertama.. drive 2jam.. total perjlnan dlm 5jam.. sampai2 rumah mmg rase pinggang mcm nak patah.. patutnye sampai awal gak.. tp sbb kene singgah ampang nak ambik barang kat adik aku.. da laa mase tgh2 kl otw ke ampang tu.. kat satu traffic light kete buat hal mcm kat gurun tu.. tibe2 enjin mati n takle start.. tp mujur laa kejap jek..

blk dr ampang tu kitorg singgah seri kembangan plak.. dia nak bli sahur.. mule2 pegi mamak azwath.. dia ckp lauk tak menarik.. nak gi drive tru mekdi.. mlm tu laa mekdi nak tutup kan... pastu nak gi kfc kat petronas seblah jusco tu.. tgk2 kfc pon da tade.. last2 gi tapau kat riang2 jek..

arini plak.. tghari kuar gi jusco bli brg2 skit.. then tros anta dia gi terminal bus kat bandar tasik selatan tu.. actually singapore cuti arini sbb hari merdeka derang.. tu psl laa cuti lame..

okeh.. ni part last nak cite.. mase kat kedah.. kitorg ade laa bli2 skit kat pekan rabu tu.. bli kuih karas.. tempeyek kecik2.. kepek2 sikit nak buat kunyah2 kat umah ni.. salah satu bende yg aku bli gak kat gamba ni.. karipap yg kecik2 tu..


haaa... aku baru bukak tadi.. makan seketul.. rase diaa... sumpah tak sedap.. kulit keras dan tak sedap.. inti rase pelik dan tak sedap.. pastu mcm try laa lg satu.. kot2 ade yg elok ke kan.. kali ke 2 try.. poooonnnn sumpah tak sedap gak.. arrgghhh sakitnye atii.. rasenye tu satu peket 10inggit kot.. bengongggg.. da bli mahal2.. mkn 2 ketul.. sakit hati dan rase nak buang.. tp fikirkan pembaziran.. ikat laa dulu ngan getah..

seriusly peniaga sekelian.. seriusly.. apekah ini?? mane kualiti? semua pk nak duit je kan..

ehh sakit hati plak.. dan rase emo..

nite.

2.n.d~d.a.y~j.u.g.e~h.a.m.p.a

Wednesday, August 3, 2011

smlm puase yg ke 2 masih kehampaan juge.. aku bli laksam (bli lg sbb smlm terrr tak bgn sahor).. and cakoi.. kelmarin dgn konfiden ckp.. cakoi takkan laa ade defek kan.. mesti sedap punye.. lgpon ari pertama nak bli tu.. laju je da abih.. so mesti sedap kan.. ika plak bli lg karipap sardin n ayam and nasik lemak.. pastu kitorg bli cendol..

laksam tu rase dia ok laa.. kuah pon pekat.. nak bli lg mmg no problem laa..

nasik lemak pon mcm ok jek sbb ika mkn sampai abih.. huhuhu

cakoi... hmmm cakoii yee.. cakoi liat.. mungkin sbb bli awal.. da lame2 jd liat.. tp cakoi ni liat dan rase sgt tepung.. mmg fail laaa...

karipap ayam tu ok laa.. karipap sarding out! tatau rase cemane.. tp ika ckp pelik.. tak sedap..

owhh kelmarin nadia ade bli nasik kerabu plus lauk daging.. tgk care masak daging pon aku da tau liat.. smlm nadia pesan bli sup daging plak.. mmg laa daging tu buat perase jek.. takle nak kunyah.. liat gile... aku pon mmg tak berharap org2 yg jual kat pasar ni nak masak daging bg btol2 empuk..

berlaku lg pembaziran.. haihhh kecewa btol..

nape laa derang pk nak untung jek.. tak pk nak bg org mkn sedap? tak baik tauuuu...

pastu aku da kecewa dgn pasar ramadhan kat area mc donald seri kembangan ni.. 2 kali da rase tertipu.. disbbkan kecewa.. arini aku merajuk.. jap lg nak packing baju..

'u jgn cari i lg.. i nak blk rumah mak i!!!'

yes.. japgi nak blk semban.. wuuuu nak mkn best2.. ehh silap.. nak tolong mak masak...




1.s.t~d.a.y~p.u.a.s.a

Monday, August 1, 2011

assalamualaikum :)

*mode bersopan santun di bulan mulia*

arini da start puase.. taun ni adelah taun pertame puase sbg isteri.. tp rase mcm tade beze.. sbb sahur sorg2 mcm bujang dulu.. bukak pose ngan member2 yg bujang.. tak terase seperti ade suami.. hohohoh mode berpuase sbg org da kawen tu tak sampai lg..

ermm nak crite psl pasar ramadhan.. arini kol 430 blk keje.. pegi pasar ramadhan kat seri kembangan dekat ngan mekdi tu.. pegi ngan ika n nadia.. dr awal2 siang lg aku da tau nak mkn laksam.. soo sampai2 je mmg da sevey laksam.. senang cite.. hasil tangkapan kitorg adelah laksam, roti jala, murtabak daging, popia grg, karipap, nasik kerabu, kuih kaler ijau yg 2 ketol melekat mcm telor dlm ade gule, kuih tepung pelita, nasik dagang dan ayam..

tp kan.. sedih laa ini mcm.. sedih dgn peniage2 ni.. sedih sbb...

murtabak daging yg ika beli - da mcm murtabak bawang.. tak jumpe mane isi daging nye..

popia grg - inti dia sayo campo yg carrot+jagung+kacang kaler ijau.. sikit plak tu.. kulit je tebal..

karipap - inti kentang yg petak2 tu dimasak tanpa dibuang kulit.. kononnye karipap ayam.. tp tak jumpe ayam pon..

kuih kaler ijau yg 2 ketol melekat mcm telor dlm ade gule - rase masam..

nasik dagang - dpt lauk daging je.. tade gulai yg mcm biase tu..

laksam tak rase lg.. tu utk sahur aku japgi.. harap2 sedap..

nasik kerabu - ok
murtabak yg aku bli - ok la jugak.. sbb aku mintak takmo bawang.. n daging dia mcm serunding skit
roti jale - ok laa jugak..
kuih tepung pelita - pon ok kot..
ayam tak mkn lg..

soo itulah.. aku pn tak paham dgn org2 yg berniage ni.. kalo niat berniage tu utk mencari rezeki yg halal di bulan mulia ni.. tp kenape jual mknan yg ala kadar? yg popia tu inti mcm tahpape.. kentang karipap tu yg tak buang kulit?? come on laa.. pastu skang zaman 5 for 2inggit.. bkn lg zaman 3 for singgit.. untung nak lebih.. quality mknan kurang bagus.. tak baik laa buat canih.. nak berniage buat laa btol2.. mknan tu buat elok2 bg org puas ati.. kamu2 tu nak bg org mkn.. org2 plak baya dgn ape yg derang beli.. pastu bile mknan tak puas ati.. sumeorg komplen ngumpat2.. boikot tros kedai tu.. sape yg rugi? kamu2 jugak.. aku sbg pembeli pon rase mcm dianiaya.. rase mcm tak redha je.. pastu bli sampai 5 ketol.. rase seketul.. tros tak lalu mkn.. tak pasal2 dah membazir plak.. this is not gud brooo.. aku pon mmg da mark 'X' kat kedai2 yg aku bli td.. serius mmg takkan beli dah.. kalo aku jumpe kawan2 yg nak beli pon.. time tu jugak aku tak bg derang beli.. bukan nak dengki dgn penjual.. tp tanak kawan2 aku yg kerugian dan mengelakkan pembaziran..

hmmm.. soo itulah pengalaman hari pertama berbuka puasa taun ni.. ni yg rase nak blk semban ni..


dikesempatan ini.. nak wish selamat bersahur.. selamat berpuasa dan selamat berbuka utk anda2 yg bace blog ni.. :)



a.a.a.u.u.u.m.m.m.m.m.m.m.!.!.!

Wednesday, July 27, 2011



heii heii.. terime kasih sudi bace.. hehehe motif tibe2 letak gamba sendiri?

seblom sampai ke motif nye.. nak cite psl arini.. pg td.. tak pg sgt laa.. dlm kol 10 gak baru gerak dr rumah.. tros ke hentian kajang.. gi kwsp.. ade laa hal skit kan.. then setel kwsp.. dlm kol 12 lebih skit sampai opis.. baru je duduk.. cek emel.. kuar blk utk lunch plak ngan man.. then teman dia gi maybank.. pastu blk opis..

sampai opis.. sambil dok relek2 tu.. aku emel laa hr india.. tanye whether any action taken psl request aku utk revise gaji tu kan.. then dia reply.. sumenye akan include dlm revision 2011.. bilenye? datenye? idok lee pulok deme bgtau.. kepale hotok deme btol lee.. terase darah terus naik.. laju je aku tekan reply.. mcm2 da tepk nak reply.. nak tulih emel kecewa panjang2.. tp cancel.. pastu tekan reply blk.. pastu cancel.. last2 aku cari name hr mesia yg tinggi2 skit pangkat dia.. n aku msg dia ckp nak discuss psl offer letter.. pendek cite aku pon turun laa jumpe org tu.. n bgtau aku punye situation.. 1st thing org tu tanye aku.. 'who gave u the offer letter?'.. dgn muke pelik.. pastu dia soh aku deal ngan sorg pompuan lain plak.. then again aku explain situation aku blk.. n 1st thing dia tanye aku.. 'who gave u the offer letter?'.. pon tekejut gak.. pastu dia pon ckp amount tu sgt tak sepatutnye.. then diskas2 lg.. dia ckp bole tlg.. sok nak kene jumpe dia lg.. fuhhh hopefully ade laa harapan utk mendapat amount yg reasonable.. aminnn..

pastu mase kat opis.. borak2 ngan man.. tah mcm mane masok cite2 psl makanan.. lalu tersebut keni rogers.. lalu terus telior.. dan berjaye mendapatkan ika utk teman aku.. lepas keje td tros gi amik ika kat umah dia n straight to jusco.. mkn mmg puas hati.. terase mkn byk arini.. pastu tibe2 nampak sesuatu dlm air ice lemon tea.. iaitu seekor anak lipas.. slurrrppp.. aku rase mcm da hirup skit before tu.. then tros panggil waiter.. n tuka air baru.. walopon agak geli geleman laa jugak mase nak minom n makan tu.. tp nafsu punye psl.. lantok leee.. pastu time nak baya tu.. aku tgk bill.. n aku terus tanye dia.. 'tade diskaun ke? saye jumpe anak lipas tau dlm air..'.. then cashier tu panggil sorg lg pompuan.. then dia mcm cuak2 gak.. say sorry and tanye da dpt air ganti ke tak..

flashback skit.. dulu2 mase kat singapore.. aku pn tak igt da penah cite ke tak.. mase mkn ciken rice shop kat sane.. tejumpe ulat putih kat nasi.. then aku complain.. dpt tuka nasik baru.. n derang ade bg diskaun..

soo this time aku da tau aa yg spatutnye aku akan dpt diskaun.. n mmg dpt pon.. 18% diskaun.. yg dulu kat spore tu dpt 10% jek.. soo anda2 sekelian.. if jumpe bende pelik2 kat makanan.. complain jek.. if korg decide utk dpt mknan baru.. then mkn sampai kenyang n make sure dpt diskaun.. or else.. complain n blah laa kot.. as for me aku bole je continue mkn lg.. tade laa rase nak jerit2 marah plak kan.. tp tgk laa jugak dgn keadaan time tu.. kot jumpe bende yg lg pelik2.. kedai pon tak meyakinkan.. mmg tanak aa..


haa berbalik kepade motif gamba diatas.. lepas mkn.. bawak ika gi public bank kat pekan cina tu jap.. blk tu dgn perasaan berkobar2.. kitorg singgah pasar mlm kat ngan vista pinggiran.. terus menuju kt kedai2 yg jual jersey.. hohohoho semangat wehh cari jersey.. da belek2 2 3 kedai.. tak puas ati.. ade org ckp kat blakang giant ade jual.. kitorg pon gi servey kat blakang giant plak.. tgk2 tade ape pon situ.. ciss.. then patah blk ke pasar mlm tu.. tgk2 baju yg hitam kuning da tinggal satu.. yg biru ade lg beberape helai.. harge 10inggit je.. jadi laa kan.. aku pon amik laa yg hitam kuning.. ika plak amik kaler biru 2 helai utk didi skali.. lega.. dpt gak jersey walopon murahan.. pastu otw blk tu singgah mamak azwath jap.. nak bli air.. da dkt2 nk sampai tu kitorg ade la sebut2.. tah2 kat azwath tu ade jual jersey.. skali tgk2 mmg ade pon.. pastu tak puas ati ni.. gi usha jap.. tgk2 baju yg lg elok.. n jersey hitam kuning tu ade yg v-neck punye.. yg aku bli kat pasar tu round neck.. tak lawa sgt.. yg ni mahal skit.. 35inggit.. smangat punye psl.. bli lg satu.. waaaaaahahha.. pastu teros la blk rumah ika.. lepak2 jap.. tibe2 didi ckp kat tv ade ckp soh pakai baju biru.. waaaaa tibe2 terus berubah hati.. cpat2 ajak ika kuar blk.. gi kat azwath.. benti kat tepi org jual tu.. 'banggg.. nak tuka yg kaler biru bole tak??'.. huhuuhuh nasik baik ade lg size kecik.. terus laa tuka kaler biru..



sooooo.. da bole agak motifnye?? motifff sbb sok nak tgk bolaaaaa kat stadium nye laa punnn.. wohooo super semangat ni... dr seblom lawan kat singapore lg aku da bekoba2 nak tgk kat stadium.. lepas kalah aritu smangat da luntur skit laa sbenanye.. tp pedulikan itu.. aku mendengar seruan2 kat radio dan tv.. utk dtg menyokong.. kalah atau menang itu blakang punye cite.. yg penting dtg sokong dulu.. kan kan kan??



aaaauuuuummmmmmm!!!

e.x.c.i.t.i.n.g~d.a.y.s

Thursday, July 21, 2011

haaa kan ai da janji nak rajin update.. kan kan?? ai tak tipu kan? kan kan?

pastu nak cite ape ni? ape yg menarik? aku tgh mode excited ni.. aku pon tatau nape.. tp rase mcm hepi laa..

ari slase aritu.. sian ika.. lepas jatuh ditimpa tangge.. meh aku flash back sikit.. mlm jumaat yg aku br sampai dr singapore.. ika ngan nadia yg jemput aku kat lcct.. on the way blk tu.. ade la plak road block kan.. mase tu kan keco sabtu yg ade perhimpunan hape tah malas nak sebut.. tak pasal2 laa kantoi tinted kete ika... da kene notice kene bawak inspection jpj.. seb bek tak kene saman.. pastu slase tu plak taya pancit.. soo aku pon pegi laa umah dia lepas keje.. konon2 nak tlg.. tp last2 tlg tgk je laa.. ptg tu gi mkn jap.. pastu tros wat plan terjun.. blk makan.. kitorg tros cek online timing movie.. check2 ade kol 830.. cpat2 magrib.. tros siap.. gi alamanda.. sampai pon da hampir 830pm.. zaassss tros bli tiket.. "kami nak cite yg bawah skali tu".. ceehh tanak sebutt.. ni salah satu dlm to do list aku bile blk mesia.. nak tgk wayang cite mlayu.. heheh mule2 aku nak tgk 'sekali lagi'.. tp lambat sgt sampai da abih tunjuk kat wayang.. so last2 tgk cite 'tolong, awek aku pontianak'..

review - errmm ok laa.. aku bace org komen2 kat twitter ckp kelakar gileee.. tp bg aku ok je.. ade laa part lawak.. tp ade gak part yg mcm slow.. soo kire ok laa.. kalo soh tgk lagi skali tu mcm ermmm takpe laa kot.. tp sazzy falak tu mmg comel dan cantik dlm cite tu..

smalam plak.. rabu.. aku gi keje pon da tghari.. tak sempat masok opis.. da jumpe geng2 yg nak kuar lunch.. patah balik join derang gi lunch kat bangi.. blk opis.. relek2 jap.. pastu ade event kat opis.. org dr india dtg.. soo ade laa performance sikit.. budak2 main gitar nyanyi2.. ade nari2 laa.. dpt laa hiburan sikit kat opis.. rase mcm zaman2 blaja dulu jek.. tgk konsert2 gituu.. pastu org dr india tu bebel2 ape tah.. komfem laa aku malas nak dgr.. tp ade satu part yg menarik.. iaitu.. sepatutnye surat increment kitorg kuar bulan ni.. tp.. di anjak kan ke bulan sept.. and gaji baru effective bln oct.. cissss.. kononnye kalo anjak tu dpt lebih skit.. wuteva~~~ menyampah dan meluatt.. gaji aku yg tah pape ni.. still tak revise2 lg.. ishh tibe2 sakit ati.. tutup cite!

haa lepas da abih event.. bace2 paper jap.. then tuka baju.. pegi comunity club kat cyberjaya tu.. gi jogging ngan ika n didi.. didi kawan baru.. dia kawan ika.. lepas joging.. kitorg terus gi mkn n pastu tros blk rumah masing2..

arini plak.. aku sampai opis da nak kol 12.. baru duduk beberape minit.. cek emel.. pastu tros join ani kiah dejah su ngan emi gi lunch kat alamanda.. jumpe lin n sari kat sane gak.. ramai btol geng2 pompuan kat sini.. best btol.. dulu kat singapore asyik laa aku sesat sorg2 pompuan.. bahagia dpt bepoye2 kat alamanda.. cari hadiah utk maria.. mkn kat secret recipe.. 2jam gak aa kat alamanda td.. pastu kitorg terus gerak gi kl.. prince court medical centre.. tgk maria.. smlm dia baru besalin.. baby girl yg sgt comel..

maria pon comel gak.. da la kecik.. pastu pakai robe hospital tu mcm pakai skirt..

kecomelan..

hazimaria's princess..

aunty reen mesti laa nak entepremm..

congrats maria & hazim.. slamat berjage mlm.. selamat berpantang.. selamat menguruskan badan.. dan juge menguruskan anak.. hehehe

pas da melawat.. dlm kol 430 lebih kitorg pon blk opis teros.. aku pon dok relek2 jap.. nak dkt kol 6 tu da kuar blk.. teros gi tasik kat tepi cyberview lodge.. ikot ika n didi jogging lg.. tp aku tak jog pon.. jln je.. sbb smlm lepas aku jogging tu.. mlm tu badan aku abih gatal2.. isk laa tatau ape masalah ni.. pastu sengal2 laa jugak skit.. so arini malas nak push badan utk jog.. jln je cukop.. ni pon skang badan aku dok gatal2.. alergik apekah iniiii.. malas btol nak gi cek..

ni laa view tmpt joging tu.. nice jugak.. redup sikit.. n angin sepoi2 jeekk..


ni plak view mase patah blk..


lepas jog.. kitorg gi mkn kat sri baling.. aku mkn 2 ketul ciken wing jek.. tade selere laa plak kan.. pastu hamekk.. skang ni aku rase lapa gilee.. tp sbb da tgh mlm.. malas plak nak mkn...

best.. best dan best.. ni laa sbb2 aku nk blk.. dpt spend time ngan member.. senang nak tgk muvi.. even after work.. gi mkn2.. joging.. esok plak pas keje nak blk senawang.. sabtu ade kenduri kat kampong.. best jugak.. da lame sgt takde kenduri kat kampong..

huuuuu hepi (^___^)



h.o.m.e~s.w.e.e.t~h.o.m.e

Monday, July 18, 2011

current location : puchong, selangor, malaysia

da sminggu aku mulekan hidup baru kat malaysia.. tekial2 gak.. rase mcm baru nak blaja idop kat sini jek.. padahal baru2 sampai aritu.. aku terase mcm baru je smlm kitorg buat bbq seblom aku pegi singapore.. tup tap tup tap.. da blk sini.. rase mcm kejap je sgt.. tp byk gak perubahan.. tambah2 lg kat cyber tu..

so far.. sikit pon aku tak nyesal blk sini blk.. hari2 mcm interesting.. sbb baru nak siapkan rumah.. soo kene beli itu.. beli ini.. kemas rumah.. mop lg.. byk lg tak kemas ni.. baju2 pon byk dlm bag.. tak sempat nak unpack lg.. rumah da pasang astro.. tenet plak pakai strimik yg 60inggit sbulan.. bagus laa tm skang.. aku call org strimik tu ari selase.. pastu dia mintak full name, ic ngan alamat utk check kawasan kot.. then rabu pg dia call bgtau kawasan tu ok.. then aku email derang copy of ic.. ptg tu dpt sms ckp strimik ngan house fon da registered..n patutnye 3hari baru dpt strimik.. tp jumaat pagi org tu da call ckp nak dtg pasang.. then jumaat 3pm siap pasang tepon n set internet.. sgt mudah dan pantas dan memuaskan ati.. tayah nak gi tm or isi borang.. kagum btol.. tp kalo ikotkan patutnye isnin baru masok tenet ni.. tp org tu ckp dia bz isnin.. soo dia pasangkan awal laa.. bagus btol.. gud job tm.. n even aku amek pakage yg 60inggit.. speed takat 384k je.. so far ok laa.. sbb aku pakai sorg.. aritu da try upload gamba pon laju.. layan utube pon ok.. puas ati...

pastu skang ni rutin.. gi opis.. normally sampai pon da nak lunch hour.. dok bape minit kuar lunch.. pastu dok kejap2.. ptg gi sk dulu.. lepak rumah sewa lame aku dulu.. then gi dinner.. after dinner kalo rajin lepak2 lg.. kalo tak tros blk.. sampai rumah.. kemas laa ape2 yg patut kan..

even tho aku kadang2 sorg kat sini.. dok umah pon sorg2.. tp ok jek.. sbb senang je nak lepak ngan kawan2.. mcm aritu jumaat.. lepas keje.. pegi umah lisa tgk baby dia.. rombongan ngan reha+aro=dini and ina+as=qeisya.. aku gak yg solo.. then tibe2 buat plan terjun.. lepas magrib gi rumah ajis+maya plak.. huuu sedap dpt layan durian free..

senang cite.. alhamdulillahh aku da pulang.. sikit pon tak menyesal.. aku tade masalah ngan bende2 lain kecuali.. kecualiiii yee adik2..

kecuali.. kampeni yg bengong ni.. ari jumaat aritu mmg btol2 menyakitkan ati aku.. mase aku kene pindah singapore dulu.. gaji aku up sampai 1k dolar.. sgd okeeii... pastu last year da dpt increment sikit.. pastu after almost 2 years aku kat sane.. n now aku blk sini.. aku dpt offer letter baru tp amount nye adelah exactly the same as before aku pindah singapore.. what is the bullshit is this? bile aku ckp tanak sign.. derang ckp nnt aku tak dpt gaji bulan ni.. aku ckp takpe.. aku tade masalah tak dpt gaji.. aku nak revise ofer letter jek.. pastu derang ni push2 soh sign gak.. derang ckp nnt revision skali ngan appraisal.. sbb kalo btol.. dlm bulan ni mmg da nak dpt surat appraisal pon.. tp what de hel laa kan.. appraisal tu lain cite.. kalo surat kuar bln ni.. ok fine laa.. tp ape jd ngan member aku tu.. dia blk mase bln 4 aritu.. same kes ngan aku gak.. derang gune alasan appraisal nak kuar.. ape kejadahnye.. dlm beberape bulan tu kene tahan hidup gaji kecik?? huhhh seb bek laa member aku tu pegnen.. soo dia mcm pasrah je laa.. kalo tak dia mmg nak jump je kampeni.. tp disbbkan medical coverage kampeni xxx ni bagus.. senang2 je dpt rase prince court.. soo terime seadenye..

soo now.. aku just saba n tunggu surat baru kuar.. kalo tak ok.. aku nak gado2 skit.. mintak revise lg.. kalo derang takmo bg gak.. aku cabooottt.. harap2 laa ade rezeki aku kat tmpt len..

hmmm.. pastu kan.. smlm cuak laa gak.. da tgh2 mlm.. dlm kol 12 lebih.. tibe2 aku dgr kat bawah2 rumah ni.. suare pompuan jerit.. jerit yg mcm tekejut.. mcm nak kene bunuh.. tak pon jerit sbb nampak org jahat ke.. pastu pintu tehempas kuat gile.. ngan bunyi2 tolak barang sampai pecah2.. cuaakkk gilee.. aku da imagine muke lelaki jahat.. yg kuar dr umah tu sambil heret mayat jek.. huiiii trauma btol.. aku da la suke pk bukan2.. pastu aku imagine nnt nak gi keje.. masok lift byk kesan2 darah.. tak pon satu lift ngan aku tu org jahat.. aaaaaaa mane aku nak lari?? kat sini da la ramai gile org kulit hitam.. maksud aku bukan india.. tp org2 dr afrika ke mane tah.. tp yg kaum2 derang aa.. yg pelik nye dgr pompuan jerit je.. tp tade butir2 mcm betekak ke ape.. suare pompuan jerit dlm 5 6 kali sekuat hati.. tibe2 senyap.. boommm bunyi pintu.. bunyi tolak2 meja ke ape.. barang2 jatuh.. pastu senyap.. pastu da lame skit dlm kol 1 lebih.. satu lg dentuman kuat.. gileeee.. nak gado pon tayah laa sampai satu blok dgr.. takot tau takkk.. .

haaa pastu tu je la cite arini.. aku akan merajin2kan diri update lepas ni ek.. owhh sepatutnye nak gi jog ngan ika japgi.. semangat bukan main siap singgah jj bli kasut td.. tp da sampai rumah kemalasan nak kuar blk plak.. hehehhe sorry ye kaa.. aku eksesais kat umah jek..

orait.. entry kawen pon tak abih cite lg ek.. huaarrgghhh malas laa jugak.. ohohohohoh

bye.

i.m~c.o.m.i.n.g~h.o.m.e.!.!.!

Friday, July 8, 2011

hi hi hi kepade yg membace..

current location : terminal 1, changi airport, singapore..
current time : 8.02pm..
destinasi yg dituju : lcct, malaysia..

yess yess.. sekarang aku kat boarding room.. tgh tunggu mase utk terbang pulang ke tanah air..

at last!!! perasaan skang mcm tak caye jek.. mcm tak caye inilah mase yg aku tunggu2 slame ni.. ini yg aku nak sgt.. n its happening right now!!! im going back for good.. tp fikiran ade sikit serabut.. sbb isnin nak kene gi report masok opis dulu.. slase da ade interview plak.. soo mcm tak sempat nak pk ape.. nak kene neves utk interview.. tak sempat nak relek2 sgt.. n org lain pon sebok tanye.. pastu nnt blk cemane?? masok pojek mane?? nak report kat sape??

eh ehh.. mintak nafass... mintak nafaasss sikit... kasik aku dok relek jap.. ganti puase ke... tempah baju raye dulu.. buat langsir kat rumah puchong tu.. currently langsir living hall aku pakai banting penanda arah mase kenduri kat kedah dulu.. nnt aku tunjuk cemane ghopenye ek.. haa bole tak kasik aku relek jap?

blk ni aku nak mkn nasik grg kampong ke.. pataya.. paprik.. tomyam.. kuewtiau kungfu.. indo mee azwath pon jadi laa.. no no no to fast fud.. for the past 3 weeks.. aku rase nak dkt 10 kali gak aku mkn beger king n texas chicken for lunch.. itu je laa.. sbb da tade idea sgt nak mkn ape.. soo.. aku bg cuti panjang utk mkn fast fud ni.. lemak terkumpul pon da mule menjengah2 ni.. makin susah nak sorok.. ok nnt nak plan utk eksesais.. (*_*) mate bersinar dgn harapan ini bkn omongan kosong..

oraitt.. flight spatutnye 845pm.. tp tadi mase check in org tu ckp delay 15minit.. ye laa bang.. mcm tak bese plak... kannn??? eh ehh tp tibe2 tenampak flight air asia baru parking.. tatau laa itu flight yg sepatutnye ke tak...

byk plak aku cerite kan?? mood tgh eksaited nihhh.. tak saba nak landingg...


ciss td da taip panjang2.. tibe2 ade conflict ape tah plak.. malas nak sambung.. sampai sini jek..



malaysia!!! im coming!!!

n.u.t.i.n.g~m.u.c.h

Saturday, July 2, 2011

actually aku da siap taip satu entry.. sambungan cite kawen.. but not in the mud nak post pasal kawen..

skang tgh mood nak menaip sambil merapu ape yg terlintas..

no 1 - aku sudah dpt green light utk blk ke malaysia for good.. for gud baybeh!! sgt laa hepinye diri ini bile mereka kate release date is on friday next week.. 8 july 2011.. ohh~ ohhh~~ hati berbunga riangg nihh.. rase mcm tak percaye sgt yg at lastt dpt blk mesia.. dulu2 asyik rase bende tu mcm impossible jek.. pastu asyik stress je bile pk cemane nak convince kan boss.. tp boss pon akhirnye mcm pasrah dan melepas kan.. tp takot jugak ni.. selagi travel plan tak approve.. selagi tiket belom di tangan.. mereka bole berdrama dan extend sminggu.. dan sminggu.. dan sminggu lg.. mcm skang laa.. spatutnye by today aku da terbang pulang.. tp disebabkan pojek aku terpilih utk di audit.. soo konon bz telebih.. tu psl extend sminggu..

no 2 - ermm aku rase mcm byk sgt laa idea nak merapu.. tp tibe2 tatau nak cite ape dah.. soo camne? takat ni je laa..

huhu

k.a.w.e.n~d.a.y~@~s.e.n.a.w.a.n.g

Tuesday, June 28, 2011

kite sambung cite kawen lg.. tp sambung skit cite before the wedding..


ptg lepas aku blk dr bli pastry.. salon n sume2 tu.. sampai je rumah tgk org katering tgh siapkan meja pengantin.. 1st thing aku nampak kat meja tu tibe2 ade kaler gold campo biru pekat skit.. muke aku pon da berubah.. aku pandang vendor2 yg buat deco.. derang pon terus ckp 'yee kami paham perasaan anda..' .. pk punye pk.. mujur vendor deco tu ade extra kain kaler pink.. soo aku soh katering tu bukak blk kaler gold.. igtkan da setel kan situ.. lepas2 tu org katering tu letak kain ape tah kaler biru gelap skit.. utk alas makanan.. muke aku berubah lg..

pastu bile aku tanye vendor deco.. derang ckp da try bgtau org katering.. yg meja pengantin tu derang akan buat.. tp katering ckp deco sume da termasok dlm pakej.. then aku jugak kene pegi ckp kat org katering.. meja pengantin nnt bia vendor satu lg yg buat..

soo ok laa.. setel meja pengantin punye deco.. aku pon masok la dlm rumah.. buat2 keje lain.. da lame skit aku kuar blk.. nak tgk progress.. tgk pelamin sgt nice dan comel dan suke.. sume da siap.. vendor tinggal nak kemas2 barang jek..

pelamin yg masih fresh lg..

tgk meja mkn.. tenampak plak sesuatu yg menyakitkan mate.. uuhhh..

blakang kerusi pengantin tu ade letak kayu2 mcm nak hias blakang plamin.. mmg la elok.. siap letak kain renda2.. tp kayu2 tu belobang.. n u can see the grill tru the lobang.. n its very ohhh sakitnye mateku... kayu yg katering tu letak da cantik.. warne putih.. tp sgt laaa kotor berabok berdaki.. mmg tade quality control laa.. mcm tu je dia serve client.. then pk punye pk.. again vendor yg deco dtg menyelamatkan keadaan.. derang ade extra kain kaler baby blue plak.. then derang tlg tampal blakang kayu putih tu as background.. fuhhh setel lg satu hal.. tu pon da nak tghmlm baru setel..

ni la rupe meja pengantin a night before..

meja pengantin on the wed day..

mak plak kol 1pg dok sebok buat hantaran lg.. last2 aku tdo pon da kol 2am lebih gak...

mak yg masih gigih buat hantaran tgh2 mlm..

4 june 2011
kol 6am lebih2 skit da bgn.. mandi n subuh.. elok2 je siap sume.. kol 7 tepat tukang make up dtg.. iaitu munie ahmad.. aku akan cite detail psl make up artis kat entry khas yg lain ye.. soo bermule laa sesi mekap2 dan dandanan dan pakai baju sume.. 2jam jugak jek.. pengantin laki plak sampai awal.. janji kol 9am.. 830am rombongan da sampai.. resah aii dibuatnye.. tp tok kadi tak sampai pon lg.. elok2 je timing siap.. relek2 ambik gamba.. tok kadi sampai.. aku kene turun bawah.. dgr tazkirah skit.. time nikah ni mmg aku rase sgt perempuan melayu terakhir laa.. sgt ayu dan bersopan santun.. agak bedebo2 juge..


time nikah pon tibe.. kalo org tanye bape kali lafaz.. aku pon tatau nak jawab bape.. sbb 1st time.. bapak aku silap sebut mas kawen.. tp aku dgr mcm btol.. tp org len kate silap.. then ulang blk.. 2nd time.. si dia sebut 'aku terima nikahnya..' tp saksi ckp just sebut 'aku terima nikah..'.. bukan tak jd sebab gagap or tesangkut ke.. then 3rd.. baru btol sume.. n saksi pon puas ati.. aku pon puas ati.. alhamdulillahhhhh... sahh.. lega..

time lepas nikah tu.. tak sempat pon aku nak bersyahdu2.. padahal aku mmg da prepare utk menangis pon.. hahaha.. tp disebabkan tok kadi nak cepat pegi nikahkan org lain plak.. soo lepas da sign2 sume.. tok kadi kuar.. kitorg tros je sesi menyerahkan mas kawen, sarung cincin n cium dahi.. telupe plak nak salam2 kaum keluarga sume..

seblom aku turun bawah.. sampai laa selesai akad nikah sampai laa ke tok kadi nak blk.. elok je pelamin nikah tu.. cantik je ngan lighting sume.. tp sampai je turn kitorg nak gune utk amek2 gamba.. ade teknikel problem plak.. lampu spotlight kecik tibe2 tak menyale.. pause laa sekejap nak repair2 kan.. tp da lambat sgt.. ahhhh bior laa dia.. pandai2 laa edit gamba nnt kan.. soo majlis diteruskan jua..

lepas da amik2 gamba sume.. aku mkn jap.. alas perut.. pastu get ready utk sanding plak.. lame jugak besiap ni.. nak touch up mekap tu kejap jek.. tp nak buat rambut tu yg lame gile.. sakit pinggang laa jugak.. tp mmg bebaloi.. puas ati dgn hasil keje munie ahmad ni..

bile da siap2 tu.. sambil tunggu nak berarak.. tgh lepak2 dlm bilik.. dah nak dekat2 kene kuar tu.. kezen aku bgtau td pelamin sanding runtuh.. woohhh.. tekejut gileee aku..

pelamin angan ku robohh..

tp sumenye under control.. thanksss to sedare mare yg berjaye mengcontrol dan mengcover keadaan sampai aku tak dpt membau ade kejadian tak diingini berlaku.. kalo laa aku tau awal2.. komfem panik aaahhh..

pelamin after runtuhan.. alhamdulillah tak nampak kecacatan..

after that.. sumenye bole dikatekan bejalan dgn lancar.. berarak.. besanding.. bace doa.. makan.. then sesi begamba.. satu part yg aku telupe.. upecare potong kek!.. last2 kitorg potong kek sendiri2 jek.. cukopkan syarat.. lgpon sian kakak aku da tlg tempah n sponsor kek tu..heheheh


pastu tgh sebok2 ambik gamba kat pelamin luar.. ade lg sape tah bgtau aku.. pelamin nikah kat dlm pon runtuh gak.. mujur tade kemalangan jiwa berlaku.. and mujur gak pelamin luar tu jatuh time kitorg tak sanding lg.. kalo time sanding jatuh.. maunye kuar paper esoknye.. huhuhuuhu..

soo lepas2 tu sumenye ok jek.. walopon ade bende2 yg tak ingin kite lihat berlaku.. aku tak rase pon bende2 tu bole mencacatkan memori.. malah menceriakan lg ade laa..

overall aku mmg puas ati dgn majlis yg belansung kat blah aku..

walopon katering provide color yg bukan color sbenanye yg aku nak.. tp makanan derang mmg dpt pujian dr ramai org.. ramai ckp lauk dia sgt best.. sampai tanak bgn dr kerusi dok ratah lauk jek.. and aku sgt geram sbb tak tercapai dek akalku cemane laa sedap nye lauk tu.. rase mcm nk mintak je katering tu masakkan skit utk aku rase.. huk huk..

walopon pelamin nikah n pelamin sanding 2 2 runtuh.. tp hasil nye mmg memuaskan hati kerane vendor deco mmg sgt bijak memenuhi citerase aku.. dgn pelamin yg lain dr yg lain yg mmg sgt aku suke dan comel.. dan range warna yg mmg btol dgn ape yg aku imagine.. n siap bg extra service sbb tlg mengcover kecacatan dr pihak katering.. mmg berbaloi..

alhamdulillah.. nnt kite sambung cite utk kenduri belah aloq staq plak ek..