Lilypie Third Birthday tickers

s.e.r.b.e~s.a.l.a.h~i~d.i.b.u.a.t.n.y.e

Thursday, December 23, 2010

susah laa ini mcm..

tak penah2 cari aku.. tibe2 call.. nk mintak tlg.. pinjam duit.. ok fine.. bawah rm500.. dgn keadaan aku yg begaji lebih ni.. takat bawah 500 tu ape lah sgt.. tak luak pon duit aku..

bukann... bukan nak riak.. bukan nak kate takat 3 4ratus tu aku bole bg cincai jek..

tp mase call tu.. dia ckp mintak mase 3 4 hari.. nnt dia baya blk.. ok.. fine.. aku takesah pon 3 4 hari.. 3 4 minggu.. or 3 4 bulan.. sbb aku taklaa tedesak sgt nak pakai duit..

sbb pk kawan.. sbb pk da kenal lame.. sbb pk alahh mane dia nak lari pon.. aku bg time tuu jugak..

pastu da lepas 3 4 hari.. aku cek2 akaun.. tak masok2 pon duit.. pastu aku tepk.. eh cemane dia nak transfer.. no akaun aku pon dia tak mintak lg.. kan??

pastu last week aku try anta msg.. tade reply..

baru2 ni pon aku anta lg.. still no reply..

haaa part ni yg aku malas ni.. byk hati aku nak jage tu psl laa aku tak call.. nak msg pon pk 3 4 kali.. jgn laa mcm nak lari2 plak.. kalo takle baya skang.. bgtau je laa.. aku takesah pn.. tp tak suke laa bile msg tak reply.. tros senyap camtu..

aku ni yg serbe salah tau tak.. aku yg rase segan.. at least call laa.. dulu bole je call kan..

iskk.. 3 ratus tu lepas gak nak bli subang wat hantaran nih.. tak pon wat bli deco2 utk bilik pengantin ke.. buat lipat2 kasik kat penanggah nnt ke..

kan?

9 comments:

  1. itu la..
    kadang2 serba-salah, xkasik kan..ape plak dikata..
    janji macam2 tp last2 wat bodo jer..huhuh..
    kite xmo aa sbb2 camni wat kite ilang kawan/sedara...
    aiseh...kalo aku, aku teruskan mesej..smpi org tuh reply..

    ReplyDelete
  2. aku penah alami bende yg sme, tba2 je org tu jd baik dgn aku, rupa2nya baik ada mkna, jnji nk byr blik, tpi smpi skang x byr2..siap dh beranak pinak pon..geram pon ada.haiiissh~

    ReplyDelete
  3. cheers - ni kedai cheers yg spore tu ke?

    shy & fatin - tu laa pelik nye.. kite yg sebe salah.. org peminjam tu mcm tak besalah plak kan..

    ReplyDelete
  4. reen aku dh biasa sangat ngan situation cmni..ade sorg tu hutang laki aku 2ribu, katanya anak Dato'....siap tak pickup call lagi..bile ktorg call pakai num lain, jwb plak, pastu dia dah save dah num lain tu. bila call lagi guna num tu, dah takmo jawab..penat dah nak pinjam henpon org nak call dia. anak Dato' la sangat....haish..dah setahun lebih kot..sedih tau.

    ade org kan, siap nak pinjam nama aku lagi nak buat personal loan dia..tak paham aku manusia cmni smpai tahap gitu skali.dh la cari kite bile susah je..

    ReplyDelete
  5. puan pest - ramai gak manusia cani di luar sane ek.. weeiii 2ribu tu pegi tuntut sampai dpt laaa...

    ReplyDelete
  6. nak tuntut la ni..aku nak beranak kan..baik beli barang anak aku..ngan medical takde sapot heaven mcm kat XXX dulu dah ni..sendiri2 je skang ni haiyo..ntah mcm mane laa aku nk kutip utang ni..

    yg takleh blah yg nak pinjam nama aku buat loan tu. amboi suke2 nak mintak potong gaji org..serius aku x paham ngan org tuh...

    ReplyDelete
  7. reen..pinjam duit bawaj 500... sok lusa aku bayar (grin)

    ReplyDelete
  8. as - ko mmg saje kan.. nak pinjam bole.. dgn syarat.. baya seblom aku mintak.. hahah

    ReplyDelete