Lilypie Third Birthday tickers

i.n.i~h.a.r.i~e.m.o

Wednesday, December 1, 2010

aku emo btol laa pg td.. seb bek laa aku tak update pg2 td.. kalo tak.. mesti markah utk budi bahase dpt 0..

kan dulu aku ade cite psl uncle pagi vs uncle mlm kan.. uncle mlm skang da lame tade.. dia da keje kat tmpt len.. ganti aunty plak.. seb bek aunty ni ok skit.. siap smlm bg aku pisang sebiji.. pastu tanye aku bz ke tak.. sbb dia nak cite masalah dia..

aku kan.. tanak laa ckp security officer ni kurang pandai.. atau kalo dlm bahase yg tade budi bahase adelah bodoh.. tp kan.. kalo ikot aku blaja logic.. let say ade 3 guard.. A, B ngan C.. A keje pagi.. B dtg kejap2 je time lunch hour.. C jage mlm.. bile A nak pas keje kat B.. B ckp A bodo.. pastu B pas plak kat C.. C kate B bodo.. pastu C pas kat A.. A ckp C bodo.. jadi adik2.. ape kesimpulan yg kite bole buat disini?? sume bodo laa kan? setuju??

haa.. pg td aku emo ngan uncle pagi ni.. ekceli dr smlm da meluat.. dia punye job scope.. adelah security officer kat sini.. if ade vendor dtg.. dia cek name list.. kalo ade name.. then bg pass.. kalo name tade.. then jgn bg pass.. tu je.. tp dia slalu nak tunjuk terer.. smlm aku nye access permission utk gune tmpt ni expired.. aku tau laa team lead aku da anta form utk renew.. aku tau laa bende tu still dlm process..

uncle pagi yg berdedikasi tu dgn rajinnye gi call moe.. tanye ade latest name list tak.. then dia pegi ckp.. aku nye expired arini (iaitu smlm).. then dia ckp.. 'if still no new list.. then i shud not let her in right?'.. aku dah mcm.. eh ape ko nak sebok2 tanyekan permission utk aku ni?? kalo aku tade permission pon.. bukan masalah ko kan.. yg pegi mintak2 plak kat moe tu buat ape.. tu keje team lead aku laa nak make sure aku ade permission.. pastu siap lepas letak tepon tu.. dia senyum kat aku ngan muke bangge.. 'see.. they still dont have ur application..'.. pastu aku ckp aku tau laa.. still pending ngan kitorg punye moe person.. bia je laa..

pastu pg2 td sampai.. aku mmg da bajet list baru tak sampai lg.. then uncle tu dgn angkuh nye ckp.. still tak dpt.. soo aku call laa moe ngan team lead aku soh cek.. at least dpt verbal permission dulu.. pastu siap aku da soh dia ckp ngan moe person kitorg.. dia still takmo accept.. dia kate dia tak kenal sape org moe ni.. dia kene cek ngan org yg uruskan tmpt ni gak.. aiiihhhh... pastu aku ckp laa.. bg aku gune jap pc.. sbb pg2 aku mmg ade keje kene setelkan sbelom kol 9.. pon dia tak bg..

weiii.. aku dtg tmpt ni hari2 kot.. dr pg sampai ke ptg.. mmg aku adelah pekeje tetap kt tmpt ni.. org len sume dtg kejap2.. aku je bermastauntin kat sini.. takkan takle tolerate langsong.. tau laa ikot procedure ke.. ikot undang2 ke.. tp takkan takle ikot otak kot?? tiap2 bln mmg da renew.. betaun2 renew.. kalinih lmbt skit sbb team lead aku br blk cuti.. then org yg approve tu plak smlm ade meeting.. tu psl tak sempat submit.. tp da approve.. dia takmo bg gak aku gune laptop tu.. dia nak tunggu jugak latest name list tu.. aaaiiiii... bkn nye dia tak kenal aku.. len laa kalo aku br 1st time dtg sini kan..

pastu plak.. bile name list da sampai.. ade satu page jek.. tmpt aku nak kene wat keje ni ade 2 area.. soo aku dpt tuka satu pass je.. sbb satu lg page tak sampai kan.. itu masalah fax machine.. pastu aku nak sign in utk tmpt lg satu.. pon uncle ni tak bg.. dia kate still tak dpt lg satu page.. @#%#$^%&&*.. aku ckp laa.. form yg kitorg submit tu ade satu je.. utk both area.. soo kalo tak caye.. call laa utk cek.. aku nak cpat buat keje ni.. dia dok sebok nak belek fax tu jugak... kuar masok kuar masok.. ketok sane sini.. aihhh laa... aku mmg da buat bunyi dah.. bile dia da dpt ketas tu.. da tgk btol2 ngan mate dia name aku ade situ.. baru dia ckp..'ok.. u can sign in'...
well done uncle!!

good job!!!

esok naik pangkat!!!!

dia slalu nak tunjuk pandai.. tp ape yg aku nampak.. mcm kebodohan jek.. dia dok belek2 fax machine tu.. tarik kuar tmpt letak paper.. picit sane sini.. pastu bising2 tak dpt ape2 fax.. pastu call moe nak cek2.. padahal org sane tak fax pape pon.. mmg laa tak dpt uncle ooii!!!!

pastu aritu dok sebok2 dia cek ape tah kat application tmpt kitorg sign in.. tibe2 page tu jd blank.. cuak kejap dia.. pastu dia tanye aku cemane nak buat.. sbb da blank.. aku cek2.. rupenye kat bawah punye scroll tu da tolak sampai ke ujung kanan.. blank laaa jdnye.. aku scroll laa blk ke kiri.. pastu dia tekejut.. kagum.. tanye ape aku buat.. haih laa.. tu yg uncle mlm dulu slalu dok bising2.. eksyen nak tunjuk pandai.. tp tak.. ketok2 fax.. kate rosak.. padahal off..

da laa suke ckp mcm air liur tak tertampung.. becakap tu sambil air liur nak meleleh .. yeeekk!!

aku rase.. setat dr arini.. aku serius malas nak bebaik2 ngan uncle ni dah.. lantak ko laa.. buat baik tp takle nak tolerate.. takle nak fleksible.. konon pekerje cemerlang aa.. nak tdo.. tp kaver mcm bace paper.. padahal dok page same tak gerak2 sampai berjam2.. pastu part iklan plak tu.. huh!!

byk lg aku nak ngumpat psl uncle ni.. tp cukop2 laa kot..

enaf.

0 k.o.m.e.n: