Lilypie Third Birthday tickers

g.i.g.i.t.a.n~c.i.n.t.a

Saturday, December 25, 2010

tahukah kamu apa itu gigitan cinta? saya suda kena itu gigitan cinta.. mahu lihat?



naahhh...


lebih kurang enam gigitan cinta disitu..

sabaaarrr bapak2 ibu2.. itu bukan gigitan cinta dr manusia.. itu namenye bed bugss bitesss... atau dlm bahase ibunda nya.. kene gigit pijat.. bukan takat kat situ je.. ade lg hebat..


naahhh...


hodoh btol lengan aku...

in real sbenanye timbul2 mende tu mcm bengkak kene gigit nyamok.. tp dlm gamba tak nampak timbul plak.. aku da kene gigit ngan pijat ni da lame.. ade laa lebih sminggu.. before ni kene kat peha.. kat kaki.. seketul2 jek.. tp kemuncak yg kene trok tu kat lengan tu laa.. besar gilee bengkak dia..

pastu jumaat mlm tu aku ngadu laa kat owner aku ni.. kak ecah.. aku tunjuk je lengan.. dia buat tekejut.. aku ckp laa mcm kene gigit bed bug kot.. dia ckp..

'ehh tadela.. umah akak tade pijat.. ishh tak gatal ke?'
'ehh reen tak pegi klinik ke? bole plak tahan eh..'
'eh akak mmg jage sume.. jemur bantal slimut sume dekat panas2..'
'umah akak tak penah ade pijat.. ishhh kalo reen takot.. akak lg laa..'
'akak mmg jage btol rumah ni.. sume jemur2 dekat panas..'
'tu bukan pijat laa.. kalo pijat bintat2.. ni kene lain ni'
'reen ade alergik ape2 kot.. ehh kalo pijat gigit mesti tak bole tdo laa..'

aku malas nak argue.. tros masok bilik.. da agak da respon dia mcm tu.. sbb dia tu super duper pembersih.. mesti laa takle trime kalo umah dia ade pijat kan..

tp mlm tu lepas dia masok tdo.. tibe2 dtg bilik aku.. dia ckp kalo takle tdo.. tdo kat sofa depan laa dulu.. aku pon mcm tape laa.. tgk laa cemane mlm ni.. risau laa jugak dia tu kan..

esok nye.. dia nampak je aku.. tros tanye cemane.. aku tunjuk laa kat tlinge aku da merah.. kene gigitan yg baru.. aku igt kat tlinge jek.. rupenye kat leher tu byk gile.. yg kat gamba 1st tu sume gigitan yg baru la tu.. pastu tros kak ecah soh bukak cadar sume.. angkat tilam bawak jemur luar.. tp lepas je kitorg masok rumah.. hujan lebat plak.. lari plak angkat masok dlm blk tilam tu.. lepas da angkat tilam..

'haa reen cube kibas2 tu.. check kat tepi2 tilam..'
'haa tade kan.. kalo ade mesti bole nampak punye..'
'ishh tade laa.. umah akak tade laa pijat..'
'takkan laa.. tade laa pijat.. tade pijat ni'

*pok pek pok pek sambil cek2 tilam*

pastu dia angkat cadar aku.. dia kibas2.. tibe2 kuar sekor binatang kaler itam.. agak besar.. aku pon cuak gak aa.. geli.. aku ckp aaa.. 'haaa kak.. tu ape tu kakkk??'.. efek tekejut kene lebih...

cpat2 akak tu bunuh.. pastu dia bau binatang tu..

'haa ni pijat ni.. ni pijat'..

aku dlm hati mmg puas aa.. slagi dia tak nampak pijat depan mate... mmg tanak caye laa kan.. hamekk.. dia sendiri yg bunuh.. dia sendiri yg komfemkn tu pijat.. tros dia amek ridset.. keliling tilam dia spray..

bilik aku nii.. tade katil sbenanye.. just ade kayu mcm kpale katil.. then 2 tilam susun mcm jd katil single.. soo satu tilam da letak luar bilik.. tinggal satu lg tilam atas lantai.. lepas da kemas2 skit.. aku pon kuar.. mlm baru blk.. sampai2 rumah jek.. nak tau ape jd?



naaahhhhh..



hobat gegattt..

setiap penjuru kak ecah letak.. tp kak ecah ckp dia letak kapor barus.. aku tatau laa dia da letak kapor barus dulu.. then letak ubat gegat ke.. or kapos barus dia same maksud ngan ubat gegat.. sbb care dia explain tu mcm ubat gegat tu..

so mlm smlm aku tdo ok laa jugak.. tade tande gigitan baru.. tp sakit pinggang... sbb tilam bawah tu keras mcm tdo atas lantai lapik toto nipis jek.. tp skang ni da letak blk tilam lame.. harap2 da tade laa pijat..

tak sanggup.. gatal tu satu hal.. tp tu bleh handle lg.. yg tak best.. parut tu.. aku nye kulit senang beparut n susah nak ilang.. leceehh!! ni pon ade seketul kat pipi.. tp mmg kontrol je tak usik sgt.. haihhh laa..

s.e.r.b.e~s.a.l.a.h~i~d.i.b.u.a.t.n.y.e

Thursday, December 23, 2010

susah laa ini mcm..

tak penah2 cari aku.. tibe2 call.. nk mintak tlg.. pinjam duit.. ok fine.. bawah rm500.. dgn keadaan aku yg begaji lebih ni.. takat bawah 500 tu ape lah sgt.. tak luak pon duit aku..

bukann... bukan nak riak.. bukan nak kate takat 3 4ratus tu aku bole bg cincai jek..

tp mase call tu.. dia ckp mintak mase 3 4 hari.. nnt dia baya blk.. ok.. fine.. aku takesah pon 3 4 hari.. 3 4 minggu.. or 3 4 bulan.. sbb aku taklaa tedesak sgt nak pakai duit..

sbb pk kawan.. sbb pk da kenal lame.. sbb pk alahh mane dia nak lari pon.. aku bg time tuu jugak..

pastu da lepas 3 4 hari.. aku cek2 akaun.. tak masok2 pon duit.. pastu aku tepk.. eh cemane dia nak transfer.. no akaun aku pon dia tak mintak lg.. kan??

pastu last week aku try anta msg.. tade reply..

baru2 ni pon aku anta lg.. still no reply..

haaa part ni yg aku malas ni.. byk hati aku nak jage tu psl laa aku tak call.. nak msg pon pk 3 4 kali.. jgn laa mcm nak lari2 plak.. kalo takle baya skang.. bgtau je laa.. aku takesah pn.. tp tak suke laa bile msg tak reply.. tros senyap camtu..

aku ni yg serbe salah tau tak.. aku yg rase segan.. at least call laa.. dulu bole je call kan..

iskk.. 3 ratus tu lepas gak nak bli subang wat hantaran nih.. tak pon wat bli deco2 utk bilik pengantin ke.. buat lipat2 kasik kat penanggah nnt ke..

kan?

p.a.n.a.s.s.s.!

Friday, December 10, 2010

aku br je blk dr breakfast td.. sampai2 je tmpt ni.. ade sorg laki dr moe ngan sorg security officer.. aku rase ketua security officer..

tibe2 derang masok tmpt ni.. n laki dr moe tu marah2 uncle pagi.. sbb dia kate uncle pagi tu ckp dia tak follow procedure ape tah.. then bukak pintu.. ckp 'ur job is done here.. please go out'.. woohh..

pastu derang bleh gado2 depan aku.. laki moe tu ckp.. uncle ni ade attitude problem.. tatau nak communicate ngan org.. which aku sannggaaatt setuju..

tp bole plak ade sorg vendor ni.. tlg leraikan.. pastu bawak org moe tu kuar.. then bile vendor ni masok.. dia ckp kat uncle pagi.. 'dont worry.. i will back u up if someone said u hv attitude problem.'.. what???.. siap ckp lg.. u r very nice.. done a very good job.. whatttt???? vendor ni tak penah kene lg kot.. aiiihhhh nak aje aku mencelah td.. aiihhhhh aiiihhh...

aku mmg tatau exact story punce org moe td tibe2 mengamok.. tp ape2 pon.. aku tetap sokong dia.. huh!

kalo uncle tu pangkat paling besar dlm moe pastu nak marah org bawah sbb tak paham procedure.. bole diterime skit laa kot.. tp ni security officer jek... aku tak kate laa dia pangkat paling rendah.. tp the main thing is.. dia mmg tak respek org.. treat org len mcm bodo.. siap nak bukak kertas tunjuk flow procedure tunjuk depan muke lg..

huhhh.. geram..

tp arini aku kene hepi.. sbb mlm ni nak blk mesia.. wuhhuuuuu!! im lovin it!!!

j.a.n.j.i~p.e.l.e.s.u.!

Tuesday, December 7, 2010

aihh..

tgh sakit ati nih..

janji pelesu betol..

dlm bln 7 aritu.. org2 moe kate kitorg kene pindah tmpt baru kat grange road in utk temporary.. dlm 3 4 bln je kat sini.. and ade lg satu team moe kene pindah sini permanent..

tp skang.. team yg satu lg tu da blk ke moe hq kat buona vista.. n aku still kat sini.. n aritu ade sorg pompuan ni ckp kat aku.. derang akan renovate satu bilik kat sini.. utk jd tmpt keje aku permanent.. whatt theee whaaatttt???

benccciii!!!!!!

aku bencii dok sini.. vendor2 len dtg sini kejap2.. sejam 2 jam.. derang blk.. aku skang dr kol 830pg sampai kol 6ptg kat sini.. slalunye sorg2.. imagine.. ade bilik opis.. ko keje sorg2.. betemankan security officer..

aku da tak larat nak mkn kat sini.. menu yg ulang2.. skang ni pon aku slalu gak bekpes sandwich.. lunch pon sandwich..

kenape aku yg kene dok tmpt ni?? :(

benci!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pastu satu lg janji pelesu..

awal2 mase boss aku soh handle satu lg pojek ni.. bunyi cam gempak je buat 2pojek.. padahal keje copy paste jek.. haa boss aku siap warning soh jgn bg contact no aku kat team pojek ni.. dia ckp.. kalo derang dpt no aku.. kejap2 derang call.. soh buat itu ini.. sume pon urgent.. pojek ko je laa yg terpaling urgent kan..

pastu boss aku ckp nak bg simkad.. dr ari petame aku take over kejeni.. sampai skang tak dpt2.. then td boss aku call plak.. dia ckp soh bg no aku kat sorg ni.. n dia kate mmg yg sorg ni je tau.. org len tatau.. dia kate dlm ujung bln br setelkn nak bg satu lg simkad kat aku..

wat de fish laa.. awal2 ckp berapi2.. soh aku keje ikot cut off time laa.. time2 tu je aku leh buat keje utk pojek satu lg laaa.. tu pon kadang2 aku da fleksibel.. ade lari timing.. anta emel awal skit.. siap boss aku call bising sbb aku anta awal.. dia ckp make sure ikot timing.. soo fine.. aku da ikot timing.. tp kadang2 call.. ade ad hoc punye keje.. sbb urgent!! pastu now da kene bg no fon plak.. nnt kang skit2 call.. this is on ad hoc request.. bek tayah ade timing!!!!!!!!!!

aku nak blk aaa canih.. sakit ati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cemane nak apply talent corporation tu??

i.n.i~h.a.r.i~e.m.o

Wednesday, December 1, 2010

aku emo btol laa pg td.. seb bek laa aku tak update pg2 td.. kalo tak.. mesti markah utk budi bahase dpt 0..

kan dulu aku ade cite psl uncle pagi vs uncle mlm kan.. uncle mlm skang da lame tade.. dia da keje kat tmpt len.. ganti aunty plak.. seb bek aunty ni ok skit.. siap smlm bg aku pisang sebiji.. pastu tanye aku bz ke tak.. sbb dia nak cite masalah dia..

aku kan.. tanak laa ckp security officer ni kurang pandai.. atau kalo dlm bahase yg tade budi bahase adelah bodoh.. tp kan.. kalo ikot aku blaja logic.. let say ade 3 guard.. A, B ngan C.. A keje pagi.. B dtg kejap2 je time lunch hour.. C jage mlm.. bile A nak pas keje kat B.. B ckp A bodo.. pastu B pas plak kat C.. C kate B bodo.. pastu C pas kat A.. A ckp C bodo.. jadi adik2.. ape kesimpulan yg kite bole buat disini?? sume bodo laa kan? setuju??

haa.. pg td aku emo ngan uncle pagi ni.. ekceli dr smlm da meluat.. dia punye job scope.. adelah security officer kat sini.. if ade vendor dtg.. dia cek name list.. kalo ade name.. then bg pass.. kalo name tade.. then jgn bg pass.. tu je.. tp dia slalu nak tunjuk terer.. smlm aku nye access permission utk gune tmpt ni expired.. aku tau laa team lead aku da anta form utk renew.. aku tau laa bende tu still dlm process..

uncle pagi yg berdedikasi tu dgn rajinnye gi call moe.. tanye ade latest name list tak.. then dia pegi ckp.. aku nye expired arini (iaitu smlm).. then dia ckp.. 'if still no new list.. then i shud not let her in right?'.. aku dah mcm.. eh ape ko nak sebok2 tanyekan permission utk aku ni?? kalo aku tade permission pon.. bukan masalah ko kan.. yg pegi mintak2 plak kat moe tu buat ape.. tu keje team lead aku laa nak make sure aku ade permission.. pastu siap lepas letak tepon tu.. dia senyum kat aku ngan muke bangge.. 'see.. they still dont have ur application..'.. pastu aku ckp aku tau laa.. still pending ngan kitorg punye moe person.. bia je laa..

pastu pg2 td sampai.. aku mmg da bajet list baru tak sampai lg.. then uncle tu dgn angkuh nye ckp.. still tak dpt.. soo aku call laa moe ngan team lead aku soh cek.. at least dpt verbal permission dulu.. pastu siap aku da soh dia ckp ngan moe person kitorg.. dia still takmo accept.. dia kate dia tak kenal sape org moe ni.. dia kene cek ngan org yg uruskan tmpt ni gak.. aiiihhhh... pastu aku ckp laa.. bg aku gune jap pc.. sbb pg2 aku mmg ade keje kene setelkan sbelom kol 9.. pon dia tak bg..

weiii.. aku dtg tmpt ni hari2 kot.. dr pg sampai ke ptg.. mmg aku adelah pekeje tetap kt tmpt ni.. org len sume dtg kejap2.. aku je bermastauntin kat sini.. takkan takle tolerate langsong.. tau laa ikot procedure ke.. ikot undang2 ke.. tp takkan takle ikot otak kot?? tiap2 bln mmg da renew.. betaun2 renew.. kalinih lmbt skit sbb team lead aku br blk cuti.. then org yg approve tu plak smlm ade meeting.. tu psl tak sempat submit.. tp da approve.. dia takmo bg gak aku gune laptop tu.. dia nak tunggu jugak latest name list tu.. aaaiiiii... bkn nye dia tak kenal aku.. len laa kalo aku br 1st time dtg sini kan..

pastu plak.. bile name list da sampai.. ade satu page jek.. tmpt aku nak kene wat keje ni ade 2 area.. soo aku dpt tuka satu pass je.. sbb satu lg page tak sampai kan.. itu masalah fax machine.. pastu aku nak sign in utk tmpt lg satu.. pon uncle ni tak bg.. dia kate still tak dpt lg satu page.. @#%#$^%&&*.. aku ckp laa.. form yg kitorg submit tu ade satu je.. utk both area.. soo kalo tak caye.. call laa utk cek.. aku nak cpat buat keje ni.. dia dok sebok nak belek fax tu jugak... kuar masok kuar masok.. ketok sane sini.. aihhh laa... aku mmg da buat bunyi dah.. bile dia da dpt ketas tu.. da tgk btol2 ngan mate dia name aku ade situ.. baru dia ckp..'ok.. u can sign in'...
well done uncle!!

good job!!!

esok naik pangkat!!!!

dia slalu nak tunjuk pandai.. tp ape yg aku nampak.. mcm kebodohan jek.. dia dok belek2 fax machine tu.. tarik kuar tmpt letak paper.. picit sane sini.. pastu bising2 tak dpt ape2 fax.. pastu call moe nak cek2.. padahal org sane tak fax pape pon.. mmg laa tak dpt uncle ooii!!!!

pastu aritu dok sebok2 dia cek ape tah kat application tmpt kitorg sign in.. tibe2 page tu jd blank.. cuak kejap dia.. pastu dia tanye aku cemane nak buat.. sbb da blank.. aku cek2.. rupenye kat bawah punye scroll tu da tolak sampai ke ujung kanan.. blank laaa jdnye.. aku scroll laa blk ke kiri.. pastu dia tekejut.. kagum.. tanye ape aku buat.. haih laa.. tu yg uncle mlm dulu slalu dok bising2.. eksyen nak tunjuk pandai.. tp tak.. ketok2 fax.. kate rosak.. padahal off..

da laa suke ckp mcm air liur tak tertampung.. becakap tu sambil air liur nak meleleh .. yeeekk!!

aku rase.. setat dr arini.. aku serius malas nak bebaik2 ngan uncle ni dah.. lantak ko laa.. buat baik tp takle nak tolerate.. takle nak fleksible.. konon pekerje cemerlang aa.. nak tdo.. tp kaver mcm bace paper.. padahal dok page same tak gerak2 sampai berjam2.. pastu part iklan plak tu.. huh!!

byk lg aku nak ngumpat psl uncle ni.. tp cukop2 laa kot..

enaf.