Lilypie Third Birthday tickers

b.u.d.i~ba.h.a.s.a

Monday, November 8, 2010

wuuuiii nak cuti lg.. nak lagi dan lagi.. sedap btol dok umah 3hari.. mkn tdo mkn tdo je keje.. tape2.. nnt raye haji cuti lg 5hari plak.. best2..

jumaat aritu aku ngan mak aku gi laa nilai 3.. saje jln2.. cuci mate n mensevey ape2 yg patut.. so pendek cite.. sampai laa kitorg kat kedai last skali.. ishh lupe plak ape name kedai tu.. mule2 tak plan nak bli ape2 lg.. since sgt awal laa kan nak wat preparation.. tp aritu da tenampak dulang hantaran ngan kaler yg menarik n design yg lawa jugak.. last2 kitorg decide nak bli je tros.. esok2 tayah nak pk dah kan..

kitorg di layan oleh sorg pompuan ni.. pangkat akak la jugak.. dia panggil mak aku pon makcik.. soo time dia layan2.. pastu kang.. 'makcik kejap ye makcik.. tgk2 laa dulu.. saye nak setelkan customer lain jap'.. ok fine laa.. kitorg pon pusing2.. lame gak tunggu.. last2 kitorg cari sendiri je.. amek je kain yg kat display tu.. tp tak cukop plak.. soo bgtau laa akak ni td.. then dia pi call org store atas.. cari2 tk jumpe.. mmg da pasrah laa.. kalo tade mmg tak bli aaa.. tp then ade sorg budak dtg cek2.. rupenye ade je belambak2 lg kain tu..

soo akak ni bg la kitorg lg bape helai yg tak cukop.. then dia simpan blk lebih2 tu.. then tibe2 mak aku ckp 'eh yg display ni kaler mcm da pudar laa.. tuka laa.. amek yg baru semua'.. then akak yg budiman ni bleh ckp canih.. 'alaa makcik ni.. td tanak ckp awal2.. makcik igt kitorg ni ade mase nak layan makcik ke.. byk lg customer lain nak layan'... wah wahh wahhh... mak aku pon ckp aa... 'eh awak perlu customer.. kalo tak layan.. kitorg tak bli..'.. aku plak bole diam je time tu.. abih je amek kain.. sempat mak aku bg lg.. 'haa dah.. pegi laa lain customer lain!'..

da kuar kedai baru aku rase berapi2 di dalam hati.. patutnye aku tros je cancel kan.. then pegi je kedai lain cari design yg same.. kan kan kan?cisss.. n silap nye aku lupe nak tgk name kedai tu.. tape2.. next time kalo pegi lg.. aku amek gamba siap.. kedai yg ade pelayan jenis cani harus laa di hebahkan.. hohoho

smlm dlm flight otw blk spore.. dok sbelah laki cine ni.. then borak2 laa ngan dia.. dia malaysian n keje kat spore da nak masok 4 taun kot.. ade wife n anak kat mesia.. tp keje sini.. aku ckp kat dia.. aku tanak stay lame2 kat sini.. bosan ngan life sini.. tp dia tak abih2 nak racun aku soh stay at least 3 taun.. point dia.. soh kumpul duit byk2.. point dia lg.. gaji sini lumayan.. aku mmg sgt setuju laa bab sini gaji byk n bole saving byk.. tp dia sendiri ngaku.. dia idop kat sini sorg2.. wiken dok tgk tv je.. lonely.. tade life.. tp dia mmg prefer camtu.. or mebe dia kejar duit kot.. aku iyekn je laa bile dia soh stay lg.. kumpul duit byk2 tp takle nak enjoy life... apelah gunenye kan..

tibe2 rase nak gi holiday.. jom!



korg.. aku mcm lonely laa.. uhukk!

0 k.o.m.e.n: