Lilypie Third Birthday tickers

c.a.n~l.a.a~s.i.k.i.t~s.i.k.i.t

Monday, November 29, 2010

awai2 mase dpt tau kene pindah spore.. aku rase sonok la jugak.. salah satu niat tu nak improve kn english.. sbb aku nye vocab mmg lemah.. kadang2 simple word pon tatau.. apetah lg english yg tahap tinggi skit.. pastu slalu tak konfiden ngan grammar.. nak gune s ke.. tayah s ke.. past tense ke present tense ke..

awai2 buat blog dulu pon angan2 nak tulih in english.. tp tu laa.. aku mcm malu nnt kalo tulih salah.. patutnye kene laa practice kan.. practice make perfect.. pastu kan bole blaja dr kesilapan kan.. kagum gak aku tgk org yg tulih in english.. tp tunggang langgang..

smlm aku ade bace blog sorg pompuan ni.. siape? fatimah.. korg kenal tak?.. ekceli fatimah tu bukan name sbena..

dia ni slalu begaye vogeh2.. eh lame tak gune pekataan vogeh.. huhu pastu sebok gak nak berspeaking2.. pastu dia tulih blog pon lately mcm byk in english.. grammar mmg byk fail.. tp aku mmg kagum ngan dia.. sbb brani n konfiden.. walopon tegelak jugak aku bace.. tp tu laa.. tabik aa..

soo berbalik kepade cerite aku pindah spore.. setelah setaun aku keje kat sini.. aku tak rase english aku improve byk pon.. kadang2 rase makin terok lg ade laa.. maunye tidak.. mostly kat sini ckp mcm phua chu kang punye english..

'hey u not go lunch?'

'no laa.. today i never eat..' never means taknak.. bukan never ever forever tak makan..

'whos pendrive is this? is it your one?' your one sbenanye adelah yours..

'ya yaa.. mine one lorr.. lucky u ask.. i tot gone oredi..'

haaa something like that laa.. aku kalo ckp english mcm ni mmg laju laa jugak.. penah nek cab dulu.. borak2 ngan driver tu.. dia igtkan aku org spore.. ckp da mcm org local kan..

soo mission utk improve tu kurang tercapai dan kurang berkesan laa kat sini.. kot aku kene transfer ke ammaaarikaa ke.. bole la kot jd power.. hhuhuuhu tp skang takmo aa pegi amarikaa.. nk blk mesia dgn tenang jek.. tp kalo kene transfer bersame si dia skali.. jatuh under category under consideration.. heheh

for those yg da tlg jawab poll tu.. thanks a lot.. sape yg tak jawab lg.. kindly do so..alaa 4 soklan je.. yg soklan lebih2 tu nuffnang yg tambah.. ni yg seblah kanan bawah iklan tu..
thanks.. really appreciate it..

0 k.o.m.e.n: