Lilypie Third Birthday tickers

c.a.n~l.a.a~s.i.k.i.t~s.i.k.i.t

Monday, November 29, 2010

awai2 mase dpt tau kene pindah spore.. aku rase sonok la jugak.. salah satu niat tu nak improve kn english.. sbb aku nye vocab mmg lemah.. kadang2 simple word pon tatau.. apetah lg english yg tahap tinggi skit.. pastu slalu tak konfiden ngan grammar.. nak gune s ke.. tayah s ke.. past tense ke present tense ke..

awai2 buat blog dulu pon angan2 nak tulih in english.. tp tu laa.. aku mcm malu nnt kalo tulih salah.. patutnye kene laa practice kan.. practice make perfect.. pastu kan bole blaja dr kesilapan kan.. kagum gak aku tgk org yg tulih in english.. tp tunggang langgang..

smlm aku ade bace blog sorg pompuan ni.. siape? fatimah.. korg kenal tak?.. ekceli fatimah tu bukan name sbena..

dia ni slalu begaye vogeh2.. eh lame tak gune pekataan vogeh.. huhu pastu sebok gak nak berspeaking2.. pastu dia tulih blog pon lately mcm byk in english.. grammar mmg byk fail.. tp aku mmg kagum ngan dia.. sbb brani n konfiden.. walopon tegelak jugak aku bace.. tp tu laa.. tabik aa..

soo berbalik kepade cerite aku pindah spore.. setelah setaun aku keje kat sini.. aku tak rase english aku improve byk pon.. kadang2 rase makin terok lg ade laa.. maunye tidak.. mostly kat sini ckp mcm phua chu kang punye english..

'hey u not go lunch?'

'no laa.. today i never eat..' never means taknak.. bukan never ever forever tak makan..

'whos pendrive is this? is it your one?' your one sbenanye adelah yours..

'ya yaa.. mine one lorr.. lucky u ask.. i tot gone oredi..'

haaa something like that laa.. aku kalo ckp english mcm ni mmg laju laa jugak.. penah nek cab dulu.. borak2 ngan driver tu.. dia igtkan aku org spore.. ckp da mcm org local kan..

soo mission utk improve tu kurang tercapai dan kurang berkesan laa kat sini.. kot aku kene transfer ke ammaaarikaa ke.. bole la kot jd power.. hhuhuuhu tp skang takmo aa pegi amarikaa.. nk blk mesia dgn tenang jek.. tp kalo kene transfer bersame si dia skali.. jatuh under category under consideration.. heheh

for those yg da tlg jawab poll tu.. thanks a lot.. sape yg tak jawab lg.. kindly do so..alaa 4 soklan je.. yg soklan lebih2 tu nuffnang yg tambah.. ni yg seblah kanan bawah iklan tu..
thanks.. really appreciate it..

c.a.n~u~h.e.l.p~m.e.?

Saturday, November 27, 2010

hello helloo... lame sgt tak update

da mcm2 karang dlm kpale otak..

'nnt nak tulih canih la..'

'japgi nak cite ni laa..'

dan mcm2 lg.. tp last2 login blogger pon tak sempat.. agak bz skit last week.. mcm2 issue plak..

skang kan.. kan.. aku nk mintak tlg ni.. kalo korg prasan.. aku br je create satu poll.. kat blah kanan atas.. psl wish list.. n aku sgt2 menghargai kalo anda2 yg membace ni dpt respon kepade poll tu..

tp 1stly nak bg mukadimah skit laa.. incase ade yg tatau kan.. wish list ni mcm list of adiah2 yg kite nak.. slalu ade besday wishlist ke.. saje2 punye wishlist ke.. n yg aku maksudkan skang is wedding wish list.. niat nye adelah utk memudahkn keje2 para tetamu termasok laa family, sedare mare, kawan2 n sape2 je laa utk pilih hadiah..

at least diorg da ade option utk bli barang yg kite btol2 nak.. walopon murah.. dpd bli barang yg mahal.. tp kite rase mcm tak perlu kottt.. n satu lg.. dpt mengelakkan pembaziran iaitu dgn ini membawa maksud.. dpt bende yg same sampai 2 3 4 5 ketul.. contoh mcm wedding kakak aku dulu.. kalo tak salah toaster dpt lebih dr 5 kot.. last2 sedekah kat sedare mare yg dtg..

ini sume pendapat aku je laa.. sbb dgn adenye wish list.. bile ade org da cop adiah tu.. soo otometik kite tau laa.. dia akan dpt hadiah tu.. so bole cari adiah len plak..

soo soo.. ape tunggu lg.. sile lakukan tugas anda utk membantu saye membuat keputusan ye..


segale kerjesame saye dahului dgn ucapan trime kaseh!!! =D



b.u.d.i~ba.h.a.s.a

Monday, November 8, 2010

wuuuiii nak cuti lg.. nak lagi dan lagi.. sedap btol dok umah 3hari.. mkn tdo mkn tdo je keje.. tape2.. nnt raye haji cuti lg 5hari plak.. best2..

jumaat aritu aku ngan mak aku gi laa nilai 3.. saje jln2.. cuci mate n mensevey ape2 yg patut.. so pendek cite.. sampai laa kitorg kat kedai last skali.. ishh lupe plak ape name kedai tu.. mule2 tak plan nak bli ape2 lg.. since sgt awal laa kan nak wat preparation.. tp aritu da tenampak dulang hantaran ngan kaler yg menarik n design yg lawa jugak.. last2 kitorg decide nak bli je tros.. esok2 tayah nak pk dah kan..

kitorg di layan oleh sorg pompuan ni.. pangkat akak la jugak.. dia panggil mak aku pon makcik.. soo time dia layan2.. pastu kang.. 'makcik kejap ye makcik.. tgk2 laa dulu.. saye nak setelkan customer lain jap'.. ok fine laa.. kitorg pon pusing2.. lame gak tunggu.. last2 kitorg cari sendiri je.. amek je kain yg kat display tu.. tp tak cukop plak.. soo bgtau laa akak ni td.. then dia pi call org store atas.. cari2 tk jumpe.. mmg da pasrah laa.. kalo tade mmg tak bli aaa.. tp then ade sorg budak dtg cek2.. rupenye ade je belambak2 lg kain tu..

soo akak ni bg la kitorg lg bape helai yg tak cukop.. then dia simpan blk lebih2 tu.. then tibe2 mak aku ckp 'eh yg display ni kaler mcm da pudar laa.. tuka laa.. amek yg baru semua'.. then akak yg budiman ni bleh ckp canih.. 'alaa makcik ni.. td tanak ckp awal2.. makcik igt kitorg ni ade mase nak layan makcik ke.. byk lg customer lain nak layan'... wah wahh wahhh... mak aku pon ckp aa... 'eh awak perlu customer.. kalo tak layan.. kitorg tak bli..'.. aku plak bole diam je time tu.. abih je amek kain.. sempat mak aku bg lg.. 'haa dah.. pegi laa lain customer lain!'..

da kuar kedai baru aku rase berapi2 di dalam hati.. patutnye aku tros je cancel kan.. then pegi je kedai lain cari design yg same.. kan kan kan?cisss.. n silap nye aku lupe nak tgk name kedai tu.. tape2.. next time kalo pegi lg.. aku amek gamba siap.. kedai yg ade pelayan jenis cani harus laa di hebahkan.. hohoho

smlm dlm flight otw blk spore.. dok sbelah laki cine ni.. then borak2 laa ngan dia.. dia malaysian n keje kat spore da nak masok 4 taun kot.. ade wife n anak kat mesia.. tp keje sini.. aku ckp kat dia.. aku tanak stay lame2 kat sini.. bosan ngan life sini.. tp dia tak abih2 nak racun aku soh stay at least 3 taun.. point dia.. soh kumpul duit byk2.. point dia lg.. gaji sini lumayan.. aku mmg sgt setuju laa bab sini gaji byk n bole saving byk.. tp dia sendiri ngaku.. dia idop kat sini sorg2.. wiken dok tgk tv je.. lonely.. tade life.. tp dia mmg prefer camtu.. or mebe dia kejar duit kot.. aku iyekn je laa bile dia soh stay lg.. kumpul duit byk2 tp takle nak enjoy life... apelah gunenye kan..

tibe2 rase nak gi holiday.. jom!



korg.. aku mcm lonely laa.. uhukk!