Lilypie Third Birthday tickers

w.h.o~a.m~i~?

Friday, October 15, 2010

kat tmpt aku dok ni.. aku satu lg pojek baru under kampeni xXx ni gak.. pojek baru start.. n ade sorg laki dtg sini utk pojek tu.. muke mmg mlayu abih laa.. mcm abang2 punye muke.. tp mude laa.. skali dengar dia ckp.. ala2 jerico cite pangakosayo.. filipino rupenye.. bile da kenal2.. then aku ckp laa kat dia..

'1st time i saw u.. i tot u r malay'..

then dia ckp plak..

'1st time i saw u.. i tot u r filipino'..

soo conclusion.. muke mlayu ngan filipin lebih kuang laa kan..

then satu ari tu.. aku gi lucky plaza.. nak tapau ayam penyet ria.. sedap woo.. kat mesia pon da bukak.. haa kat cyber pon ade kan.. sape tak penah try.. silekan try.. sambal dia meleleh ayaq idong.. kebarangkalian utk cirit pon ade gak kalo mkn byk sgt.. huhuhu

abih tapau.. tgh tunggu lift.. ade sorg laki kt blakang aku.. dia buat bunyi letup ape tah.. then aku mcm tekejut laa n pandang dia.. pastu dia ckp something in filipin.. aku senyum jek.. then laki tu ckp lg.. aku pon wat la muke blur.. 'sorry?'.. tros laki tu tepok dahi..

'i tot u r filipin.. where r u from?'.. ni dialog mase dlm lift laa.. then aku ckp laa aku from mesia.. bla bla bla.. sparuh tingkat.. ade sorg pompuan masok.. laki tu pon konfiden ckp.. 'she's from filipin.. ask her'.. sambil tunjuk pompuan br masok tu.. pompuan tu pon sengih2 jek..

then sampai satu tingkat.. laki tu kuar.. pompuan td dgn muke pelik tros tanye aku..

'u r not filipino?'..

owhh soo btol laa tu kot.. muke aku ade iras2 org filipino kot.. takesah laa filipino tu cantik ke tak.. janji mix!.. hahaha

tp kejadian smlm yg berlaku kat opis aku.. ade satu vendor ni yg aku rase tak penah dtg sini be4 this.. fyi he's from india.. aku br abih on de fon ngan team aku sorg lg yg dr mesia gak.. soo ckp mlayu je laa kan.. then this vendor tanye aku..

'what language u use?'..

'ermm malay.. why?'...

'owh.. i tot u r from india'..

(@_____@)


tp aku rase aku salah dengar laa.. aku rase dia ckp..

'owh i tot u r aishwarya!'

6 comments:

  1. "aku br abih on de fon ngan team aku sorg lg yg dr mesia gak" --> team ko tu project moe gak ke?

    i oso tot u r indian from mainland india.try ko cek balik ngan parents ko.hahaha

    ReplyDelete
  2. ahhahaha india la pulaaaaaak..
    a'a la filipino kan mcm malay. ko x ingat ke rupe maria cmne. mcm makcik melayu ok..

    ReplyDelete
  3. wan - ye la.. dr moe la.. sape lg team aku dr mesia? sorg tu je pon.. hehe *aku ignore ayat 2nd ko*

    puan pest - aku da krisis identity nih..

    ReplyDelete
  4. adoi..dia ckp ko from india?adoi..adoi..adoi..

    ReplyDelete
  5. fatin - aku lg laa adoii gak time tu.. huhu

    ReplyDelete