Lilypie Third Birthday tickers

u.n.c.l.e~p.a.g.i~v.s~u.n.c.l.e~m.a.l.a.m

Wednesday, October 13, 2010

kat opis baru ni kan.. ade guard2 yg jage.. pastu guard2 ni plak almost sume da tua2.. yg tangan pon gigil2..

pg ade sorg guard ni.. panggil uncle pagi laa.. dia shift kol 7am sampai 3pm.. yg ni ok skit.. tak laa tua sgt.. tp sgt besemangat waja utk bekeje.. n skema gak aa.. dia dpt instruction utk sape yg nak gune laptop kat tmpt ni kene tuka pass.. abih kat sumeorg dia soh tuka pass.. padahal kalo tak salah aku mende tu applicable utk vendor2 jek.. org2 yg keje sini tayah laa kan.. abih dia marah kalo org keje sini nak gune..

pastu utk guard jage sini.. ade satu buku log.. derang kene tulih laa if ape2 jd kan.. tp yg uncle pagi ni.. abih sume dia nak tulih.. tak jd ape2 pon dia log kan jugak kot.. dah mcm buat karangan dah buku log tu aku tgk.. dgn pen kejap biru.. kejap itam.. kejap merah..

pastu kol 3pm sampai 11pm plak.. ade lg sorg uncle jage.. ini name uncle malam.. yg ni mmg tua.. tp single.. tak penah kawen lg.. huhu.. dia ade sound trouble skit.. sbb dia ade pakai sumthing kat tlinge dia pastu asyik nak kaver ngan rambut je bg tak nmpk mende tu.. pastu dia ni ckp byk.. pokpekpokpek dia peduli ape org dgr ke tak.. mule2 tu mcm layan laa jugak kan.. tp lame2 naik mluat plak..

1st thing kalo sampai2 mesti dia akan ckp.. 'waaaaa.. suda makan?'.. skit2 tanye.. 'tak makan?'.. pastu awal2 dulu tak abih2 ckp psl mesia thiss.. mesia that.. spore this.. spore that.. everyday ok.. ulang bende yg same.. mule2 aku pon hehe hehe jek.. kadang2 aku angguk je.. konon2 dgr.. tp tatau ape dia ckp.. da laa slang dia susah nak paham..

ok cube teke ape uncle mlm ni ckp..

'helo lut aflernun.. aim flom gleng lod ofis aa.. got dis aa.. wan aces yelow jone.. kennorlot?'


kamon teke...




ok laa.. meh aku translate..

'hello good afternoon.. im from grange road office aa.. got this aa.. want access yelow zone.. can or not?'

tu br skit.. slalu dia ckp non stop.. tak sempat nak paham ape dia cite.. dah dia masok cite len plak..

last week.. ari jumaat or kames.. uncle pg ngn mlm ni gado.. ade la issue.. uncle mlm ni bole ckp non stop nak dekat 20minit.. serius tak tipu.. serius wehh.. (-_-')

'lis felerr aaa.. aiyaa.. lis felerr aaaa.. bad aaaaa.. owais tok tok nonsen aaa. but know nothing aa.. lis felerr aa.. veli bad aa.. kenot trust aaa.. lis felerrr aaaa..'


pastu system utk kitorg sign in tu ade ejas baru.. soo uncle pg nak explain kat uncle mlm.. tp uncle mlm suda marah sama itu uncle pg.. soo dia takmo dgr.. time tu aku br blk dr toilet.. then uncle pg tibe2 ckp kat aku.. 'that old man aaa stubborn like shit..i'm going to write'.. dgn pantas dia tros tulih dlm buku log..

pastu mase da tuka shift.. aku melarikan diri masok bilik satu lg.. dgn harapan tanak dgr uncle mlm bebel2.. skali dia bole masok bilik tu sambil bising2 marah kat uncle pg.. pastu dia kuar.. br aku nak tarik napas lega.. tibe2dia masok blk tunjuk buku log tu.. uncle pg tu tulih dia nak explain kat uncle mlm.. tp uncle mlm tanak dgr.. aiiihhh laaa...

pastu uncle mlm sambung lg pokpekpokpek slame beberape minit non stop.. n today.. da nk masok ari ke 4 or 5 kot.. almost everyday uncle mlm akan ulang bebel bende same..

'lis feler aaa.. tok tok nonsen.. dont listen to him.. if he ask u.. dont answer.. lis felerr aaa.. everything wan to write aaa'..

tp nye.. after derang gado2.. sepanjang aku dok seblah uncle pg.. skit pon dia tak kaco aku wat keje.. senyap je tade tanye ape2.. bile uncle mlm dtg.. dia kate uncle pg tu always talk nonsen... how? skang sampai aku da naik mluat plak dgr uncle mlm tu ckp.. nak wat keje pon kadang2 takle nak concentrate sbb dia dok ckp non stop..

aiyaaaaa... lis uncle aa.. owaiisss tok tok tok.. i kenot understand.. i kenot konsentret oo.. i suda pening..

ni laaa opis aaaaiiii.. huh!

arrow menunjukkan laptop yg aku gune.. iaitu seblah uncle guard tu.. yess.. dan itulah uncle mlm! gamba mmg saje blur.. sile laa imagine kalo ade 4 5 vendor.. tepakse bekongsi laptop.. dok kat tmpt tu.. n aku dok kat kusi tu dr pagi sampai ke ptg okei.. kadang2 rase nak patah pinggang.. pungkoq pon kejong aih!

6 comments:

  1. yarabi ren!
    dekat nye dudok.mcm kesian je.
    kau bwk headfon plis.

    ReplyDelete
  2. ika si ikan - tau takpe.. kadang2 aku bawak earfon gak.. tp still uncle tu dok beckp.. so rase mcm sebe salah.. aiiihh..

    ReplyDelete
  3. btol kata ikan tu

    ko bawak headfon tp ko pasang kat uncle tu..setel

    cheers

    ReplyDelete
  4. hahah wan.. tak tepk plak aku nak sumbat headfon tu kat tlinge dia.. bagus gak idea tu ek..

    tp aku takot dia ckp lg kuat jek...

    ReplyDelete
  5. oh sedih workstation ko...nangis..takpe2 ko kene tabah..tp kalau aku jd ko pon aku rimas gak la lebih rimas dr mahmud kot..ape kate ko nyanyi2 lak smbil wat keja..biar dia rimas kat ko plak pastu dia blah g duduk tempat lain.

    ReplyDelete
  6. puan pest - mahmud tu pon ok lg laa.. at least dia tak pokpek2 kt kite.. aku kene purak2 konsentrate wat keje br uncle tu tak kaco.. kalo tak..pantang bukak mulut.. dia lebih2 cite.. huhu

    ReplyDelete