Lilypie Third Birthday tickers

k.a.l.a.u.?

Friday, October 29, 2010

kalau.. ade pon mcm takde..

better ade dpd takde ke?

or.. baik takde tros?



kalau.. dekat pon mcm jauh..

at least dekat dpd jauh ke?

or.. baik jauh je tros?



kalau.. sakit ati tapi takle wat pape

ignore dan buat bodo je ke?

or.. buat ape haa?

r.a.n.d.o.m~j.e

Monday, October 25, 2010

patut laa tetibe ramai plak org komen kat previous entry.. kalo org len punye ramai mesti puluh2 punye komen kan.. aku tgk 2 3 org komen pon da rase ramai.. hahah sejak2 blog developer kat kampeni xXx banyak yg resign.. komen pon makin kurang laa.. haa sambung blk.. patut laa ramai.. rupenye ayah sebut kat blog dia.. hehe

time kaseh laa kat sape2 yg bg sokongan moral tu.. tu aa.. mmg nak blk laa kan.. tp takle lg.. kene kumpul duit.. bukan sbb nak kawen.. eh kawen tu nak laa.. tp bukan kumpul pasal tu.. kumpul pasal lain.. pasal.. ermm... ayah nak bag samsonite! dia da pesan takmo bag lain.. hhoho.. tak sompek2 laie nak poie cari ni haa..

last wiken aritu.. konon nak update blog dr semban.. tp.. disbbkan ari sabtu tu sedap btol melepek2 kat depan tv.. tambah plak ptg tu ujan.. huii.. tade keje aku nak ngadap pc plak kan.. takat ngadap pc.. kat spore pon bole.. bestnye besenang lenang kat umah.. jumaat malam sampai umah je hati da bebunge2 sronok.. padahal tade ape jd pon.. tp sronok sbb ade kat umah.. :D

pastu.. ni cite random2 je ni.. ahad aritu pon pack gak xtvt..

800 - bgn pagi..
830 - sarapan
900 - gerak dr umah pi komuter semban
930 - gerak dr semban to serdang

cite selingan.. sonok btol nek komuter aritu.. kat koc pompuan.. ade beberape cine.. india ngan mlayu.. tp yg cine ngan india ni mcm member yg rapat sgt.. derang borak2 in malay.. aku rase mcm wahhh majmuk nye.. sonok tgk berbilang kaum baik sesame sendiri.. sejak2 dok negare org ni.. semangat kenegaraan aku mmg tinggi skit.. merdeka!!

1030 - sampai serdang tros gi upm.. meneman dia menyetel hal master dia
1145 - gerak gi saujana putra.. ade laa hal sket.. ish toksah sebok..

*janji ngan org tu kol 12.. time kitorg gerak dia kate dlm stengah jam dia sampai.. kol 12 kitorg da sampai.. tunggu sampai kol 1 lebih skit br dia sampai.. hmmmmppphhh -_-!

230 - setel urusan.. singgah puchong amek barang..
300 - gi mkn kat riang2.. n relek2..
500 - gi bukit jalil amek bas ke johor

*kate nak gerak kol 6.. nak dkt kol 7 baru gerak.. hmmmmpphhh lg!

1045 - mlm baru sampai johor.. cari private car utk blk spore..

pastu bole plak ade 2 org pakcik ni nak blk spore gak.. tp dia soh gerak lg beberape minit nak kol 12.. sbb dia nak dpt cop 25hb kat passport dia.. kalo kitorg masok spore seblom kol 12.. date cop tu 24hb.. so dia dpt claim 3hari jek.. kalo cop tu da 25hb.. dia bole claim utk 4hari.. soo kene tunggu lg dlm 1145 br grak.. hmmmpphhh lg dan lagi!!

cincai2.. sampai spore dlm kol 1 lebih gak aa.. penat badan!



motif apekah tibe2 letak gamba sendiri posing begini?


mahu tahu? kelik sini ---> (@_@)


p/s : to ainor.. thanks 4 the award.. lame tak dpt award2 nih.. nnt aku kutip ek.. :D

1~y.e.a.r~&~i~a.m~s.a.i.k.o

Wednesday, October 20, 2010

owhh.. da telajak 2 hari..

18-Oct-2010.. genaplah setaun aku memulekan hidup baru kat singapore.. uishh mcm tak caye je.. da setaun rupenye keje kat sini.. dlm merungut2 tu.. dlm prasaan asyik nk blk mesia for good jek.. dlm asyik beshoping2.. teetttt!!! tu tak temasok.. heheh staun da ek..

18-Oct-2009.. mmg takle lupe laa..1st day dtg sini.. prasaan yg sgt2 tak best.. mate yg asyik2 begenang jek.. mlm2 nangis sorg2 dlm bilik hotel.. nangis yg teresak2 sampai takle nk ckp.. huhh.. mlm tu gak sakit perot muntah2.. pastu dok guest house yg lantai melekit2.. cadar+sarung bantal+selimot yg kaler da klabu daki.. yakekk!

ishh.. pengalaman awal2 sampai tu mmg tak best aa.. kalo recall blk.. mmg still bole rase prasaan tu.. mmg tak best! even after one year pon.. kalo aku pk2 life kat mesia.. being the one yg missed out kalo ade event ape2.. tetap begenang jugak ayaq mata nih..

mmg nak balik.. since umah puchong da siap.. bole dok umah sendiri.. bole drive kete sendiri.. dekat ngan family.. dekat ngan member2.. tp.. as for now.. aku mmg kene betahan.. betahan sbb duit.. owh satu lg bende aku blaja.. bukan blaja laa.. org kate duit byk leh hepi kan.. tp aku tak caye pon.. and now.. bile da dtg sini.. proven bentu tu tak btol! even duit byk (tade laa byk sgt pon)dlm bank.. tp aku idop mcm saiko kat sini..

tp tu laa.. skang mmg aku betahan sbb aku perlukan duit.. kalo aku bole blk sane n dpt gaji byk mcm kt sini.. komfem aku tak pk byk lg tros nak blk mesia.. komfem! ermmm.. yup.. komfem!

stelah setaun kt sini.. aku rase mcm ade skit saket mental gak aa.. asyik mluat ngan org tu.. mluat ngan org ni.. refer back kat entry aku psl uncle mlm tu.. smlm aku mluat kat uncle mlm tu sbb dia bukak kn pintu kat aku.. aku rase mcm nak ckp je kat uncle tu.. "next time just press the button n let me open the door myself!".. aku rimas.. sbb uncle tu da tua.. panggil atok pon bole.. pastu time aku soh bukak pintu.. beria dia tolak pintu tu mcm aku tak larat nak bukak sendiri.. tp kalo laki yg soh bukak.. dia just press button tu jek.. bile dia da tolak pintu.. badan dia sparuh kat pintu tu.. da menyusahkan aku nak elak2 langgar badan dia.. haihh laa.. aku sedar je mende tade ape pon.. padahal uncle tu da tolong bukak pintu kot kan.. kadang2 kalo aku geram.. time uncle tu nak tolak dr dlm.. cpat2 aku tarik pintu tu kuat2 dr luar.. aaaaaa aku tau aku jahat... adeeehhh... kesian tp geram..

smlm uncle tu masok keje.. cari aku dlm workroom satu lg.. 1st soklan.. "suda makan aa?"...

aaaaaaaaaaaaaa.. rase nak jawab canih jek.. "yes yes.. suda makan.. hari2 suda makan.. esok kalau tanye pon suda makan jugak.. kalo belom makan pon i jawab suda makan.. hari2 mesti makan.."... urrrggghhh..

pastu ptg2.. "go back early laa.. get some rest.. u look tired.. eat vegetables..".. sempat gak aku jawab.. "yesterday da makan salad..".. padahal tak pon..

pastu dia soh bace novel plak.. nak je aku jawab.. haa dah2.. smlm pon da bace buku..

pastu dia soh tdo cukop2.. aku nak jawab.. yes2.. seharian tdo je.. da telebih rest nih..

padahal sume pon tak buat.. tp nak ckp je dah.. bole?

saiko tak?

aku rase mungkin lepas ni aku jd lg saiko kot.. td br dpt call dr boss.. nak tambah lg workload aku.. utk tlg team satu lg.. team yg ade mamat busuk tu.. so far pojek dia mmg sgt teruk.. bape org da lari balik negare asal sbb tak tahan dok pojek tu.. and now aku nak kene be part of the team.. kire mcm map ke pojek tu gak aa.. tp aku wat keje dr sini je.. n part tak best.. mcm kene dtg on saturday.. demit!.. tp boss ckp td.. rotate2 laa.. or at least ade backup.. team ni setau aku tak reti nak bg arahan or mintak tlg elok2.. sume nak marah2.. nak gado2.. soo kalo aku kene camtu gak.. sori.. aku mintak kuar dr pojek kot..

takmo aku menambah bebanan mental aku nih..

kang aku update bende same hari2 kat blog ni..



'suda makan aa?'

w.h.o~a.m~i~?

Friday, October 15, 2010

kat tmpt aku dok ni.. aku satu lg pojek baru under kampeni xXx ni gak.. pojek baru start.. n ade sorg laki dtg sini utk pojek tu.. muke mmg mlayu abih laa.. mcm abang2 punye muke.. tp mude laa.. skali dengar dia ckp.. ala2 jerico cite pangakosayo.. filipino rupenye.. bile da kenal2.. then aku ckp laa kat dia..

'1st time i saw u.. i tot u r malay'..

then dia ckp plak..

'1st time i saw u.. i tot u r filipino'..

soo conclusion.. muke mlayu ngan filipin lebih kuang laa kan..

then satu ari tu.. aku gi lucky plaza.. nak tapau ayam penyet ria.. sedap woo.. kat mesia pon da bukak.. haa kat cyber pon ade kan.. sape tak penah try.. silekan try.. sambal dia meleleh ayaq idong.. kebarangkalian utk cirit pon ade gak kalo mkn byk sgt.. huhuhu

abih tapau.. tgh tunggu lift.. ade sorg laki kt blakang aku.. dia buat bunyi letup ape tah.. then aku mcm tekejut laa n pandang dia.. pastu dia ckp something in filipin.. aku senyum jek.. then laki tu ckp lg.. aku pon wat la muke blur.. 'sorry?'.. tros laki tu tepok dahi..

'i tot u r filipin.. where r u from?'.. ni dialog mase dlm lift laa.. then aku ckp laa aku from mesia.. bla bla bla.. sparuh tingkat.. ade sorg pompuan masok.. laki tu pon konfiden ckp.. 'she's from filipin.. ask her'.. sambil tunjuk pompuan br masok tu.. pompuan tu pon sengih2 jek..

then sampai satu tingkat.. laki tu kuar.. pompuan td dgn muke pelik tros tanye aku..

'u r not filipino?'..

owhh soo btol laa tu kot.. muke aku ade iras2 org filipino kot.. takesah laa filipino tu cantik ke tak.. janji mix!.. hahaha

tp kejadian smlm yg berlaku kat opis aku.. ade satu vendor ni yg aku rase tak penah dtg sini be4 this.. fyi he's from india.. aku br abih on de fon ngan team aku sorg lg yg dr mesia gak.. soo ckp mlayu je laa kan.. then this vendor tanye aku..

'what language u use?'..

'ermm malay.. why?'...

'owh.. i tot u r from india'..

(@_____@)


tp aku rase aku salah dengar laa.. aku rase dia ckp..

'owh i tot u r aishwarya!'

u.n.c.l.e~p.a.g.i~v.s~u.n.c.l.e~m.a.l.a.m

Wednesday, October 13, 2010

kat opis baru ni kan.. ade guard2 yg jage.. pastu guard2 ni plak almost sume da tua2.. yg tangan pon gigil2..

pg ade sorg guard ni.. panggil uncle pagi laa.. dia shift kol 7am sampai 3pm.. yg ni ok skit.. tak laa tua sgt.. tp sgt besemangat waja utk bekeje.. n skema gak aa.. dia dpt instruction utk sape yg nak gune laptop kat tmpt ni kene tuka pass.. abih kat sumeorg dia soh tuka pass.. padahal kalo tak salah aku mende tu applicable utk vendor2 jek.. org2 yg keje sini tayah laa kan.. abih dia marah kalo org keje sini nak gune..

pastu utk guard jage sini.. ade satu buku log.. derang kene tulih laa if ape2 jd kan.. tp yg uncle pagi ni.. abih sume dia nak tulih.. tak jd ape2 pon dia log kan jugak kot.. dah mcm buat karangan dah buku log tu aku tgk.. dgn pen kejap biru.. kejap itam.. kejap merah..

pastu kol 3pm sampai 11pm plak.. ade lg sorg uncle jage.. ini name uncle malam.. yg ni mmg tua.. tp single.. tak penah kawen lg.. huhu.. dia ade sound trouble skit.. sbb dia ade pakai sumthing kat tlinge dia pastu asyik nak kaver ngan rambut je bg tak nmpk mende tu.. pastu dia ni ckp byk.. pokpekpokpek dia peduli ape org dgr ke tak.. mule2 tu mcm layan laa jugak kan.. tp lame2 naik mluat plak..

1st thing kalo sampai2 mesti dia akan ckp.. 'waaaaa.. suda makan?'.. skit2 tanye.. 'tak makan?'.. pastu awal2 dulu tak abih2 ckp psl mesia thiss.. mesia that.. spore this.. spore that.. everyday ok.. ulang bende yg same.. mule2 aku pon hehe hehe jek.. kadang2 aku angguk je.. konon2 dgr.. tp tatau ape dia ckp.. da laa slang dia susah nak paham..

ok cube teke ape uncle mlm ni ckp..

'helo lut aflernun.. aim flom gleng lod ofis aa.. got dis aa.. wan aces yelow jone.. kennorlot?'


kamon teke...




ok laa.. meh aku translate..

'hello good afternoon.. im from grange road office aa.. got this aa.. want access yelow zone.. can or not?'

tu br skit.. slalu dia ckp non stop.. tak sempat nak paham ape dia cite.. dah dia masok cite len plak..

last week.. ari jumaat or kames.. uncle pg ngn mlm ni gado.. ade la issue.. uncle mlm ni bole ckp non stop nak dekat 20minit.. serius tak tipu.. serius wehh.. (-_-')

'lis felerr aaa.. aiyaa.. lis felerr aaaa.. bad aaaaa.. owais tok tok nonsen aaa. but know nothing aa.. lis felerr aa.. veli bad aa.. kenot trust aaa.. lis felerrr aaaa..'


pastu system utk kitorg sign in tu ade ejas baru.. soo uncle pg nak explain kat uncle mlm.. tp uncle mlm suda marah sama itu uncle pg.. soo dia takmo dgr.. time tu aku br blk dr toilet.. then uncle pg tibe2 ckp kat aku.. 'that old man aaa stubborn like shit..i'm going to write'.. dgn pantas dia tros tulih dlm buku log..

pastu mase da tuka shift.. aku melarikan diri masok bilik satu lg.. dgn harapan tanak dgr uncle mlm bebel2.. skali dia bole masok bilik tu sambil bising2 marah kat uncle pg.. pastu dia kuar.. br aku nak tarik napas lega.. tibe2dia masok blk tunjuk buku log tu.. uncle pg tu tulih dia nak explain kat uncle mlm.. tp uncle mlm tanak dgr.. aiiihhh laaa...

pastu uncle mlm sambung lg pokpekpokpek slame beberape minit non stop.. n today.. da nk masok ari ke 4 or 5 kot.. almost everyday uncle mlm akan ulang bebel bende same..

'lis feler aaa.. tok tok nonsen.. dont listen to him.. if he ask u.. dont answer.. lis felerr aaa.. everything wan to write aaa'..

tp nye.. after derang gado2.. sepanjang aku dok seblah uncle pg.. skit pon dia tak kaco aku wat keje.. senyap je tade tanye ape2.. bile uncle mlm dtg.. dia kate uncle pg tu always talk nonsen... how? skang sampai aku da naik mluat plak dgr uncle mlm tu ckp.. nak wat keje pon kadang2 takle nak concentrate sbb dia dok ckp non stop..

aiyaaaaa... lis uncle aa.. owaiisss tok tok tok.. i kenot understand.. i kenot konsentret oo.. i suda pening..

ni laaa opis aaaaiiii.. huh!

arrow menunjukkan laptop yg aku gune.. iaitu seblah uncle guard tu.. yess.. dan itulah uncle mlm! gamba mmg saje blur.. sile laa imagine kalo ade 4 5 vendor.. tepakse bekongsi laptop.. dok kat tmpt tu.. n aku dok kat kusi tu dr pagi sampai ke ptg okei.. kadang2 rase nak patah pinggang.. pungkoq pon kejong aih!

i~n.e.e.d~b.r.e.a.k

Friday, October 8, 2010

baru je rase mcm smlm smpi dr mesia.. tup2 arini da nak blk lg.. penat last week pon tak ilang lg ni..

tp this week blk sbb nak gi wedding nik kat mlake.. besemangat da gi keje bawak bag tarik.. nk amek bas kol 7.. tros sampai semban kan.. tp tibe2 baru sedar.. passport tetinggal kat umah..

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:((

tepakse dr orchard.. patah blk bedok.. smate2 nak amek passport.. then kuar blk pi bugis plak.. n tepakse laa amek bas kol 10mlm..

nampak nye wiken ni pon takle nak relex sgt.. sampai semban komfem da kol 2pg kot.. then sabtu siang da nak gi wedding nik kat mlake.. ahad turun kl plak.. nak gi salon.. nak gi tgk umah puchong.. then flight kalini kol 530pm.. saje amek awal.. airasia plak tu.. da laa yg ni tesilap bli tiket.. terrr amek yg bag 20kg punye.. tu psl bawak blk bag tarik.. tatau laa nak sumbat ape bg bebaloi skit 20kg tu.. hishhh soo at least kol 345pm camtu da kene gerak dr seri kembangan..

seriusslyy aku rase nak amek cuti lame2..

serriuusss punye nih..

nak relek pliss...

kalo dpt besantai tepi pulau lg menarekk..

uhhh~~~

h.e.c.t.i.c~+~c.r.a.y.z.e.e~w.i.k.e.n

Monday, October 4, 2010

fuhh fuhhh fuhhhh...

this wiken mmg sgt hectic laa.. sgt penat sampai rase betis da taff.. last 2 wiken pon hectic gak.. meh nak cite psl last 2 weeks dulu..


. . .hectic wiken. . .

17-sep-10
- 6pm lebih2 skit - gerak dr opis ke lavender..bas kol 7pm..
- 12am lebih da sampai area kl.. plan nak turun bukit jalil.. tp lepas petronas yg after tol sg besi tu.. bas tu relek je tros gi kl.. sedar2 kene turun kat pudu.. nice!
- then amek cab utk ke bukit jelutong.. kene rm80henggett.. mangkuk ayun!
- sampai bukit jelutong nak kol 2am dah.. amek kete then tros blk seri kembangan..
- zZzZzzZzZZzzzz.....

18-sep-10
- 10am - kuar blk gi bkt jelutong..
- 12pm lebih gerak dr bkt jelutong ke bandar saujana putra..
- 3om - patah blk shah alam..
- 5pm - out to puncak alam plak.. tgk umah baru kakak dia..
- mule2 plan lepas puncak alam nak tros blk semban.. tp humang aiihh.. ponek dah..
- 6pm lebih dr puncak alam gerak blk seri kembangan..


19-sep-10
- dlm kol 10am lebih da gerak blk semban.. sbb nak amek kunci umah puchong.. nak basoh umah..
- 12pm - mkn kat umah semban.. then beraye kt umah ayong jap..
- nak dkt kol 2 dah kot br gerak.. singgah kedai bli peratalan nak cuci umah.. beros, baldi, sabun, hose dan sebagainya..
- from semban tros ke puchong.. nak start cuci umah tp tgk2 host yg bli tu.. muncung dua2 melekat.. n tade gunting nak potong..
- puchong to seri kembangan plak - tuka uniform mencuci n bawak extra peralatan..
- cuci umah sampai laa nak kol 6 da kot.. thanks to elmo, aro n bobo yg dtg menolong..
- then pekena teh tarik + indo mee kat azwath sat..
- blk umah.. siap2.. packing barang.. lepas magrib tros kuar..
- singgah cyber pi tapau piza.. then dlm kol 8 lebih gerak ke bkt jelutong..
- dlm 930pm gerak dr bkt jelutong to lcct.. flight kol 11.10pm to spore..

kol 1am lebih gak sampai umah kat spore.. kemudian pengsannnn...

org len dok sebok lg beraye.. pi open house sane sini.. aku tak sempat ponnn :(

. . .crayzeh wiken. . .

1-oct-10
- 10pm - bas gerak dr bugis to bukit jalil.. kalinih da request nak turun bkt jalil..
- 2am++ sampai seri kembangan.. zZzzZZzzzZZZz..

2-oct-10
(arini ade open house kat umah 41, hati bebunge riang nak dpt jumpe member2.. majlis start kol 12pm to 8pm.. tp........)
- 10am - bgn pagi.. siap2, mule2 pegi cyber cafe.. need to print some docs..
- 11am - pegi cari kedai lampu.. nak bli adiah kawen kezen dia..
- 12pm - singgah jusco jap.. gi balut adiah plak.. n dia gi bli baju.. siap iron kat kedai n tros pakai sbb be4 tu pakai baju buruk..
- 1pm lebih br sampai dewan seri melati kot namenye.. kat putrajaya.. lambat sbb campo sesat tak jumpe dewan..
- 3pm - dr putrajaya gi saujana putra
- 4pm - saujana putra to bkt jelutong plak..
- 6pm - gerak dr bkt jelutong to lcct anta his parents to airport.. depa nak blk loq staq..

otw to lcct.. dpt msg dr TIGER AIRWAYS bgtau flight on sunday cancelled, please call our call centre @ blablabla for more assistance.. wat de trutt trutt!! call beberape kali.. derang bg dgr lagu.. waaa baiknye... call lg beberape kali lg.. dpt dgr lagu lg.. waaaa kepale hotak!! otak aku pon da kepenatan seharian ke hulu ke hilir.. dgn pk esok nak pindah barang lg.. pastu nak kene pk cemane nak blk spore lg.. TIGER AIRWAYS SUCK! oh maaf bahase kasar.. bia nnt sape2 nak google tiger airways.. bia jumpe org komplen2.. lately tiger mmg bengong.. aritu pon member aku amek flight isnin kol 8am.. tp delay sampai kol 12tghari.. dah laa merosakkan plan.. merosakkan prestasi dan reputasi org keje.. kalo ade miting penting ke.. melayang pojek juta2 ke.. agak2 tiger airways nak bg ganti rugi ke? dah laa bgtau flight cancel gitu je.. pastu tade bgtau ganti bile2 ke.. ni pon aku tk pk lg cemane nak wat ngan tiket ahad aritu.. takkan tiger airways nak telan je duit tiket tu kan?

:) sabarrrr...

- 8.10pm - sampai umah 41.. majlis open house da abih.. tuan umah da tebaring.. :( seb bek dpt mkn laksa sedap.. then gi umah sewa lame.. utk packing barang2 aku kat situ plak..
- zai order dominos.. wuhuu mkn lg.. sambil kemas2.. mkn piza n borak2.. plan asal konon nak bersatu ngan babes sume.. masing2 rindu2an laa kan.. tp last2 sume bizi..
- 11pm lebih - seri kembangan to puchong - angkut skit barang2 kecik gi puchong dulu..
- 12am - puchong to alamanda - jumpe as jap sbb nak pass kunci kat dia..
- 1am++ - zzzZZzZZzzzzZZz......

3-oct-10
(arini ade wedding schoolmate, tamimi.. hati sgt berharap dpt pegi sbb nak jumpe member2 skola rendah n menengah.. n ade open house kat umah ina&asrul.. hati bebunge riang lg dgn harapan kalinih dpt jumpe member2 sbb smlm tak sempat.. tp..........................)
- 9am - bgn n siap2.. ready utk tunggu lori sampai.. nak angkut brg dr x-umah sewa dia n x-umah sewa aku pindah ke umah puchong..
- 10am++ br lori sampai..
- 11am - sampai ke baiduri court, puchong.. dgn smgt yg riang nak angkut barang.. kemudian mendapati.....

***LIFT ROSAK***

umah tingkat 9 :


hoii maintenance baiduri courts.. amboi2.. maintenance nak soh baya tiap2 bulan.. charge mahal.. sape lambat kene dende.. amboi bukan maeeennn.. lift ade 2, tp mlm smlm pegi satu da rosak.. arini ahad dtg.. 2 2 pon rosak.. kalo kami semua penduduk nak dende kamu bole tak?

org lori pon tlg angkat sume barang letak depan lift.. amek duit tros blah.. tinggal aku dan si dia tekontang kanting kt situ.. last2 call bantuan kecemasan.. thanks meneh, syafik n jai.. jasemu dikenang.. konfem nnt dpt blanje mkn..

ade laa dlm 3 trip gak aku turun naik.. ketaq pala lutut oii.. mule2 da givap.. ade tinggal lg almari n kayu rangke katil.. plan nak gi minom dulu.. tinggal barang2 kat situ.. tp tibe2 lift da ok.. tros setelkan satu trip angkut sume barang..

- 1pm - br setel sume.. blk to seri kembangan.. pekene jap teh tarik azwath..
- almost pukol 3 gak br gerak dr seri kembangan.. anta lg skit barang ke puchong.. then tros gi umah ina kat puchong gak..

- komfem tak sempat gi kenduri tamimi.. :

- sampai2 ade apih&tunang dia jek.. yg len sume da blk :.. tak sempat gak jumpe gadis2 karok dan member2 lain.. :
- 4pm++ - anta meneh n elmo blk seri kembangan.. then patah blk puchong sbb nak susun barang2 skit..

owh.. psl nak blk spore.. mule2 da plan nak blk nek bas.. dr bkt jalil.. tp zai msg ckp ramai org.. soo kene pegi cpat.. kami da pening n rimas.. tibe2 dpt idea utk bwk blk kete aro ke johor since dia pon kat sane.. pendek cite.. aro setuju..

- 530pm - puchong to semban.. singgah umah jap.. mkn nasik..
- nak dkt kol 8pm gerak ke johor..
- around 11pm sampai pasir gudang.. letak kete then aro n reha hantar ke larkin..
- 12am sampai larkin.. tros amek private car kene charge sorg 15dolar..
- 1am++ baru sampai bedok..
- nak dkt kol 2 baru tdo.. zzZZZZzzZzZz

arini bgn pagi.. betis rase tegang gile..




conclusion - EXHAUSTED! EXHAUSTED! EXHAUSTED!