Lilypie Third Birthday tickers

o.p.i.s~b.a.r.u

Monday, July 26, 2010

arini aku kene start pegi tmpt baru.. sbb tmpt kat opis lame derang nak renovate.. kalini agak leceh gak aaa nak sampai ke opis tu..

pejlnan aku arini.. dimulekan dgn naik bas dr umah.. just 1 stop ke bedok mrt station.. then naik mrt sampai laa ke city hall.. dr city hall tuka train plak utk ke orchard.. kat orchard plak.. kene naik bas lg 2 station.. tp disbbkan pg td aku salah bas.. aku jln kaki skit.. pastu tahan plak cab sbb da tatau ke mane nak tuju.. spatutnye kalo dr orchard tu.. naik bas yg btol.. then benti 2nd stop.. then jln kaki lg utk sampai ke tmpt baru ni.. fuh.. leceh gilee.. tp tatau laa kot blk keje nnt aku singgah ke orchard plak ke kan.. tros sonok plak nnt.. huhuhu

tmpt br ni lg tak best.. working area lg tak best.. org pon tak ramai.. tinggai aku ngan mamat yg rebut mouse tu jek.. vendor2 lain dtg kejap2 jek.. pastu dah.. tinggal laa kami berdua.. duduk seblah2 wat keje.. mcm mesre je kan.. padahall dlm hatiii.. huuhh.. pastu ade sorg uncle guard ni.. tlg jage kitorg.. bosan heh sini.. kalo dulu opis kat moe tu bosan.. kat sini laaggii bosan.. tp best.. sbb mamat tu dia ade bawak broadband sendiri.. soo aku bole konker laptop tenet ni sorg2.. tu psl leh update blog..

wiken aritu aku blk mesia.. gi ikea.. shopping adiah2 kawen.. dlm 7 adiah gak kitorg bli smlm.. majority utk wedding2 yg da 3 4 bln yg lepas.. huhu baru nak ade mase bli ni.. eh utk wedding taun lepas pon ade gak rasenye.. pastu2.. da sampai ikea tu.. melepas hajat aku nak mkn karipap, meatball ngan kek daim.. wuuu best2.. tp meatball smlm kurang menyengat aaa.. rase daging dia mcm keras n kering skit.. tp ok laaa.. kenyang sampai ke mlm la jugak.. burrpppp.. alhamdulillahhh..

pastu arini br isnin.. tp aku da tak saba nk blk wiken ni.. da start kire hari da nih.. wiken ni nak jd pengapit utk ina plak.. siap sponsor baju.. best btol.. dpt laa aku beraye ngan baju pengapit taun nih.. nak tempah baju skang mcm da tak sempat je kan.. kain ade la lg 2 3 helai tak tempah2.. tatau laa bile mase nak pegi nye..
ermm... lg ape ek.. haa aritu da pegi ikea.. geram je rase.. sbb umah aku kat puchong tu.. da siap.. da dpt kunci.. tp takle nak wat pape lg.. nak hias2 pon tak dpt.. sbb 1st thing nak kene wat gril dulu.. tp tak sempat2 lg ni.. mebe next week nak wat la kot.. wuuu tak saba nyee nak siapkan umah sendiri.. tp pas gril.. nak kene pasang railing langsir.. pastu dah siap railing.. nak kene tempah langsir plak laa kan.. then kabinet.. then perabot.. then then thenn.. (@_@) byknyeee nak pakai duheett... (*~*)..

orait.. thats all.. pasni kalo slalu canih.. yakni dpt konker laptop tenet ni.. bole laa update slalu..
*** updated ***

hisshh.. tak paham laa aku ngan laki niih.. nihhh nihh.. laki yg dok sbelah aku ni.. yg bau badan agak kuat nih.. yg bile dia burppp.. eeuuuwww.. serius aku tros tutup idong tade kaver2 punyehh.. haa laki nih kan.. boss dia da provide broadband.. maknenye kat laptop dia tu da bole connect tenet la kan.. tp aku tatau laa ape masalah broadband dia tu.. nak jugak pakai laptop tenet ni.. skang ni kan da canggih.. kalo dulu nak surf byk2 window.. bukak je new window kan.. skang lg canggih.. satu window bole bukak tab byk2.. tp yg laki nih.. nak bukak byk2 window.. dia pi bukak kat 2 laptop.. ape hal?? satu laptop bukak emel opis dia.. satu laptop bukak emel personal..

weeiii.. ni yg aku hangin ni kan.. kalo dia nak bukak 8 window.. nak kene ade 8 laptop ke??

td aku buat keje jap kat laptop lain.. abih 3 laptop dia nak konker.. pastu bile dia gi kat laptop dia blk.. cpat2 aku amek laptop tenet lalu update blog lg.. :D tp tp.. time aku gune ni.. bole plak dia nak surf sume mende pakai 1 laptop je kan?

2 comments:

  1. mamat tuh Otak dia macam MERENG je la kalau macam tuh...hehehe

    ReplyDelete
  2. emylin - tu la psl.. tak paham btol motif nak kene pakai byk2 laptop.. gile kuase!.. hehe

    ReplyDelete