Lilypie Third Birthday tickers

h.i.k~h.i.k

Thursday, July 29, 2010

gelak gedik dulu.. hik hik hik.. eh rase nak gelak lg.. hihiihi..

arini kan.. hihi awal2 pg td aku da stat emosi.. pasal sape lg.. mamat b tu la kan.. tp skang aku mcm.. hikhik.. sbb kan.. tmpt opis aku skang.. ade duduk skali ngan sorg uncle guard ni.. aku siap dok seblah2 lg.. bole laa pasni aku jd partime guard kan.. cari rezeki lebih demi mase depan.. ok sambung cite..

tgh2 wat keje td.. mamat b kuar pegi toilet.. elok je mamat tu kuar.. uncle tu kuarkan satu botol perfume.. dia tanye aku 'do u mind if i spray this?'.. wahaha of cos laa i dont mind uncle.. pastu igtkan dia nak spray skit2 jek.. tp agak byk la jugak.. dia kate takle tahan bau mamat b.. wahahahahaha *ini devil laugh*.. aku igtkan uncle ni tak prasaan.. rupenye masok hari ke 4.. dia tros bawak perfume..

ok dah.. tu je cite..

:D

s.a.k.i.t~k.a.p.l.a

Wednesday, July 28, 2010

i need to get an umbrella.. elaa elaa eh ehh..

harus.. sbb tmpt baru ni.. kalo ujan.. dr bustop nak ke opis tade bumbung dah.. kalo dulu dr umah sampai ke opis relek je lg.. sbb sume pon ade bumbung.. pastu.. bile da bli payung.. mcm kene handbag baru la kan? kan kan? handbag skang mane muat nak letak payung.. jd.. menjadi satu keperluan la bli handbag baru sbb kene bli payung.. logik? tp aku plak malas nak bli handbag besar2.. buat tambah penyakit urat saraf je kan.. lg besar bag.. lg byk barang nak isi.. bawak berat2.. pastu sakit bahu.. cehh.. motif cite ni? tade motif..

sambung cite len plak.. ari isnin aku dtg tmpt baru ni.. mmg rase tak best sgt.. sbb mmg tak best aa.. tade kawan.. da laa kat tmpt lame pon tak ramai kawan.. tp smlm.. aku blk keje.. turun btol2 kat depan lucky plaza.. sempat singgah blikan perfume utk adik aku lg.. pastu lalu seblah tangs.. wuuuiii handbag.. wuiii.. kasutt.. tibe2 rase mcm eh best gak opis kat ngan orchard ni.. huhuhu tibe2 rase blk keje japgi nak masok tangs laa.. then kalo sempat nak gi masok tmpt len plak.. on the way nak ke mrt pon byk lg kedai.. :D

pastu smlm mase lalu tunnel nak ke mrt tu.. ade sorg laki main gitar.. yg mcm mintak sedekah tu.. then ade 2 org laki tgh sandar kat dinding tunnel tu sambil tgk laki men gitar td.. then aku pandang salah sorg.. ehh mcm kenal.. tertoleh2 aku tgk dia.. siap rase nak patah blk lg.. komfem aku kenal mamat tu.. mmg aku kenal dia.. aku mcm nak panggil dah.. 'eh zizan.. watpe kat sini?'.. tu ckp dlm ati je laaa.. tp tu laaa.. disbbkan aku kenal dia.. dia tak kenal aku.. so tak jd laa.. alaaa.. zizan raja lawak tu..

eh tah2 dia sbenanye tgh tunggu aku blk keje kan? apsal dia tak bgtau awal2 nak buat suprise? hishh..

okei saje ngarut.. sbb aku tgh dengki ngan mamat yg seblah aku nii.. patut kene bg name la kat dia.. aku bg name mamat b.. b itu bau.. mamat b ni pg2 aku sampai dia da konker laptop tenet.. pastu aku jeling2 tak nampak plak broadband dia.. soo mcm pk.. owh da pulang blk kat boss dia kot.. fine laa.. aku pn tak kacau la dia gune kan.. aku wat keje tmpt len jek.. tp td time lunch.. aku da gi lunch awal2.. then time mamat b pegi lunch.. aku take over laa laptop ni.. time dia da sampai pon aku stil gune.. tunggu je dia nak ckp.. 'excuse me.. can i use?'..

tp tak plak.. elok je dia dok kat laptop dia sendiri sambil kuarkan broadband dr poket.. motif?? motif tak kuar kan awal2 pg td? nak jimat ke?? aaaaaaaaaa nape aku sakit ati sgt ngan dia ni aaa.. adehhh.. walopon dia da tak beckp ngan aku.. aku pon mmg tak hingin nak start conversation ngan dia.. tp aura belagak dia tu mmg bole rase aaa... uurgghh!! tensi guwe..

da laa since kat tmpt baru ni.. hari2 mcm sakit kpale.. sakit perot lg.. tambah plak sakit ati..

guusssfraaabaa... gusssfrabaaaa... (tgk anger management tak?)

lg ape ek.. saje nak taip byk2.. nak gune laptop ni lame2.. this is revenge!..

tp da tade idea laa.. tape laa.. nak pi masok bilik satu lg.. main game pinball.. lg best..

babaii

o.p.i.s~b.a.r.u

Monday, July 26, 2010

arini aku kene start pegi tmpt baru.. sbb tmpt kat opis lame derang nak renovate.. kalini agak leceh gak aaa nak sampai ke opis tu..

pejlnan aku arini.. dimulekan dgn naik bas dr umah.. just 1 stop ke bedok mrt station.. then naik mrt sampai laa ke city hall.. dr city hall tuka train plak utk ke orchard.. kat orchard plak.. kene naik bas lg 2 station.. tp disbbkan pg td aku salah bas.. aku jln kaki skit.. pastu tahan plak cab sbb da tatau ke mane nak tuju.. spatutnye kalo dr orchard tu.. naik bas yg btol.. then benti 2nd stop.. then jln kaki lg utk sampai ke tmpt baru ni.. fuh.. leceh gilee.. tp tatau laa kot blk keje nnt aku singgah ke orchard plak ke kan.. tros sonok plak nnt.. huhuhu

tmpt br ni lg tak best.. working area lg tak best.. org pon tak ramai.. tinggai aku ngan mamat yg rebut mouse tu jek.. vendor2 lain dtg kejap2 jek.. pastu dah.. tinggal laa kami berdua.. duduk seblah2 wat keje.. mcm mesre je kan.. padahall dlm hatiii.. huuhh.. pastu ade sorg uncle guard ni.. tlg jage kitorg.. bosan heh sini.. kalo dulu opis kat moe tu bosan.. kat sini laaggii bosan.. tp best.. sbb mamat tu dia ade bawak broadband sendiri.. soo aku bole konker laptop tenet ni sorg2.. tu psl leh update blog..

wiken aritu aku blk mesia.. gi ikea.. shopping adiah2 kawen.. dlm 7 adiah gak kitorg bli smlm.. majority utk wedding2 yg da 3 4 bln yg lepas.. huhu baru nak ade mase bli ni.. eh utk wedding taun lepas pon ade gak rasenye.. pastu2.. da sampai ikea tu.. melepas hajat aku nak mkn karipap, meatball ngan kek daim.. wuuu best2.. tp meatball smlm kurang menyengat aaa.. rase daging dia mcm keras n kering skit.. tp ok laaa.. kenyang sampai ke mlm la jugak.. burrpppp.. alhamdulillahhh..

pastu arini br isnin.. tp aku da tak saba nk blk wiken ni.. da start kire hari da nih.. wiken ni nak jd pengapit utk ina plak.. siap sponsor baju.. best btol.. dpt laa aku beraye ngan baju pengapit taun nih.. nak tempah baju skang mcm da tak sempat je kan.. kain ade la lg 2 3 helai tak tempah2.. tatau laa bile mase nak pegi nye..
ermm... lg ape ek.. haa aritu da pegi ikea.. geram je rase.. sbb umah aku kat puchong tu.. da siap.. da dpt kunci.. tp takle nak wat pape lg.. nak hias2 pon tak dpt.. sbb 1st thing nak kene wat gril dulu.. tp tak sempat2 lg ni.. mebe next week nak wat la kot.. wuuu tak saba nyee nak siapkan umah sendiri.. tp pas gril.. nak kene pasang railing langsir.. pastu dah siap railing.. nak kene tempah langsir plak laa kan.. then kabinet.. then perabot.. then then thenn.. (@_@) byknyeee nak pakai duheett... (*~*)..

orait.. thats all.. pasni kalo slalu canih.. yakni dpt konker laptop tenet ni.. bole laa update slalu..
*** updated ***

hisshh.. tak paham laa aku ngan laki niih.. nihhh nihh.. laki yg dok sbelah aku ni.. yg bau badan agak kuat nih.. yg bile dia burppp.. eeuuuwww.. serius aku tros tutup idong tade kaver2 punyehh.. haa laki nih kan.. boss dia da provide broadband.. maknenye kat laptop dia tu da bole connect tenet la kan.. tp aku tatau laa ape masalah broadband dia tu.. nak jugak pakai laptop tenet ni.. skang ni kan da canggih.. kalo dulu nak surf byk2 window.. bukak je new window kan.. skang lg canggih.. satu window bole bukak tab byk2.. tp yg laki nih.. nak bukak byk2 window.. dia pi bukak kat 2 laptop.. ape hal?? satu laptop bukak emel opis dia.. satu laptop bukak emel personal..

weeiii.. ni yg aku hangin ni kan.. kalo dia nak bukak 8 window.. nak kene ade 8 laptop ke??

td aku buat keje jap kat laptop lain.. abih 3 laptop dia nak konker.. pastu bile dia gi kat laptop dia blk.. cpat2 aku amek laptop tenet lalu update blog lg.. :D tp tp.. time aku gune ni.. bole plak dia nak surf sume mende pakai 1 laptop je kan?

o.m.g.!

Thursday, July 15, 2010

hello..lame x update kn?

nak tau tk?nak tau tk? hehe

aku update blog gune henpon wooo.. jakun.. walopon org len lg advance.. tp biorr la kan aku nk kagum ngan pencapaian diri sendiri.. :D

kemarin aku dpt call dr adik pompuan aku yg dajah 6 tu.. dgn excitednye bgtau dia da diserang ngan tentere jepun.. or bendere merah dia da naik..haa paham tk? alaa da peod laa kirenye.. ooo emmm geee.. mcm xcaye plak.. rase dia tu mcm hingusan je lg.. hoho

pastu..dulu2 mase aku ngn ayong kene.. punye laa kitorg malu.. aku igt lg mase ayong.. time tu kitorg tdo kt umah 2nd kezen.. time tu dia kene.. then lepas mak aku jemput kitorg bwk blk umah.. sampai2 je aku tros masok umah pi bgtau bapak aku.. hoooo lepas tu kene marah aaa ngan ayong.. ye aa time tu aku dajah 6 kot.. mane nk tau mende tu malu.. bkn aku yg kene pon kn..huhu..

tp bile da smpi turn aku..br aku paham prasaan malu tu.. sbb 1st day kene..then ptg tu aku nk kuar rumah kot.. selisih ngan bapak aku kt tangge..tibe2 dia ckp.. 'hmm bagus..'.. maluuuu gilerr weh time tu.. baru ku tahuu..

tp kejap je laa malunye.. lepas2 tu klo bln pose.. mkn je depan derang.. iaitu bapak n adik laki tu.. siap ayah penah tlg bli apam balik kt kuala pilah waktu pg mase otw blk kg..singgah kt kfc time tghari lepas penat cuci umah.. sume kejadian time bln pose..

pastu penat gk taip kt touch screen ni.. rase nk kejong je jari jemari.. klo pakai blekberi kn best.. kn?

j.a.h.a.t~k.e.?

Thursday, July 8, 2010

bosan laa...

arini tak byk keje.. penat + pening da dok surf2.. sampai tatau nak tgk ape lg.. lgpon surf gune fon tak puas sgt aa.. plus bateri cpat kong..

arini rase ngantok sgt.. dr pg sampai skang mate berat jek.. keje ade.. tp malas gile nak buat.. bole tak? bole takk?? bole takkk???

hmmm.. motif update blog kalinih ialah sbb da lame tak update.. n tgh rase tak best..

td ade konfren call ngan team member.. boss ckp pasni sabtu kene standby.. siap sabtu nnt kene dtg keje kol 9 sampai 1.. sbb kalo ikot dlm contract.. support is 5.5 days.. niceeeee~~~~ da la weekdays yg bese2 ni pon kadang2 je bz.. ni nak soh dtg wiken plak.. hape nak buat kat opiss ni??ngarut btol laa... n standby bemaksud.. lepas ni takle nak blk mesia slalu laa... damn! part ni mmg tak suke sgt sgt sgt..

da laa dlm kpale otak ni asyik rase nak blk mesia tros je.. haihhh.. i need my life back!!

skang ni aku rase mcm aku bukan aku.. kalo dulu aku rajin keep in touch ngan member2 lame.. rajin sebok2 hal member2.. agak2 org terase ngan aku.. aku da rase sebe salah gak.. tp skang.. org msg pon aku malas nak reply.. sape2 yg terase tu.. lantak ko laa.. tak larat aku nak layan.. emosi aku pon tak ok.. nak layan emosi org len plak kan? haa camtu laa.. aku rase skang yg penting diri aku jek.. kadang2 rase nak duduk dlm bilik.. melepek sorg2.. malas nak campo ngan sape2.. this is sooo not me!

nak blk mesia la.. bole tak? bole takk?? bole takkk???

tp kan.. aku dok merungut2 nk blk pon.. kalo org soh aku blk.. tibe2 aku rase mcm tak redi plak.. mcm.. ehh relek2 dulu.. tak sempat nak kumpul duit lg nih.. pengalaman pon tak cukop staun lg kat sini.. tp tu laaa.. bkn laa tak suke sgt.. tp saje laa nak meluahkan prasaan.. tak elok simpan2 kan??

owh.. da tebukak cite ni.. aku nak cite.. contoh keadaan.. aku ade kawan ngan si 1.. si 2 ngan si 3.. pastu kalo aku kuar ngan si 1.. kadang2 aku cite psl ape aku tak puas ati ngan si 2.. kalo kuar ngan si 2.. kadang aku ckp ape aku tensen psl si 1 n si 3.. pusing2 kire camtu la.. persoalannye.. tu dah di kire backstab ke? aku bkn hasut kat org2 yg aku cite ni soh tak suke gak.. aku just nak meluahkan prasaan tak puas ati.. n aku nak je kawan ngan 1 2 3 ni.. tp tu laa.. ade laa part2 yg aku tak suke kan.. mebe derang pon ade gak ape2 tak suke kt aku.. tp mebe derang tak cite ek? jahat ke aku wat canih? tibe2 aku rase besalah mcm bemuke2 plak..

patutnye aku tayah cite kat sape2 ke ek? tp kalo da tensen.. rase mcm perlu luahkan.. aku takle nak simpan.. ke patutnye aku cite kat org no 4 yg tade kene mengene ngan derang2 ni? ke aku patut cari kawan cyber.. (nape bile ckp kawan cyber.. aku rase mcm kene pegi cyber cafe utk bekenalan?).. cari sorg kawan yg tugasnye utk dgr luahan ketidakpuasatian? hmmmm.. pasni aku nak cube utk simpan laa je laa.. saba yek.. tak pon aku cite kat org no 4 ek..
hmmm.. tibe2 rase mcm lega skit hati ni.. ehh ke patut aku cite kat blog je? ehh tak perlu la kot.. nnt nak tuju kat org len.. org len plak yg terase.. lg susah kan?

lg satu jam stengah baru bole blk.. haddoiiiiiii