Lilypie Third Birthday tickers

h.e.p.i~b.d.a.y~a.y.o.n.g

Monday, June 28, 2010

instruction:

entry kalini adelah sambungan dr entry di blog lain.. jd sile click and bace entry di blog my daddy 1st.. my daddy ?? wuuu~~ kemudian br bole bace yg ni punye..


||
||
||
\/



helo helo.. terime kasih ayah atas lintas langsung dr somban, mesia.. anda skang bersame saye di singapura pulak utk menyambung entry khas kalini besempene besday puan ayong...

suppose aku kene cite zaman da besor2.. tp di saat2 akhir.. ade sedikit perubahan plan.. aku tak kire.. mende ni kene cite gak..

kejadian berlaku mase aku kecik2.. mase tu dok kat kepong.. mebe umo aku 3 4 5 taun kot.. so ayong time tu umo 5 6 7 taun kot.. aku igt mende ni samar2 je sbb time tu kecik lg.. tp yg pasti.. aku mmg igt.. satu mlm tu.. dia kejutkan aku.. ajak turun bawah.. aku yg tatau pape ni.. ikot jek..

kitorg turun bawah.. tros menuju ke dapo.. ayong pon amek pistol tmpt nak nyalekan api dapo tu.. pastu dia pi test kat kain yg sangkut kat tmpt bukak pintu peti ais.. aku pon tgk je.. api mule marak.. pastu aku tak igt pape.. tp part ni yg paling aku igt.. sedar2.. aku kat dlm bilik.. tgh nangis esak2.. sbb baru pas kene libas ngan tali pinggang ayah.. umah kitorg hampir terbakar.. ayong yg ajak aku.. tak pasal2 aku kene zaasss skali.. hohh..

ni la muke org yg cube nak bakar umah kitorg tuh!! ni la org nyee.. (pic taken : 2005)

okeh.. tutup cite kecik2.. kang kalo cite mmg byk.. part yg ayah cite dia lembik dulu.. slalu kene buli tu.. haa btol la tu.. adik aku yg no 3 buli dia.. aku yg jd bodyguard dia.. siap dulu dia nak baya upah lg soh aku jd bodyguard.. wahahah.. mase tu time umo2 tadika kot.. kecik2 da bole jd bodyguard aku nih..

da besar2 skit.. yg bestnye.. ayong jenis malas nak mintak2 kat ayah kalo nak bli pape.. dia mesti takot2.. soo kalo aku ade barang best2.. mesti dia mintak kat aku.. pastu ayat dia "ko bg la kat aku yg ni.. nnt ko mintak kat ayah soh bli baru".. niceee.. part dpt barang baru mmg aku suke.. :D

pastu dulu2 ramai org slalu ckp.. "mesti kakngah kawen dulu ni..".. ayong plak dulu zaman skola menengah anti laki laa kununnn.. kalo gosip2 skit mesti marah gilee2.. abih jerit satu umah.. konon tanak kawen laa kan.. aku pon dah kembang2 laa org ckp aku kawen dulu.. tp last2.. hamek.. da anak sorg dah dia skang..

aku ngan ayong mase raye 2005.. kat perlis..

gamba ni bukan aku saje potong kpale ek.. td aku dok cari2 gamba kitorg be2 jek.. tibe2 jumpe gamba ni.. tatau laa ape dengki tukang amek gamba tu.. btw.. aku yg baju pink.. ayong mesti la baju biru.. anggap je laa muke kitorg time ni sgt cantek... sekian..

gamba di pagi raya 2007..

3 of us..

gamba ni bukan sengaje di blur kan.. tp mmg camera tu tak reti nak focus.. hehh asalnyee.. anak mak ngan bapak aku ni.. 3 org je laa.. eh jgn igt yg lg 2 org kecik tu anak angkat plak.. heheh maksud aku.. dr kecik kitorg mmg be3.. sampai laa yg laki tu tingkatan satu.. aku pon da nak masok form 4.. ayong da abih skola kot.. setelah di desak2 kat mak ngan ayah.. "nak adek.. nak adek lg".. make dpt laa kitorg adik yg ke4.. tp mak ngan ayah begitu baek.. mintak satu.. tp dpt lg satu.. huhuhu.. 3 taun kemudian tambah lg sorg.. jd la total adik badik 5 org..

eh mcm da nak lari topik je ni.. ok focus2.. ape lg nak cite psl ayong ni.. since ayah ckp jgn kasik chance.. aku pon tanak laa melawan kan..

ok ni part tak puas ati.. dulu dia kecik2.. ni btol punye ckp.. serius punye aku tak tipu.. dia itam.. opss.. tp tak tipu niihh.. mmg dia gelap.. tp makin lame.. makin tua.. makin tua.. makin tua.. wahaha saje je nak tekankn tua tu.. haa makin lame.. makin cerah plak dr aku.. adekah nnt bile aku makin tua akan makin cerah dan putih mcm emak?.. hmmm harap2 camtu laa.. walopon aku rase skang ni aku makin gelap.. ohh~

sebok nak enterpremm..

dia mmg dgn sengaje dok blakang aku time mekap tu.. pastu soh amek gamba.. motif??

m.e & miyin anaknya si ayong & ayong..

asyik letak gamba time tunang je kan?? ye laa.. gamba lame2 tah mane aku simpan.. malas nak cari2.. yg penting aku rase aku lawa lebih skit time ni.. hahhaa kene laa letak gamba byk2 skit..

okei laa.. sampai sini saje siaran langsung kali nih.. lastly nak wish..

*** hepi besday ***
*** ayong ***


yg ke brape?.. ayah letak 20++.. aku up skit 25++ and 30--.. bole?

smoge panjang umo.. murah rezeki.. bahagia dgn family.. tambah anak lg.. aku nak anak buah pompuan plak.. sini byk baju comel2 wooo.. geram aku takle nak bli.. ishh..

9 comments:

  1. nice write up ! kali ini ayah boleh faham ejaan kakngah.

    tapi macam nak ambil kesempatan untuk melepas diri dari dosa-dosa bersubahat bakar peti ais jer!

    ReplyDelete
  2. salam...hahahahah best baca.... tadi dari blog ayah awak ni masuk sini baca n3 awak pasai ayong.... hepi besday ayong.... add awak yer....

    ReplyDelete
  3. salam...

    ehh..ehh.. baca n3 awak seperti saya baca n3 ayah awak .

    Kompom ! kuah yang ayah awk tuang, tumpah kat atas pinggan awak .

    Ingatkan tadi saya dah stop ketawa, rupanya bersambung disini .. sibbaik awak tak pass kat AS..

    ReplyDelete
  4. klep! klep! klep!

    kita lagi suka awak dr ayah awak. ehh. maksud kita...blog ayah awak.

    (harap2 ayah awak tak baca...:D)

    ReplyDelete
  5. ayong n kakngah
    errmmm macam anak anak akak juga
    tp tak sampai membakar petiais lagi... ;p
    selamat hari lahir ayong...

    ReplyDelete
  6. ayah - lorrr.. tak caye lg ke?? kak ngah tatau pape pon mase tu.. wuwuwu

    alimaz - :D thanks singgah sini plak..

    mr feckry - thanks bg pihak empunye besday.. :)

    ReplyDelete
  7. linda - salam.. hah kompom la tu.. mmg saye suke mkn kuah pon.. hehe tu laa.. seb bek As tade blog kan..

    dyna yvonne - thanks bg pihak ayong.. :)

    kak tijah - saye pon beharap ayah tak bace.. huhuhu den pon suko baco blog kak tijah gak.. tibe2 nak ckp nogori kan?

    sayangibu - hehe main api skit2 tu bole la kan.. anyway.. thanks singgah.. n thanks bg pihak ayong gak..

    ReplyDelete