Lilypie Third Birthday tickers

h.e.p.i~b.d.a.y~a.y.o.n.g

Monday, June 28, 2010

instruction:

entry kalini adelah sambungan dr entry di blog lain.. jd sile click and bace entry di blog my daddy 1st.. my daddy ?? wuuu~~ kemudian br bole bace yg ni punye..


||
||
||
\/



helo helo.. terime kasih ayah atas lintas langsung dr somban, mesia.. anda skang bersame saye di singapura pulak utk menyambung entry khas kalini besempene besday puan ayong...

suppose aku kene cite zaman da besor2.. tp di saat2 akhir.. ade sedikit perubahan plan.. aku tak kire.. mende ni kene cite gak..

kejadian berlaku mase aku kecik2.. mase tu dok kat kepong.. mebe umo aku 3 4 5 taun kot.. so ayong time tu umo 5 6 7 taun kot.. aku igt mende ni samar2 je sbb time tu kecik lg.. tp yg pasti.. aku mmg igt.. satu mlm tu.. dia kejutkan aku.. ajak turun bawah.. aku yg tatau pape ni.. ikot jek..

kitorg turun bawah.. tros menuju ke dapo.. ayong pon amek pistol tmpt nak nyalekan api dapo tu.. pastu dia pi test kat kain yg sangkut kat tmpt bukak pintu peti ais.. aku pon tgk je.. api mule marak.. pastu aku tak igt pape.. tp part ni yg paling aku igt.. sedar2.. aku kat dlm bilik.. tgh nangis esak2.. sbb baru pas kene libas ngan tali pinggang ayah.. umah kitorg hampir terbakar.. ayong yg ajak aku.. tak pasal2 aku kene zaasss skali.. hohh..

ni la muke org yg cube nak bakar umah kitorg tuh!! ni la org nyee.. (pic taken : 2005)

okeh.. tutup cite kecik2.. kang kalo cite mmg byk.. part yg ayah cite dia lembik dulu.. slalu kene buli tu.. haa btol la tu.. adik aku yg no 3 buli dia.. aku yg jd bodyguard dia.. siap dulu dia nak baya upah lg soh aku jd bodyguard.. wahahah.. mase tu time umo2 tadika kot.. kecik2 da bole jd bodyguard aku nih..

da besar2 skit.. yg bestnye.. ayong jenis malas nak mintak2 kat ayah kalo nak bli pape.. dia mesti takot2.. soo kalo aku ade barang best2.. mesti dia mintak kat aku.. pastu ayat dia "ko bg la kat aku yg ni.. nnt ko mintak kat ayah soh bli baru".. niceee.. part dpt barang baru mmg aku suke.. :D

pastu dulu2 ramai org slalu ckp.. "mesti kakngah kawen dulu ni..".. ayong plak dulu zaman skola menengah anti laki laa kununnn.. kalo gosip2 skit mesti marah gilee2.. abih jerit satu umah.. konon tanak kawen laa kan.. aku pon dah kembang2 laa org ckp aku kawen dulu.. tp last2.. hamek.. da anak sorg dah dia skang..

aku ngan ayong mase raye 2005.. kat perlis..

gamba ni bukan aku saje potong kpale ek.. td aku dok cari2 gamba kitorg be2 jek.. tibe2 jumpe gamba ni.. tatau laa ape dengki tukang amek gamba tu.. btw.. aku yg baju pink.. ayong mesti la baju biru.. anggap je laa muke kitorg time ni sgt cantek... sekian..

gamba di pagi raya 2007..

3 of us..

gamba ni bukan sengaje di blur kan.. tp mmg camera tu tak reti nak focus.. hehh asalnyee.. anak mak ngan bapak aku ni.. 3 org je laa.. eh jgn igt yg lg 2 org kecik tu anak angkat plak.. heheh maksud aku.. dr kecik kitorg mmg be3.. sampai laa yg laki tu tingkatan satu.. aku pon da nak masok form 4.. ayong da abih skola kot.. setelah di desak2 kat mak ngan ayah.. "nak adek.. nak adek lg".. make dpt laa kitorg adik yg ke4.. tp mak ngan ayah begitu baek.. mintak satu.. tp dpt lg satu.. huhuhu.. 3 taun kemudian tambah lg sorg.. jd la total adik badik 5 org..

eh mcm da nak lari topik je ni.. ok focus2.. ape lg nak cite psl ayong ni.. since ayah ckp jgn kasik chance.. aku pon tanak laa melawan kan..

ok ni part tak puas ati.. dulu dia kecik2.. ni btol punye ckp.. serius punye aku tak tipu.. dia itam.. opss.. tp tak tipu niihh.. mmg dia gelap.. tp makin lame.. makin tua.. makin tua.. makin tua.. wahaha saje je nak tekankn tua tu.. haa makin lame.. makin cerah plak dr aku.. adekah nnt bile aku makin tua akan makin cerah dan putih mcm emak?.. hmmm harap2 camtu laa.. walopon aku rase skang ni aku makin gelap.. ohh~

sebok nak enterpremm..

dia mmg dgn sengaje dok blakang aku time mekap tu.. pastu soh amek gamba.. motif??

m.e & miyin anaknya si ayong & ayong..

asyik letak gamba time tunang je kan?? ye laa.. gamba lame2 tah mane aku simpan.. malas nak cari2.. yg penting aku rase aku lawa lebih skit time ni.. hahhaa kene laa letak gamba byk2 skit..

okei laa.. sampai sini saje siaran langsung kali nih.. lastly nak wish..

*** hepi besday ***
*** ayong ***


yg ke brape?.. ayah letak 20++.. aku up skit 25++ and 30--.. bole?

smoge panjang umo.. murah rezeki.. bahagia dgn family.. tambah anak lg.. aku nak anak buah pompuan plak.. sini byk baju comel2 wooo.. geram aku takle nak bli.. ishh..

i~d.o.n.t~f.e.e.l~u

Monday, June 21, 2010

omaigosh.. br je siang td aku reply kat komen lisa.. bgtau gangguan da abih.. tp kebahagiaanku tidak berpanjangan.. cewahhh..

tgh aku wat keje sambil borak2 ngan sorg member aku td.. tibe2 dpt call dr no yg tak dikenali.. no lain plak ni.. so aku pon angkat laaa..

caller : helo rina..
m.e : yes..
caller : im ur fren..
m.e : i dont have fren using this number..
caller : aaa.. ekceli i just bought this number today..

waaaa... bole plak dia pi bli no baru.. sbb no dia mmg aku rejek abis2an..

m.e : if i dont want to be fren wif u.. can?
caller : haa?
m.e : if i dont want to be fren wif u.. can or cannot?
caller : can laa... why cannot..
m.e : ok then.. stop calling me after this.. ok?
caller : aaa ok.. (suare da sayu je time ni.. )
m.e : ok.. babai..

fuhhhh.. aku ckp tu dgn suare yg garang.. tibe2 lepas tu rase besalah.. kesian plakk.. da la suare dia mmg mcm tros down.. aihh aihh.. rase mcm kejam la plak..

soo dgn sifat kasihan dan keperimanusiaan.. aku pon msg la mamat tu.. aku ckp laa.. aku takle nak kawan ngan dia sbb da engage n nak kawen da.. hope u understand.. wahh.. mcm cinte tak kesampaian plak.. kalo ikotkan aku nak ckp je aku da kawen anak 3.. tp tayah laa susah2 nak tipu kan.. yg penting.. so far.. dr siang td.. sampai ke skang ni.. tade lg gangguan.. fuhhh.. amannnn............


ke?


harap2 laa yee..



eh disamping tu.. nak wish

Happy Father's Day

encek ayah..

before2 ni tak penah laa sambut father's or mother's day ni.. aku pn tatau exactly bile sbenanye.. skang2 ni tau pon sbb fb jek.. tgk org len dok wish2.. hooo durhaka kah aku?? btw.. tak celebrate tak semestinye tak sayang kan? kan kan? hehe

kasih syg aku bukan di tunjuk dgn bli adiah mahal2.. or bawak mkn tmpt mahal.. cewaaahh... padahal tatau pon wiken aritu hari bapak kan?? ceehhh.. dah tu aku tunjuk cemane?

hmmm.. ayah tau laa aku sayang dia.. kakngah garang2 ajar ayah buat blog tu.. bkn sbb ape.. sbb sayang laa tu.. :P



u~f.e.e.l~m.e~?

Thursday, June 17, 2010


smlm tgh2 aku wat keje.. tibe2 dpt call dr no yg aku tak kenal.. so aku pon angkat laa.. dgr suare.. aku agak dia indian yg dr india punye.. dia ckp helo.. aku pon helo blk.. pastu dia ckp ape2 tah aku tak dpt nak paham sgt.. conversation canih..

m.e : who is this?
itu org : i.. aiyoo.. my fren.. aaa tell me laa..
m.e : tell u wat? i dont understand.. wat do u want? i think u got wrong no..
itu org : no no.. my fren.. aiyooo..
m.e : noo... wrong no.. i dono u..
*tuuutt tuuttt* ..

tu bkn mencarut.. tu bunyi aku letak tepon.. malas nak layan..

lame skit dia call lg..

m.e : yes.. wat u want?
itu org : i find my fren.. tell me laa..
m.e : tell u wat?? i dono.. i dono who ur fren..
itu org : aiyoo.. pliss laa.. tell his name..
m.e : wat? whos name? u want to know my name?
itu org : haa yes..
m.e : ok.. im rina.. (apsal laa aku tak tipu name aku time ni.. bg name isabella ke.. best gak kan?)
itu org : oooo rina.. where r u from?
m.e : ???
*tuuuut tuuttt*

still bukan mencarut.. aku letak fon gak.. cehh tibe2 da ala2 nak bekenalan plak kan.. malas gile aku nak layan.. pastu da lame2 dia call aku tak angkat.. dia anta msg plakk..
itu org : " i call u but why u no ans?"
me : "what do u want?who r u looking for?i told u, u got the wrong no.."

then tros mamat tu senyap.. fuuuhhh.. lega..

mlm plak.. lepas aku mandi.. then aku cek fon ade miskol.. then aku pon tak pk panjang.. tros la call blk no tu.. tgh dok call tunggu org tu angkat.. tibe2 aku teigt mamat ni... adehhh.. klam kabut hang up.. tros aku cek blk msg.. rupenye mmg dia..

ahhh sudah.. mesti dia igt aku nak layan dia lg.. siap bole nak call blk plak tu kan..

and tak lame pastu.. dia call aku.. wuuuuu aku rejek call dia.. ade la 2 3 kali dia call.. pastu tak lame pastu.. dia msg..

itu org : "rina, why u call me? so u can friendship me?
m.e : "i tot my fren, then realized it was u.. thats why i dont pickup."
pastu dia tros senyap.. fuuuhhh lega lg.. setell..

akan tetapi..

pg td.. br kejap je aku sampai opis.. tibe2 mamat ni da call2 lg.. hadehh laa.. tak gheti gheti plakk dia nih.. lalu aku pon rejek je.. malas gile nak layan..

dlm tghari.. dpt lg msg dr itu org..

itu org : "rina, so u can friendship me?i call u but why u no ans?i feel u"

bahan bukti..

aiyooo.. u feel me but i dont feel u laa beb.. n i don want to friendship u coz i oredi engage.. u go call other number can? mebe they want to friendship u..


aiyooo...


n.g.u.m.p.a.t~l.g~j.o.m.!

Tuesday, June 15, 2010

wahhhh.. arini rase sgt senang ati.. (^_____^)

dok kat client opis sorg2.. bole konker laptop yg ade tenet ni sorg2.. wuuu~~~

kalo mase awal2 dtg spore dulu.. kene dok sorg2 canih.. mmg syahdu je aku rase.. sambil wat keje pon begenang ayaq mata.. rase mcm loser jek dok sorg2.. tp arini.. aku bahagia dpt dok sorg2.. huhu..

slalunye ade sorg mamat ni.. tp arini dia mcm da blk jek.. aku rase mcm tak penah ngumpat psl dia lg.. jd ape tunggu lg.. mari la mengumpat psl dia plak.. wahaha..

mamat ni.. dia satu kampeni ngan aku.. tp dia pojek lain.. pojek dia under satu client ngan aku gak.. soo kitorg tecampak la kat tmpt vendor sini.. awal2 dia dtg.. aku mcm kesian sbb dia sorg2.. so cube la tegor2.. nak buat kawan.. lgpon dr satu kampeni kan..
tp tp tp..

dia punye perangai.. blagak tak hengat.. mcm dia terer gilerrr laa.. kalo time dia tanye2 org lain.. kaco org len wat keje tape.. tp kalo org len tanye dia.. dia buat muke marah mcm tgh bz gile.. mcm eh ko tak nampak ke aku tgh wat keje ni?.. wah wah wah.. pastu aku start meluat ngan dia.. bile mule2 laptop yg aku slalu gune dulu dia da konker.. pastu laptop tenet ni dia konker lg.. kalo org len br gune kejap.. nnt start la dia.. excuse me.. i need to use.. urgent.. keje dia mmg paling urgent laa.. cehh.. meluat..

pastu aku start gado ngan dia psl mouse.. ye.. berebut mouse.. member aku dengki ngan mamat ni gak.. so saje nak kenekan mamat ni.. member aku gi sorokkan mouse yg mamat ni slalu gune.. nak bg dia susah wat keje laa.. tp.. esok nye.. tibe2 mamat ni gi curi mouse yg aku slalu gune plak.. aiihh.. bile aku mintak.. dia ckp dia tgh gune.. ade skali tu mmg aku tak tahan.. aku marah aa dia..aku ckp laa.. before dia dtg.. aku slalu gune 2 laptop tu.. tp since dia dtg..dia da amek.. then aku tuka laptop lain.. then now dia nak curi mouse aku plak.. lg ape yg ko nak amek?? huhh.. mmg emo.. tp dia bole gelak jek.. tahi.. aku tros masok workroom.. bebel2 kat member aku tu.. soh dia amek blk mouse tu.. dia ni pon satu.. leh nak gelak2 plak.. last2 aku kuar blk.. aku gi mintak.. br dia nak kasik.. tp dgn keluhan yg kuat.. tp pastu sok pg.. sbb dia slalu dtg awal.. nnt dia curi blk.. aihh sakitnye ati.. last2 aku bia jek.. bkn ngalah.. tp dah ko nak gune sgt kan?.. haa hamek.. hamekkkk.. sejak dr tu.. mmg aku tak ckp ngan dia..

skang ni plak yg buat aku stress.. kadang2 baru je aku sampai opis.. duduk tak sampai 5 minit.. da dgr dia mengeluh kuat2.. kalo dok sbelah dia.. mmg aku tros tutup idong laa.. busuk hokeii.. keje dia tak byk.. tak susah pon aku rase.. bile tade keje.. dia mengeluh sbb bosan kot.. bile team dia call soh send file.. dia mengeluh sbb ade keje.. bace paper dia mengeluh.. tgh tunggu file nak upload dia mengeluh.. nak aje aku sound.. can u plis stop doing that?! kalo rase keje ni tak best.. ape kate benti je keje.. pi blk kampong dia tu.. tayah la nak ngeluh mcm ari2 tepakse n tesekse gile wat keje..

skang kalo aku da tak tahan sgt.. aku lari masok workroom.. dok dlm tu main game ke.. lg best.. tenang je jiwe aku.. td pg pon aku dok dlm workroom gak.. pastu bile kuar je.. tgk2 dia tade.. laptop dia pon tade.. mcm dia da blk or pegi tmpt len jek.. waaa tibe2 hati aku mcm bebunge2.. arini aku bekuase kat laptop ni.. wuuuu~~~

skang aku nak surf sepuas2nye..

t.i.o.m.a.n~t.r.i.p

Saturday, June 5, 2010

actually tajuk patut jd "kesah tioman trip yg dah basi"

sbb da sbulan br nak cite kan.. sampai aku tak igt date bile pegi.. kene selak2 gamba check date stamp..

trip kali ni sempena nak celebrate sorg member kitorg iaitu aiza yg keje kat spore ni.. sbb dia nak blk mesia dah time tu ( skang da blk pon..) back for good.. n nnt dia nak kawen dah.. ahli rombongan adelah aku, man, aiza, din, shahrul(ketua), nik and wan.. beberape org yg cancel last minit sbb kene keje on wiken.. sian derang..

kitorg gerak jumaat.. lepas keje.. aku, shahrul n man tros gi bugis.. mule2 nak amek bas pegi woodland.. tp tak jd.. kitorg amek cab jek.. kitorg kene gi awal sbb nak amek kete sewa.. kedai tu tutup kol 9.. tp.. sampai kat imigresen spore.. si sharul ni kene tahan sbb employment pass da expired.. padahal dia yg bising2 dr awal soh cpat.. tp dia yg punce lambatnye.. cehh..

then lepas da setel2 tu.. kitorg tros amek bas ke jb.. tros gi tuntut kete sewa.. kitorg sewa 2 bijik kete waja.. lepas da amek.. then relek2.. sambil tunggu yg lain2 sampai.. n tros laa memulekan pejlnan.. mule2 nak gi mkn dulu.. sume org da kebuloq.. ketua rombongan nye psl laa ni.. menyekat system pemakanan kitorg..

kitorg dinner kat danga bay.. rasenye time tu da kol 10 lebih kot.. order tak hengatt.. ape rase nak mkn.. order je.. mentang2 keje spore ek.. tp harge ok laa aku rase.. utk 2 ekor ikan siakap.. 2 pinggan telor dadar.. 2 kailan, 2 udang grg and tomyam.. plus otak2.. sate lg 10 ketul.. sorg around 25ringgit.. ok la tu kan?

dinner @ danga bay..

then.. dlm kol 2am kitorg betolak ke mersing.. puas laa dlm kete kene pakse takle tdo.. nak bg fair laa konon.. tp last2 aku lelap gak.. hoho da takle tahan.. tp sbenanye dengar je derang tu dok pok pek pok pek.. kitorg sampai mersing dlm kol 4 ke 5 pg kot.. sambung lg tdo dlm kete.. tunggu sampai kaunter tiket feri bukak.. lepas da setel2.. betolak laa ke pulau tioman.. tmpt kitorg pegi tu kampung salang..

jeti kg salang..

muke br sampai yg ngantok nk bukak mate pon tak larat..

sampai2 pulau.. si ketua pegi setelkan check in bilik and snorkeling trip.. then kitorg masok bilik.. n tros besiap2 utk snorkeling..

prepare utk pegi snorkeling trip round the island..

wuuu~~~

ade 2 package rasenye.. satu mmg snorkeling smate2.. satu lg round the island.. so kitorg amek laa yg pusing satu island tu kan.. sgt penatt.. dan kurang best.. sbb port snorkeling ade 2 jek.. tu pon 1 yg air tak jernih.. 1st pit stop adelah waterfull..

ye.. waterfull.. ni bukan typo..

sile rujuk gamba blah kanan atas..

then.. after waterfall.. next pit stop adelah utk bekpes.. tp sbb kitorg kebuloq.. sume pon order berat2.. pataya laa.. ns grg ayam laa.. yg pasti mihun grg aku sedap.. lepas bekpes.. sambung lg jln2.. sambil tgk pemandangan kiri kanan.. tp aku tade laa menikmati sgt.. laut agak begelora.. brader bawak bot ni bole plak nak lumbe2 ngan bot lain.. yg jd mangse adelah pungkoq aku.. sakit gile tehentak2.. serius punye sakit.. tp tatau apsal org len tak sakit sgt.. then sbenanye aku tak igt sgt sequence xtvt kitorg.. maklum laa.. da nak dkt sbulan br nak cite kan.. pastu kitorg singgah lunch kot.. tp disbbkn bekpes kitorg da mkn berat.. so kalinih just minom2 je laa..

pastu baru la kitorg pegi tmpt utk snorkeling.. kat sini senang hanyut.. penat da berenang2.. tgk2 lagi jauh plak.. tp best laa.. dpt bemesre ngan ikan2.. lg best sbb da ade camera leh masok air kan..

lihat lah air yg jernih dan ikan yg jinak itu..

:D

coral byk yg da mati..

and then lepas da snorkeling kat sini.. singgah kat tmpt ape tah.. aku da tak igt name.. konon nye utk beshoping.. sbb ade duty free nye tmpt.. tp kitorg gi sane mkn goreng pisang jek.. time ni mmg da kepenatan.. after that.. ade last spot.. marine park.. kat sini air tak jernih sgt.. tp ikan besar2.. tp kene bg mkn br ikan dtg.. tu pon dia takmo mkn kalo tak lepas kan mknan.. kurang menarik laa.. lgpon da penat sgt..

sunset..

pastu kitorg pon blk.. pastu sebok la bincang2 ape nak buat mlm nnt.. nk mkn ikan bakar laa.. nak meratah2 lauk je la.. nak main kad ramai2 laa.. konon nak berhibor habis2an la kan.. tp sampai2 bilik.. aku mandi dulu.. lepas aku... aiza plak.. then man.. aku da siap2 ni.. aku ckp kat man.. nak lelap mate jap.. nnt dak2 laki da siap.. pandai2 la derang ketok pintu kan..

tp.. aku sedar2 da tgh mlm kot.. tatau la kol bape.. tgk2 sumeorg tetdo.. aku gi turun katil amek sweater.. then sambong tdo sampai ke pg.. ye.. itulah xtvt mlm kitorg.. tdo! aku rase seawal 8 lebih kot tdo.. pengsan..

bgn2 pg.. tros gosok gigi.. cuci muke.. gi cari bekpes..

muke yg sembam dan mate yg lebam sbb tdo lame..

tgk la muke masing2.. hohoho gatai lg amek round the island nye trip.. last2 mlm langsong tak wat pape kan..

lepas bekpes.. kitorg blk bilik.. then derang2 ni nak sambung snorkeling tepi2 pulau plak.. aku mmg da serender.. sbb takot makin burn.. huhu soo pegi tgk derang mandi je laa..

nak pegi teman derang mandi lg..

lepas derang da mandi puas2.. kitorg pon blk bilik.. relek2 sambil besiap n packing utk blk.. feri kol 530pm rasenye.. then sampai jersing.. tros gerak blk.. n sampai johor.. gi mkn jap.. then amek cab blk spore.. dlm kol 1am gak aa sampai umah.. fuuuhhh.. penat...

overall.. aku rase tioman ni bese je laa.. compare to perhentian.. aku rase perhentian lg best.. best buat mase ni laa.. sbb yg len2 aku tak sampai lg kan.. sbb kat salang tu tmpt dia agak crowded.. n mebe laa sbb aritu aku gi spot snorkeling 1 tmpt je kan.. mebe ade port yg best2 tp tak termasok dlm package tu.. mebe laa..

gitu la kesahnye.. sudah telambat tp nak cite gak.. byk lg mende nak cite ni.. horait2.. to be continue later2.. tatau la bile tu.. huhu.. daaaa..

k.o.c~p.o.m.p.u.a.n

Tuesday, June 1, 2010

last wiken aku blk semban nek komuter dr serdang.. yg bestnye.. skang da ade koc utk pompuan.. koc tu tau tak ape? kalo dlm bahse omputih.. coach.. atau pekataan lainnye.. gerabak la kot.. huuu sonok btol.. aku tatau laa since bile dia implement mende ni.. mebe da lame.. tp sbb aku jarang naik.. soo mcm jakun la gak..

sape laa yg punye idea sgt bernas ni.. bagus btol.. kalo naik sorg2 tu.. tade la takot sgt.. pastu lg yg best.. tade laa sesak sgt koc ni.. sbb ade lg 2 koc utk mix.. 1 utk pompuan only.. ari sabtu aku naik tu pon.. siap letak bag kat tepi.. then bole landing atas bag.. tdo.. huuu tayah nak kaver2 cun.. tp sbenanye ade gak sesat2 laki 2 3 ketol mase tu.. tp best sbb rase selese..

pastu ari ahad pg aku naik lg.. dr semban ke serdang plak.. ade gak laki2 sesat.. tp ade org dtg cek n halau laki2 tu soh gi tmpt len.. sian je derang.. pastu mase on de way tu.. ade la makcik dok seblah aku nii.. dia call adik dia kot..

'dek.. aku da sampai labu ni haa.. aku dudok tongah2.. tompat utk pompuan yo.. ekau jgn masok tongah plak.. kang di halau eh ekau nnt'..

pastu ade plak adik dia yg len naik komuter.. derang beborak la dlm bahase nogori..

adik : iyo laa haa dio da asing2 kan tompek ni?
kakak : iyo.. apo tak cayo pulak.. tengok la tu haa dah kono halau.. poie tompek lain..
adik : kalo naik dongan family.. kono duduk asing2 laa nnt?
kakak : iyo laa.. laki kono duduk dopan.. tompek pompuan tongah2..
(*dialog adelah lebih kurang je.. aku bkn terer pon bahase nogori ni.. kang rosak bahase.. marah abah den.. )

adoii.. da la derang ni dok seblah aku jek.. serius nak tegelak.. tu satu hal.. lg satu nak aje aku nyampuk.. kakak dia tu konfiden je ckp lg 2 tmpt utk laki.. padahal 2 lagi tu mix laa.. yg tgh je utk pompuan.. tepakse aku menahan tlinge sampai laa ke serdang..

'eh dah nak sampai? dokek yo.. takdo laa jauh mano pon.. '


ni namenye update cukop syarat.. sbb da lame tak update.. hoho byk cite da basi ni.. aritu gi tioman.. malas nak edit2 gamba lg.. smoge this week rajin utk update.. sekian..