Lilypie Third Birthday tickers

b.u.l.e.h~p.a.h.a.m~k.o.?

Thursday, May 20, 2010

arini kan.. mulut rase pahit.. gigi sakit.. pinggang sakit.. tulang blakang pon sakit.. haihh.. mcm2 laa sakit kan.. tp malas nak gi klinik.. ekceli.. td aku da gi dentist.. tunggu punye la lame.. sbb org len da wat appointment.. aku walk in je.. sambil tunggu tu.. aku dgr bunyi2 mesin dr dlm bilik doktor.. aku da cuak gile.. siap rase nak nangis lg.. last2 aku blahh je.. sbb da sejam tunggu tak sampai2 gak turn aku.. org tu ckp appointment full sampai kol 6ptg.. then nnt derang nak break lunch plak.. apsal laa tak bgtau awal2 kan.. aku gi kol 11 td kot.. cehh..

soo tgh bosan2 ni.. aku pon cek laa emel jap.. tibe2 ade sorg ni anta karangan org nogori.. terhiborr laa jugak hati den ni haa.. soo moh laa samo2 baco karangan pendek ni.. enjoyyy jang!


Pagi tu pagi Senayan . Mak ngan abah den takdo kek ghumah . Gi motong gotah kek kobon gotah. Ting ga den, uwan den ngan adik den yang umo lapan taun yo kek ghumah.


Te tibo yo dapo ghumah jighan den molotop!!!. Be lango ngan kuali tohumban kek pintu paga. Uwan den yang tongah ngojoan kekabu tu, dek tergamang eh, biji kekabu di teghajang eh . Lobih sogonggam kekabu di kunyah eh. Den ngan uwan den bekoja nak nolong an jighan den. Umang aii, api nenek moyang bosa eh. Jangan kan nak nolong , dokek pun paneh . Tak ditolongkan jighan, kuk ditolongkan, awak lak moda . Den ngan adik den pun bertinggung lah kek pintu paga nunggu an api padam. Jighan den tah apo lah kabaan eh. Kok idup, ado lah. Tak lamo tu, jighan den pun balik. Ghupo eh dio gi bonda tengok anak eh tangkap ikan. Pueh den kobaan dapo eh tebaka, tak diapik eh . suko bona anak eh dapek ikan bosa. Polak nyawa den.


Yo tak yo, den pun balik ghumah . Kojap tu, den dongar jighan den meghaung . Baghu perasan lah tu . Agak eh, dio nak masak ikan, gi dapo tengok dah hanguh. Kang kok dio datang ngadu kek ghumah den, mau yo den ghembat eh. Pueh den kobaan tadi .


Tu lah cito sederhana ngoghi yang den tengok. Tapi tu pun dah lamooo. Maso den kocik. Tu pun uwan den yang cito.

"KOK MONGAK WAN DEN, MONGAK LAH DEN"



0 k.o.m.e.n: