Lilypie Third Birthday tickers

b.u.l.e.h~p.a.h.a.m~k.o.?

Thursday, May 20, 2010

arini kan.. mulut rase pahit.. gigi sakit.. pinggang sakit.. tulang blakang pon sakit.. haihh.. mcm2 laa sakit kan.. tp malas nak gi klinik.. ekceli.. td aku da gi dentist.. tunggu punye la lame.. sbb org len da wat appointment.. aku walk in je.. sambil tunggu tu.. aku dgr bunyi2 mesin dr dlm bilik doktor.. aku da cuak gile.. siap rase nak nangis lg.. last2 aku blahh je.. sbb da sejam tunggu tak sampai2 gak turn aku.. org tu ckp appointment full sampai kol 6ptg.. then nnt derang nak break lunch plak.. apsal laa tak bgtau awal2 kan.. aku gi kol 11 td kot.. cehh..

soo tgh bosan2 ni.. aku pon cek laa emel jap.. tibe2 ade sorg ni anta karangan org nogori.. terhiborr laa jugak hati den ni haa.. soo moh laa samo2 baco karangan pendek ni.. enjoyyy jang!


Pagi tu pagi Senayan . Mak ngan abah den takdo kek ghumah . Gi motong gotah kek kobon gotah. Ting ga den, uwan den ngan adik den yang umo lapan taun yo kek ghumah.


Te tibo yo dapo ghumah jighan den molotop!!!. Be lango ngan kuali tohumban kek pintu paga. Uwan den yang tongah ngojoan kekabu tu, dek tergamang eh, biji kekabu di teghajang eh . Lobih sogonggam kekabu di kunyah eh. Den ngan uwan den bekoja nak nolong an jighan den. Umang aii, api nenek moyang bosa eh. Jangan kan nak nolong , dokek pun paneh . Tak ditolongkan jighan, kuk ditolongkan, awak lak moda . Den ngan adik den pun bertinggung lah kek pintu paga nunggu an api padam. Jighan den tah apo lah kabaan eh. Kok idup, ado lah. Tak lamo tu, jighan den pun balik. Ghupo eh dio gi bonda tengok anak eh tangkap ikan. Pueh den kobaan dapo eh tebaka, tak diapik eh . suko bona anak eh dapek ikan bosa. Polak nyawa den.


Yo tak yo, den pun balik ghumah . Kojap tu, den dongar jighan den meghaung . Baghu perasan lah tu . Agak eh, dio nak masak ikan, gi dapo tengok dah hanguh. Kang kok dio datang ngadu kek ghumah den, mau yo den ghembat eh. Pueh den kobaan tadi .


Tu lah cito sederhana ngoghi yang den tengok. Tapi tu pun dah lamooo. Maso den kocik. Tu pun uwan den yang cito.

"KOK MONGAK WAN DEN, MONGAK LAH DEN"



e.l.e.e.r.r.r.t.t.t

Tuesday, May 11, 2010

kalo sesekali tesalah taip.. salah eja.. kite panggil typo la kan.. tp kalo lebih.. pastu mcm satu pon tak btol2 gak.. seperti gambarajah dibawah..

emel pertame..

dan..

emel kedua on the next day..

both dr org yg same.. hmm.. sbenanye aku bkn nak ejek ke ape.. tp smlm aku sgt bosan kat opis.. pastu terr elert plak ngan emel nih.. oopss.. hehehe lalu tros snap gamba n buat bahan utk blog.. saje2 jek..

ade gak satu lg kes.. salah sorg dr team aku laa.. takle bgtau sape.. awal2 dulu dia dok eja tomorrow = tomarrow.. mule2 aku igt typo.. tp pastu2.. byk2 emel.. pon same gak ejaan nye.. aku rase cemane dia sebut.. camtu la dia eja kot.. heheh

ok ok.. enuff.. mcm terer sgt je nak btol2 kan org punye english.. aku ckp omputih pon beteraborr je nih.. mase tau dpt keje spore.. salah satu harapan aku.. nak improve speaking laa kan.. tp kadang2 aku rase makin bengong plak.. grammar tunggang langgang.. past tense.. present tense pon tak btol.. caihh...

p.o.m.p.u.a.n~g.i.l.e.r.r.r.r

Monday, May 3, 2010

skang da kol 8pm.. aku still kat client opis.. kenapekah?

sbb kat sini ade satu pompuan gile.. btol2 gile.. dan gile kuase.. sbb dia aku takle blk lg.. da la dok kat sini sorg2.. tak pasal2 jek..

sbbkan ade satu part kat application tu tak menjadi.. tp team aku tatau pon cemane nak configure.. n ade team lain yg incharge ngan mende ni.. tp org dlm team tu.. yg tau configure mende alah ni mc plak arini.. demam.. so team dia yg ade tatau sgt psl mende ni.. n pompuan gile tu beria2 soh salah2 sorg dr team aku gi duduk besame2 ngan team lg satu konon2 this is the golden opportunity utk blaja mende baru.. patut amek peluang..

yee.. tau.. bole je nk blaja.. tp skang kami tgh ade issue lain.. just mintak dia mase je.. dlm esok luse.. bile issue skang da setel.. focus la kat mende ni plak kan.. tp dia nak gak setel kan mende ni..

sabtu.. iaitu 1 may 2010.. ari pekeje aritu.. aku kene dtg opis.. dlm kol 1130pagi.. sampai laa ke 1130mlm hokeeiii.. kol 12 br sampai umah.. patutnye da bole blk awal.. tp tu laa.. sbb pompuan gile ni la.. nak suruh buat jugak2..

pompuan ni mmg suke meroyan laa.. kadang2 telupe nak cc dia kat emel.. daa dia nak bising mcm issue besar jek.. pastu kadang2 dia bole anta emel kol 3am.. 4am.. rasenye kat mane2 dia emel jek.. aku pon tatau bile mase dia tdo.. ni aku nak lepaskan prasaan ni.. sbb aku dok sini sorg2.. wat keje sia2.. tade wat ape.. tp smate2 nak puaskan ati pompuan tu.. huhh

aritu kitorg ckp nak update kat dia bile mane2 part da siap.. then kitorg update kat emel.. pastu dia bising sbb tak update kat sms.. haih laa.. pastu bising tu tak kene.. ni tak kene.. yg paling tensen tu kan.. dia just backup person jek.. yg main person utk handle ni org len.. tp dia yg lebih2.. haih haih.. aku tatau la dia da kawen ke tak.. kalo blom kawen tu.. no wonder laa.. ala2 syndrom pompuan lambat kawen kot..

aku tade syndrom tu ek.. walopon aku lambat kawen.. tp aku berjiwe mude serte awet mude dan hepi go lucky


\(@___@)/ wooOooO~~~