Lilypie Third Birthday tickers

p.i.n.k~v.s~b.l.u.e

Monday, April 19, 2010

aku tak suke pink..

btol.. serius tak suke.. sbb mcm gurrly gurlyy punye kaler.. mcm gedik2 barbie doll camtu laaa.. bukan la benci.. just tak suke jek..

aku suke kaler baby blue.. dr zaman skola.. pen.. pensil.. baju.. bag skola.. kalo bole sume nak kaler baby blue.. tak dpt baby blue.. dark blue pon jd laa.. pastu mase nak masok university dulu.. aku bli kain utk wat slimut.. kaler biru.. pastu kain tu ade lebih.. potong2 modify wat sarung bantal busuk.. hehhe mak aku jahit sarung tu mlm be4 aku nak gi mlake.. dlm dia pantang sbb baru branak adik aku yg bongsu tu.. fuhh sentimental.. dr kaler biru.. skang da jd kaler ijau masam dah.. kaler je ijau masam.. tp wangi.. at least wangi bg aku laa.. heheh

pastu mase nak pindah seremban.. aku cat bilik aku kaler biru.. langsir aku pilih kaler biru gak.. mase kat umah sewa kat equine.. langsir aku pon kaler biru.. then bli set comforter kaler biru.. eh ade 2 set comforter kaler biru.. satu pakai kat semban.. satu pakai kat equine.. mase tu laa.. eh byk ke pekataan biru.. haa lg baru igt.. mule2 aku bli kasut converse.. zaman tu mmg gile converse.. aku igt lg.. pegi kat midvalley rasenye.. mintak ayah blikan kasut converse kaler baby blue.. :D.. kasut tu sorg satu hosmet aku ade.. sorg kaler oren, kuning, klabu n dark blue.. then ade lg satu pasang kasut all star ke converse tah.. adiah dr member aku.. kaler biru gak..

ehh senang cite kalo ape2 barang kaler baby blue tu mmg aku nak laa.. kang list sume barang2 pening lak..

tp...


tapiii...


taapppiii kaann...

tatau laa apsal..

semenjak.. due menjak.. tige menjak ni.. (gaye nabil ckp mase raje lawak dulu).. aku terrsuke plak kaler pink.. ohhh tidaakkk~~ kalo tak salah.. mule2 yg aku bli.. laptop dell pink nih.. sgt laa shocking pink.. pastu ape ek.. buat mase skang ni aku tenampak bros gigi n 2 botol perfume aku yg kaler pink.. then aritu.. aku nak cari purse.. asal pandang.. sevey2.. mate aku tangkap yg kaler pink jek.. yg biru mude aku nampak bese je plak.. last2.. in the end.. aku tewas.. aku bli purse kaler pink..

dan dan dan.. yg terbaru.. masih hangat lg purse aku yg kaler pink tu sbb telah merabakkn skit isi dlm dia.. td aku gi bugis junction.. teman member bli adiah gefren dia.. sambil tunggu dia pi customer service balut adiah tu.. aku dok jln2.. lalu ter lalu laa depan area jual2 bantal.. comforter n bed sheet.. aku ni pantang gak kalo tgk comforter set nih.. stakat ni kat semban da ade 4 collection.. n masih ade hati nak tambah lg.. huhu tunggu jj sale laa baru bli.. eh sambung blk.. haa da tgk2 tu.. tibe2 terpandang kat satu bed sheet yg sgt comel.. comel bg aku la.. nik kate tak comel.. pastu mcm da telior2.. mcm da geram.. pastu mcm nak.. tp mcm tak perlu.. tp kat umah skang ni.. akak ni kasik aku pakai bed sheet katun jumbo yg kaler sgt meriah.. pastu satu lg kaler dull jek.. mcm tangkap muat je laa..

pastu nik pon da paham.. lalu memainkan peranan.. 'haa cantik reen.. amek je aa.. btol comel.. ' padahal awal2 dia ckp tak comel.. cehh.. tp aku sbenanye da mcm 80% nak.. soo tambah lg 20% dr nik.. tros laa angkat... hohohohoh tp nak wat cane.. da comell.. tp rugi skit laa.. sbb dia bed sheet set jek.. tade comforter set.. kalo ade.. komfem da slamat aku pakai skang..


comel tak?


wuuu tp dia kaler pink... what is happening to me??


lastly.. sape rajin.. sile kire ade bape byk pekataan biru, baby blue n pink..


gud luck!


5 comments:

  1. xrajin nk kira words tuh..haha..
    aku dulu pon xminat hijau n itam, last2 skang tetiber baju aku sume kaler ade. dh kawen rs gemuk sket then pakai itam..
    aku rs itu common..menandakan kite semakin dewasa...uuuuuuu

    ReplyDelete
  2. Arghh penyaket kite same! hehe
    sy pun dulu x ske pink gak..*siap kutuk² agik org² pinkish nih

    tp skrg ah kena batang hidung..
    haha
    skrg nih sume org kutuk sy balek
    kehkeh

    ReplyDelete
  3. shy - eh shy.. kalo kaler itam tu mcm macho2.. ok la kot menandakan dewasa.. kalo dr biru tuka pinky2.. dewasakah? huhu

    eskemgoreng - owhh mmg penyakit ek? igtkan saye sorg je canih.. :P

    ReplyDelete
  4. sama lah i dont like pink. if pink must be the shocking one.
    no wonder ur nikah u were in baby blue.
    so ur gegirl u nak pakai kan baju pink ke blue ;)
    nanti ashek kena jawab soalan orang, baby girl ke boy:D

    ReplyDelete
  5. ozim - huhuh baju baby mmg da byk kaler pink.. but baby blue mesti ade jugak :D

    ReplyDelete