Lilypie Third Birthday tickers

m.a.r.i~m.e.n.g.u.m.p.a.t

Friday, March 19, 2010

pg aku dimulekan dgn prasaan yg agak emo..

sampai opis jek.. mouse tibe2 takle gune.. mcm tak detek.. pastu da restart pc sebyk 2 kali.. 1st time.. after login.. tros hang.. then restart lg.. tibe2 takle nak login plak.. takle connect ngan domain ke ape tah.. pastu kene raise tiket la ape la.. time tu la plak ade keje.. nak kene cpat plak.. haish.. dgn system yg sgt selooooww..

pastu dgn batok yg sampai ke arini tak baik2 lg.. serius da mluat.. mlm td 3 kali mkn ubat.. then siap minom air zam2.. pastu sapu lg minyak cap kapak kat tekak.. kat hidong.. tak jugak baik2.. penat wehhhh...

pastu emo lg dgn sorg rakan sekumpulan ( harus tulih bahase malaysia).. dia dr india.. jgn laa dia jumpe blog aku.. pastu mintak sape2 translate kat dia.. sia2 dia tau aku ngumpat nih.. huhu

haa yg minah ni plak.. smlm awal2 lg da bg aku panas.. tgh aku wat keje.. tibe2 kene ketuk kpale.. tgk2 dia sengih je kat blakang.. eh eh.. suke2 ati je nak ketuk kpale org.. pastu aku tak suke dia sbb dia mcm bossy.. bkn laa mcm boss yg suke arah2 org.. dia dgn care yg lembut tp bossy.. dia punye ayat kalo nak mintak tlg tu mcm mengarah jek.. aku mmg pantang kalo kene nih sbenanye.. mak ayah aku ajar soh ckp plisss kalo nk mintak tlg..

cth dulu.. dia nak soh aku bawak dia jln2 kat spore.. 'u must take me there!'.. waahh...tade pilihan ni.. aku kene gak bawak dia.. pastu2.. eh sronok plak mengumpat.. da la lately ni aku rajin je menghapdet kan.. ok sambung..

pastu aritu dia ade ckp nak gi mesia.. then kuar la ayat dia aku kene gak bawak dia jln2.. aku pon da mcm err... ok.. we'll see.. tibe2 smlm dia ckp dia da buat visa utk pegi mesia.. dia ckp nak pegi time good friday(2 april 2010) nnt.. time tu spore cuti.. aku dah mcm.. eh ehh.. tade plak dia tanye aku free ke tak.. da ade plan ke tak.. laju je dia wat plan utk aku dan aku must ikot.. heh seb bek dia tak bli tiket lg.. soo tepakse la tuka date len..

mcm td dia ckp tanak pegi mkn lg.. sbb dia nak tunggu pas smayang jumaat.. nnt dia nak mkn sendiri.. aku pon tanye laa.. 'r u sure?'.. pastu dia pk2.. pastu dia ckp 'ok.. u buy me something'.. aikk.. nape aku nak kene blikan something utk dia plak? rupenye dia nak mintak tlg aku tapaukan.. haa camtu laa ayat2 dia yg slalu buat ko tade choice.. eh tensen plak..

pastu.. perenggan seterusnye.. td time lunch.. kat expo ade byk expo2.. ramai gile org.. slalu tak la ramai sgt.. soo fud kod pon da penuh.. nak cari tmpt duduk pon susah.. aku ngan dia nih gi bratur bli mknan.. man gi cari tmpt.. then jumpe tmpt kat luar.. pastu time duduk tu.. dia komplen.. ckp nape dok luar? nape tak dok dlm.. kalo dlm ade aircond.. luar ni panas.. ewah2.. tuan puteri panas ye? igt dia sorg je panas.. igt org suke2 ke nak dok luar.. da la share meja ngan org len td.. heh lantak ko laa.. to man - if u read this.. btol woo dia ckp camtu.. aku tak sempat nak cite kat ko td.. hahaha

pastu dia ni plak suke sgt nak btol kan pronunciation org.. asal salah sebut laju je dia nak btol kan.. penah skali tu.. aku tekan lift.. then kuar huruf c.. soo aku ckp laa.. 'cmon.. c'.. tros dia nak btol kan.. 'its not see.. its **shi'(name dia dirahsiakan.. nnt dia gugel name dia.. tejumpe plak kan.. dia igt aku salah sebut name dia.. ceehh.. pastu aku ckp la.. 'its c'.. sambil menunjuk kepade huruf kat lift tu.. tros dia senyap mcm ni :|..

smalam plak.. tgh lunch.. kat fud kod tu name dia teh tarik.. dia tanye aku.. teh tarik tu ape.. so aku ckp laa.. pulling tea something like det la kan.. heheh then dia pon 'oooo.. its tea.. teaa'.. dgn care nak ajar aku sebut teh btol2.. aku ckp teh.. dia btol kan lg.. 'teaa'.. sambil lidah mengenai gigi hadapan yee.. aku agak geram sambil bekate.. 'yes tea.. but for us we called it teh laaaaa'.. aihh geram2.. byk lg sbenanye mende yg dia btol kan.. penah je aku sound.. takle la nak expect sumeorg ckp sebiji mcm dia kan.. kalo soh derang ckp mlayu pon pelik2 gak bunyi nye.. asal kite paham.. tade plak kite nak soh derang sebut btol2 kan..

uishh rancak mengumpat.. padahal dia dok seblah aku je nih.. tape.. dia bz..

pastu ape lg nih.. aku agak rimas da ni.. dok pk dia soh aku bawak dia jln2 kat mesia.. nak bawak tu takesah jek.. tade masalah pon.. tp kalo nak arah2 org.. mmg aku tak suke.. dia nak blk india hujung april.. soo kene bwk dia be4 dia blk laa.. agak2 kalo aku buat2 bz je tiap2 minggu sampai dia nk blk nnt kejam tak? hohohoho

eh mlm ni nak blk mesia dah.. satu ape tak pack lg.. seb bek flight kol 1135pm.. wuu wuu sekejap gile rase da ari jumaat.. padahal aritu rasenye baru je gi jln2 kat ipoh.. gi wedding kat kajang..

break---

tibe2 minah di dtg kat aku.. sbbnye aku taip entry ni kat notepad.. then dia tanye.. 'what is that?'.. aku da mcm.. errr.. aaa.. this in entry.. hahah for blog.. seb bek dia tak tanye ape blog aku kan.. pastu dia ckp.. 'come.. we play foosball'.. aku pon.. tiade pilihan.. soo jom je la.. puas ati dpt kalahkan dia 2 game td.. hahah

td kat expo sempat borong coklat.. toblerone yg satu paket ade 3 panjang.. 5 paket for 10dollar.. murah tak oi?? ade lg 2 paket coklat len aku bli.. each for 10dollar gak.. hohoho.. mari bg org2 mesia gemok!!!..

ok cukop laa.. tak penah2 aku ngumpat kat blog canih.. eh ke penah? kalo penah.. kire jarang la kan kalo sampai da tak igt tu.. cukop laa skit.. satgi nak blk mesia naik flight.. da la ujan lebat kat luar tu.. haishh.. tamo sambong dah..



babai spore...



helloooo mesia \(^___^)/

3 comments:

  1. sape weh? aku kenal ke?

    haha..aku pon bole terjoin umpatan ko..

    ReplyDelete
  2. shy - haha mari2.. skali skale kan.. malangnye ko tak kenal laa shy.. dia baru join.. utk yg upgrade 10g punye part..

    ReplyDelete
  3. hahah aku dh lama tak ngumpat kat blog mcm adenye encik mahmud dulu2..skang dah malas, blog pon dah solex.

    kalau aku jadi ko aku takmo kawan ngan dia.. Y_Y

    ReplyDelete