Lilypie Third Birthday tickers

y.e.a.y~n.e.x.t.w.e.e.k~c.u.t.i

Saturday, March 27, 2010

2 3 ari lepas susah btol aku nak lelap mlm sbb time2 nak tdo laa batuk dtg.. mlm td.. puas gile aku tdo.. lg puas bile arini bgn tdo nak dkt kol 1pm... fuhh... sembap2 la jugak mate td..

dlm kol 5pm kuar gi expo plak.. ade crocs sale.. igt nak bli gak seketul utk aku.. tp tade yg menarik.. tp da alang2 sampai.. takkan tak bli pape kan.. soo.. aku bli la ni..


crocs batman.. utk amirin..

wuuu tak saba nak tgk amirin pakai.. tp kasut ni mcm besar jek utk dia.. size kecik lg da abih.. tape.. biar besar.. jgn kecik..

pastu da sudah bli.. rasenye dlm stengah jam je kot gi expo.. then tros blk bedok.. sampai.. relek2 jap.. pastu kuar blk.. gi city hall.. da janji ngan aiza n sharul nak mkn kat situ.. janji kol 630pm kat sane.. tp rasenye kol 630pm baru aku n man gerak kot.. hehe normal la tu lambat kan.. kitorg gi mkn kat satu kedai nasi padang ni.. order lauk2.. kitorg order siput sedut masak kicap.. tp dpt masak blackpepper.. pastu pedas gile.. then order ikan bawal grg.. mcm letak kuah air asam.. tp dpt mcm masak kicap.. tp rase yg tahpape.. yg pasti tak sedap.. heh..

pastu pi jln2 kat clarke quay.. tgk nite life kat sane.. aihhh.. dah gi jln2 tak bawak camera plak.. nampaknye kene gi lg nih.. then da jln2.. lepak2.. kami pon pulang.. sampai umah dlm kol 1030pm..

esok ahad kan.. arini rase mcm nak tdo lambat2.. nak relek2.. bace novel ke.. wat sudoku ke.. owh aritu rabu lepas aku bli buku sudoku.. pastu eksyen laa kan.. bli yg advanced punye level.. fuhh.. awal2 buat je da 2 3 puzzle salah.. rase mcm nak givap jek.. tp now da reti skit.. pastu ari jumaat plak aku bli lg 2 novel.. satu sophie kinsella buku lame yg aku tak bace lg.. saje bli nak wat collection.. then satu lg buku 'the last song'.. org jual tu ckp nnt nak kuar muvie.. soo aku pon bli je laa.. niat asal nak bli 'dear john'.. tp da abih plak..

pastu yg tamak nye.. skang aku tgh pinjam novel aiza.. novel tu pon tekial2 bace.. da tambah lg 2 novel + 1 sudoku.. pastu time nak tdo mcm tatau nak pilih mane satu.. rase mcm nak layan novel.. tp nak men sudoku gak.. haloba btol.. tp novel2 ni aku rase mmg stock 2 3 bln gak aa.. sbb aku bkn jenis gile buku yg ngadap sehari bole tros abih.. aku suke bace skit2.. kalo kat sini bace time dlm train ke.. time nak tunggu flight.. atas flight.. sabtu ahad bace lg skit2..

yeayy next week aku keje sampai ari rabu jek.. :D amek cuti dr kamis sampai la isnin depan.. lgpon kat spore jumaat ni cuti.. sbb good friday.. tak sabanye nak cuti lame2.. nape cuti lame2?? hehehe.. tu nnt punye cite..

pastu tatau nak ending cane.. entry tak menarik sgt.. tp saje nak update..


ermm.. canih je la kot..

babai..

m.i.m.p.i~n.g.e.r.i

Wednesday, March 24, 2010

3 days in a row aku dpt mimpi ngeri.. wohh.. apekah?

ahad mlm isnin aritu..

aku ringkaskan cite la.. malas nak cite details.. aku mimpi tenampak lelaki2 yg mengerumuni sorg laki.. laki yg tgh2 tu mcm tgh kene sekse.. mcm kene tikam2.. mcm tgh kene bunuh aa.. mcm ajaran sesat nye acare.. pastu something happen.. sampai mak aku pengsan.. aku nangis2 kejut mak soh bgn.. dialog aku paling igt.. "makk.. bgn makk.. (sambil nangis2 nih).. makk.. mak pengsan je kan?".. walopon tgh nangis beria.. tp mcm lega skit sbb tau mak aku pengsan jek..

isnin mlm slase plak..

aku mimpi.. parents aku gi aturkan aku kawen ngan sorg laki ni.. yg derang pon tak penah jumpe laki tu.. just diskas parents to parents jek.. aku tatau cemane aku leh pasrah.. mase tu kat kenduri blah laki.. aku jln menuju ke laki tu.. sampai kat dia.. salam n ciom tangan.. pastu aku dgn sgt tak rela hati jln pegang tangan dia.. tu pon pegang ujung2 jari jek.. pastu terase mcm laki tu something wrong somewhere.. da setel2 kenduri.. aku gi kat mak aku.. "makk.. :(".. aku ckp tu jek.. pastu mak aku jawab.. "ye.. mak tau.. da tesilap ni.. patutnye tgk dulu laki tu sape.. cemane nak buat ni?".. pastu aku dah tak kire.. kpale otakk aku mmg pk nak lari jek.. time family aku nak blk.. aku pon lari ikot derang blk..

kemudian slase mlm rabu..

dlm mimpi tu.. aku tau kat kg aku tu.. ade sorg penjenayah yg dikehendaki.. polis da merate2 tmpt tgh cari dia.. tibe2 mase aku masok umah.. laki tu ade kat umah aku.. time tu ade kakak aku n adik aku yg laki tu kat umah.. tp derang tatau laki tu jahat.. aku plak tak terkate.. tibe2 laki tu ajak adik aku naik atas umah.. aku pandang jek.. pastu org tu da naik atas jek.. tros aku lari luar umah.. tanye jiran mane polis.. pastu aku jerit panggil polis sekuat hati.. serius punye sekuat ati.. pastu laki jahat tu da lari kat atas bukit.. pastu ade 2 org polis gi kejar.. pastu dpt jatuhkan dia.. then tros tembak.. fuhh.. tros mati.. n kalo tak salah.. laki tu da sempat bunuh adik aku gak..

ini mlm..

huiii.. tlg laa dpt mimpi indah.. da laa aku susah nak lelap dek kerane batok degil yg tak ilang2 lg.. da dpt lelap.. mimpi ngeri plak..

smlm ke bile tah.. aku tgk status sorg member aku kat fb.. 'mimpi ngeri'.. hoh.. musim ke ape ni??

a.w.a.t~c.a.m.t.u?

Monday, March 22, 2010

dr ahad minggu lepas.. bawak ke isnin.. sampai ke ahad aritu.. arini da isnin blk.. tak ilang2 gak batok.. seigt aku laa.. aku mmg jarang kene demam.. alhamdulillahhh sgtlah utk tu.. tp kalo skali kene.. sminggu blom tentu baik... soo mcm skang ni.. batok da sminggu da ilang2 gak.. ari kamis aritu kot aku bli ubat batok cap ibu anak.. pastu blk mesia jumaat mlm tu bli breacol plak.. pastu sokk nye mak aku soh mkn ubat klinik plak.. tak jugak ilang2.. penat wehh batok lame2 nih.. suare garau jek.. aku reendu kan suare aku.. uhukk uhukk..

kalo aku da geram sgt.. mcm ari sabtu aritu.. aku tibai gak minom air coke.. then arini plak.. lepas dinner.. bli eskem vanilla mekdi lg.. fuuhhh.. puas ati.. satgi nak tdo aku mkn ubat batok byk2.. huh..

ermm lg apa mau cerita? aku tgh nak menanamkan sifat rajin mengupdate nih.. kalo aku dok kat main opis.. senang skit nak update.. sbb ade komputer sendiri.. kalo kat client.. nak kene ikot turn plak gune laptop.. ade 4 laptop utk wat keje.. 1 jek yg ade intenet.. tu pon kelajuan tahap siput..

haa haa.. br igt..

previous entry.. mase aku update kat boarding room tu.. aku tepandang sesuatu kat tepi pc tu.. nahhh..

sile bace sendiri..

yg aku musykil ni.. slalu kalo da cucuk plug.. then switch on kat mende yg timbul tu kan.. awat dia punya arrow ke bawah plak?

l.a.p.o.r.a.n~d.r~a.i.r.p.o.r.t

Friday, March 19, 2010

telebih rajin plak bile sehari update 2 kali kan? tp nak wat cane.. skang aku kat airport sorg2.. kat boarding room.. tatau nak watpe.. bile ade kemudahan intenet free.. belek2 fb tp tade ape2 yg menarik.. soo laju je tangan menaip2 kat
sini..

td aku dinner beger king.. tgh mkn tu.. ade sorg laki ni ngan dulang kat tangan.. sambil tekebil2 cari tmpt duduk.. so aku tunjuk jari telunjuk kat dia.. terjemahan = sorg je ke?? .. then dia angguk.. soo aku tunjuk la seat depan aku.. ajak dia dok same.. sian plak tgk bediri lame2.. sambil mkn tu.. aku yg mengorak langkah dulu.. tanye dia dr mane.. u know what he said? 'im from france..'.. wuuuu.. tp muke asia jek.. size badan pon mmg asia nye size.. hidung tak mancung pon.. pastu aku mcm tekejut laa.. pastu dia sambung.. tp dia punye origin is vietnam.. tp since kecik dia da dok france.. now keje kat spore.. cikgu kat language skol.. ajar france la of cos.. dia blk france once for 2 years.. umaangg aih.. tak sanggup aku kalo lame2 camtu.. mamat ni br blk holiday dr jakarta.. dia gi sensorg jek.. eh skang br abih cuti skola kan? haa tu psl la dia gi holiday.. sbb dia cikgu kan.. cuti skola gi la jln2.. tp sorg2 mcm kurang best jek.. tp mebe dia da bese kot..

pastu borak2.. aku ckp aku dr mesia.. then dia ckp.. 'owhh i like mesia..i like the weather..'.. dia penah gi kl.. penang.. haa kan bagus.. puji negare org skit.. kalo kat sini.. bukan nak kate sume laa.. tp almost laa.. sbb aku da slalu kene.. kalo naik cab tu.. kadang2 saje je aku bgtau aku dr mesia.. nak tgk respon derang cemane kan.. n 98% respon mesti canih.. 'owhh sini bagus.. tak mcm mesia..'.. 'sini senang.. kalo kat mesia susah skit kan?'.. dan 'eh mesia takot eh.. byk jenayah'.. aku ckp laa.. 'bahaye kat mane2 pon ade..'.. nnt dia jawab.. 'haa btol.. tp kat mesia tu mmg bahaye.. menakotkan..'.. huhh..

penah gak skali tu.. driver cab tu ckp..

'kalo kat sini.. customer always right..'
'eh.. kat mesia pon camtu bang.. same laa..'
'eh tp kat sini lg bagus.. kite bla bla bla..'

aku da tak igt ape dia ckp.. mesti nak lebih jee.. bagus tu bagus la kan.. berbangge dgn negare sendiri.. tp kalo asyik merendah2 kan negare org.. tak best aaa kan.. kalo aku rajin layan.. aku lawan blk.. dtg mud malas.. mmg buat tatau jek.. lantak ko laa nak ckp ape kan..

ermm ape lg nak cite sambil mengisi mase ni.. wohh kapai tebang da sampai.. sat lagi da bole naik la nih.. kalo camtu wa chow dulu la beb..

have a nice wiken everybadehh..

m.a.r.i~m.e.n.g.u.m.p.a.t

pg aku dimulekan dgn prasaan yg agak emo..

sampai opis jek.. mouse tibe2 takle gune.. mcm tak detek.. pastu da restart pc sebyk 2 kali.. 1st time.. after login.. tros hang.. then restart lg.. tibe2 takle nak login plak.. takle connect ngan domain ke ape tah.. pastu kene raise tiket la ape la.. time tu la plak ade keje.. nak kene cpat plak.. haish.. dgn system yg sgt selooooww..

pastu dgn batok yg sampai ke arini tak baik2 lg.. serius da mluat.. mlm td 3 kali mkn ubat.. then siap minom air zam2.. pastu sapu lg minyak cap kapak kat tekak.. kat hidong.. tak jugak baik2.. penat wehhhh...

pastu emo lg dgn sorg rakan sekumpulan ( harus tulih bahase malaysia).. dia dr india.. jgn laa dia jumpe blog aku.. pastu mintak sape2 translate kat dia.. sia2 dia tau aku ngumpat nih.. huhu

haa yg minah ni plak.. smlm awal2 lg da bg aku panas.. tgh aku wat keje.. tibe2 kene ketuk kpale.. tgk2 dia sengih je kat blakang.. eh eh.. suke2 ati je nak ketuk kpale org.. pastu aku tak suke dia sbb dia mcm bossy.. bkn laa mcm boss yg suke arah2 org.. dia dgn care yg lembut tp bossy.. dia punye ayat kalo nak mintak tlg tu mcm mengarah jek.. aku mmg pantang kalo kene nih sbenanye.. mak ayah aku ajar soh ckp plisss kalo nk mintak tlg..

cth dulu.. dia nak soh aku bawak dia jln2 kat spore.. 'u must take me there!'.. waahh...tade pilihan ni.. aku kene gak bawak dia.. pastu2.. eh sronok plak mengumpat.. da la lately ni aku rajin je menghapdet kan.. ok sambung..

pastu aritu dia ade ckp nak gi mesia.. then kuar la ayat dia aku kene gak bawak dia jln2.. aku pon da mcm err... ok.. we'll see.. tibe2 smlm dia ckp dia da buat visa utk pegi mesia.. dia ckp nak pegi time good friday(2 april 2010) nnt.. time tu spore cuti.. aku dah mcm.. eh ehh.. tade plak dia tanye aku free ke tak.. da ade plan ke tak.. laju je dia wat plan utk aku dan aku must ikot.. heh seb bek dia tak bli tiket lg.. soo tepakse la tuka date len..

mcm td dia ckp tanak pegi mkn lg.. sbb dia nak tunggu pas smayang jumaat.. nnt dia nak mkn sendiri.. aku pon tanye laa.. 'r u sure?'.. pastu dia pk2.. pastu dia ckp 'ok.. u buy me something'.. aikk.. nape aku nak kene blikan something utk dia plak? rupenye dia nak mintak tlg aku tapaukan.. haa camtu laa ayat2 dia yg slalu buat ko tade choice.. eh tensen plak..

pastu.. perenggan seterusnye.. td time lunch.. kat expo ade byk expo2.. ramai gile org.. slalu tak la ramai sgt.. soo fud kod pon da penuh.. nak cari tmpt duduk pon susah.. aku ngan dia nih gi bratur bli mknan.. man gi cari tmpt.. then jumpe tmpt kat luar.. pastu time duduk tu.. dia komplen.. ckp nape dok luar? nape tak dok dlm.. kalo dlm ade aircond.. luar ni panas.. ewah2.. tuan puteri panas ye? igt dia sorg je panas.. igt org suke2 ke nak dok luar.. da la share meja ngan org len td.. heh lantak ko laa.. to man - if u read this.. btol woo dia ckp camtu.. aku tak sempat nak cite kat ko td.. hahaha

pastu dia ni plak suke sgt nak btol kan pronunciation org.. asal salah sebut laju je dia nak btol kan.. penah skali tu.. aku tekan lift.. then kuar huruf c.. soo aku ckp laa.. 'cmon.. c'.. tros dia nak btol kan.. 'its not see.. its **shi'(name dia dirahsiakan.. nnt dia gugel name dia.. tejumpe plak kan.. dia igt aku salah sebut name dia.. ceehh.. pastu aku ckp la.. 'its c'.. sambil menunjuk kepade huruf kat lift tu.. tros dia senyap mcm ni :|..

smalam plak.. tgh lunch.. kat fud kod tu name dia teh tarik.. dia tanye aku.. teh tarik tu ape.. so aku ckp laa.. pulling tea something like det la kan.. heheh then dia pon 'oooo.. its tea.. teaa'.. dgn care nak ajar aku sebut teh btol2.. aku ckp teh.. dia btol kan lg.. 'teaa'.. sambil lidah mengenai gigi hadapan yee.. aku agak geram sambil bekate.. 'yes tea.. but for us we called it teh laaaaa'.. aihh geram2.. byk lg sbenanye mende yg dia btol kan.. penah je aku sound.. takle la nak expect sumeorg ckp sebiji mcm dia kan.. kalo soh derang ckp mlayu pon pelik2 gak bunyi nye.. asal kite paham.. tade plak kite nak soh derang sebut btol2 kan..

uishh rancak mengumpat.. padahal dia dok seblah aku je nih.. tape.. dia bz..

pastu ape lg nih.. aku agak rimas da ni.. dok pk dia soh aku bawak dia jln2 kat mesia.. nak bawak tu takesah jek.. tade masalah pon.. tp kalo nak arah2 org.. mmg aku tak suke.. dia nak blk india hujung april.. soo kene bwk dia be4 dia blk laa.. agak2 kalo aku buat2 bz je tiap2 minggu sampai dia nk blk nnt kejam tak? hohohoho

eh mlm ni nak blk mesia dah.. satu ape tak pack lg.. seb bek flight kol 1135pm.. wuu wuu sekejap gile rase da ari jumaat.. padahal aritu rasenye baru je gi jln2 kat ipoh.. gi wedding kat kajang..

break---

tibe2 minah di dtg kat aku.. sbbnye aku taip entry ni kat notepad.. then dia tanye.. 'what is that?'.. aku da mcm.. errr.. aaa.. this in entry.. hahah for blog.. seb bek dia tak tanye ape blog aku kan.. pastu dia ckp.. 'come.. we play foosball'.. aku pon.. tiade pilihan.. soo jom je la.. puas ati dpt kalahkan dia 2 game td.. hahah

td kat expo sempat borong coklat.. toblerone yg satu paket ade 3 panjang.. 5 paket for 10dollar.. murah tak oi?? ade lg 2 paket coklat len aku bli.. each for 10dollar gak.. hohoho.. mari bg org2 mesia gemok!!!..

ok cukop laa.. tak penah2 aku ngumpat kat blog canih.. eh ke penah? kalo penah.. kire jarang la kan kalo sampai da tak igt tu.. cukop laa skit.. satgi nak blk mesia naik flight.. da la ujan lebat kat luar tu.. haishh.. tamo sambong dah..



babai spore...



helloooo mesia \(^___^)/

m.a.t.e.k.u~s.a.k.i.t~p.l.a.k

Thursday, March 18, 2010

aaa lepas satu.. satu lg penyakit dtg..

ahad da sakit tekak.. isnin demam + batuk..

slase and rabu batuk.. demam da tade..

kamis plak.. still batuk.. mlm td agak terok gak.. sampai susah nak lelap.. then pg2 lg da tambah lg satu penyakit..

turun2 bas je.. mase nak gi kat mrt station tu.. tibe2 terase mcm ade bende masok mate.. igtkan habuk bese2 jek.. pastu aku kelip2 mate... lg sakit.. rase mcm ade batu kecik.. teselit kat kelopak mate blah atas.. da belek2 kat cermin tp tak nampak ape..

pastu aku tonyoh2.. lg sakit plak tu.. berair and bekerut je muke tahan sakit ni.. sampai2 je opis td.. tros gi toilet.. try letak kat air.. igtkan da kuar dah.. tp mcm ade lg jek..

batu kecik tu mcm menyorok kat blah dlm2 mate.. soo everytime aku kelip mate or gerak2 bebola mate tu.. mmg laa sakit.. cemane nak wat ni?? adehh adeh.. sakett woo.. takot kang kene infection len plak.. aaaaa..

tekak gatal.. batuk sampai rase nak muntah.. plus sakit mate plak..

nicee~~~~

pastu kan.. aku kan da start batuk dr isnin.. baru mlm td.. time susah nak lelap tu.. baruuuu aku tepk.. apsal aku tak bli ubat batok aa? apsal aku tak tepk langsong ni? mlm td pon.. da sekse sgt.. aku bgn gi minom air suam jek.. aku rase tu salah satu care nak bg ilang batuk.. aku tak pk pon makan ubat tu lg bagus.. haihh~~ bijokk..

cemane ngan mate ni?? aauuuuwwww..

selingan..

congrats to lisa yg telah slamat menjadi isteri kepade encek eddy.. smoge berkekalan sampai ke anak cucu.. bahagia slalu..

doakan aku ye PUAN lisa.. hehehe

a.l.l~o.u.t~p.u.n.y.e~w.i.k.e.n

Tuesday, March 16, 2010

wiken aritu adelah wiken yg best.. walopon sgt pack.. sgt memenatkan.. tp puas ati.. hehehe

ceritenye bermule mcm nih..

jumaat mlm.. flight dr spore to kl kol 1135pm.. sampai kl dlm kol 1245 gak kot.. bese laa nek airasia.. delay is normal.. then suppose nak tros grak gi ipoh.. tp tak jd.. soo tdo dulu.. sok pg br gerak..

dlm kol 530am da bgn n siap2.. kol 6 lebih da bertolak dr sk.. tp br je sampai kat area nak dkt desa waterpark tu.. tibe2 teigt ade barang yg pengantin pesan tetinggal.. tepakse laa patah blk.. soo dlm kol 7 sampai sk blk.. then da alang2 lambat tu.. kitorg pon singgah laa bekpes kat mekdi equine tu jap.. dlm 730am baru gerak..

kol 10am rasenye sampai ipoh.. then straight gi dewan tmpt kenduri reha n aro.. kitorg kene gi anta banting..

ni la rupe bantingnye..

soo after da tlg pasangkan banting ( aku tlg tgk je actually).. then reha anta aku gi homestay pompuan.. mase tu blom kol 11 lg rasenye.. sampai2 jek.. derang sume da besiap.. sume siap cpat2 sbb lapa.. huhu.. so aku pon klam kabut la jugak siap..

@homestay, ala2 gamba raye plak..

then bekumpul kat homestay laki plak.. tunggu lelaki besiap lg lame dr tunggu pompuan besiap.. huhh sampai la kol 1230 lebih rasenye.. baru gerak.. sampai dewan.. elok2 je timing ngan pengantin sampai.. soo lepas da mkn2.. relek2 sambil tunggu turn nak amek gamba ngan aro n reha..

aimi, m.e, azie, maria & ina

besame pengantin..

lame la jugak dok kat situ.. sampai nak dkt kol 3.. then derang ajak gi ikot pengantin wat outdoor photoshoot.. tp blk homestay dulu.. mandi n tuka baju.. kol 4 lebih br gerak gi taman dr.. kitorg gi amek gamba kat taman jepun.. lawa gak tmpt tu.. mmg rase mcm kat jepun.. walopon aku tak penah gi jepun.. hehehe..

m.e & meneh @ taman jepun

lg pemandangan kat taman jepun, ipoh

then elok je sudah amek2 gamba.. hujan pon turun.. so kitorg pon blk la ke homestay blk utk relek2.. kol 830pm gerak gi umah reha plak.. ade acare potong pulut.. so sampai2.. dinner jap.. then lepak2 sampai kol 10 lebih kot.. bertolak la kitorg blk ke kl.. tp singgah batu gajah umah meneh jap.. dia nak amek barang.. cincai2 dlm kol 230am kot br sampai sk..

m.e & reha.. be4 acare potong pulut kuning..

esok nye plak.. kol 1030 camtu da bgn.. siap2 utk pegi wedding ajis n maya plak.. kene pegi awal sbb teman pengapit.. heheh

so mule2 pegi kat tmpt pengantin besiap.. kat area bangi rasenye.. sampai sane pon pengantin still besiap lg.. patutnye kol 1230 bajet nak sampai kajang.. tp rasenye 1230 br gerak dr bangi.. sampai kajang dlm kol 1 laa.. pastu acare mkn2.. n borak2.. pastu ade pemintaan dr ajis.. soh kitorg stay sampai ptg.. ajak join outdoor photoshoot lg.. patutnye kol 4 nak gerak.. tp last2 kol 5 kot br gerak dr kajang..

wat photoshoot kat putrajaya.. kat shangrila hotel kat atas bukit tu.. lawa gak tmpt dia.. rumput cantik je hijau.. tp sayang sbb baru pas ujan.. takle nak golek2 atas rumput.. sbb basah.. then amek2 gamba sampai laa bateri sume camera kong.. dlm kol 715pm gak baru setel.. time ni tekak aku da start gatai2 dah.. dah batuk2 manje dah..

then tros gerak blk sk.. mandi n siap2.. mkn mlm.. n kol 830pm tros gerak gi airport.. flight aku kol 10.05pm.. kat airport br aku terase sgt2 exhausted.. dlm flight mmg tesengguk2 jek.. sampai singapore dlm kol 11 lebih.. mule2 aku bajet nak nek train blk ke bedok.. tp sbb penat sgt n nak cpat sampai.. tros amek cab jek..

esok pg nye.. iaitu isnin.. aku tros msg boss no 2.. bgtau aku demam n kehilangan suare.. nak ckp pon sekse.. tekak rase mcm bengkak sgt.. lalu bercuti lah aku isnin aritu.. badan lemau je rase..

ni lah xtvt aku wiken aritu.. sgt pack.. walopon penat tp best n puas ati..

to

ajis-*-maya



&

aro-*-reha



slamat pengantin baru..

eh rase pelik jek wish kat korg cani.. huhu anyway.. smoge bekekalan hingge ke akhir hayat.. berbahagia sehingge ke anak cucu.. dimurahkan rezeki dan panjang umur.. n yg penting jugak.. doakan aku dpt ikot jejak langkat korg cpat2.. hohoho~~

eh bile aku kire2 blk kan.. utk taun ni.. maksudnye sampai ujung taun ni.. ade laa dlm 10 wedding lg nak kene pegi.. huishh.. tu br utk yg aku da tau jek.. kot2 ade last minit buat suprise jemput.. tatau la plak kan.. tape rakan2.. sile jln dulu..

p/s - aku baru pasan.. tak byk amek gamba kat umah ajis.. alahaii..

eh ade lg nak sambung.. skang ni aku tgh sakit tekak.. n batuk2.. pastu man ckp.. man iaitu hosmet aku kat singapore.. man tu pompuan ek.. jgn tekejut plak.. haa sambung blk ape man nak ckp.. dia bg petua kat aku.. petua utk ilangkan sakit tekak adelah.. mkn aiskrim vanilla.. siap specific plak tu.. perise vanilla okei.. aku pon terus tepengaruh.. lepas dinner td ajak man singgah mekdi.. bli aiskrim.. time mkn tu mmg ilang sekejap batuk aku.. wahh mcm bekesan.. tp da sampai umah ni.. da start batok blk.. jgn mlm ni takle tdo plak sudah lah..

man.. petua ko ni bia btol man...

b.b.q~@~p.a.s.i.r~r.i.s

Wednesday, March 10, 2010

seperti yg di cite in my previous entry.. sabtu lepas (6/3/2010).. kami org2 yg merantau dr mesia buat bbq party kat pasir ris park, singapore.. tetamu ade 15org.. gadis2 adelah aku, aiza, man, noril, ija, ain, padmini, baanu and sumathi.. jejake plak adelah shahrul(pengerusi), nik, wan, din, joshua andjeeva..majlis start kol 5pm.. tp aku n beberape org lg sampai lambat.. sbb kol 5 masih bermalasan dirumah..

nak wat bbq kat sini sgt senang.. sbb kat area2 tepi laut ni da ade port2 utk wat bbq.. kite just kene book je tmpt tu.. book pon thru kiosk.. just pilih date.. availability of the tmpt utk bbq..

then mule2 plan utk siap kan sume bahan2 sendiri.. means gi pasar, bli bahan2 mentah n marinate sendiri.. tp ade satu website ni.. sgt menyenangkan.. da siap package utk bape2 org.. or kite leh customize sendiri ape yg kite nak.. then bahan2 tu siap bole delivery sampai ke tmpt bbq.. tp kene book awal laa.. arang ke.. besi ke.. kotak ais.. sume laa ade.. senang cite barang2 utk wat bbq sume disediakan.. kalo nak pakai assistant pon bole.. yg penting baya jek.. heheh

utk 15org.. mknan lebih kuang.. ciken wing sorg 4 ketul.. drumlet tak sure bape ketol sorg sbb da tak larat nak mkn.. lamb 2 ketol.. udang 2 cucuk.. sotong tak igt.. sosej lg.. ade garlic bread lg.. jagung lg.. pastu ade yg tlg masakkan mihun grg.. ade buah2.. uish... mknan byk gile lebih.. utk sume2 nih.. sorg kene baya dlm sgd24.. kire ok la tu.. ayam mmg puas ati.. dia nye marinate mmg sedap.. lamb pon sedap.. udang ok je laa.. sotong rase pelik skit.. jagung aku tak sempat nak mkn.. mmg da full sgt.. keras gile perot.. rase mcm nak pecah jek..

soo soo.. overall.. sonok laa jugak dpt gather ngan org2 dr mesia kat sini.. at least dpt tambah kawan2.. tak lame lg.. ade beberape org da nak blk mesia.. wuwuwu.. ni yg buat aku rase nak blk.. tp nak kumpul duit dulu.. tp rase nak blk.. tp duit tak cukop byk lg.. behtu camno??

ni adelah hasil tangkapan gamba mase mlm tu.. sgt rugi sbb aku sampai da gelap.. kawasan park tu sgt cantik.. bile mlm tak nampak sgt dah.. tape... next time bole gi lg.. kat situ pon bole men beskal n rollerblade gak.. santai2 tepi pantai pon menarik..





and lastly.. gamba ahli2 bbq.. tp ade sorg da blk sbb umah dia jauh..


looking foward for our next plan.. wuhuu..

b.g.n~l.a.m.b.a.t~o.h

Tuesday, March 9, 2010

pukol 6am.. da bukak mate.. tp rasenye mcm dlm mimpi jek..

soo pejam blk mate..

siap mimpi2 indah lg..

pastu bukak blk mate.. cpat2 tgk jam..

pukol 9!!!..

masok keje kol bape beb?? masok keje kol 9 la beb..
gile cuak.. klam kabut2 mandi n siap2 sepantas yg bole.. seb bek laa arini aku kene gi main opis.. dekat jek.. kol 10 da sampai opis.. huhuhu

slalunye jam kat umah tu.. every hour akan kuar lagu.. slalunye aku akan tesedar bile dgr lagu tu.. tp arini mmg tak sedar langsong.. ohoho nak kate smlm tdo lambat.. tade la lambat pon.. normal jek.. ontah..

aku nak cpat2 gi keje.. nak cpat2 blk keje.. nak cpat2 tdo.. nak cpat2 bgn blk.. pastu nak cpat2 sampai ari jumaat.. nak balekk!! nak balekk!! tak sabanyee.. blk nnt pon da full ngan aktvt.. sabtu kat ipoh sempena kawen reha& aro.. ahad plak gi kajang sempena kawen ajis&maya.. laju je member2 kawen.. mcm belumbe2 plak derang ni..

dulu2 pressure sbb satu2 member skola kawen.. ade laa dlm 5kilo pressure.. pastu da masok keje.. kawan ngan rakan2 yg tidak sebaye.. iaitu lebih mude staun or 2 taun.. mule2 relek2 jek.. tolak 3kilo tekanan.. sbb derang mude2.. so i pon terase mude.. hahah tp skang yg mude2 ni pon da sebok nak kawen.. siap da ade anak plak tu.. aihh.. tambah lg 8kilo pressure.. tape2.. saba ye hati.. sume da ditentukan.. :)

last week aku tak blk mesia.. sbb kitorg organize bbq kat sini.. fun la jugak.. yg join dlm 15org.. sume2 pekeje kampeni xXx yg dr mesia.. ala2 gathering.. nnt bile rajin aku share pic..

lapo la pulak.. da 1230 ni.. apsal tade sape ajak gi lunch lg.. rajin benorr deme ni bekeje..

9.0./.1.0~p.r.i.n.c.i.p.l.e

Thursday, March 4, 2010

ini ade satu article ke ape tah nak sebut.. saje nak share.. sbenanye mende ni dlm pdf format.. aku takle nak copy.. tp dgn gigih nye atau dlm erti kate lain.. dah tade keje sgt.. aku pon taip satu2 sebijik sejibik mcm pdf tu.. smate2 nak kongsi ngan org2 yg sudi bace..



"What is this principle? 10% of life is made up of what happens to you. 90% of life is decided by how you react.

What does this mean? We really have no control over 10% of what happens to us.

We cannot stop the car from breaking down. The plane will be late arriving, which throws our whole schedule off. A driver may cut us off in traffic.

We have no control over this 10%. The other 90% is different. You determine the other 90%.

How?......By your reaction.

You cannot control a red light, but you can control your reaction. Don't let people fool you; YOU can control how you react.

Let's use an example.

You are eating breakfast with your family. Your daughter knocks over a cup of coffee onto your business shirt. You have no control over what just happened.

What happens next will determined by how you react.

You curse.

You harshly scold you daughter for knocking the cup over. She breaks down in tears. After scolding her, you turn to your spouse and criticize her for placing the cup too close to the edge of the table. A short verbal battle follows. You storm upstairs and change your shirt. Back downstairs, you find your daughter has been too busy crying to finish breakfast and get ready for school. She misses the bus.

Your spouse must leave immediately for work. You rush to the car and drive your daughter to school. Because you are late, you drive 40 miles an hour in a 30 mph speed limit.

After a 15-minute delay and throwing $60 traffic fine away, you arrive at school. Your daughter runs into the building without saying goodbye. After arriving at the office 20 minutes late, you find you forgot your briefcase. Your day has started terrible. As it continues, it seems to get worse and worse. You look forward to coming home.

When you arrive home, you find small wedge in your relationship with your spouse and daughter.

Why?......Because of how you reacted in the morning.

Why did you have a bad day?

A) Did the coffee cause it?
B) Did your daughter cause it?
C) Did the policeman cause it?
D) Did you cause it?

The answer is "D".

You had no control over what happened with the coffee. How you reacted in those 5 seconds is what caused your bad day.

Here is what could have and should have happened.

Coffee splashes over you. Your daughter is about to cry. You gently say, "Its ok honey, you just need to be more careful next time". Grabbing a towel you rush upstairs. After grabbing a new shirt and your briefcase, you come back down in time to look through the window and see your child getting on the bus. She turns and waves. You arrive 5 minutes early and cheerfully greet the staff. Your boss comments on how good the day you are having.

Notice the difference?

Two different scenarios. Both started the same. Both ended different.

Why?

Because of how you REACTED.

You really do not have any control over 10% of what happens. The other 90% was determined by your reaction.

Here are some ways to apply the 90/10 principle. If someone says something negative about you, don't be a sponge. Let the attack roll off like water on glass. You don't have to let the negative comment affect you!

React properly and it will not ruin your day. A wrong reaction could result in losing a friend, being fired, getting stressed out etc.

How do you react if someone cuts you off in traffic? Do you lose your temper? Pound on the steering wheel? A friend of mine had the steering wheel fall off. Do you curse? Does your blood pressure skyrocket? Do you try and bump them?

WHO CARES if you arrive ten seconds later at work? Why let the cars ruin your drive?

Remember the 90/10 principle, and do not worry about it.

You are told you lost your job.

Why lose sleep and get irritated? It will work out. Use your worrying energy and time into finding another job.

The plane is late; it is going to mangle your schedule for the day. Why take outpour frustration on the flight attendant? She has no control over what is going on.

Use your time to study, get to know the other passenger. Why get stressed out? It will just make things worse.

Now you know the 90-10 principle. Apply it and you will be amazed at the results. You will lose nothing if you try it. The 90-10 principle is incredible. Very few know and apply this principle.

The result?

Millions of people are suffering from undeserved stress, trials, problems and heartache. We all must understand and apply the 90/10 principle.

It CAN change your life!!!

Enjoy...."

soo.. to sape2 yg cpat je rase nak marah tu.. try la apply principle ni.. heheh senyum kan lg bagus.. at least dpt la skit wat awet mude.. bukan awek mude okei!!! kalo yg cpat marah2 tu.. ape yg korg dpt? nak tau?? kedut di dahi.. hehe skali skale nak marah tu acceptable la kan..

pade sape2 yg terase ngan article ni.. yg rase panas hati dan telinge..


haipp.. control2..

s.a.b.a.r.r.r

yarobiiii.. ya Allah.. masyaAllah..

sgt menduge kesabaran btol nak wat keje arini..

da la byk mende nak kene buat.. pastu kejap call tanye psl yg ni.. kejap call tanye yg len plak.. otak aku pon da pening.. ngan network plak wat hal.. dah buat modification.. pastu nak test.. baru je login application.. da disconnect.. cemane tu?? tambah lg ngan pc yg seseseseseselooowwwwww..

asyik hang jek.. nak tau ape aku buat sambil tunggu pc ni bekeje?? di samping aku update blog skang.. aku duduk tegak2.. sambil memandang serius ke screen monitor.. lalu aku bezikir dlm hati.. hahaha nak marah tp takle nak watpe.. kalo hempuk pc ni.. aku gak susah.. soo baik la aku bezikir utk menyejuk kan hati.. ade rupe mcm org saiko gak skang ni.. tp pedulik aa..

haihhhhh..

kenape laa org2 opis ni.. slalu nak keje siap cpat.. tp bg system yg da lame.. pastu berat.. pastu nak wat pape keje.. nak bukak ape2 pon da nak dkt 5minit..
kenape?
kenape?
kenape?




eh nak tambah cite skit.. aritu.. dlm awal minggu ni.. sambil2 wat keje dan beborak2 ngan boss n rakan sekerje.. pastu boss aku tanye..

'what is your age?'

then aku soh la dia teke..

kemudian boss teke.. 'you are 24'..

tros aku gelak besar... hahahha

heepppp.. sape brani lawan ckp boss??

e.r.k.k.k.~

Tuesday, March 2, 2010

weh weh.. bosan aa plak..

sejak 2minggu lepas.. terase weekdays yg sgt tade life.. pg kuar gi keje.. mlm sampai umah.. rilek2 jap tdo.. isnin sampai jumaat camtu je la.. sampai nak recall hari2 yg lepas pon susah.. sbb setiap ari pon lebih kuang same jek..

aihh bosan.. bosann..

rase rindu plak ngan life kat mesia.. wuwuwu

td aku kene kejutan budaye.. heheh lepas dinner aku gi singgah satu pasaraye kat sini.. tgk2 barang.. pastu lalu kat tmpt jual2 daging.. tibe2 aku nampak mcm kaki2 binatang.. dan binatang itu adelah pig.. wohh tekejut... sbb jual kaki pig secare terbuke jek.. tp geli jek tgk kaki tu... euuww~~ gedik skit.. hehehe

pastu2.. jln2 lg.. pastu tgk ade satu bekas tu.. mcm ade ayam.. sbb nampak daging yg kaler pink2 mcm daging ayam tu kan.. relek je daging tu terhidang.. haaa skali pandang mcm burung puyuh.. tp tgk blk btol2.. len mcm je kaki dia punye kangkang.. rupenye katak!!.. errkk.. geli gileee... daging katak bogel tehidang.. erkk~~.. 1st time aku tgk..

pastu da ngantok gak ni.. tp more to bosan sbenanye.. tatau nak watpe dah.. keh.. pasni nak update cite menarik2 plak.. hopefully laa..

nite..