Lilypie Third Birthday tickers

g.i.g.i.t.a.n~c.i.n.t.a

Saturday, December 25, 2010

tahukah kamu apa itu gigitan cinta? saya suda kena itu gigitan cinta.. mahu lihat?



naahhh...


lebih kurang enam gigitan cinta disitu..

sabaaarrr bapak2 ibu2.. itu bukan gigitan cinta dr manusia.. itu namenye bed bugss bitesss... atau dlm bahase ibunda nya.. kene gigit pijat.. bukan takat kat situ je.. ade lg hebat..


naahhh...


hodoh btol lengan aku...

in real sbenanye timbul2 mende tu mcm bengkak kene gigit nyamok.. tp dlm gamba tak nampak timbul plak.. aku da kene gigit ngan pijat ni da lame.. ade laa lebih sminggu.. before ni kene kat peha.. kat kaki.. seketul2 jek.. tp kemuncak yg kene trok tu kat lengan tu laa.. besar gilee bengkak dia..

pastu jumaat mlm tu aku ngadu laa kat owner aku ni.. kak ecah.. aku tunjuk je lengan.. dia buat tekejut.. aku ckp laa mcm kene gigit bed bug kot.. dia ckp..

'ehh tadela.. umah akak tade pijat.. ishh tak gatal ke?'
'ehh reen tak pegi klinik ke? bole plak tahan eh..'
'eh akak mmg jage sume.. jemur bantal slimut sume dekat panas2..'
'umah akak tak penah ade pijat.. ishhh kalo reen takot.. akak lg laa..'
'akak mmg jage btol rumah ni.. sume jemur2 dekat panas..'
'tu bukan pijat laa.. kalo pijat bintat2.. ni kene lain ni'
'reen ade alergik ape2 kot.. ehh kalo pijat gigit mesti tak bole tdo laa..'

aku malas nak argue.. tros masok bilik.. da agak da respon dia mcm tu.. sbb dia tu super duper pembersih.. mesti laa takle trime kalo umah dia ade pijat kan..

tp mlm tu lepas dia masok tdo.. tibe2 dtg bilik aku.. dia ckp kalo takle tdo.. tdo kat sofa depan laa dulu.. aku pon mcm tape laa.. tgk laa cemane mlm ni.. risau laa jugak dia tu kan..

esok nye.. dia nampak je aku.. tros tanye cemane.. aku tunjuk laa kat tlinge aku da merah.. kene gigitan yg baru.. aku igt kat tlinge jek.. rupenye kat leher tu byk gile.. yg kat gamba 1st tu sume gigitan yg baru la tu.. pastu tros kak ecah soh bukak cadar sume.. angkat tilam bawak jemur luar.. tp lepas je kitorg masok rumah.. hujan lebat plak.. lari plak angkat masok dlm blk tilam tu.. lepas da angkat tilam..

'haa reen cube kibas2 tu.. check kat tepi2 tilam..'
'haa tade kan.. kalo ade mesti bole nampak punye..'
'ishh tade laa.. umah akak tade laa pijat..'
'takkan laa.. tade laa pijat.. tade pijat ni'

*pok pek pok pek sambil cek2 tilam*

pastu dia angkat cadar aku.. dia kibas2.. tibe2 kuar sekor binatang kaler itam.. agak besar.. aku pon cuak gak aa.. geli.. aku ckp aaa.. 'haaa kak.. tu ape tu kakkk??'.. efek tekejut kene lebih...

cpat2 akak tu bunuh.. pastu dia bau binatang tu..

'haa ni pijat ni.. ni pijat'..

aku dlm hati mmg puas aa.. slagi dia tak nampak pijat depan mate... mmg tanak caye laa kan.. hamekk.. dia sendiri yg bunuh.. dia sendiri yg komfemkn tu pijat.. tros dia amek ridset.. keliling tilam dia spray..

bilik aku nii.. tade katil sbenanye.. just ade kayu mcm kpale katil.. then 2 tilam susun mcm jd katil single.. soo satu tilam da letak luar bilik.. tinggal satu lg tilam atas lantai.. lepas da kemas2 skit.. aku pon kuar.. mlm baru blk.. sampai2 rumah jek.. nak tau ape jd?



naaahhhhh..



hobat gegattt..

setiap penjuru kak ecah letak.. tp kak ecah ckp dia letak kapor barus.. aku tatau laa dia da letak kapor barus dulu.. then letak ubat gegat ke.. or kapos barus dia same maksud ngan ubat gegat.. sbb care dia explain tu mcm ubat gegat tu..

so mlm smlm aku tdo ok laa jugak.. tade tande gigitan baru.. tp sakit pinggang... sbb tilam bawah tu keras mcm tdo atas lantai lapik toto nipis jek.. tp skang ni da letak blk tilam lame.. harap2 da tade laa pijat..

tak sanggup.. gatal tu satu hal.. tp tu bleh handle lg.. yg tak best.. parut tu.. aku nye kulit senang beparut n susah nak ilang.. leceehh!! ni pon ade seketul kat pipi.. tp mmg kontrol je tak usik sgt.. haihhh laa..

s.e.r.b.e~s.a.l.a.h~i~d.i.b.u.a.t.n.y.e

Thursday, December 23, 2010

susah laa ini mcm..

tak penah2 cari aku.. tibe2 call.. nk mintak tlg.. pinjam duit.. ok fine.. bawah rm500.. dgn keadaan aku yg begaji lebih ni.. takat bawah 500 tu ape lah sgt.. tak luak pon duit aku..

bukann... bukan nak riak.. bukan nak kate takat 3 4ratus tu aku bole bg cincai jek..

tp mase call tu.. dia ckp mintak mase 3 4 hari.. nnt dia baya blk.. ok.. fine.. aku takesah pon 3 4 hari.. 3 4 minggu.. or 3 4 bulan.. sbb aku taklaa tedesak sgt nak pakai duit..

sbb pk kawan.. sbb pk da kenal lame.. sbb pk alahh mane dia nak lari pon.. aku bg time tuu jugak..

pastu da lepas 3 4 hari.. aku cek2 akaun.. tak masok2 pon duit.. pastu aku tepk.. eh cemane dia nak transfer.. no akaun aku pon dia tak mintak lg.. kan??

pastu last week aku try anta msg.. tade reply..

baru2 ni pon aku anta lg.. still no reply..

haaa part ni yg aku malas ni.. byk hati aku nak jage tu psl laa aku tak call.. nak msg pon pk 3 4 kali.. jgn laa mcm nak lari2 plak.. kalo takle baya skang.. bgtau je laa.. aku takesah pn.. tp tak suke laa bile msg tak reply.. tros senyap camtu..

aku ni yg serbe salah tau tak.. aku yg rase segan.. at least call laa.. dulu bole je call kan..

iskk.. 3 ratus tu lepas gak nak bli subang wat hantaran nih.. tak pon wat bli deco2 utk bilik pengantin ke.. buat lipat2 kasik kat penanggah nnt ke..

kan?

p.a.n.a.s.s.s.!

Friday, December 10, 2010

aku br je blk dr breakfast td.. sampai2 je tmpt ni.. ade sorg laki dr moe ngan sorg security officer.. aku rase ketua security officer..

tibe2 derang masok tmpt ni.. n laki dr moe tu marah2 uncle pagi.. sbb dia kate uncle pagi tu ckp dia tak follow procedure ape tah.. then bukak pintu.. ckp 'ur job is done here.. please go out'.. woohh..

pastu derang bleh gado2 depan aku.. laki moe tu ckp.. uncle ni ade attitude problem.. tatau nak communicate ngan org.. which aku sannggaaatt setuju..

tp bole plak ade sorg vendor ni.. tlg leraikan.. pastu bawak org moe tu kuar.. then bile vendor ni masok.. dia ckp kat uncle pagi.. 'dont worry.. i will back u up if someone said u hv attitude problem.'.. what???.. siap ckp lg.. u r very nice.. done a very good job.. whatttt???? vendor ni tak penah kene lg kot.. aiiihhhh nak aje aku mencelah td.. aiihhhhh aiiihhh...

aku mmg tatau exact story punce org moe td tibe2 mengamok.. tp ape2 pon.. aku tetap sokong dia.. huh!

kalo uncle tu pangkat paling besar dlm moe pastu nak marah org bawah sbb tak paham procedure.. bole diterime skit laa kot.. tp ni security officer jek... aku tak kate laa dia pangkat paling rendah.. tp the main thing is.. dia mmg tak respek org.. treat org len mcm bodo.. siap nak bukak kertas tunjuk flow procedure tunjuk depan muke lg..

huhhh.. geram..

tp arini aku kene hepi.. sbb mlm ni nak blk mesia.. wuhhuuuuu!! im lovin it!!!

j.a.n.j.i~p.e.l.e.s.u.!

Tuesday, December 7, 2010

aihh..

tgh sakit ati nih..

janji pelesu betol..

dlm bln 7 aritu.. org2 moe kate kitorg kene pindah tmpt baru kat grange road in utk temporary.. dlm 3 4 bln je kat sini.. and ade lg satu team moe kene pindah sini permanent..

tp skang.. team yg satu lg tu da blk ke moe hq kat buona vista.. n aku still kat sini.. n aritu ade sorg pompuan ni ckp kat aku.. derang akan renovate satu bilik kat sini.. utk jd tmpt keje aku permanent.. whatt theee whaaatttt???

benccciii!!!!!!

aku bencii dok sini.. vendor2 len dtg sini kejap2.. sejam 2 jam.. derang blk.. aku skang dr kol 830pg sampai kol 6ptg kat sini.. slalunye sorg2.. imagine.. ade bilik opis.. ko keje sorg2.. betemankan security officer..

aku da tak larat nak mkn kat sini.. menu yg ulang2.. skang ni pon aku slalu gak bekpes sandwich.. lunch pon sandwich..

kenape aku yg kene dok tmpt ni?? :(

benci!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pastu satu lg janji pelesu..

awal2 mase boss aku soh handle satu lg pojek ni.. bunyi cam gempak je buat 2pojek.. padahal keje copy paste jek.. haa boss aku siap warning soh jgn bg contact no aku kat team pojek ni.. dia ckp.. kalo derang dpt no aku.. kejap2 derang call.. soh buat itu ini.. sume pon urgent.. pojek ko je laa yg terpaling urgent kan..

pastu boss aku ckp nak bg simkad.. dr ari petame aku take over kejeni.. sampai skang tak dpt2.. then td boss aku call plak.. dia ckp soh bg no aku kat sorg ni.. n dia kate mmg yg sorg ni je tau.. org len tatau.. dia kate dlm ujung bln br setelkn nak bg satu lg simkad kat aku..

wat de fish laa.. awal2 ckp berapi2.. soh aku keje ikot cut off time laa.. time2 tu je aku leh buat keje utk pojek satu lg laaa.. tu pon kadang2 aku da fleksibel.. ade lari timing.. anta emel awal skit.. siap boss aku call bising sbb aku anta awal.. dia ckp make sure ikot timing.. soo fine.. aku da ikot timing.. tp kadang2 call.. ade ad hoc punye keje.. sbb urgent!! pastu now da kene bg no fon plak.. nnt kang skit2 call.. this is on ad hoc request.. bek tayah ade timing!!!!!!!!!!

aku nak blk aaa canih.. sakit ati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cemane nak apply talent corporation tu??

i.n.i~h.a.r.i~e.m.o

Wednesday, December 1, 2010

aku emo btol laa pg td.. seb bek laa aku tak update pg2 td.. kalo tak.. mesti markah utk budi bahase dpt 0..

kan dulu aku ade cite psl uncle pagi vs uncle mlm kan.. uncle mlm skang da lame tade.. dia da keje kat tmpt len.. ganti aunty plak.. seb bek aunty ni ok skit.. siap smlm bg aku pisang sebiji.. pastu tanye aku bz ke tak.. sbb dia nak cite masalah dia..

aku kan.. tanak laa ckp security officer ni kurang pandai.. atau kalo dlm bahase yg tade budi bahase adelah bodoh.. tp kan.. kalo ikot aku blaja logic.. let say ade 3 guard.. A, B ngan C.. A keje pagi.. B dtg kejap2 je time lunch hour.. C jage mlm.. bile A nak pas keje kat B.. B ckp A bodo.. pastu B pas plak kat C.. C kate B bodo.. pastu C pas kat A.. A ckp C bodo.. jadi adik2.. ape kesimpulan yg kite bole buat disini?? sume bodo laa kan? setuju??

haa.. pg td aku emo ngan uncle pagi ni.. ekceli dr smlm da meluat.. dia punye job scope.. adelah security officer kat sini.. if ade vendor dtg.. dia cek name list.. kalo ade name.. then bg pass.. kalo name tade.. then jgn bg pass.. tu je.. tp dia slalu nak tunjuk terer.. smlm aku nye access permission utk gune tmpt ni expired.. aku tau laa team lead aku da anta form utk renew.. aku tau laa bende tu still dlm process..

uncle pagi yg berdedikasi tu dgn rajinnye gi call moe.. tanye ade latest name list tak.. then dia pegi ckp.. aku nye expired arini (iaitu smlm).. then dia ckp.. 'if still no new list.. then i shud not let her in right?'.. aku dah mcm.. eh ape ko nak sebok2 tanyekan permission utk aku ni?? kalo aku tade permission pon.. bukan masalah ko kan.. yg pegi mintak2 plak kat moe tu buat ape.. tu keje team lead aku laa nak make sure aku ade permission.. pastu siap lepas letak tepon tu.. dia senyum kat aku ngan muke bangge.. 'see.. they still dont have ur application..'.. pastu aku ckp aku tau laa.. still pending ngan kitorg punye moe person.. bia je laa..

pastu pg2 td sampai.. aku mmg da bajet list baru tak sampai lg.. then uncle tu dgn angkuh nye ckp.. still tak dpt.. soo aku call laa moe ngan team lead aku soh cek.. at least dpt verbal permission dulu.. pastu siap aku da soh dia ckp ngan moe person kitorg.. dia still takmo accept.. dia kate dia tak kenal sape org moe ni.. dia kene cek ngan org yg uruskan tmpt ni gak.. aiiihhhh... pastu aku ckp laa.. bg aku gune jap pc.. sbb pg2 aku mmg ade keje kene setelkan sbelom kol 9.. pon dia tak bg..

weiii.. aku dtg tmpt ni hari2 kot.. dr pg sampai ke ptg.. mmg aku adelah pekeje tetap kt tmpt ni.. org len sume dtg kejap2.. aku je bermastauntin kat sini.. takkan takle tolerate langsong.. tau laa ikot procedure ke.. ikot undang2 ke.. tp takkan takle ikot otak kot?? tiap2 bln mmg da renew.. betaun2 renew.. kalinih lmbt skit sbb team lead aku br blk cuti.. then org yg approve tu plak smlm ade meeting.. tu psl tak sempat submit.. tp da approve.. dia takmo bg gak aku gune laptop tu.. dia nak tunggu jugak latest name list tu.. aaaiiiii... bkn nye dia tak kenal aku.. len laa kalo aku br 1st time dtg sini kan..

pastu plak.. bile name list da sampai.. ade satu page jek.. tmpt aku nak kene wat keje ni ade 2 area.. soo aku dpt tuka satu pass je.. sbb satu lg page tak sampai kan.. itu masalah fax machine.. pastu aku nak sign in utk tmpt lg satu.. pon uncle ni tak bg.. dia kate still tak dpt lg satu page.. @#%#$^%&&*.. aku ckp laa.. form yg kitorg submit tu ade satu je.. utk both area.. soo kalo tak caye.. call laa utk cek.. aku nak cpat buat keje ni.. dia dok sebok nak belek fax tu jugak... kuar masok kuar masok.. ketok sane sini.. aihhh laa... aku mmg da buat bunyi dah.. bile dia da dpt ketas tu.. da tgk btol2 ngan mate dia name aku ade situ.. baru dia ckp..'ok.. u can sign in'...
well done uncle!!

good job!!!

esok naik pangkat!!!!

dia slalu nak tunjuk pandai.. tp ape yg aku nampak.. mcm kebodohan jek.. dia dok belek2 fax machine tu.. tarik kuar tmpt letak paper.. picit sane sini.. pastu bising2 tak dpt ape2 fax.. pastu call moe nak cek2.. padahal org sane tak fax pape pon.. mmg laa tak dpt uncle ooii!!!!

pastu aritu dok sebok2 dia cek ape tah kat application tmpt kitorg sign in.. tibe2 page tu jd blank.. cuak kejap dia.. pastu dia tanye aku cemane nak buat.. sbb da blank.. aku cek2.. rupenye kat bawah punye scroll tu da tolak sampai ke ujung kanan.. blank laaa jdnye.. aku scroll laa blk ke kiri.. pastu dia tekejut.. kagum.. tanye ape aku buat.. haih laa.. tu yg uncle mlm dulu slalu dok bising2.. eksyen nak tunjuk pandai.. tp tak.. ketok2 fax.. kate rosak.. padahal off..

da laa suke ckp mcm air liur tak tertampung.. becakap tu sambil air liur nak meleleh .. yeeekk!!

aku rase.. setat dr arini.. aku serius malas nak bebaik2 ngan uncle ni dah.. lantak ko laa.. buat baik tp takle nak tolerate.. takle nak fleksible.. konon pekerje cemerlang aa.. nak tdo.. tp kaver mcm bace paper.. padahal dok page same tak gerak2 sampai berjam2.. pastu part iklan plak tu.. huh!!

byk lg aku nak ngumpat psl uncle ni.. tp cukop2 laa kot..

enaf.

c.a.n~l.a.a~s.i.k.i.t~s.i.k.i.t

Monday, November 29, 2010

awai2 mase dpt tau kene pindah spore.. aku rase sonok la jugak.. salah satu niat tu nak improve kn english.. sbb aku nye vocab mmg lemah.. kadang2 simple word pon tatau.. apetah lg english yg tahap tinggi skit.. pastu slalu tak konfiden ngan grammar.. nak gune s ke.. tayah s ke.. past tense ke present tense ke..

awai2 buat blog dulu pon angan2 nak tulih in english.. tp tu laa.. aku mcm malu nnt kalo tulih salah.. patutnye kene laa practice kan.. practice make perfect.. pastu kan bole blaja dr kesilapan kan.. kagum gak aku tgk org yg tulih in english.. tp tunggang langgang..

smlm aku ade bace blog sorg pompuan ni.. siape? fatimah.. korg kenal tak?.. ekceli fatimah tu bukan name sbena..

dia ni slalu begaye vogeh2.. eh lame tak gune pekataan vogeh.. huhu pastu sebok gak nak berspeaking2.. pastu dia tulih blog pon lately mcm byk in english.. grammar mmg byk fail.. tp aku mmg kagum ngan dia.. sbb brani n konfiden.. walopon tegelak jugak aku bace.. tp tu laa.. tabik aa..

soo berbalik kepade cerite aku pindah spore.. setelah setaun aku keje kat sini.. aku tak rase english aku improve byk pon.. kadang2 rase makin terok lg ade laa.. maunye tidak.. mostly kat sini ckp mcm phua chu kang punye english..

'hey u not go lunch?'

'no laa.. today i never eat..' never means taknak.. bukan never ever forever tak makan..

'whos pendrive is this? is it your one?' your one sbenanye adelah yours..

'ya yaa.. mine one lorr.. lucky u ask.. i tot gone oredi..'

haaa something like that laa.. aku kalo ckp english mcm ni mmg laju laa jugak.. penah nek cab dulu.. borak2 ngan driver tu.. dia igtkan aku org spore.. ckp da mcm org local kan..

soo mission utk improve tu kurang tercapai dan kurang berkesan laa kat sini.. kot aku kene transfer ke ammaaarikaa ke.. bole la kot jd power.. hhuhuuhu tp skang takmo aa pegi amarikaa.. nk blk mesia dgn tenang jek.. tp kalo kene transfer bersame si dia skali.. jatuh under category under consideration.. heheh

for those yg da tlg jawab poll tu.. thanks a lot.. sape yg tak jawab lg.. kindly do so..alaa 4 soklan je.. yg soklan lebih2 tu nuffnang yg tambah.. ni yg seblah kanan bawah iklan tu..
thanks.. really appreciate it..

c.a.n~u~h.e.l.p~m.e.?

Saturday, November 27, 2010

hello helloo... lame sgt tak update

da mcm2 karang dlm kpale otak..

'nnt nak tulih canih la..'

'japgi nak cite ni laa..'

dan mcm2 lg.. tp last2 login blogger pon tak sempat.. agak bz skit last week.. mcm2 issue plak..

skang kan.. kan.. aku nk mintak tlg ni.. kalo korg prasan.. aku br je create satu poll.. kat blah kanan atas.. psl wish list.. n aku sgt2 menghargai kalo anda2 yg membace ni dpt respon kepade poll tu..

tp 1stly nak bg mukadimah skit laa.. incase ade yg tatau kan.. wish list ni mcm list of adiah2 yg kite nak.. slalu ade besday wishlist ke.. saje2 punye wishlist ke.. n yg aku maksudkan skang is wedding wish list.. niat nye adelah utk memudahkn keje2 para tetamu termasok laa family, sedare mare, kawan2 n sape2 je laa utk pilih hadiah..

at least diorg da ade option utk bli barang yg kite btol2 nak.. walopon murah.. dpd bli barang yg mahal.. tp kite rase mcm tak perlu kottt.. n satu lg.. dpt mengelakkan pembaziran iaitu dgn ini membawa maksud.. dpt bende yg same sampai 2 3 4 5 ketul.. contoh mcm wedding kakak aku dulu.. kalo tak salah toaster dpt lebih dr 5 kot.. last2 sedekah kat sedare mare yg dtg..

ini sume pendapat aku je laa.. sbb dgn adenye wish list.. bile ade org da cop adiah tu.. soo otometik kite tau laa.. dia akan dpt hadiah tu.. so bole cari adiah len plak..

soo soo.. ape tunggu lg.. sile lakukan tugas anda utk membantu saye membuat keputusan ye..


segale kerjesame saye dahului dgn ucapan trime kaseh!!! =D



b.u.d.i~ba.h.a.s.a

Monday, November 8, 2010

wuuuiii nak cuti lg.. nak lagi dan lagi.. sedap btol dok umah 3hari.. mkn tdo mkn tdo je keje.. tape2.. nnt raye haji cuti lg 5hari plak.. best2..

jumaat aritu aku ngan mak aku gi laa nilai 3.. saje jln2.. cuci mate n mensevey ape2 yg patut.. so pendek cite.. sampai laa kitorg kat kedai last skali.. ishh lupe plak ape name kedai tu.. mule2 tak plan nak bli ape2 lg.. since sgt awal laa kan nak wat preparation.. tp aritu da tenampak dulang hantaran ngan kaler yg menarik n design yg lawa jugak.. last2 kitorg decide nak bli je tros.. esok2 tayah nak pk dah kan..

kitorg di layan oleh sorg pompuan ni.. pangkat akak la jugak.. dia panggil mak aku pon makcik.. soo time dia layan2.. pastu kang.. 'makcik kejap ye makcik.. tgk2 laa dulu.. saye nak setelkan customer lain jap'.. ok fine laa.. kitorg pon pusing2.. lame gak tunggu.. last2 kitorg cari sendiri je.. amek je kain yg kat display tu.. tp tak cukop plak.. soo bgtau laa akak ni td.. then dia pi call org store atas.. cari2 tk jumpe.. mmg da pasrah laa.. kalo tade mmg tak bli aaa.. tp then ade sorg budak dtg cek2.. rupenye ade je belambak2 lg kain tu..

soo akak ni bg la kitorg lg bape helai yg tak cukop.. then dia simpan blk lebih2 tu.. then tibe2 mak aku ckp 'eh yg display ni kaler mcm da pudar laa.. tuka laa.. amek yg baru semua'.. then akak yg budiman ni bleh ckp canih.. 'alaa makcik ni.. td tanak ckp awal2.. makcik igt kitorg ni ade mase nak layan makcik ke.. byk lg customer lain nak layan'... wah wahh wahhh... mak aku pon ckp aa... 'eh awak perlu customer.. kalo tak layan.. kitorg tak bli..'.. aku plak bole diam je time tu.. abih je amek kain.. sempat mak aku bg lg.. 'haa dah.. pegi laa lain customer lain!'..

da kuar kedai baru aku rase berapi2 di dalam hati.. patutnye aku tros je cancel kan.. then pegi je kedai lain cari design yg same.. kan kan kan?cisss.. n silap nye aku lupe nak tgk name kedai tu.. tape2.. next time kalo pegi lg.. aku amek gamba siap.. kedai yg ade pelayan jenis cani harus laa di hebahkan.. hohoho

smlm dlm flight otw blk spore.. dok sbelah laki cine ni.. then borak2 laa ngan dia.. dia malaysian n keje kat spore da nak masok 4 taun kot.. ade wife n anak kat mesia.. tp keje sini.. aku ckp kat dia.. aku tanak stay lame2 kat sini.. bosan ngan life sini.. tp dia tak abih2 nak racun aku soh stay at least 3 taun.. point dia.. soh kumpul duit byk2.. point dia lg.. gaji sini lumayan.. aku mmg sgt setuju laa bab sini gaji byk n bole saving byk.. tp dia sendiri ngaku.. dia idop kat sini sorg2.. wiken dok tgk tv je.. lonely.. tade life.. tp dia mmg prefer camtu.. or mebe dia kejar duit kot.. aku iyekn je laa bile dia soh stay lg.. kumpul duit byk2 tp takle nak enjoy life... apelah gunenye kan..

tibe2 rase nak gi holiday.. jom!



korg.. aku mcm lonely laa.. uhukk!

k.a.l.a.u.?

Friday, October 29, 2010

kalau.. ade pon mcm takde..

better ade dpd takde ke?

or.. baik takde tros?



kalau.. dekat pon mcm jauh..

at least dekat dpd jauh ke?

or.. baik jauh je tros?



kalau.. sakit ati tapi takle wat pape

ignore dan buat bodo je ke?

or.. buat ape haa?

r.a.n.d.o.m~j.e

Monday, October 25, 2010

patut laa tetibe ramai plak org komen kat previous entry.. kalo org len punye ramai mesti puluh2 punye komen kan.. aku tgk 2 3 org komen pon da rase ramai.. hahah sejak2 blog developer kat kampeni xXx banyak yg resign.. komen pon makin kurang laa.. haa sambung blk.. patut laa ramai.. rupenye ayah sebut kat blog dia.. hehe

time kaseh laa kat sape2 yg bg sokongan moral tu.. tu aa.. mmg nak blk laa kan.. tp takle lg.. kene kumpul duit.. bukan sbb nak kawen.. eh kawen tu nak laa.. tp bukan kumpul pasal tu.. kumpul pasal lain.. pasal.. ermm... ayah nak bag samsonite! dia da pesan takmo bag lain.. hhoho.. tak sompek2 laie nak poie cari ni haa..

last wiken aritu.. konon nak update blog dr semban.. tp.. disbbkan ari sabtu tu sedap btol melepek2 kat depan tv.. tambah plak ptg tu ujan.. huii.. tade keje aku nak ngadap pc plak kan.. takat ngadap pc.. kat spore pon bole.. bestnye besenang lenang kat umah.. jumaat malam sampai umah je hati da bebunge2 sronok.. padahal tade ape jd pon.. tp sronok sbb ade kat umah.. :D

pastu.. ni cite random2 je ni.. ahad aritu pon pack gak xtvt..

800 - bgn pagi..
830 - sarapan
900 - gerak dr umah pi komuter semban
930 - gerak dr semban to serdang

cite selingan.. sonok btol nek komuter aritu.. kat koc pompuan.. ade beberape cine.. india ngan mlayu.. tp yg cine ngan india ni mcm member yg rapat sgt.. derang borak2 in malay.. aku rase mcm wahhh majmuk nye.. sonok tgk berbilang kaum baik sesame sendiri.. sejak2 dok negare org ni.. semangat kenegaraan aku mmg tinggi skit.. merdeka!!

1030 - sampai serdang tros gi upm.. meneman dia menyetel hal master dia
1145 - gerak gi saujana putra.. ade laa hal sket.. ish toksah sebok..

*janji ngan org tu kol 12.. time kitorg gerak dia kate dlm stengah jam dia sampai.. kol 12 kitorg da sampai.. tunggu sampai kol 1 lebih skit br dia sampai.. hmmmmppphhh -_-!

230 - setel urusan.. singgah puchong amek barang..
300 - gi mkn kat riang2.. n relek2..
500 - gi bukit jalil amek bas ke johor

*kate nak gerak kol 6.. nak dkt kol 7 baru gerak.. hmmmmpphhh lg!

1045 - mlm baru sampai johor.. cari private car utk blk spore..

pastu bole plak ade 2 org pakcik ni nak blk spore gak.. tp dia soh gerak lg beberape minit nak kol 12.. sbb dia nak dpt cop 25hb kat passport dia.. kalo kitorg masok spore seblom kol 12.. date cop tu 24hb.. so dia dpt claim 3hari jek.. kalo cop tu da 25hb.. dia bole claim utk 4hari.. soo kene tunggu lg dlm 1145 br grak.. hmmmpphhh lg dan lagi!!

cincai2.. sampai spore dlm kol 1 lebih gak aa.. penat badan!



motif apekah tibe2 letak gamba sendiri posing begini?


mahu tahu? kelik sini ---> (@_@)


p/s : to ainor.. thanks 4 the award.. lame tak dpt award2 nih.. nnt aku kutip ek.. :D

1~y.e.a.r~&~i~a.m~s.a.i.k.o

Wednesday, October 20, 2010

owhh.. da telajak 2 hari..

18-Oct-2010.. genaplah setaun aku memulekan hidup baru kat singapore.. uishh mcm tak caye je.. da setaun rupenye keje kat sini.. dlm merungut2 tu.. dlm prasaan asyik nk blk mesia for good jek.. dlm asyik beshoping2.. teetttt!!! tu tak temasok.. heheh staun da ek..

18-Oct-2009.. mmg takle lupe laa..1st day dtg sini.. prasaan yg sgt2 tak best.. mate yg asyik2 begenang jek.. mlm2 nangis sorg2 dlm bilik hotel.. nangis yg teresak2 sampai takle nk ckp.. huhh.. mlm tu gak sakit perot muntah2.. pastu dok guest house yg lantai melekit2.. cadar+sarung bantal+selimot yg kaler da klabu daki.. yakekk!

ishh.. pengalaman awal2 sampai tu mmg tak best aa.. kalo recall blk.. mmg still bole rase prasaan tu.. mmg tak best! even after one year pon.. kalo aku pk2 life kat mesia.. being the one yg missed out kalo ade event ape2.. tetap begenang jugak ayaq mata nih..

mmg nak balik.. since umah puchong da siap.. bole dok umah sendiri.. bole drive kete sendiri.. dekat ngan family.. dekat ngan member2.. tp.. as for now.. aku mmg kene betahan.. betahan sbb duit.. owh satu lg bende aku blaja.. bukan blaja laa.. org kate duit byk leh hepi kan.. tp aku tak caye pon.. and now.. bile da dtg sini.. proven bentu tu tak btol! even duit byk (tade laa byk sgt pon)dlm bank.. tp aku idop mcm saiko kat sini..

tp tu laa.. skang mmg aku betahan sbb aku perlukan duit.. kalo aku bole blk sane n dpt gaji byk mcm kt sini.. komfem aku tak pk byk lg tros nak blk mesia.. komfem! ermmm.. yup.. komfem!

stelah setaun kt sini.. aku rase mcm ade skit saket mental gak aa.. asyik mluat ngan org tu.. mluat ngan org ni.. refer back kat entry aku psl uncle mlm tu.. smlm aku mluat kat uncle mlm tu sbb dia bukak kn pintu kat aku.. aku rase mcm nak ckp je kat uncle tu.. "next time just press the button n let me open the door myself!".. aku rimas.. sbb uncle tu da tua.. panggil atok pon bole.. pastu time aku soh bukak pintu.. beria dia tolak pintu tu mcm aku tak larat nak bukak sendiri.. tp kalo laki yg soh bukak.. dia just press button tu jek.. bile dia da tolak pintu.. badan dia sparuh kat pintu tu.. da menyusahkan aku nak elak2 langgar badan dia.. haihh laa.. aku sedar je mende tade ape pon.. padahal uncle tu da tolong bukak pintu kot kan.. kadang2 kalo aku geram.. time uncle tu nak tolak dr dlm.. cpat2 aku tarik pintu tu kuat2 dr luar.. aaaaaa aku tau aku jahat... adeeehhh... kesian tp geram..

smlm uncle tu masok keje.. cari aku dlm workroom satu lg.. 1st soklan.. "suda makan aa?"...

aaaaaaaaaaaaaa.. rase nak jawab canih jek.. "yes yes.. suda makan.. hari2 suda makan.. esok kalau tanye pon suda makan jugak.. kalo belom makan pon i jawab suda makan.. hari2 mesti makan.."... urrrggghhh..

pastu ptg2.. "go back early laa.. get some rest.. u look tired.. eat vegetables..".. sempat gak aku jawab.. "yesterday da makan salad..".. padahal tak pon..

pastu dia soh bace novel plak.. nak je aku jawab.. haa dah2.. smlm pon da bace buku..

pastu dia soh tdo cukop2.. aku nak jawab.. yes2.. seharian tdo je.. da telebih rest nih..

padahal sume pon tak buat.. tp nak ckp je dah.. bole?

saiko tak?

aku rase mungkin lepas ni aku jd lg saiko kot.. td br dpt call dr boss.. nak tambah lg workload aku.. utk tlg team satu lg.. team yg ade mamat busuk tu.. so far pojek dia mmg sgt teruk.. bape org da lari balik negare asal sbb tak tahan dok pojek tu.. and now aku nak kene be part of the team.. kire mcm map ke pojek tu gak aa.. tp aku wat keje dr sini je.. n part tak best.. mcm kene dtg on saturday.. demit!.. tp boss ckp td.. rotate2 laa.. or at least ade backup.. team ni setau aku tak reti nak bg arahan or mintak tlg elok2.. sume nak marah2.. nak gado2.. soo kalo aku kene camtu gak.. sori.. aku mintak kuar dr pojek kot..

takmo aku menambah bebanan mental aku nih..

kang aku update bende same hari2 kat blog ni..



'suda makan aa?'

w.h.o~a.m~i~?

Friday, October 15, 2010

kat tmpt aku dok ni.. aku satu lg pojek baru under kampeni xXx ni gak.. pojek baru start.. n ade sorg laki dtg sini utk pojek tu.. muke mmg mlayu abih laa.. mcm abang2 punye muke.. tp mude laa.. skali dengar dia ckp.. ala2 jerico cite pangakosayo.. filipino rupenye.. bile da kenal2.. then aku ckp laa kat dia..

'1st time i saw u.. i tot u r malay'..

then dia ckp plak..

'1st time i saw u.. i tot u r filipino'..

soo conclusion.. muke mlayu ngan filipin lebih kuang laa kan..

then satu ari tu.. aku gi lucky plaza.. nak tapau ayam penyet ria.. sedap woo.. kat mesia pon da bukak.. haa kat cyber pon ade kan.. sape tak penah try.. silekan try.. sambal dia meleleh ayaq idong.. kebarangkalian utk cirit pon ade gak kalo mkn byk sgt.. huhuhu

abih tapau.. tgh tunggu lift.. ade sorg laki kt blakang aku.. dia buat bunyi letup ape tah.. then aku mcm tekejut laa n pandang dia.. pastu dia ckp something in filipin.. aku senyum jek.. then laki tu ckp lg.. aku pon wat la muke blur.. 'sorry?'.. tros laki tu tepok dahi..

'i tot u r filipin.. where r u from?'.. ni dialog mase dlm lift laa.. then aku ckp laa aku from mesia.. bla bla bla.. sparuh tingkat.. ade sorg pompuan masok.. laki tu pon konfiden ckp.. 'she's from filipin.. ask her'.. sambil tunjuk pompuan br masok tu.. pompuan tu pon sengih2 jek..

then sampai satu tingkat.. laki tu kuar.. pompuan td dgn muke pelik tros tanye aku..

'u r not filipino?'..

owhh soo btol laa tu kot.. muke aku ade iras2 org filipino kot.. takesah laa filipino tu cantik ke tak.. janji mix!.. hahaha

tp kejadian smlm yg berlaku kat opis aku.. ade satu vendor ni yg aku rase tak penah dtg sini be4 this.. fyi he's from india.. aku br abih on de fon ngan team aku sorg lg yg dr mesia gak.. soo ckp mlayu je laa kan.. then this vendor tanye aku..

'what language u use?'..

'ermm malay.. why?'...

'owh.. i tot u r from india'..

(@_____@)


tp aku rase aku salah dengar laa.. aku rase dia ckp..

'owh i tot u r aishwarya!'

u.n.c.l.e~p.a.g.i~v.s~u.n.c.l.e~m.a.l.a.m

Wednesday, October 13, 2010

kat opis baru ni kan.. ade guard2 yg jage.. pastu guard2 ni plak almost sume da tua2.. yg tangan pon gigil2..

pg ade sorg guard ni.. panggil uncle pagi laa.. dia shift kol 7am sampai 3pm.. yg ni ok skit.. tak laa tua sgt.. tp sgt besemangat waja utk bekeje.. n skema gak aa.. dia dpt instruction utk sape yg nak gune laptop kat tmpt ni kene tuka pass.. abih kat sumeorg dia soh tuka pass.. padahal kalo tak salah aku mende tu applicable utk vendor2 jek.. org2 yg keje sini tayah laa kan.. abih dia marah kalo org keje sini nak gune..

pastu utk guard jage sini.. ade satu buku log.. derang kene tulih laa if ape2 jd kan.. tp yg uncle pagi ni.. abih sume dia nak tulih.. tak jd ape2 pon dia log kan jugak kot.. dah mcm buat karangan dah buku log tu aku tgk.. dgn pen kejap biru.. kejap itam.. kejap merah..

pastu kol 3pm sampai 11pm plak.. ade lg sorg uncle jage.. ini name uncle malam.. yg ni mmg tua.. tp single.. tak penah kawen lg.. huhu.. dia ade sound trouble skit.. sbb dia ade pakai sumthing kat tlinge dia pastu asyik nak kaver ngan rambut je bg tak nmpk mende tu.. pastu dia ni ckp byk.. pokpekpokpek dia peduli ape org dgr ke tak.. mule2 tu mcm layan laa jugak kan.. tp lame2 naik mluat plak..

1st thing kalo sampai2 mesti dia akan ckp.. 'waaaaa.. suda makan?'.. skit2 tanye.. 'tak makan?'.. pastu awal2 dulu tak abih2 ckp psl mesia thiss.. mesia that.. spore this.. spore that.. everyday ok.. ulang bende yg same.. mule2 aku pon hehe hehe jek.. kadang2 aku angguk je.. konon2 dgr.. tp tatau ape dia ckp.. da laa slang dia susah nak paham..

ok cube teke ape uncle mlm ni ckp..

'helo lut aflernun.. aim flom gleng lod ofis aa.. got dis aa.. wan aces yelow jone.. kennorlot?'


kamon teke...




ok laa.. meh aku translate..

'hello good afternoon.. im from grange road office aa.. got this aa.. want access yelow zone.. can or not?'

tu br skit.. slalu dia ckp non stop.. tak sempat nak paham ape dia cite.. dah dia masok cite len plak..

last week.. ari jumaat or kames.. uncle pg ngn mlm ni gado.. ade la issue.. uncle mlm ni bole ckp non stop nak dekat 20minit.. serius tak tipu.. serius wehh.. (-_-')

'lis felerr aaa.. aiyaa.. lis felerr aaaa.. bad aaaaa.. owais tok tok nonsen aaa. but know nothing aa.. lis felerr aa.. veli bad aa.. kenot trust aaa.. lis felerrr aaaa..'


pastu system utk kitorg sign in tu ade ejas baru.. soo uncle pg nak explain kat uncle mlm.. tp uncle mlm suda marah sama itu uncle pg.. soo dia takmo dgr.. time tu aku br blk dr toilet.. then uncle pg tibe2 ckp kat aku.. 'that old man aaa stubborn like shit..i'm going to write'.. dgn pantas dia tros tulih dlm buku log..

pastu mase da tuka shift.. aku melarikan diri masok bilik satu lg.. dgn harapan tanak dgr uncle mlm bebel2.. skali dia bole masok bilik tu sambil bising2 marah kat uncle pg.. pastu dia kuar.. br aku nak tarik napas lega.. tibe2dia masok blk tunjuk buku log tu.. uncle pg tu tulih dia nak explain kat uncle mlm.. tp uncle mlm tanak dgr.. aiiihhh laaa...

pastu uncle mlm sambung lg pokpekpokpek slame beberape minit non stop.. n today.. da nk masok ari ke 4 or 5 kot.. almost everyday uncle mlm akan ulang bebel bende same..

'lis feler aaa.. tok tok nonsen.. dont listen to him.. if he ask u.. dont answer.. lis felerr aaa.. everything wan to write aaa'..

tp nye.. after derang gado2.. sepanjang aku dok seblah uncle pg.. skit pon dia tak kaco aku wat keje.. senyap je tade tanye ape2.. bile uncle mlm dtg.. dia kate uncle pg tu always talk nonsen... how? skang sampai aku da naik mluat plak dgr uncle mlm tu ckp.. nak wat keje pon kadang2 takle nak concentrate sbb dia dok ckp non stop..

aiyaaaaa... lis uncle aa.. owaiisss tok tok tok.. i kenot understand.. i kenot konsentret oo.. i suda pening..

ni laaa opis aaaaiiii.. huh!

arrow menunjukkan laptop yg aku gune.. iaitu seblah uncle guard tu.. yess.. dan itulah uncle mlm! gamba mmg saje blur.. sile laa imagine kalo ade 4 5 vendor.. tepakse bekongsi laptop.. dok kat tmpt tu.. n aku dok kat kusi tu dr pagi sampai ke ptg okei.. kadang2 rase nak patah pinggang.. pungkoq pon kejong aih!

i~n.e.e.d~b.r.e.a.k

Friday, October 8, 2010

baru je rase mcm smlm smpi dr mesia.. tup2 arini da nak blk lg.. penat last week pon tak ilang lg ni..

tp this week blk sbb nak gi wedding nik kat mlake.. besemangat da gi keje bawak bag tarik.. nk amek bas kol 7.. tros sampai semban kan.. tp tibe2 baru sedar.. passport tetinggal kat umah..

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:((

tepakse dr orchard.. patah blk bedok.. smate2 nak amek passport.. then kuar blk pi bugis plak.. n tepakse laa amek bas kol 10mlm..

nampak nye wiken ni pon takle nak relex sgt.. sampai semban komfem da kol 2pg kot.. then sabtu siang da nak gi wedding nik kat mlake.. ahad turun kl plak.. nak gi salon.. nak gi tgk umah puchong.. then flight kalini kol 530pm.. saje amek awal.. airasia plak tu.. da laa yg ni tesilap bli tiket.. terrr amek yg bag 20kg punye.. tu psl bawak blk bag tarik.. tatau laa nak sumbat ape bg bebaloi skit 20kg tu.. hishhh soo at least kol 345pm camtu da kene gerak dr seri kembangan..

seriusslyy aku rase nak amek cuti lame2..

serriuusss punye nih..

nak relek pliss...

kalo dpt besantai tepi pulau lg menarekk..

uhhh~~~

h.e.c.t.i.c~+~c.r.a.y.z.e.e~w.i.k.e.n

Monday, October 4, 2010

fuhh fuhhh fuhhhh...

this wiken mmg sgt hectic laa.. sgt penat sampai rase betis da taff.. last 2 wiken pon hectic gak.. meh nak cite psl last 2 weeks dulu..


. . .hectic wiken. . .

17-sep-10
- 6pm lebih2 skit - gerak dr opis ke lavender..bas kol 7pm..
- 12am lebih da sampai area kl.. plan nak turun bukit jalil.. tp lepas petronas yg after tol sg besi tu.. bas tu relek je tros gi kl.. sedar2 kene turun kat pudu.. nice!
- then amek cab utk ke bukit jelutong.. kene rm80henggett.. mangkuk ayun!
- sampai bukit jelutong nak kol 2am dah.. amek kete then tros blk seri kembangan..
- zZzZzzZzZZzzzz.....

18-sep-10
- 10am - kuar blk gi bkt jelutong..
- 12pm lebih gerak dr bkt jelutong ke bandar saujana putra..
- 3om - patah blk shah alam..
- 5pm - out to puncak alam plak.. tgk umah baru kakak dia..
- mule2 plan lepas puncak alam nak tros blk semban.. tp humang aiihh.. ponek dah..
- 6pm lebih dr puncak alam gerak blk seri kembangan..


19-sep-10
- dlm kol 10am lebih da gerak blk semban.. sbb nak amek kunci umah puchong.. nak basoh umah..
- 12pm - mkn kat umah semban.. then beraye kt umah ayong jap..
- nak dkt kol 2 dah kot br gerak.. singgah kedai bli peratalan nak cuci umah.. beros, baldi, sabun, hose dan sebagainya..
- from semban tros ke puchong.. nak start cuci umah tp tgk2 host yg bli tu.. muncung dua2 melekat.. n tade gunting nak potong..
- puchong to seri kembangan plak - tuka uniform mencuci n bawak extra peralatan..
- cuci umah sampai laa nak kol 6 da kot.. thanks to elmo, aro n bobo yg dtg menolong..
- then pekena teh tarik + indo mee kat azwath sat..
- blk umah.. siap2.. packing barang.. lepas magrib tros kuar..
- singgah cyber pi tapau piza.. then dlm kol 8 lebih gerak ke bkt jelutong..
- dlm 930pm gerak dr bkt jelutong to lcct.. flight kol 11.10pm to spore..

kol 1am lebih gak sampai umah kat spore.. kemudian pengsannnn...

org len dok sebok lg beraye.. pi open house sane sini.. aku tak sempat ponnn :(

. . .crayzeh wiken. . .

1-oct-10
- 10pm - bas gerak dr bugis to bukit jalil.. kalinih da request nak turun bkt jalil..
- 2am++ sampai seri kembangan.. zZzzZZzzzZZZz..

2-oct-10
(arini ade open house kat umah 41, hati bebunge riang nak dpt jumpe member2.. majlis start kol 12pm to 8pm.. tp........)
- 10am - bgn pagi.. siap2, mule2 pegi cyber cafe.. need to print some docs..
- 11am - pegi cari kedai lampu.. nak bli adiah kawen kezen dia..
- 12pm - singgah jusco jap.. gi balut adiah plak.. n dia gi bli baju.. siap iron kat kedai n tros pakai sbb be4 tu pakai baju buruk..
- 1pm lebih br sampai dewan seri melati kot namenye.. kat putrajaya.. lambat sbb campo sesat tak jumpe dewan..
- 3pm - dr putrajaya gi saujana putra
- 4pm - saujana putra to bkt jelutong plak..
- 6pm - gerak dr bkt jelutong to lcct anta his parents to airport.. depa nak blk loq staq..

otw to lcct.. dpt msg dr TIGER AIRWAYS bgtau flight on sunday cancelled, please call our call centre @ blablabla for more assistance.. wat de trutt trutt!! call beberape kali.. derang bg dgr lagu.. waaa baiknye... call lg beberape kali lg.. dpt dgr lagu lg.. waaaa kepale hotak!! otak aku pon da kepenatan seharian ke hulu ke hilir.. dgn pk esok nak pindah barang lg.. pastu nak kene pk cemane nak blk spore lg.. TIGER AIRWAYS SUCK! oh maaf bahase kasar.. bia nnt sape2 nak google tiger airways.. bia jumpe org komplen2.. lately tiger mmg bengong.. aritu pon member aku amek flight isnin kol 8am.. tp delay sampai kol 12tghari.. dah laa merosakkan plan.. merosakkan prestasi dan reputasi org keje.. kalo ade miting penting ke.. melayang pojek juta2 ke.. agak2 tiger airways nak bg ganti rugi ke? dah laa bgtau flight cancel gitu je.. pastu tade bgtau ganti bile2 ke.. ni pon aku tk pk lg cemane nak wat ngan tiket ahad aritu.. takkan tiger airways nak telan je duit tiket tu kan?

:) sabarrrr...

- 8.10pm - sampai umah 41.. majlis open house da abih.. tuan umah da tebaring.. :( seb bek dpt mkn laksa sedap.. then gi umah sewa lame.. utk packing barang2 aku kat situ plak..
- zai order dominos.. wuhuu mkn lg.. sambil kemas2.. mkn piza n borak2.. plan asal konon nak bersatu ngan babes sume.. masing2 rindu2an laa kan.. tp last2 sume bizi..
- 11pm lebih - seri kembangan to puchong - angkut skit barang2 kecik gi puchong dulu..
- 12am - puchong to alamanda - jumpe as jap sbb nak pass kunci kat dia..
- 1am++ - zzzZZzZZzzzzZZz......

3-oct-10
(arini ade wedding schoolmate, tamimi.. hati sgt berharap dpt pegi sbb nak jumpe member2 skola rendah n menengah.. n ade open house kat umah ina&asrul.. hati bebunge riang lg dgn harapan kalinih dpt jumpe member2 sbb smlm tak sempat.. tp..........................)
- 9am - bgn n siap2.. ready utk tunggu lori sampai.. nak angkut brg dr x-umah sewa dia n x-umah sewa aku pindah ke umah puchong..
- 10am++ br lori sampai..
- 11am - sampai ke baiduri court, puchong.. dgn smgt yg riang nak angkut barang.. kemudian mendapati.....

***LIFT ROSAK***

umah tingkat 9 :


hoii maintenance baiduri courts.. amboi2.. maintenance nak soh baya tiap2 bulan.. charge mahal.. sape lambat kene dende.. amboi bukan maeeennn.. lift ade 2, tp mlm smlm pegi satu da rosak.. arini ahad dtg.. 2 2 pon rosak.. kalo kami semua penduduk nak dende kamu bole tak?

org lori pon tlg angkat sume barang letak depan lift.. amek duit tros blah.. tinggal aku dan si dia tekontang kanting kt situ.. last2 call bantuan kecemasan.. thanks meneh, syafik n jai.. jasemu dikenang.. konfem nnt dpt blanje mkn..

ade laa dlm 3 trip gak aku turun naik.. ketaq pala lutut oii.. mule2 da givap.. ade tinggal lg almari n kayu rangke katil.. plan nak gi minom dulu.. tinggal barang2 kat situ.. tp tibe2 lift da ok.. tros setelkan satu trip angkut sume barang..

- 1pm - br setel sume.. blk to seri kembangan.. pekene jap teh tarik azwath..
- almost pukol 3 gak br gerak dr seri kembangan.. anta lg skit barang ke puchong.. then tros gi umah ina kat puchong gak..

- komfem tak sempat gi kenduri tamimi.. :

- sampai2 ade apih&tunang dia jek.. yg len sume da blk :.. tak sempat gak jumpe gadis2 karok dan member2 lain.. :
- 4pm++ - anta meneh n elmo blk seri kembangan.. then patah blk puchong sbb nak susun barang2 skit..

owh.. psl nak blk spore.. mule2 da plan nak blk nek bas.. dr bkt jalil.. tp zai msg ckp ramai org.. soo kene pegi cpat.. kami da pening n rimas.. tibe2 dpt idea utk bwk blk kete aro ke johor since dia pon kat sane.. pendek cite.. aro setuju..

- 530pm - puchong to semban.. singgah umah jap.. mkn nasik..
- nak dkt kol 8pm gerak ke johor..
- around 11pm sampai pasir gudang.. letak kete then aro n reha hantar ke larkin..
- 12am sampai larkin.. tros amek private car kene charge sorg 15dolar..
- 1am++ baru sampai bedok..
- nak dkt kol 2 baru tdo.. zzZZZZzzZzZz

arini bgn pagi.. betis rase tegang gile..




conclusion - EXHAUSTED! EXHAUSTED! EXHAUSTED!

b.a.r.u~k.u~p.a.h.a.m

Tuesday, September 14, 2010

baru kini aku mengerti..

ape yg dilalui oleh mak aku.. bapak aku.. adik2 aku...

baru skang aku paham..

mcm mane seksenye derang pade raye ke 3 aritu..

ape yg derang rase.. aku br rase mlm td..

blk keje je.. perut da rase tak best.. tibe2 rase pening mcm nak muntah.. eh apehal plak kan??

tros laa aku bebaringan jek.. dlm kol 1 lebih.. tibe2 mulut da rase len mcm.. tros lari pi toilet.. haamekk.. muntah segale bende yg aku mkn dr siang tu.. siap kaler merah perase ros sirap yg aku minom time dinner tu lg..

lepas je muntah2 tu.. selang 30min ke sejam.. aku lari masok toilet.. dr kol 1 tu.. sampai laa kol 6pg kot.. langsong takle tdo.. lepas da kol 6 tu.. telelap la kejap.. jage2 da kol 10.. dlm mase kurang sejam dr kol 10 tu.. ade laa 3 4 kali kot masok toilet lg... aaaa seksenye.. pastu perot still pedih2...

mengimbau kembali kejadian pade raye ke3.. abih satu family muntah2 n sakit perot.. aku je macho tak rase pape kan.. aku tertanye2 gak mase tu.. cemane rase tak sedap perot derang tu.. cemane rase pening nak muntah tu.. arini sume tu aku rase.. tak larattt hokeei..

raye tak seberape.. kot laa beraye sakan sampai 10buah rumah ke.. bebaloi laa jugak nak sakit kan.. ni tak pegi mane pon.. hmmm

tp lega gak laa.. at least kene time ade kat umah.. kalo kene time atas flight ke.. time kat opis ke.. nayaaa jek.. bak kate ayah laa.. kalo time nak kuar tu.. time tu gak dia nak kuar.. takle nak tahan2.. heheheh

s.l.a.m.a.t~a.r.i~r.a.y.e

Saturday, September 11, 2010

selamat hari raya everibadehh..

maaf zahir dan batin...


hows ur raya?? great?? goooooddd.....

mine? ermmm... ermmm... mai sini nk cerita...

mood raye mmg awal2 tade sgt.. sbb dok kat perantaun.. dok keje.. keje.. keje.. tak rase mcm nak raye pon.. tp ari rabu mlm da start excited packing barang.. tibe2 rase tak saba nk blk.. kamis plak.. smpi opis.. nak tunggu kol 2.30pm tu tibe2 rase sgt lame.. flight aku kol 5.10pm.. soo dr opis kene gerak 23o laa..

tp.. dlm kol 245pm camtu dpt call dr din.. flight dia kol 3.. dia call ckp ade issue ngan tiger aiways..

gambar di curik dr google..

din kate flight yg kol 1 nye ade delay.. flight kol 3 nye last minit cancel.. hoiii esok nak raye ni oiii.. pastu kene tumpang flight mas.. tp bole muat 50org.. total ade sratus lebih org.. aku da start cuak.. pejln nak ke airport pon agak jauh lg.. si tunang lg laa cuak.. dia pon same flight kol 5.. then kol 8 amek flight dr kl ke alor star plak..

soo soo.. pendek cite.. sampai2 kat airport.. time nak cek in tu.. tanye budak kat counter tu.. dia kate so far utk flight kol 5 tade masalah.. tade delay or cancel.. fuuhhh lega...

lega kami tidak berpanjangan rupenye.. da kol 510 still tk nek kapai tebang lg.. tunggu2 sampai 530 br dia announce mebe delay sejam sbb kapten tade.. kapten tade????!!!! sume da ade kecuali kapten.. wat de hel! mood raye aku mmg da spoil time ni.. punye laa excited dr opis da call mak bgtau sempat bukak pose kat umah.. nk mkn best2.. sudah nye.. kitorg bukak pose kat atas awan sambil mkn gule2 sorg sebijik.. romantik tak??aaahhh!

da laa delay atas reason yg ngarut.. tade dpt voucher mknan ke ape.. pastu kot la nak bg biskot free ke.. air ke utk kami2 yg bepose ni.. malah sebiji koorrrmmaaa pon tadakk..

dear tiger airways, i am very very the very disappointed of you.. kot ye nak buat hal.. tlg la bkn time esok nak raye kan.. awal2 dulu aku siap rekemen kat member2 amek tiger instead of air asia.. aku kate tiger laju.. slalu sampai lg awal.. air asia tkle harap.. slalu delay.. tp tp.. semenjak 2 menjak ni.. reputation tiger mmg sgt menurun.. byk dah flight delay.. dulu yg blk utk bukak pose pon flight delay sejam lebih gak.. lg teruk.. da tau delay awal2.. tak bg any notification.. huhh..

even airasia slalu delay pon.. at least dulu derang penah bg voucher kfc.. utk kami pi mkn sambil tunggu flight.. pastu dpt plak evoucher beharge rm200.. sgt bebaloi2.. dgn voucher tu laa aku n member2 dpt pi pulau perhentian plak.. then delay lg.. dpt lg voucher.. dpt gi bandung plak.. kan ke best camtu.. tiger ni.. takat air mineral sebotol pon takle nak bg ke? huhhh...

ok dah..bebalik kepade cite raye..

mud da spoil psl delay.. then sampai2 umah sume da siap.. rendang ketupat da masak.. soo lg laa aku tak merase suasane nak menyiap2kn sume mknan tu.. 1st day raye bgn kol 8.. pastu lepak2 jap.. pi mandi siap2.. pakai baju kurung cukop syarat je laa utk raye petame kan.. then tgk tv.. tdo sampai kol 12 lebih.. tade pon sesi2 begamba ke ape.. :|

lepas smayang jumaat.. baju kurung da komot2.. soo gi gosok blk.. siap2.. utk blk kg.. sparuh jln.. highway baru yg potong bukit putus tu jam.. byk kete patah blk.. soo kitorg pon patah blk gak.. lalu jugak bukit putus tu.. pendek cite.. kol 4 lebih kot br sampai kampong.. sampai2 tade sape sgt.. kezen2 pon byk br bgn tdo.. lemau2 jek.. soo lepak lg sambil kunyah2.. tgk tv..

aiihh pastu da malas nak cite panjang2.. tade ape yg menarik pon.. tade kemeriahan.. tade gi konvoi beraye ramai2 ke.. tade..

raye kedua.. bgn mkn tgk tv.. bosan.. lalu update blog..

itulah kisah raye saye tahun ni.. esok da nak kene blk spore.. then keje keje keje.. :(

am hoping for a better raye next year.. insyaAllahh.. nak cuti lame2 skit..

t.i.g.e~c.e.r.i.t.e

Wednesday, September 1, 2010

kite nak cite nih.. arini kite jd mangse.. mangse keruntuhan.. bukan keruntuhan rumah tangge ye.. tp seblom kite cite.. kite nak tuka mode dulu.. ala2 manje la plak nak bekite2 kan..

cengginih.. td mase kat opis.. aku tgh tekun buat keje.. da elok2 buat keje kat tmpt sendiri.. tp aku gune pc len.. sbb kat pc aku takle nak run report tu.. soo tgh dok buat2 tu.. tibe2 aku rase mcm ade org baling bende kat pinggang aku.. baling dgn kuat plak tu.. siap aku jerit kecil 'auuuwww'.. sbb igtkan ade org nak begurau kan... rupenye2.. tgk blakang.. kesan2 runtuhan syiling kat opis tu menghempap badan aku.. hohhh...

kat syiling tu mcm ade bocor.. syiling tu plak jenis ape tah.. yg mcm ala2 kertas nye material tp tebal lebih seinci.. pastu bile da serap air byk2.. jd berat.. tros runtuh.. hampir gak aa kene kpale aku.. huii.. tros menjadi perhatian satu opis td..

see the lobang semi circle tu..

see the serpihan runtuhan..

byk lg serpihan sbenanye.. tp sbb aku gi toilet tros.. nak cuci baju n suar yg kotor.. sampai2 derang da kemas.. tp sempat nak amek gamba awal2.. lgpon lepas runtuh tu.. aku mcm tepinge2.. tekejut la jugak laa.. lepas2 tu dok buat keje asyik pandang syiling je.. kot2 nak runtuh lg ke..

horaiit.. abih satu cite..

next nak cite psl blk wiken haritu.. wuuu 1st time utk taun ni bukak pose besame family.. seperti yg telah di request.. sabtu tghari aku kuar ngan mak gi ke area lepas ulu bendul.. pi carii.. pi cariiii apa??..

hamekk mak bli 3 ekor tros..

tp bukan sume masak laa.. simpan stok raye skali.. tp sabtu tu je da slamat sekor stengah.. harus laa masak lebih sbb aku da pesan awal2 nak bawak blk spore.. bekalan utk sahor..

meriah btol bukak pose kat umah.. fuhh.. terase nikmatnyee mkn kat umah... tayah pening2 pk nak bukak pose mane... mari lihat ape menu2 bukak pose sabtu aritu..

***drooling =p~~~***

okeh.. da abih cite mkn.. tesekse plak aku tgk gamba ni lame2.. huh.. kat sini sahor roti cicah ayam msk lemak tu.. smlm tuka slere.. biskot cicah susu jek.. bgn pg tros sakit perot.. haihh..

now.. nak tayang kucing plak..

ini dimple..

dimple ni gemok.. garang.. tp takot ngan org.. mcm lalat.. br je nak dkt tros dia lari.. tak sempat nak belai2 pon..

ini encek oc..

dia tgh mamai2 nak tdo.. ololololo.. manje je dia nih.. dulu kecik2 buas bukan maen.. skang da besa asyik tdo je keje..


tidak lame kemudian..



slamatttt... zzzzzzZZzzzzzzZzzZZzZzZ

okeh.. sok da kames pastu jumaat..

pastu wiken..

pastu senin keje.. slase keje.. rabu keje.. kamis keje gak.. tp kol 5 da terbang blk mesia..

jumaat da rayee...

wuhuuuuuuu!!!!!

t.a.k~l.a.r.a.t

Thursday, August 19, 2010

(-_-')
haii..

ini haii yg lemah.. tak laratt..

cube imagine..

pg2 dr rumah jln kaki ke bustop.. then tuka naik train.. after 3 station.. kene turun n tukar train lain plak.. then after 6 ke 7 station.. then jln kaki lg ke bustop lain plak.. then after 4 ke 5 stop.. turun bas plak then jln kaki lg sampai laa ke tmpt keje..

imagine ke tak ni??

haa imagine buat mende tu hari2 di bulan pose..

dah?

imagine plak.. da la bln pose.. kadang2 ujan plak..


pastu tambah lg.. arini 1st day takle pose.. tp takle nk mkn pon.. plus sakit perot n sakit pinggang..

(-__-')
tak laraaat...



rase mcm nak baring je ni.. da la tgh tade keje sgt.. bosan.. tatau nak surf ape.. lalu update la blog..

haa tambah lg.. imagine plak da seharian kt tmpt keje yg keje kejap ade kejap tade.. pastu bosan ni.. pastu blk nnt kene naik turun bas.. tuka train.. jln kaki lg..
dan akhirnya sampai laa ke umah..

(-___-')
tak laraaaatt...



p.o.s.e~o.p.i.s~s.h.o.p.i.n.g

Saturday, August 14, 2010

slamat berpuasa all..

da masok ari ke 4 baru nak wish kan..

so far pose kat sini ok laa.. alhamdulillahh.. tade masalah besar sgt.. sbb bukannye kene wat keje berat pon kan.. pastu plak so far mkn kat umah jek.. tak try lg mkn luar cemane..

thankss kat man byk2.. sbb rajin masak.. hehehe nak harapkn aku.. tapau ajelah jawabnye.. so ni laa menu kitorg sepanjang 4 hari bepose ni..

1st day
sahor - macaroni grg.. layannn..
bukak pose - mihun grg.. ngan lauk rendang n sambal tempe sponsor by man..

2nd day
sahor - cornflake..
bukak pose - megi grg..

3rd day
sahor - cornflake lg.. ngan roti + nutela..
bukak pose - mihun grg tomyam.. podeh tp sodap.. hari2

4th day
sahor - mihun grg tomyam lebih bukak pose smlm.. biskut oat 2 peket..
bukak pose - blueberi cis tart.. fish n chip.. yg ni bkn masak sendiri laa.. mkn luar td nih..

tp rase mcm nak request kat mak soh pos ayam kampong masak lemak cili api.. wohhhh... takle tahannn.. skang pon da teliorr.. adehhh nak kene blk cpat ni..

ok da abih cite psl pose.. now nak cite psl opis plak..

aku kat sini ade byk opis.. eh bkn opis.. tmpt wat keje..

1st opis.. eh 1st tmpt utk aku wat keje is kat buona vista.. kat situ ade building ministry of education yg besar.. ok gak tmpt tu.. mknan kat kantin murah.. tp bosan.. sbb ade satu kedai nasik campo yg almost hari2 lauk same.. n satu lg kedai yong tau fu yg komfem hari2 mende same.. yg len2 sume kedai tak halal..

ni view dr opis tu.. tmpt wat keje kat tingkat 16..

from level 16, moe, buona vista

dulu user dok kat tingkat 8.. tp derang da kene pindah kat gim moh..

last week aku kene gi opis kat gim moh.. ni plak tmpt 2nd.. situ sbenanye skola lame yg di renovate bg jd opis.. da la tu.. user dpt tingkat 2.. vendor2 ni derang campak kat tingkat 4.. seb bek laa aku kene gi situ skali skale jek.. kalo tak.. komfem lg kurus.. kat tmpt ni aku penah pegi kejap2 jek.. soo tak sempat aa nak rase lunch area2 sini.. last week yg aku pegi pon user ade wat mkn2.. soo dpt mkn free jek.. then next day aku malas nak kuar.. bli karipap n coklat siap2.. mkn kat opis jek.. kat sini best gak.. ade cubic.. ade pc ade tenet.. aritu aku dok sorg2.. sampai bosan plak surf2.. siap bole men gem bejeweled lg.. hoho ni plak view kat opis gim moh..


from koridor level 4, gim moh.. ujan time nih..

then.. last place.. since last 2 weeks kot.. yg entry aku dok emo2 tu.. kene gi tmpt baru plak.. sbb working area kat buona vista tu nak renovate lg.. soo vendor2 sume kene pindah kat grange road.. tmpt ni dkt ngan orchard road gak.. tayah cite detail2 psl tmpt baru ni.. sbb aritu da cite kat previous nye entry kan.. kat sini lebih kuang same ngan gim moh.. sbb bangunan tu dulu skola rasenye.. tp yg ni ok laa.. dpt kat ground floor je.. tayah panjat2 tangge dah.. tp pagi2 mengah laa jugak.. sbb jln nak masok area ni mcm naik bukit skit..

view dr tmpt aku lepak sorg2 time bosan dulu.. depan tu library..

bosan je kaannnnn?

haa itu lah tmpt2 yg aku kene pegi so far.. eh ade lg satu.. kat expo.. tu baru btol2 opis laa.. sbb main opis yg aku ade pc n cubicle sendiri.. tp since bln 4 aritu aku da tak pegi sane.. tu je cite.. tibe2 rajin plak kan.. tatau laa pesal..

arini plak.. tghari td.. man nak gi expo.. sbb ade robinson sale.. aku mcm malas2 nak ikot.. sbb igt nak pegi wat spek.. mate aku da makin rabun nih.. ohhh~~ tp tibe2 tedetik rase mcm nak ikot.. lgpon saje je.. aku bkn nak bli ape pon.. serius.. saje nak jln2.. tp kot2 ade baju best.. bole laa bli selai jek.. selai cukop laa.. soo nk dkt kol 4 td kitorg gerak gi expo.. sampai sane.. aku jln dulu sorg2.. sbb man nak singgah opis jap.. soo aku da pusing2 sume.. da sevey2 barang2 menarik.. tp rase mcm tak perlu beli kot.. soo aku pon tak amek laa ape2 lg..

tp.. sampai je man.. baekk punye ayat power dia bg.. sampai aku terhasut.. dan total lost aku ade laa dlm 100++dolar gak.. tu pon seb bek tak terrbeli perfume td.. wohhh.. last2 hasil kutipan aku ialah.. 2 helai suar keje.. 2 rantai.. 1 tube.. 1 pierre cardin punye barang.. dan selai baju..

spatutnye aku bli selai baju je kan???

tp tape.. sumenye mmg puas ati.. (^___^)

h.a.t.e~h.e.r.e.!

Tuesday, August 3, 2010

warning : entry dr org yg tgh depress!

tmpt br ni agak depressing.. benci!

benci sbb yg len tu bole dok tmpt sendiri yg proper.. ade cubic sendiri.. ade tenet.. bole surf sesuke hati.. tayah nak kene tunggu turn nak gune.. tunggu2 pon slalunye takle gune langsong... benci!!!!!!!!

benci sbb kat sini sorg2.. eventho ade vendor lain.. tp derang pon bizi.. takat hai2 senyum jek.. tmpt tak best.. mknan pon terhad.. tmpt kecik.. pastu kepam ngan bau mamat ni tak.. aaaargghhh tensen..

pastu mcm kat rumah papan.. bile beckp sume org bole dgr.. pastu slalunye aku sorg2 je pompuan.. pastu kalo ade keje pon.. buat kejap.. da siap.. then bosan.. kalo dok dlm bilik satu lg.. dok sorg2.. sambil main solitaire ke pinball ke.. freecell ke.. oiiiiiii depress laaa... keje sorg2 cani tak best!!!

i want my own cubic.. proper place.. proper system.. da la bg system yg slow.. asyik stuck2..

derang tu tau tmpt ni tak best.. smlm boss dtg sini pn kate tmpt ni mengarut.. dah tu!!!.. dah ngarut.. anta aku dok sini laa kan?? derang tu tanak ke try dok sini at least sehari?? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rase nak mencarutt.. tp takle.. nnt ayah ngan mak bace plak... ^#&^%&@(!*&@*!!!!!!!

smlm mcm da tekad je nak memberontak tanak gi keje arini.. tp ishhhhhhh..

i hate this place!!!

da laa tak provide tepon.. smlm aku br topap.. arini da nak abih 20dolar gune..

(-_______________-')

dah.. enaff..

td pg time tunggu bas.. ade sorg uncle ni tegor.. actually be4 ni da penah borak ngan dia gak.. so td dlm bas pon borak2 laaa.. dia tanye keje mane.. umah block mane.. name uncle ni josh.. or george? tp bunyi camtu laa.. then tibe2 dia ckp 'we shud keep in touch'.. pastu mintak no tepon aku.. tak sempat aku nak ckp 'its ok..' dia tros bg tepon dia.. soh miskol no aku.. errr... aku pon wat taip slow2.. pastu eh tesalah key in plak.. pastu eh da sampai.. so aku tros ckp.. next time laa.. tak sempat dah.. fuhh seb bek td aku station jek..

umor uncle ni dlm 40++ or 50 kot.. soklan aku skang ialah.. shud i give my no? rase mcm tanak.. nak keep in touch ape nye kan? takot laaaa...

suggest me the nicest way to say that no need to bg no tepon laa.. tp tanak rude.. takot dia rase aku igt dia ni menakotkan or sumthing.. how?

please advise.. thanks..

regards,
reendu

h.i.k~h.i.k

Thursday, July 29, 2010

gelak gedik dulu.. hik hik hik.. eh rase nak gelak lg.. hihiihi..

arini kan.. hihi awal2 pg td aku da stat emosi.. pasal sape lg.. mamat b tu la kan.. tp skang aku mcm.. hikhik.. sbb kan.. tmpt opis aku skang.. ade duduk skali ngan sorg uncle guard ni.. aku siap dok seblah2 lg.. bole laa pasni aku jd partime guard kan.. cari rezeki lebih demi mase depan.. ok sambung cite..

tgh2 wat keje td.. mamat b kuar pegi toilet.. elok je mamat tu kuar.. uncle tu kuarkan satu botol perfume.. dia tanye aku 'do u mind if i spray this?'.. wahaha of cos laa i dont mind uncle.. pastu igtkan dia nak spray skit2 jek.. tp agak byk la jugak.. dia kate takle tahan bau mamat b.. wahahahahaha *ini devil laugh*.. aku igtkan uncle ni tak prasaan.. rupenye masok hari ke 4.. dia tros bawak perfume..

ok dah.. tu je cite..

:D

s.a.k.i.t~k.a.p.l.a

Wednesday, July 28, 2010

i need to get an umbrella.. elaa elaa eh ehh..

harus.. sbb tmpt baru ni.. kalo ujan.. dr bustop nak ke opis tade bumbung dah.. kalo dulu dr umah sampai ke opis relek je lg.. sbb sume pon ade bumbung.. pastu.. bile da bli payung.. mcm kene handbag baru la kan? kan kan? handbag skang mane muat nak letak payung.. jd.. menjadi satu keperluan la bli handbag baru sbb kene bli payung.. logik? tp aku plak malas nak bli handbag besar2.. buat tambah penyakit urat saraf je kan.. lg besar bag.. lg byk barang nak isi.. bawak berat2.. pastu sakit bahu.. cehh.. motif cite ni? tade motif..

sambung cite len plak.. ari isnin aku dtg tmpt baru ni.. mmg rase tak best sgt.. sbb mmg tak best aa.. tade kawan.. da laa kat tmpt lame pon tak ramai kawan.. tp smlm.. aku blk keje.. turun btol2 kat depan lucky plaza.. sempat singgah blikan perfume utk adik aku lg.. pastu lalu seblah tangs.. wuuuiii handbag.. wuiii.. kasutt.. tibe2 rase mcm eh best gak opis kat ngan orchard ni.. huhuhu tibe2 rase blk keje japgi nak masok tangs laa.. then kalo sempat nak gi masok tmpt len plak.. on the way nak ke mrt pon byk lg kedai.. :D

pastu smlm mase lalu tunnel nak ke mrt tu.. ade sorg laki main gitar.. yg mcm mintak sedekah tu.. then ade 2 org laki tgh sandar kat dinding tunnel tu sambil tgk laki men gitar td.. then aku pandang salah sorg.. ehh mcm kenal.. tertoleh2 aku tgk dia.. siap rase nak patah blk lg.. komfem aku kenal mamat tu.. mmg aku kenal dia.. aku mcm nak panggil dah.. 'eh zizan.. watpe kat sini?'.. tu ckp dlm ati je laaa.. tp tu laaa.. disbbkan aku kenal dia.. dia tak kenal aku.. so tak jd laa.. alaaa.. zizan raja lawak tu..

eh tah2 dia sbenanye tgh tunggu aku blk keje kan? apsal dia tak bgtau awal2 nak buat suprise? hishh..

okei saje ngarut.. sbb aku tgh dengki ngan mamat yg seblah aku nii.. patut kene bg name la kat dia.. aku bg name mamat b.. b itu bau.. mamat b ni pg2 aku sampai dia da konker laptop tenet.. pastu aku jeling2 tak nampak plak broadband dia.. soo mcm pk.. owh da pulang blk kat boss dia kot.. fine laa.. aku pn tak kacau la dia gune kan.. aku wat keje tmpt len jek.. tp td time lunch.. aku da gi lunch awal2.. then time mamat b pegi lunch.. aku take over laa laptop ni.. time dia da sampai pon aku stil gune.. tunggu je dia nak ckp.. 'excuse me.. can i use?'..

tp tak plak.. elok je dia dok kat laptop dia sendiri sambil kuarkan broadband dr poket.. motif?? motif tak kuar kan awal2 pg td? nak jimat ke?? aaaaaaaaaa nape aku sakit ati sgt ngan dia ni aaa.. adehhh.. walopon dia da tak beckp ngan aku.. aku pon mmg tak hingin nak start conversation ngan dia.. tp aura belagak dia tu mmg bole rase aaa... uurgghh!! tensi guwe..

da laa since kat tmpt baru ni.. hari2 mcm sakit kpale.. sakit perot lg.. tambah plak sakit ati..

guusssfraaabaa... gusssfrabaaaa... (tgk anger management tak?)

lg ape ek.. saje nak taip byk2.. nak gune laptop ni lame2.. this is revenge!..

tp da tade idea laa.. tape laa.. nak pi masok bilik satu lg.. main game pinball.. lg best..

babaii

o.p.i.s~b.a.r.u

Monday, July 26, 2010

arini aku kene start pegi tmpt baru.. sbb tmpt kat opis lame derang nak renovate.. kalini agak leceh gak aaa nak sampai ke opis tu..

pejlnan aku arini.. dimulekan dgn naik bas dr umah.. just 1 stop ke bedok mrt station.. then naik mrt sampai laa ke city hall.. dr city hall tuka train plak utk ke orchard.. kat orchard plak.. kene naik bas lg 2 station.. tp disbbkan pg td aku salah bas.. aku jln kaki skit.. pastu tahan plak cab sbb da tatau ke mane nak tuju.. spatutnye kalo dr orchard tu.. naik bas yg btol.. then benti 2nd stop.. then jln kaki lg utk sampai ke tmpt baru ni.. fuh.. leceh gilee.. tp tatau laa kot blk keje nnt aku singgah ke orchard plak ke kan.. tros sonok plak nnt.. huhuhu

tmpt br ni lg tak best.. working area lg tak best.. org pon tak ramai.. tinggai aku ngan mamat yg rebut mouse tu jek.. vendor2 lain dtg kejap2 jek.. pastu dah.. tinggal laa kami berdua.. duduk seblah2 wat keje.. mcm mesre je kan.. padahall dlm hatiii.. huuhh.. pastu ade sorg uncle guard ni.. tlg jage kitorg.. bosan heh sini.. kalo dulu opis kat moe tu bosan.. kat sini laaggii bosan.. tp best.. sbb mamat tu dia ade bawak broadband sendiri.. soo aku bole konker laptop tenet ni sorg2.. tu psl leh update blog..

wiken aritu aku blk mesia.. gi ikea.. shopping adiah2 kawen.. dlm 7 adiah gak kitorg bli smlm.. majority utk wedding2 yg da 3 4 bln yg lepas.. huhu baru nak ade mase bli ni.. eh utk wedding taun lepas pon ade gak rasenye.. pastu2.. da sampai ikea tu.. melepas hajat aku nak mkn karipap, meatball ngan kek daim.. wuuu best2.. tp meatball smlm kurang menyengat aaa.. rase daging dia mcm keras n kering skit.. tp ok laaa.. kenyang sampai ke mlm la jugak.. burrpppp.. alhamdulillahhh..

pastu arini br isnin.. tp aku da tak saba nk blk wiken ni.. da start kire hari da nih.. wiken ni nak jd pengapit utk ina plak.. siap sponsor baju.. best btol.. dpt laa aku beraye ngan baju pengapit taun nih.. nak tempah baju skang mcm da tak sempat je kan.. kain ade la lg 2 3 helai tak tempah2.. tatau laa bile mase nak pegi nye..
ermm... lg ape ek.. haa aritu da pegi ikea.. geram je rase.. sbb umah aku kat puchong tu.. da siap.. da dpt kunci.. tp takle nak wat pape lg.. nak hias2 pon tak dpt.. sbb 1st thing nak kene wat gril dulu.. tp tak sempat2 lg ni.. mebe next week nak wat la kot.. wuuu tak saba nyee nak siapkan umah sendiri.. tp pas gril.. nak kene pasang railing langsir.. pastu dah siap railing.. nak kene tempah langsir plak laa kan.. then kabinet.. then perabot.. then then thenn.. (@_@) byknyeee nak pakai duheett... (*~*)..

orait.. thats all.. pasni kalo slalu canih.. yakni dpt konker laptop tenet ni.. bole laa update slalu..
*** updated ***

hisshh.. tak paham laa aku ngan laki niih.. nihhh nihh.. laki yg dok sbelah aku ni.. yg bau badan agak kuat nih.. yg bile dia burppp.. eeuuuwww.. serius aku tros tutup idong tade kaver2 punyehh.. haa laki nih kan.. boss dia da provide broadband.. maknenye kat laptop dia tu da bole connect tenet la kan.. tp aku tatau laa ape masalah broadband dia tu.. nak jugak pakai laptop tenet ni.. skang ni kan da canggih.. kalo dulu nak surf byk2 window.. bukak je new window kan.. skang lg canggih.. satu window bole bukak tab byk2.. tp yg laki nih.. nak bukak byk2 window.. dia pi bukak kat 2 laptop.. ape hal?? satu laptop bukak emel opis dia.. satu laptop bukak emel personal..

weeiii.. ni yg aku hangin ni kan.. kalo dia nak bukak 8 window.. nak kene ade 8 laptop ke??

td aku buat keje jap kat laptop lain.. abih 3 laptop dia nak konker.. pastu bile dia gi kat laptop dia blk.. cpat2 aku amek laptop tenet lalu update blog lg.. :D tp tp.. time aku gune ni.. bole plak dia nak surf sume mende pakai 1 laptop je kan?