Lilypie Third Birthday tickers

l.u.a.h.a.n~p.e.r.a.s.a.a.n

Monday, November 2, 2009

last entry cite psl aku nak pindah kan.. soo ari jumaat tade ape menarik belaku.. gi keje blk keje.. then dok guest house sorg2.. sbb uncle yg jage umah tu pi tdo umah len plak.. suke2 ati dia je nak tdo mane..

sabtu - bgn lambat.. packing barang.. pindah.. mlm gi kuar ngan nik n sharul.. derang pow abes2an punye soh aku banje sushi.. pastu tgk wayang ngan derang..

ahad - membosan.. kuar lunch ngan nik.. blk umah masing lalu membosan lg.. mlm kuar cari mkn..

aihh.. sbenanye aku da taip entry ni panjang2.. da cite detail.. tp da tesimpan lame.. malas nak sambung.. pastu aku delete jek.. conclusion.. weekdays minggu lepas tade ape menarik sgt kot.. bosan skit kat opis sbb tak byk keje.. blk keje.. rutin harian gi mkn ngan derang2 tu.. pastu duduk2 dulu kat bawah blok.. dlm kol 10 br naik umah.. mandi relek2.. ceting tdo..

jumaat aritu blk mesia.. wahh.. mcm dok jauh sgt jek.. amek flight kol 1020pm.. kol 1115pm da sampai.. tros gerak blk semban.. then ari sabtu ade mkn2 kat umah.. soo seharian dok tlg2 skit hidang makan... tlg2 skit makan.. pastu org da blk.. tlg2 kemas plak..

perasaan bile sampai mesia sgt menyenangkan.. rase lapang jek.. tp bile tibe2 pk hari ahad da kene blk sini.. tros down.. spoil mud.. aku cam pk.. kalo la aku tayah pegi blk.. kan best.. :( ahad plak spend time ngan si dia.. cewahh.. part ni takle cite detail2 sgt.. tp time kitorg jln2 kat pavilion.. mase tu aku mcm da relek2 je.. dpt jln2 dgn tenang.. tibe2 kpale otak tepk psl kene blk.. adoii.. tros tade mud.. tros saket perot.. tros rase tak best.. tros rase nak nangiss.. cincai2.. kol 11 gerak gi pudu.. perasaan time ni.. adoi.. lemah.. kalo bole nak nangis guling2 tanak blk.. tp tepaksee.. sampai pudu jumpe nik.. dia tgh sebok on de fon ngan gf dia.. aku dok tepi sorg2.. tibe2 bejuraian air mate.. ahhhhh.. tak bestttt..

bas tu bwk laju gak.. kol 12 dr pudu.. 2.27am da kat johor.. cincai2.. kol 530am sampai spore.. seblom kol 6 aku da siap nak tdo kat bilik da.. bajet naik bas je nak tdo.. tp susah plak nak lelap.. asyik tejage jek.. pastu igtkan arini kat opis akan ngantok gile.. tp tak la sgt.. ngantok la skit.. tp ok jek lg.. pastu kan.. pg td.. tatau apsal muntah lg..tp kuar air kuning jek.. tade mknan pon.. pastu tekak rase kering sgt.. aku rase aku tak serasi la dok sini.. hehehe nak balik bole tak?

ni nak start luahan prasaan.. aku tau aku bole survive kat sini.. aku tau lame2 skit nnt ok laa.. tp tah laa.. aku tak rase aku suke hidup mcm ni.. agak seksa gak batin aku ni.. aku jenis yg suke bekawan.. tibe2 dtg sini.. kene hidup sorg2.. hari2 looking foward utk dinner ngan derang2 ni.. bile ade member.. br rase normal blk.. mood pon ok jek.. tp mcm arini.. for the 1st time kene dinner sendiri.. nik n sharul bz.. derang blk lambat.. td kat mrt station pon.. bape byk tren aku lepas.. sbb aku dok kat station tu.. sambil pk nak mkn ape.. nak watpe.. last2.. naik tren dgn pasrah.. sampai bedok.. tros menuju ke kfc.. tapau kfc.. blk umah mkn sambil tgk tv.. pastu da suda.. mandi2.. online nih.. ishh saiko aaaa sorg2.. tak suke tak suke.. bkn laa nak ngade2 stiap hari pon nak beteman.. kalo ikotkan.. brekfast ngan lunch slalu gak sorg2.. so kalo bole.. dinner tu mase utk gile2 ngan member la plak.. haihhh.. bole je sbenanye nak buat mende sorg2.. mcm aku gi setelkan employment pass.. then lunch sorg2.. bole jek.. gi minom teh ptg2 sorg2.. mmg bole.. but.. however.. tp tp tp.. i prefer not to.. rase mcm saiko loser loser loser.. rase mcm eeee tade org nak kawan ngan ko ke.. mungkin ni prasaan skang je kan.. awal2 lg.. tgk2 nnt sbulan 2 cite da lain plak.. heheh we'll see laa cemane perkembangan emosi aku kat sini..

aku berharap gak phase utk aku rase slese kat sini dtg cpat skit.. ke ni sume mental je?? tah laa.. member aku ckp tunggu dpt gaji dulu br rase sonok.. tu aa.. this month gaji mesia tak dpt.. gaji sini pon tak dpt.. duit advance pon da sikit.. kamis ni insyaAllah nak pi bandung.. wuhuuu.. tp tu sume nak pakai duit.. gaji tak dpt.. tp duit da byk nak kene kuar.. cemane la nak enjoy nih..

skang ni.. aku kuatkan smangat.. kuatkan mental.. dgn berpk.. 'tape.. kejap jek.. kamis da halfday.. pastu nak pi bandung.. pi enjoyyyyy puas2.. yehaaaa!!!!'..

orait.. cukop la tu.. aku update ni pon sbb ade 2 org peminat setia yg ternanti2 kan update aku.. hehehe tatau la derang bace dr a to z ke tak.. mak, ayah.. arini anak omak n ayah sehat lg.. hehe


4 comments:

  1. ayah dah baca. each time and every time kita menempuh chapter baru dalam hidup, mesti ada fasa penyesuaian sebelum semuanya menjadi biasa dan stabil. so take it one at a time! ehh betul ke cakap omputih ayah nie ?

    selepas semuanya dah stabil nanti, bila pandang belakang ... mesti akan tercakap, "eleh taklah susah mane pun".

    ReplyDelete
  2. pk positive. rasenye perasaan ko ni same cam perasaan baru pindah keje. ko rs camnie sbb ko keluar dr comfort zone. dah 2thn ko dlm comfort zone kan. skang ni ko try adjust. always fill ur days with activities. bersukan ke ape ke..

    hm..aku pon rindu having u around. oleh sbb ko dah xde dekat ngan aku, aku n aim decide nk pindah ke selayang end of this yr..huhuhu..nnt klo aku buat house warming, aku tunggu ko balik KL ok?

    pape pon, ko take care..rindu wey!

    ReplyDelete
  3. meh sini tukar keje ngan aku..keje bapak gile banyak tak sudah-sudah..aku nak rehat..aku nak tido..mata dah jadi zombi nih!!
    balik bandung beli laa pape wehhh! ko kan ada 2 juta

    ReplyDelete