Lilypie Third Birthday tickers

d.a.y~5~s.i.g.h

Thursday, October 22, 2009

apabila saye mengatakan tentang guest house.. apekah yg bermain2 di kotak fikiran anda?? adakah sebuah rumah mewah yg disediakan oleh kampeni kepade pekerje2 yg travel jauh2? sebuah rumah mewah yg dihiasi karpet dan bersih dan sedap mate memandang dan slese.. sekurang2nye setanding dgn hotel murah? hmm.. adakah?

guest house disini ade tv, intenet, dapo complete, mesin basuh, aircond, sofa, meja mkn..dan katil..

tp.. condition sume barang2 adelah.. ermm.. let me show u..

ni hall.. kat kusi bulat biru tu laa aku dok online hapdet blog ni.. langsir blakang tu da lusuh siap ade koyak2..

ni plak dining hall.. tatau nak explain ape.. mcm tu je la rupenye.. kat tepi tu tmpt utk gosok baju..

this is the dapor.. and lastly..

ni la bilik tdo aku.. ni master bedroom.. pompuan dia kasik bilik ni.. sbb senang ade toilet dlm bilik.. slimot tu da kaler coklat2 tau.. tatau laa da bape org yg pakai.. aku terrrpakse gune sbb tak bawak slimot.. sarung bantal pon da kaler coklat2 gak.. seb bek ade extra towel.. bole la lapik kat bantal tu.. side yg ade bantal je tu sbenanye ade org mase aku mule2 masok.. indian girl.. soo aku share bilik ni ngan dia.. begitu la condition umah ni.. lantai pon melekit2 jek.. hadehh..

arini plak.. the girl yg share bilik ngan aku tu da kuar.. dia da dpt bilik.. n bilik2 len tade org dah.. pastu igtkan aku sorg2 je dok umah ni.. blk keje td.. pas mandi sume.. da dok depan sorg2 tgh online.. tibe2 ade org sampai.. penjage rumah ni.. indian guy.. dia mmg dok sini.. dok dlm bilik mcm stor plak tu.. ishh kesian plak.. mase dia sampai tu.. mule2 cuak la jugak.. sbb bedua je ngan dia dlm umah ni.. tp control.. pastu dia ajak mkn.. dia masak dosai.. ala2 lempeng letak telur.. cicah ngan serbuk lada letak minyak ape tah.. mule2 aku tanak.. tp dia insist gak.. mkn je laa.. tp td aku dpt part yg masin.. pastu aku tanye laa air.. igtkan ade air nak minom.. rupenye dia ckp minom air paip jek.. jd dgn pasrah.. aku pon minom laa air paip.. ohhh saye ingin pulang!

this is little india..

blk keje td aku pi kat tmpt nik.. tmpt keje dia name litle india.. aku igtkan just name jek.. rupenye tmpt tu da mcm.. mcm bile aku sampai jek.. aku rase aku da sampai kat india.. ala2 masjid jamek punye area tu.. kagum gak aa td.. mcm jakun je aku dok tgk2.. mule2 nak gi mkn nasik briani.. tp da abih.. last2 gi satu kedai ni.. mkn nan tandoori.. nice la jugak.. arini dinner ngan nik jek.. sbb yg lg 2 org tu lambat sgt blk keje..

haihh da la tu.. tade mud nak becerita.. tibe2 rase sgt lonely.. =( .. tibe2 rase nak nangis.. soo kene cpat2 tutup laptop.. kene nangis dlm bilik.. wuwuwu

mak, ayah.. this week tak blk.. sbb nak pindah bilik kot.. next week mungkin blk.. tak saba nyeee...............


s.u.r.v.i.v.i.n.g

Wednesday, October 21, 2009

ari slase plan nye aku nak pi check in kat guest house dulu.. then br pi opis.. tibe2 mase da otw ke guest house.. rupenye org yg jage umah tu ade kat opis plak.. tepakse la soh cab tu patah blk.. bawak laa sume2 bag2 tu naik opis.. da la pakai jeans ngan tshet jek.. setelkan forms2 ape tah lg.. then br pegi guest house.. sampai guest house.. tuka baju tros la pi keje..

smlm gak da pi tgk bilik utk disewa.. owner umah tu adelah adik badik kepade owner nik n sharul.. tp bilik derang besor.. bilik yg aku nak masok tu actually utility room.. tmpt letak mesin basuh n sidai baju.. tp kalo nak wat bilik still ok laa.. muat la almari n katil single.. umah tu pon sume pompuan.. bersih n comfortable.. n dkt ngan member2.. tu penting gak bile berade di perantauan.. hehe

arini dgn banggenye.. aku bedikari.. naik bas sorg2.. naik mrt sorg2.. tp part tak bangge nye.. nak pi manpower tu sesat plak.. patutnye turun tren.. cross jln.. da sampai.. tp sbb aku pi tanye org.. mule2 pompuan ni soh aku cross hotel.. then cross jln plak.. pastu tanye pakcik lain.. soh cross bridge.. tanye lg org len.. soh patah balik then turn right.. alih2 tanye driver teksi.. dia soh naik.. n dia bawak ke totally the opposite site dr sume org punye direction.. org2 yg berniat baik nak tlg tu bg direction yg membawa aku semakin jauh ke destinasi.. heheh.. tp tape.. niat tu yg penting.. mereka tak bermaksud kot.. da la cuak sbb appointment kol 11.15am.. tp kol 11.30 aku still dok sesat2 lg.. rupenye takesah sgt pon psl appointment tu.. beria2 la aku belari2 dgn berbaju kebaye arini..

pastu da blur.. tatau nak cite ape.. igt nak share gamba guest house ni.. tp umah ni mcm bosan jek.. lantai melekit2.. yakekkk.. tunggu la sok luse kalo rajin snap.. aku share laa.. bole wat koleksi umah2 yg aku da dok kat sini kan.. hehhe

orait laa.. sampai sini jek.. sejuk plak kat hall ni.. da la penat kaki bejln.. baru pas mandi.. then kene aircond.. mmg krem laa jawabnye..

nite.

h.e.r.e~o.l.e.d.i

Monday, October 19, 2009

saye suda di singaporeeee!!! arini halfday je... nape? nnt cite kt bawah ek.. cite dr day 1 dulu..

-day 1-
conclusion yg bole dibuat adelah hari pertame adelah hari air mata.. wuwuwu dimulekan mase kat airport.. mase da kene masok gate tu.. stat laa menangis.. jln sampai nak gi kat train pon dok begenang jek.. sampai la dlm plane.. haishh..

mereka yg anta..

view of singapore from above.. kabur sbb awan..

pastu sampai airport singapore.. mak da tunggu.. heheh nape mak ade kat singapore? sbb dia ikot jiran aku iaitu org singapore n anak2 dia sume kat sini.. then tros gi check in hotel.. pastu tros gi bejln2 umah sedare n anak2 makcik tu.. setiap umah tu dok mkn mcm2.. ade la 3 umah.. then mase umah ke 3 tu.. dlm kol 6 lebih da nak anta aku blk hotel.. dlm kete tu dok begenang gak.. puas aku tonyoh2 mate.. konon2 sakit mate la kan.. hehe

sampai depan hotel.. cpat2 salam mak n makcik.. tros masok dlm.. tade toleh babai2 dah.. sbb nye?? air mate da bejurai2.. maluuuuu.. puas gak aa control mase tu.. masok je bilik tros burst.. wuuuuu tesedu sedan sampai susah gile nak beckp.. aku pon tatau apsal jd camtu.. tp tibe2 berade di perantauan.. tgk tmpt baru.. pastu terase diri sorg2.. sedih gileee woh.. then mlm tu sharul dtg n bwk pi mkn.. soo emosi da stabil la skit.. mlm tu pon tdo awal.. kol 11 lebih da tdo.. konon sbb nak bgn pg laa.. tp kol 4pg da bgn.. sakit perot.. ulang masok toilet 2 3 kali.. hadehh..

-day 2-
tade la bgn pg sgt pon.. kol 845am laa.. then time nak mandi tu.. muntah2 plak.. gile sekse.. perot da kosong.. tp still rase nak muntah.. aku rase ni sbb mkn mcm2 mase pegi bejln umah2 org tu la.. then.. siap2 pi opis.. naik cab jek.. since bole claim kan.. sampai sane.. jumpe bos.. jumpe team mate.. isi2 borang ape tah.. then sampai la tghari.. kuar lunch.. time ni badan rase lemah gile.. nk mkn tak lalu.. tp lapa.. tp rase nak muntah jek.. pastu gi manpower utk siapkan employment pass.. tp kene wat appointment plak.. turn aku je tros ade system baru.. hadeh.. then tros la wat appointment td.. n blk hotel.. tdoooo... badan rase tak best nih.. still saket perot.. =(

pastu suppose aku da amek hotel ni utk sminggu.. tibe2 arini br derang setelkan guest house.. sok tepakse check out n pegi sane plak.. da la dpt bilik yg kene share ngan org len.. hadehh.. tak best nyee...

ni la bilik aku kat sini.. agak mewah laa..

view len plak.. tu kat laptop tu tgh update blog ni laa.. hehe

view dr balkoni.. tp takle nk kuar balkoni pon..

soo sok plannye nak kene check out.. then pegi check in plak kat guest house.. then gi manpower setelkan employment pass then gi opis satyam plak..

adeh.. perot still sakit ni.. aku da kekurangan energy tp tak lalu nk mkn.. takot nnt muntah blk.. adekah ini food poisening? ke tak bese mkn mknan sini? tp takat singapore jek.. bkn nye beze sgt ngan mknan kat mesia kan..

orait laa.. skang gune intenet kat hotel.. pasni nak bli broadband plak.. br la bole online slalu..

aku reendu mesia.

t.h.i.s~i.s~r.e.a.l!

Thursday, October 15, 2009

esok flight kol 8.50am.. bole plak hotel tak komfem lg.. haish.. mmg redah je la sok ni..

dear all..

wish me luck ok.. see u in the next entry..

sayonara..

:)

i.s~t.h.i.s~f.o.r~r.e.a.l?

Tuesday, October 6, 2009

heloo.. apSal tah tibe2 nak heloo plak.. konon2 ade pembace setia la kan.. hehh..

ni nak cite.. sejak sminggu yg lepas hati aku asyik tak keruan jek.. perut asyik memulas2.. di mulekan dgn sesi interview pade harI slase.. interview dr mane? sat lg bgtau.. mmg neves abih sbb dpt tau org tu nak call interview 10minit seblom dia call.. da la aku tgh drive.. pendekkan cite.. org tu bg 2nd chance kat aku.. dia kate after 5hours akan call blk at aNytime.. soo cuak punye psl.. lunch pon tak pegi.. tunggu sampai ke ptg.. tade gak call..

next day.. rabu.. standby dr pg.. tak pegi lunch lg.. still neves lG.. tunggu sampai ptg.. tade gak call.. haihh.. time ni ade skit pasrah mcm tak dpt jek.. next day.. kamis plak.. da tAk neves sgt.. still standby.. tp kuar lunch.. sbb malas nak tunggu sgt.. then sampai ke ptg.. pon tade call.. ok.. btol2 da pk.. kalo ade rezeki.. ade laa kan..

jumaat.. mmg da kurang neves.. tgh relek2 mkn bekpes.. tibe2 dpt call.. 2nd interview la kirenye.. cincai2.. org tu nak bg Peluang.. alhamdulillahh.. tp still tade black n white.. mcm caye tak caye jek.. btol ke dpt ni.. tp ptg skit org hr da panggil tanye nak pegi ke tak.. mesti la jawab nak kan..

arini dpt tau nak kene report kat sane on 19th oct.. huii.. neves dtg blk.. sakit perut pOn dtg blk.. hepi + takot + sedih + pening + risau.. haa sume laa ade.. skang ni aku mcm cuak2.. pastu tatau ape nak buat dulu.. nak start prepare ape ni? hadehh..

dikesempatan ni.. nak ckp thanks kat family especially mak ngan ayah yg tlg doa kan.. thanks kat ayong gak yg bg mcm2 doa soh bace.. dah mcm jampi pon ade gak.. huhu thanks kat shy.. sbb ko blk aku dpt peluang ni.. komfem aku tak dpt pegi ko nikah nnt.. thanks to member2 yg bg moRal support.. thanks sume ;)

mcm tak caye jek ni.. tak lame lg tak dok kat mesia.. tp bkn nak pEgi jauh sgt pon.. sbelah jek.. tp apsal mcm sedih plak? tibe2 terigt mak ayah.. padahal kalo dok sini bkn slalu blk pon.. padahal kalo dok sane bole je blk slalu pon..




aku nak pegi mane ni? sile cari jawapan pade huruf2 yg berkaler2.. bace dr atas ke bawah..

a.d.e~k.e?

Thursday, October 1, 2009

alhamdulillah.. minggu ni tak kuar duit sgt pon.. isnin shy banje mkn.. time kaseh shy... slase rabu tak lunch pon.. mkn mlm pon ade org tlg baya.. arini plak gi lunch ngan shy n jeyzee.. tibe2 aizat dtg.. dia minom jek.. tp tak pasal2 banje kitorg mkn plak.. huhu time kaseh aizat.. smoge murah rezeki.. then blk opis lalu kehausan.. turun gi bli air kat mesin push push tu a.k.a vending machine.. masok duit singgit pat posen.. tekan satu kali utk air coke.. tp kuar 2 tin air coke.. alhamdulillahh.. btol2 rezeki yg begolek turun dr mesin.. heheh

tuka topik plak..

kan senang kalo dlm hidup ni kite bole pilih n bole dpt ape yg kite nak.. kan senang kalo dlm hidup kite ni.. kite bole senangkan hati sumeorg.. ade je org yg senang2 je dpt ape yg dia nak.. tp tak sume org mcm tu kan? mesti ade hikmah di sebalik kejadian kan? hmmmm..


yg pasti.. kalo di bg pilihan.. ade ke org pilih nak hidup susah?