Lilypie Third Birthday tickers

e.s.o.k~n.a.k~r.a.y.e~y.e.a.y!

Saturday, September 19, 2009

wahh esok da nak raye.. maknenye arini last day pose laa ek.. wuiii kejap je pose sbulan kan.. anyway.. byk mende nak cite ni.. dimulekan ngan ari kamis..

kamis..
aku ade interview kat kota damansara.. ngan lg 2 org dak dept aku iaitu yus and toh keng.. interview kol 2.30pm tp kol 12 lebih skit kitorg da gerak from cyber.. sbb tak sure lg tmpt tu plus takot sesat.. then.. dlm kol 1 lebih da sampai sane.. so kitorg pon lepak2 la dulu.. sampai la kol 2.15 br naik kat opis tu.. mule2 ade test.. punye laa klam kabut dok stadi.. last2 test tade kene mengene pon.. 1st paper soklan mcm nak tau psl diri kite.. 2nd paper plak iq test.. soo buat2 tu dlm kol 4 laa abih.. aku kene panggil masuk interview dulu.. interviewer tu ok.. dia pon da tau ape jd kat kitorg ni.. soo tak perlu laa nak menipu konon2 kitorg ni gempak sgt ke ape.. wuwuuw cincai2.. borak ngan dia mcm2.. sejam lebih rupenye aku kat dlm tu.. pastu turn toh keng plak.. since aku da cite mcm2.. keng kene 45 mins jek.. last skali yus.. dia la paling cpat.. 30mins je kot.. huhu cincai2 tu da kol 6 lebih.. kitorg kuar je tgk jln da jam.. soo decide utk pegi mkn kat the curve.. tp sbb da tau tmpt mkn sure da penuh.. kitorg pon bli laa karipap kat ikea dulu.. buat lapik perut.. pastu yus bg idea utk mkn kat sini..


soo ikot je laa.. kitorg benasib baik sbb dpt tmpt duduk.. if not mule2 kene tunggu 20 min..

masih tersenyum walopon kepenatan..

toh keng n yus..

our fud.. gamba 2nd tu nampak paper jek.. huhu

soo pendek cite.. mkn2 udang sampai pening.. dlm kol 9 tepat kuar dr parking ikano tu.. 930pm da sampai kat tol puchong.. tp kitorg kene blk opis dulu.. sbb kete tinggal kat sane.. cincai2 dlm kol 10pm br sampai umah.. huiii penat gilee.. tu br takat gi interview jek.. kalo da kene bekeje.. sampai umah aku tros tdo je kot.. overall tatau laa dpt ke tak keje tu.. care org tu ckp mcm nak bg.. tp tatau laa ayat nak sedapkan ati je ke or what.. tp kalo dia offer pon.. kitorg takle demand gaji tinggi.. hadehh part tu yg lemah skit.. tp tgk la cane nnt kan..

jumaat plak..
kol 7am kakak aku da call bebel2 soh bgn sbb kitorg ade appoinment buat foot scrub kat jj semban kol 10.. dia pokpek2 kate jam gileb*b* kete tak begerak org ramai blk kampong komfem jam kat tol la bla bla bla.. aihh aku da penat2 smalam.. then dpt call je da kene bebel plak kan.. then 730am br aku bgn.. packing2 sampai la kol 8am.. then mandi n tros gerak.. btol ckp kakak aku.. jln jam giler giler punyeeee.. jap aku ade amek gamba bukti..
bkn satu je bukti.. nih ade lg.. jam oii..

ermm ade lg rasenye gamba.. serius punye jam..


senang cite.. slalu aku blk time tak jam.. journey mesti 1jam lebih aa.. tp kalinih sbb jam giler tu.. tak sampai sejam aku da kat tol snawang.. aihh tensen.. pastu sampai umah.. kol 9 lebih da gerak gi jj.. klam kabut sgt laa kan nak sampai jj kol 10.. kitorg sampai kol 930 lebih kot.. pintu jj pon tak bukak lg aaaaa... dok tunggu dlm kete jap sampai pintu bukak.. haishhh.. pastu sempat singgah kedai kasut jap.. then tros gi wat foot scrub..

tgh rendam kaki..

pastu letak losyen n balut canih..

patut la beria nak dok kat depan cermin.. cehh..

pastu wat manicure gak.. huhu since da ade promotion raye.. murah la skit.. then blk umah da kol 1 lebih.. aku tros tdo.. da kunci alarm kol 3pm nak bgn.. sbb kene tlg mak masak.. last2 lajak sampai nak dkt kol 5.. serius aku tak sedar bunyi alarm.. huhu

smlm bukak pose meriah gak.. sbb ade makcik n pakcik dtg buke same2.. lauk2 sgt meriah.. tak sempat aku nak snap gamba.. menu : bubur lambuk, nasik putih, kari kapla ikan, ikan grg, ayam grg, sayor kangkung, ikan bilis grg, sup daging, masak lemak ape tah.. tak sempat nak rase, rendang daging, lemang.. huii meriah mcm da nak raye plak.. pastu mlm tu da penat2 basuh pinggan.. kemas2 sume.. kol 12 aku da kong kot.. tdo sepuas2 nye sampai sahor pon tanak bgn.. wuh wuh..

sabtu..
kol 10 da bgn.. hehe kire awal la tu kan.. stelah di jerit bape kali oleh adik2 aku.. kene bgn n tlg mak aku kupas kunyit n tumbuk sampai halus.. pastu cabut tangkai cili.. byk lg mende nak wat ni.. aku kupas kunyit tu kan.. abih da kuning2 jari jemari.. ye ye je da buat manicure smlm kan.. pastu kene basuh lantai kat porch kete plak.. ye ye je da buat foot scrub kasik licin tapak kaki.. hadehh pasrah jek.. arini nak masak soto plak.. since esok nak raye.. mlm ni bpk aku panggil org surau takbir kat umah.. soo kene la siapkan mknan.. ayam kampong masak lemak da tgh masak da tu.. wuuu teliorr..

haa ni cite last.. mlm smlm aku kene ajar bpk aku nak resize gamba gune paint.. tgh2 dok ajar tu pastu bpk aku marah aku sbb ajar dia garang2 sgt.. hahaha siap kene pukol kat tangan.. hahaha tibe2 aku terigt.. mase dulu skola rendah.. aku penah tlg cikgu aku ajar dak2 tusyen.. pastu aku da ajar cukop lembut da.. tp budak tu takot n ckp aku garang.. haihh.. pastu dulu mase kat mmu plak.. kitorg penah gi mandi2 kat tanjung bidara.. time tu aku nak ajar member aku iaitu rad utk berenang yg baring tu.. pastu dia ckp aku garang aaa.. siap komen kat frenster rasenye ckp aku buntang2 biji mate nak ajar dia.. cisss.. manede garang laa.. intonasi suare kot yg mcm garang.. huhuhu tp kan.. yg mlm td mmg agak emo2 skit.. mcm nak pms je.. aku kalo pms mmg rimas kalo org tanye byk2.. uhuhu terbukti layanan mmg same rate.. sampai ayah pon kene marah.. huhu soriii... tak dapek nak control..

orait itu sahaje.. satgi nak kene sambung tlg2 lg ni.. wuwuwu.. eh lastly.. nak ucap..

"selamat hari raya aidilfitri kepada sume kawan2 dr kecik sampai la skang.. slamat enjoy di hari raya.. mintak maaf zahir & batin utk ape2 je kesalahan yg aku mungkin terrtak sengaje buat or mungkin ade yg dgn sengaje.. halal kan sgale ape yg terambik, termakan dan terminom.. jumpe lg lepas raye ni disamping kuih raye masing2 ek.."

1 comment:

  1. Rin, bosan2 aku analisis..lepak2 tgk bc blog korg jupe lak blog ko..cmne interview korg, company ape? wah, pegi skali 3 serangkai eh :D kalo ade free ajak2 ar sume g gathering lg kt Panaz ke, hotel swiss ke...best weh situ ;)

    ReplyDelete