Lilypie Third Birthday tickers

b.a.c.k~2~r.e.a.l.i.t.y

Thursday, September 10, 2009


harini mau update.. perlu update.. kene update jugak.. merapu pon merapu la.. janji update..

kenape nak kene update jugak? tahh.. tp mmg ade bende nak cite pon..

this week.. isnin aku tak gi opis.. pastu merase kebosanan yg amat sgt.. tros apply cuti utk slase n rabu.. packing2 barang.. teros gerak blk semban.. sampai umah je hati rase sedikit tenang.. tros aku lupekan hal2 keje sume.. mmg tanak pk pape langsong.. main ngan amirin lg best.. walopon senyuman amirin tu sgt2 mahal.. iaitu bemakne ko da jd clown yg gile pon belom tentu dia nak gelak.. tp lg best laa kan.. relek2.. ptg tlg mak masak.. ye ke? aku masak ape ek? aku pon da lupe.. huhu ade ke tlg sbenanye? ok abaikan.. then mlm plak lepas magrib gi expo kat seblah giant senawang.. saje mencari pasal.. hasil tak lumayan pon.. dpt la bli baju raye utk amirin satu..

slase da ade plan gak.. seb bek laa kakak aku cikgu.. keje stengah ari jek.. lepas dia abih keje.. kitorg tros gi jj kat seremban 2.. mmg saje cari psl gak.. niat hati nak bli kasut.. seb bek laa tade size.. pusing punye pusing.. last2 bli rantai ngan baju jek.. haa ade mende aku tak puas ati mase ni.. adik aku yg pompuan si darjah 5 tu.. bukan maen lg masok mph nak bli kad raye.. org da ckp soh bli yg murah2 kat giant jek.. tamo.. soo aku ngan kakak aku bia je la dia beli sendiri.. sampai kat kete aku tanye la harge kad raye tu kan.. hamekk ko.. kad sekeping harge rm19.90.. aihh tak terkate aku.. tp sbenanye da bekate2 pon.. atau senang cite habis aa kene bebel.. gile mengarut laa.. da la skola rendah.. aku dulu takat 50sen.. 60sen je.. kot ye pon zaman da canggih.. bli laa singgit lime posen nye ke.. ni tambah sposen je dpt doploh inggit.. aku bli rantai kat vincci tu pon 19inggit.. yg adik aku pon satu hal.. ambik kad tros bwk kaunter.. tak cek harge dulu.. lepas da kene pokpek2 ngan aku n kakak aku tu.. kalo dia tak insaf gak tatau la nak kate..

sampai umah.. aku ngan kakak aku bgtau mak ngan ayah.. hehe ngadu la gak kan.. igtkan nak bg dia kene bebel lg.. skali mak ckp "nak bg kat bofren ke mahal2 ni?".. ayah plak ckp "alaa dia tesilap la tu".. alahaii.. seb bek laa ko kenal ayah time da tua skit.. kalo kene cam kitorg mase dia mude2 dulu.. zasss zassss da kene libas.. okeh tutup cite ni..

slase kitorg bebuke sate kajang ngan donut big apple.. then rabu plak.. pg da kene kejut ngan mak aku.. hehe paham2 je laa aku punye pg tu kol bape kan.. kene tlg dia bwk kucing2 yg 3 ekor gi klinik utk injek.. kejap je pon pegi.. stengah je kot.. then sampai umah.. relek2 jap.. kakak aku plak ajak teman dia gi klinik kesihatan bwk amirin gi check up.. agak lame kat skit kat sini.. sbb ramai gak org nak wat check up ni.. utk baby la.. ibu mengandung la.. blk tu singgah sane singgah sini.. sampai umah tros rase lembik.. tetdo laa kejap.. sampai buke pose sume.. tros laa packing2 barang.. harus pulang ke dunia realiti.. berat btol hati nak blk..

masok je kete.. da kene prepare mental utk stat gi opis.. cari keje lg.. gi interview lg.. dah la aku suck gile time interview.. haiishh..

sbenanye mcm nak cite byk2 lg.. tibe2 gadis2 ayu ajak gi karok plak.. di kala tensen n stress di tmpt keje ini adalah sgt sesuai utk pegi karok.. yeayyyyy!!!!

eh last skali.. ini yin yin..


3 comments:

  1. ngumpat ayah ye! adik tu mungkin x dapat lama lagi dgn ayah, ikut adatnya lah. awak tu dah berpuluh thn ... bagilah dia can.

    ReplyDelete
  2. hehe.. manede ngumpat.. ni terang2an ni.. ngumpat kene blakang2..

    ReplyDelete
  3. yin yin muka ayong!!!hihih

    makin cumel

    ReplyDelete