Lilypie Third Birthday tickers

u.p.d.a.t.e~p.e.n.d.e.k

Sunday, September 27, 2009

ari ahad.. pukol 8.23 am da tejage.. puas aku pejam gak mate.. golek2 lg.. cek blk jam br 8.36am.. aihh rase mcm da cukop lame jek aku pejam mate tu.. last2 bgn tros on laptop.. pastu relek2 jap.. kemudian start operasi mengemas bilik.. bilik tade la sepah pon.. cume habuk laa byk gile..

pastu.. ish tibe2 guruh kuat gile plak.. menakotkan.. jd update sampai sini jek.. sekian..

e.s.o.k~n.a.k~r.a.y.e~y.e.a.y!

Saturday, September 19, 2009

wahh esok da nak raye.. maknenye arini last day pose laa ek.. wuiii kejap je pose sbulan kan.. anyway.. byk mende nak cite ni.. dimulekan ngan ari kamis..

kamis..
aku ade interview kat kota damansara.. ngan lg 2 org dak dept aku iaitu yus and toh keng.. interview kol 2.30pm tp kol 12 lebih skit kitorg da gerak from cyber.. sbb tak sure lg tmpt tu plus takot sesat.. then.. dlm kol 1 lebih da sampai sane.. so kitorg pon lepak2 la dulu.. sampai la kol 2.15 br naik kat opis tu.. mule2 ade test.. punye laa klam kabut dok stadi.. last2 test tade kene mengene pon.. 1st paper soklan mcm nak tau psl diri kite.. 2nd paper plak iq test.. soo buat2 tu dlm kol 4 laa abih.. aku kene panggil masuk interview dulu.. interviewer tu ok.. dia pon da tau ape jd kat kitorg ni.. soo tak perlu laa nak menipu konon2 kitorg ni gempak sgt ke ape.. wuwuuw cincai2.. borak ngan dia mcm2.. sejam lebih rupenye aku kat dlm tu.. pastu turn toh keng plak.. since aku da cite mcm2.. keng kene 45 mins jek.. last skali yus.. dia la paling cpat.. 30mins je kot.. huhu cincai2 tu da kol 6 lebih.. kitorg kuar je tgk jln da jam.. soo decide utk pegi mkn kat the curve.. tp sbb da tau tmpt mkn sure da penuh.. kitorg pon bli laa karipap kat ikea dulu.. buat lapik perut.. pastu yus bg idea utk mkn kat sini..


soo ikot je laa.. kitorg benasib baik sbb dpt tmpt duduk.. if not mule2 kene tunggu 20 min..

masih tersenyum walopon kepenatan..

toh keng n yus..

our fud.. gamba 2nd tu nampak paper jek.. huhu

soo pendek cite.. mkn2 udang sampai pening.. dlm kol 9 tepat kuar dr parking ikano tu.. 930pm da sampai kat tol puchong.. tp kitorg kene blk opis dulu.. sbb kete tinggal kat sane.. cincai2 dlm kol 10pm br sampai umah.. huiii penat gilee.. tu br takat gi interview jek.. kalo da kene bekeje.. sampai umah aku tros tdo je kot.. overall tatau laa dpt ke tak keje tu.. care org tu ckp mcm nak bg.. tp tatau laa ayat nak sedapkan ati je ke or what.. tp kalo dia offer pon.. kitorg takle demand gaji tinggi.. hadehh part tu yg lemah skit.. tp tgk la cane nnt kan..

jumaat plak..
kol 7am kakak aku da call bebel2 soh bgn sbb kitorg ade appoinment buat foot scrub kat jj semban kol 10.. dia pokpek2 kate jam gileb*b* kete tak begerak org ramai blk kampong komfem jam kat tol la bla bla bla.. aihh aku da penat2 smalam.. then dpt call je da kene bebel plak kan.. then 730am br aku bgn.. packing2 sampai la kol 8am.. then mandi n tros gerak.. btol ckp kakak aku.. jln jam giler giler punyeeee.. jap aku ade amek gamba bukti..
bkn satu je bukti.. nih ade lg.. jam oii..

ermm ade lg rasenye gamba.. serius punye jam..


senang cite.. slalu aku blk time tak jam.. journey mesti 1jam lebih aa.. tp kalinih sbb jam giler tu.. tak sampai sejam aku da kat tol snawang.. aihh tensen.. pastu sampai umah.. kol 9 lebih da gerak gi jj.. klam kabut sgt laa kan nak sampai jj kol 10.. kitorg sampai kol 930 lebih kot.. pintu jj pon tak bukak lg aaaaa... dok tunggu dlm kete jap sampai pintu bukak.. haishhh.. pastu sempat singgah kedai kasut jap.. then tros gi wat foot scrub..

tgh rendam kaki..

pastu letak losyen n balut canih..

patut la beria nak dok kat depan cermin.. cehh..

pastu wat manicure gak.. huhu since da ade promotion raye.. murah la skit.. then blk umah da kol 1 lebih.. aku tros tdo.. da kunci alarm kol 3pm nak bgn.. sbb kene tlg mak masak.. last2 lajak sampai nak dkt kol 5.. serius aku tak sedar bunyi alarm.. huhu

smlm bukak pose meriah gak.. sbb ade makcik n pakcik dtg buke same2.. lauk2 sgt meriah.. tak sempat aku nak snap gamba.. menu : bubur lambuk, nasik putih, kari kapla ikan, ikan grg, ayam grg, sayor kangkung, ikan bilis grg, sup daging, masak lemak ape tah.. tak sempat nak rase, rendang daging, lemang.. huii meriah mcm da nak raye plak.. pastu mlm tu da penat2 basuh pinggan.. kemas2 sume.. kol 12 aku da kong kot.. tdo sepuas2 nye sampai sahor pon tanak bgn.. wuh wuh..

sabtu..
kol 10 da bgn.. hehe kire awal la tu kan.. stelah di jerit bape kali oleh adik2 aku.. kene bgn n tlg mak aku kupas kunyit n tumbuk sampai halus.. pastu cabut tangkai cili.. byk lg mende nak wat ni.. aku kupas kunyit tu kan.. abih da kuning2 jari jemari.. ye ye je da buat manicure smlm kan.. pastu kene basuh lantai kat porch kete plak.. ye ye je da buat foot scrub kasik licin tapak kaki.. hadehh pasrah jek.. arini nak masak soto plak.. since esok nak raye.. mlm ni bpk aku panggil org surau takbir kat umah.. soo kene la siapkan mknan.. ayam kampong masak lemak da tgh masak da tu.. wuuu teliorr..

haa ni cite last.. mlm smlm aku kene ajar bpk aku nak resize gamba gune paint.. tgh2 dok ajar tu pastu bpk aku marah aku sbb ajar dia garang2 sgt.. hahaha siap kene pukol kat tangan.. hahaha tibe2 aku terigt.. mase dulu skola rendah.. aku penah tlg cikgu aku ajar dak2 tusyen.. pastu aku da ajar cukop lembut da.. tp budak tu takot n ckp aku garang.. haihh.. pastu dulu mase kat mmu plak.. kitorg penah gi mandi2 kat tanjung bidara.. time tu aku nak ajar member aku iaitu rad utk berenang yg baring tu.. pastu dia ckp aku garang aaa.. siap komen kat frenster rasenye ckp aku buntang2 biji mate nak ajar dia.. cisss.. manede garang laa.. intonasi suare kot yg mcm garang.. huhuhu tp kan.. yg mlm td mmg agak emo2 skit.. mcm nak pms je.. aku kalo pms mmg rimas kalo org tanye byk2.. uhuhu terbukti layanan mmg same rate.. sampai ayah pon kene marah.. huhu soriii... tak dapek nak control..

orait itu sahaje.. satgi nak kene sambung tlg2 lg ni.. wuwuwu.. eh lastly.. nak ucap..

"selamat hari raya aidilfitri kepada sume kawan2 dr kecik sampai la skang.. slamat enjoy di hari raya.. mintak maaf zahir & batin utk ape2 je kesalahan yg aku mungkin terrtak sengaje buat or mungkin ade yg dgn sengaje.. halal kan sgale ape yg terambik, termakan dan terminom.. jumpe lg lepas raye ni disamping kuih raye masing2 ek.."

b.e.r.b.u.k.e~w.i.f~x.X.x

Monday, September 14, 2009

smalam gi bukak pose kat tupai tupai kl.. ngan opismate & ex-opismate from kampeni xXx.. sonok gak.. lame tak jumpe derang.. majoriti pon da tuka keje.. tp ramai yg tade gak.. mknan kat situ best.. sumenye menarik.. tp sebutir nasik pon aku tak makan.. huhu sorg kene baya 46 inggit.. da la buffet.. lauk pauk byk gile.. soo aku mkn lauk2 je.. tu pon amek skit2 wat nak rase.. rugi gak aa utk org yg mkn skit.. dak2 laki mmg untung kalo pegi.. 3 4 round derang mkn.. bagus2.. tak laa korg ralat sgt baya mahal2 kan.. anyway.. mmg sonok jumpe ngan korg sume mlm tu.. sgt enjoy the fud n borak2 ngan korg..

pastu tatau nak cite ape dah.. just share gamba2 je la ek..

all the ladies yg dtg.. all??? ni jekk.. ijan, ros, m.e, farih & che mun

tatau nak letak caption ape..

2nd axtvt iaitu beborak.. dan gelak.. dan kutuk.. dan borak lg..

sume ade gamba nik.. nampak sgt dia mmg gedik.. hahah

aksi duet.. especially gamba yg last tu.. over punye mesre..

me & farih

ladies in front of tupai tupai..

all of us in front of the kedai..

orait.. thats all.. takde idea plak nak cite panjang2..

b.e.r.b.u.k.e~w.i.f~b.a.b.e.s

Saturday, September 12, 2009

smalam gi bukak pose ngan my baybeh.. plan asal nye nak masak2 arini.. tp tibe2 ari rabu dpt tau ramai tak dpt join ari sabtu.. bukak pose umah makcik lah.. mama dtg lah.. blk kg halaman lah.. so dgn pantas tros tuka plan jumaat mlm.. n sume plak tu dpt join.. kalini mmg cukop sume org..

plan nye nak bebuke pose bersame2 laa kan.. tp last2 ade rad n dayang je bukak pose same2.. kitorg yg len sume stuck kat jam.. sampai lambat skit.. aku pon tak igt da kitorg sampai kol bape.. tp 730pm lebih aa.. kitorg bebuke kat nandos ou.. plan nak gi chilis.. tp derang tak bg book plak.. then nak kene cukop sumeorg dtg br leh dpt table.. soo pendek cite.. kitorg pon bebuke laa ngan nandos yg da sejuk sbb lambat sampai.. air pon da tak sejuk sbb ais sume da cair.. huhu

kami kami di nandos..

from left : dayang, rad, nadia, ika, ani, m.e, ami, zai n sap

ni la org yg aku kenal since april 2001.. da 8taun kitorg kenal.. wahh cam tak caye je kan.. dr 9 org ni.. 2 da kawen.. 2 tunangan org.. beberape org bakal menjadi tunangan org.. aku termasok ke dlm menjadi bakal ni?? huhuhu.. ok tukar topik..

setelah puas begamba tp tak puas sgt mkn sbb mknan da sejuk.. kitorg decide utk tuka tmpt plak.. nk mkn dessert plak.. so we went to delicious..

smentare tunggu table..

kasut kami yg ceria..

while waiting for the dessert..

menarik tak? sgt sedap..

ade apple crumble ape tah.. tp tak mkn sgt.. brownies sgt sedap.. strawbery ciskek pon sedap.. coklat kek also sedap.. n lastly blackforest.. sedap jugak..

last pose be4 pulang..

lame gak tak kumpul sume org.. kalo jumpe pon mesti ade je org yg tak dpt join.. tp jumpe kalinih.. walopon sume org dpt join.. tp tak brape havoc sgt aa.. sbb masing2 penat br blk keje kot.. kecuali aku zai n ami yg masing2 br bgn tdo.. huhu tape2.. after raye kite gather2 lg.. tp amek wiken aa.. so that sumeorg betenage utk becerite..

disamping cite ni.. aku nak selit cite hampe aku.. cerite bermule begini.. aku da suke satu kasut kat vincci alamanda.. tp tak bli sbb saje2 malas nak bli.. pastu da tengiang2.. rase nak bli plak.. mase gi jj semban ngan kakak aku aritu.. design tu tade plak.. then kemarin gi jj balakong.. size aku da abih.. ahh tensen.. last2 smalam aku nekad gi alamanda sorg2.. smate2 nak bli kasut tu.. n seperti yg dijangke.. tinggal size 10 jek.. hadeh.. pasrah.. smlm gi ou pon sempat singgah vincci.. tade plak design tu.. adeh la... nyesal nye tak bli awal2 aritu.. moral of the story.. len kali kalo da suke ape2 brg.. pastu ade duit.. bli jek.. hhohoh..

b.a.c.k~2~r.e.a.l.i.t.y

Thursday, September 10, 2009


harini mau update.. perlu update.. kene update jugak.. merapu pon merapu la.. janji update..

kenape nak kene update jugak? tahh.. tp mmg ade bende nak cite pon..

this week.. isnin aku tak gi opis.. pastu merase kebosanan yg amat sgt.. tros apply cuti utk slase n rabu.. packing2 barang.. teros gerak blk semban.. sampai umah je hati rase sedikit tenang.. tros aku lupekan hal2 keje sume.. mmg tanak pk pape langsong.. main ngan amirin lg best.. walopon senyuman amirin tu sgt2 mahal.. iaitu bemakne ko da jd clown yg gile pon belom tentu dia nak gelak.. tp lg best laa kan.. relek2.. ptg tlg mak masak.. ye ke? aku masak ape ek? aku pon da lupe.. huhu ade ke tlg sbenanye? ok abaikan.. then mlm plak lepas magrib gi expo kat seblah giant senawang.. saje mencari pasal.. hasil tak lumayan pon.. dpt la bli baju raye utk amirin satu..

slase da ade plan gak.. seb bek laa kakak aku cikgu.. keje stengah ari jek.. lepas dia abih keje.. kitorg tros gi jj kat seremban 2.. mmg saje cari psl gak.. niat hati nak bli kasut.. seb bek laa tade size.. pusing punye pusing.. last2 bli rantai ngan baju jek.. haa ade mende aku tak puas ati mase ni.. adik aku yg pompuan si darjah 5 tu.. bukan maen lg masok mph nak bli kad raye.. org da ckp soh bli yg murah2 kat giant jek.. tamo.. soo aku ngan kakak aku bia je la dia beli sendiri.. sampai kat kete aku tanye la harge kad raye tu kan.. hamekk ko.. kad sekeping harge rm19.90.. aihh tak terkate aku.. tp sbenanye da bekate2 pon.. atau senang cite habis aa kene bebel.. gile mengarut laa.. da la skola rendah.. aku dulu takat 50sen.. 60sen je.. kot ye pon zaman da canggih.. bli laa singgit lime posen nye ke.. ni tambah sposen je dpt doploh inggit.. aku bli rantai kat vincci tu pon 19inggit.. yg adik aku pon satu hal.. ambik kad tros bwk kaunter.. tak cek harge dulu.. lepas da kene pokpek2 ngan aku n kakak aku tu.. kalo dia tak insaf gak tatau la nak kate..

sampai umah.. aku ngan kakak aku bgtau mak ngan ayah.. hehe ngadu la gak kan.. igtkan nak bg dia kene bebel lg.. skali mak ckp "nak bg kat bofren ke mahal2 ni?".. ayah plak ckp "alaa dia tesilap la tu".. alahaii.. seb bek laa ko kenal ayah time da tua skit.. kalo kene cam kitorg mase dia mude2 dulu.. zasss zassss da kene libas.. okeh tutup cite ni..

slase kitorg bebuke sate kajang ngan donut big apple.. then rabu plak.. pg da kene kejut ngan mak aku.. hehe paham2 je laa aku punye pg tu kol bape kan.. kene tlg dia bwk kucing2 yg 3 ekor gi klinik utk injek.. kejap je pon pegi.. stengah je kot.. then sampai umah.. relek2 jap.. kakak aku plak ajak teman dia gi klinik kesihatan bwk amirin gi check up.. agak lame kat skit kat sini.. sbb ramai gak org nak wat check up ni.. utk baby la.. ibu mengandung la.. blk tu singgah sane singgah sini.. sampai umah tros rase lembik.. tetdo laa kejap.. sampai buke pose sume.. tros laa packing2 barang.. harus pulang ke dunia realiti.. berat btol hati nak blk..

masok je kete.. da kene prepare mental utk stat gi opis.. cari keje lg.. gi interview lg.. dah la aku suck gile time interview.. haiishh..

sbenanye mcm nak cite byk2 lg.. tibe2 gadis2 ayu ajak gi karok plak.. di kala tensen n stress di tmpt keje ini adalah sgt sesuai utk pegi karok.. yeayyyyy!!!!

eh last skali.. ini yin yin..


r.i.n.d.u~k.o.r.a.n.g~l.a.a

Wednesday, September 2, 2009

hei kawan kawan.. aku rindu laa kat korg.. kat opis skang suram jek.. da tak ceria mcm dulu.. da tak havoc mcm kite men babo ngan tm united dulu.. hehe mase zaman kat century square.. bekpes ramai2.. walopon aku jarang2 join.. tp meriah kan.. ptg2 angkut biskut cream cracker cap pingpong cicah ngan air mesin yg slalu rosak tu.. aihh rindu nyee.. pasni da tak mungkin kite akan dpt keje same2 lg kan? ke ade kemungkinan? hmm.. susah kot.. best rupenye zaman kite dok century square dulu..

tibe2 arini aku teigt blk gamba2 ni.. bile tgk blk.. tegelak sorg2.. huhu

gaya bebas..

aaaaa?

muaahh..

arrgghhh..

lobanggg idongg..

wuu pening~~~

helloww..

jom rompak bank!

wuuuu~~

adehh..

h1n1??

chaiyookk!!

clown..

%$#$%&^%^&!!!

otromen..

afroman..

miisaaii..

spek beso..

ihikkss!

i.k.a.n~b.e.s.a.r~w.o.o.o

Tuesday, September 1, 2009

syok btol letak gamba2 mknan time bln pose ni.. pastu nnt kalo tgk siang2 mesti telior.. pastu rase nak blk.. uhuhu ahad aritu aku blk semban lg.. plan nye tanak blk.. tp ayah beria2 soh blk.. bkn sbb nak jumpe aku sgt pon.. sbb kene jd blog consultant dia.. huhu smakin giat plak dia berblog.. anyway.. bkn nak cite ayah punye blog disini.. nak tayang menu bukak pose aritu..

kuih : cokbadak, pulut panggang & agar2 (kalinih komfem btol agar2 heh)

lauk : sup sayor bendi&brokoli, gulai terung, telor itik masak lemak, jantung pisang, ikan jenahak bakar & ayaq asam

ikan tu adelah hasil tangkapan bapak aku.. besar woo.. walopon part ekor jek.. tp nak pusing2 time bakar tu pon susah sbb berat.. besar woo ikan ni.. mkn ikan fresh2 ni best.. manis je rase.. wuuu telior tak? ikan besar ni wooo..

rupe setelah diratah..

cube imagine besar mane ikan ni if takat ekor je sampai tekuar pinggan tu.. besar woooo... hehe ok enough..

lastly..

ini amirin.. atau name gediknye.. yinyin..